Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • АМОКСИГАРД тбл.875мг/125мг.х14

  • АМОКСИГАРД тбл.875мг/125мг.х14 17,80 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Amoxigard 875 mg/125 mg film-coated tablets
  Амоксигард 875 mg/125 mg филмирани таблетки

  Амоксицилин/клавуланова киселина
  (Amoxicillin/Clavulanic Acid)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Амоксигард и за какво се използе
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Амоксига[
  3. Как да приемате Амоксигард
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Амоксигард
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информа!

  1. Какво представлява Амоксигард и за какво се използва
  Амоксигард е антибиотик и действа като убива бактериите, които причиняват инфекции. Той съдържа две различни лекарства, наречени амоксицилин и клавуланова киселина. Амоксицилин принадлежи към група лекарства, познати като „пеницилини", чието действие може понякога да бъде прекратено (да бъдат инактивирани), Другият активен компонент (клавуланова киселина) не позволява това да се случи.
  Амоксигард се използва при възрастни и деца за лечение на следните инфекции: инфекции на средното ухо и синусите инфекции на дихателните пътища инфекции на пикочните пътища инфекции на кожата и меките тъкани, включително зъбни инфекции инфекции на костите и ставите.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Амоксигард
  Не приемайте Амоксигард:
  ако сте алергични към амоксицилин, клавуланова киселина, пеницилин или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)
  ако някога сте имали тежка алергична реакция към друг антибиотик. Това може да включва кожен обрив или оток на лицето или шията ако някога сте имали чернодробни проблеми или жълтеница (пожълтяване на кожата докато сте приемали антибиотик.
  Не приемайте Амоксигард, ако някое от посочените по-горе твърдения се отнася за вас
  Ако не сте сигурни в нещо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Амоксигард.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Амоксигард, ако: имате инфекциозна мононуклеоза (жлезиста треска) сте лекувани за чернодробни или бъбречни проблеми - не уринирате редовно.
  Ако не сте сигурни дали някое от гореописаните твърдения се отнася до Вас, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Амоксигард.
  В определени случаи Вашият лекар може да направи изследване на типа бактерии, причиняващи Вашата инфекция. В зависимост от резултатите може да Ви бъде предписана различна концентрация Амоксигард или друго лекарство.
  Състояния, при които е необходимо да се внимава
  Амоксигард може да влоши някои съпътстващи заболявания или да доведе до сериозни нежелани реакции. Те включват алергични реакции, гърчове (припадъци) и възпаление на дебелото черво. За да се намали риска от някакви проблеми, Вие трябва да следите за появата на определени симптоми, докато приемате Амоксигард. Вижте „Състояния,за които е необходимо да следите " в точка 4.
  Изследвания на кръвта и урината
  Информирайте лекаря или медицинската сестра, че приемате Амоксигард, ако ще Ви се правят изследвания на кръвта (за състоянието на червените кръвни клетки или чернодробни изследвания) или изследване на урината (за глнжоза). Това е необходимо, тъй като Амоксигард може да повлияе на резултатите от тези изследвания.

  Други лекарства и Амоксигард
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Ако приемате апопуринол (използван при подагра) заедно с Амоксигард, е по-вероятно да получите алергични кожни реакции.
  Ако приемате пробенецид (използван при подагра), Вашият лекар може да реши да промени дозата на Амоксигард.
  Може да са необходими допълнителни кръвни изследвания, ако заедно с Амоксигард се приемат лекарства за профилактиране образуването на тромби (като варфарин).
  Амоксигард може да повлияе действието на метотрексат (лекарство, използвано за лечение на рак или ревматични заболявания).

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Амоксигард може да има нежелани реакции и симптомите им може да доведат до неразположение при шофиране. Не шофирайте и не работете с машини, ако не се добре.

  3. Как да приемате Амоксигард
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Възрастни и деца с телесно тегло 40 kg и повече
  Препоръчителната доза е 1 таблетка два пъти на ден По-висока доза - 1 таблетка три пъти на ден
  Деца с телесно тегло под 40 kg
  Деца на възраст 6 години или по-малко, е за предпочитане да бъдат лекувани с перорална суспензия или сашета амоксицилин/клавуланова киселина.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, когато давате таблетки Амоксигард на деца с тегло по-малко от 40 kg.
  Пациенти с бъбречни и чернодробни проблеми
  Ако имате бъбречни проблеми, дозата може да бъде променена. Вашият лекар може да предпочете друга концентрация или друго лекарство.
  Ако имате чернодробни проблеми, може да Ви се правят по-често изследвания на кръвта, за да се провери как работи Вашият черен дроб.
  Път на въвеждане и метод на прилагане
  Поглъщайте теблетките цели с чаша вода в началото на храненето или малко преди това. Разпределяйте дозите на равни интервали от време през деня, най-малко на 4 часа. Не приемайте две дози в рамките на един час.

  Продължителност на лечението
  Не приемайте Амоксигард в продължение на повече от 2 седмици. Ако все още не се чувствате добре, трябва отново да посетите Вашия лекар.
  Делителната черта е само за улесняване на счупването, ако Ви е трудно да погълнете цялата таблетка.
  - Ако сте приели повече от необходимата доза Амоксигард
  - Ако сте приели повече от необходимата доза Амоксигард, симптомите могат да включват стомашно дразнене (гадене, повръщане или диария) или гърчове. Възможно най-скоро се консултирайте с Вашия лекар. Вземете със себе си кутията на лекарството, за да я покажете на лекаря.

  - Ако сте пропуснали да приемете Амоксигард
  - Ако сте забравили да приемете доза, приемете я възможно най-скоро след като си спомните. Не приемайте следващата доза твърде скоро, трябва да изчакате около четири часа преди да я приемете.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако сте сирели приема на Амоксигард
  Продължавайте да приемате Амоксигард до завършване на лечението, дори и да се чувствате по-добре. Необходима Ви е всяка доза в борбата с инфекцията. Ако някои бактерии оцелеят, това може да възобнови инфекцията.
  - Ако имате допълнителни въпроси за употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Състояния, за които е необходимо да следите:
  Алергични реакции
  кожен обрив
  възпаление на кръвоносните съдове (васкулит), което може да се прояви като релефни червени или морави петна по кожата, но може да засегне и други части на тялото, повишена температура, болки в ставите, подути лимфни възли в областта на шията, подмишниците или слабините
  оток, обхващащ понякога лицето или устата (ангиоедем), водещ до затруднено дишане Незабавно се консултирайте с лекар, ако получите някой от тези симптоми. Спрете приема на Амоксигард.
  Възпаление на дебелото черво
  Възпаление на дебелото черво, причиняващо водниста диария, обикновено с кръв или слуз, стомашна болка и/или треска.
  Обърнете се към Вашия лекар за съвет възможно най-бързо, ако получите тези симптоми.
  Много чести нежелани реакции
  Могат да засегнат повече от 1 на 10 човека, диария (при възрастни)
  Чести нежелани реакции
  Засягат до 1 на 10 човека
  кандидоза (candida - гъбична инфекция на влагалището, устата или кожните гънки) гадене, особено при прием на високи дози
  Ако това се случи, приемайте Амоксигард преди хранене, повръщане диария (при деца)
  Нечести нежелани реакции
  Могат да засегнат до 1 на 100 човека кожен обрив, сърбеж релефен сърбящ обрив (копривка треска) лошо храносмилане замаяност
  главоболие
  Нечести нежелани реакции, които могат да се изяват при кръвните Ви изследвания повишение на някои вещества (ензими), произвеждани от черния дроб
  Редки нежелани реакции
  Могат да засегнат до 1 на 1000 човека
  кожен обрив с образуване на мехури и малки кръгли петна с централна тъмна зона, заобиколена от по-светла област и тъмен контур - еритема мултиформе Спешно се консултирайте с лекар, ако забележите някои от тези симптоми.
  Редки нежелани реакции, които могат да се изяват при кръвните Ви изследвания нисък брой на клетките, отговорни за кръвосъсирването нисък брой на белите кръвни клетки

  Други нежелани реакции
  При много малък брой хора настъпват и други нежелани реакции, но тяхната известна.
  Алергични реакции (виж по-горе) Възпаление на дебелото черво (виж по-горе)
  Сериозни кожни реакции:
  генерализиран обрив с мехури и лющене на кожата, особено около устата, носа, очите и половите органи (синдром на Стивънс-Джонсън), както и по-тежка форма, причиняваща обширно излющване на кожата (повече от 30% от телесната повърхност - токсична епидермална некролиза)
  генерализиран червен кожен обрив с малки гнойни мехурчета (булозен
  ексфолиативен дерматит)
  червен лющещ се обрив с подкожни подутини и мехури (екзантематозна пустулоза)
  Ако получите някои от тези симптоми, незабавно се консултирайте с лекар възпаление на черния дроб (хепатит)
  жълтеница, предизвикана от повишаване на билирубина в кръвта (вещество, което се прозвежда в черния дроб). Вследствие на това кожата и бялата част на очите Ви може да изглеждат жълти
  възпаление на каналчетата на бъбреците забавяне съсирването на кръвта
  - хиперактивност
  гърчове (при хора, приемащи високи дози Амоксигард или такива с бъбречни проблеми) черен език, който изглежда покрит с косъмчета
  оцветяване на зъбите (при деца), което обикновено се премахва при миене.
  Нежелани реакции, които могат да се изяват при кръвните Ви изследвания сериозно намаляване на броя на белите кръвни клетки нисък брой червени кръвни клетки (хемолитична анемия) кристали в урината
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Амоксигард
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да не се съхранява над 25°С.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Амоксигард
  - Активните вещества са амоксицилин и клавуланова киселина. Всяка таблетка съдържа 1004,3 mg амоксицилин трихидрат (Amoxicillin trihydrate), еквивалентен на 875 mg
  амоксицилин (Amoxicillin) и 148,9 mg калиев клавуланат (Potassium clavulanate), еквивалентен на 125 mg клавуланова киселина (Clavulanic acid).
  - Другите съставки са: микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, силициев диоксид, колоиден безводен, повидон, еудражитЕЮО, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид (Е171), макрогол 400, талк.
  Как изглежда Амоксигард и какво съдържа опаковката
  - Таблетките Амоксигард са бели до почти бели, продълговати филмирани таблетки с надпис "RX509" от едната страна и делителна черта от другата.
  Опаковки от 8, 10, 12, 14, 16, 20, 21, 24, 28, 30, 60, 100 филмирани таблетки, опаковани в PVC/PVdC/Alu блистери в торбичка (Полиестерно покритие/Алуминиево фолио/Полиестерно покритие/Полиетилен), съдържаща саше от lg с десикатор.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба и производител

  Притежател на разрешението за употреба
  Екофарм Груп АД
  Бул. „Черни връх" №14, бл.З
  1421 София
  България
  Тел.: +359 2 963 15 96 Факс: +359 2 963 15 61
  Производители Ranbaxy Ireland Ltd.
  Spafíeld, Cork Road, Cashel, Co. Tipperary Ирландия
  Basics GmbH
  Hemmelrather Weg 201, D-51377 Leverkusen Германия
  Terapia SA
  Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, 400 632 Румъния
  Cemelog-BRS Kft.
  H-2040 Budaörs, Vasút u. 13.
  Унгария
  Екофарм ЕООД
  бул."Черни връх" 14, бл. 3
  София 1421
  България

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки на ЕИП под следните имена:
  Португалия Amoxiciiina + Ácido Cíavulánico Ranbaxy
  България Amoxigard 875mg/125mg film-coated tablets
  Германия AMOXICLAV BASICS 875 mg/125 mg Filmtabletten
  Естония Amoxicillin/Clavulanic acid Ranbaxy
  Испания Amoxicilina-Ácido ciavulánico Mundogen 875/125 mg comprimidos recubiertos con
  película EFG
  Италия Amoxicillina е Acido Ciavulánico Ranbaxy Italia
  Литва Amoxicillin/Clavulanic acid Ranbaxy 875 mg/125 mg plévele dengtos tabletés
  Латвия Amoxicillin/Clavulanic acid Ranbaxy 875 mg/125 mg apvalkotas tabletes
  Полша Ram ос lav
  Румъния Enhancin 875mg/125mg comprimate fílmate
  Словакия ENHANCIN 875mg/125mg filmom obalené tablety
  Унгария Oxamoran 875 mg/125 mg filmtabletta
  Чехия ENHANCIN 875mg/125mg potahované tabiety

  Дата на последно преразглеждане на листовката
  Препоръка/медицинска информация
  Антибиотиците се използват за лечение на инфекции, причинени от бактерии. Те нямат действие срещу инфекции, причинени от вируси.
  Понякога инфекцията, причинена от бактерии, не се повлиява от антибиотичното лечение. Една от най-честите причини за това е, че бактериите се оказват резистентни към приемания антибиотик. Това означава, че те могат да оцелеят и дори да се размножават, въпреки антибиотика.
  Бактериите могат да станат резистентни към антибиотици поради много причини. Внимателното използване на антибиотици може да помогне за намаляване на възможността бактериите да станат резистенти към тях.
  Когато Вашият лекар Ви назначи антибиотичен курс, той е предназначен за лечение само на настоящото Ви заболяване. Обърнете внимание на следните препоръки и това ще помогне предотвратяването на появата на резистентни бактерии, които да спрат действието на антибиотика.
  1. Много е важно да приемате правилната доза от антибиотика в точно определеното време и за определения брой дни. Прочетете инструкциите върху опаковката и ако имате нужда от съвет, се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.
  2. Не приемайте антибиотик, освен ако не е предписан лично на Вас. Използвайте го само за лечение на инфекцията, за която Ви е предписан.
  3. Не приемайте антибиотик, предписан на друг човек, дори ако той има инфекция, подобна на Вашата.
  4. Не давайте антибиотика, предписан на Вас, на други хора.
  5. Ако след приключване курса на лечение (както е предписано от Вашия лекар) Ви остане неизползван антибиотик, върнете го в аптеката, за да бъде правилно унищожен.

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба ЕКОФАРМ ГРУП АД.

  Описание на АМОКСИГАРД тбл.875мг/125мг.х14

  АМОКСИГАРД тбл./ AMOXIGARD TABL.875мг/125мг.х14 показания:

  Амоксигард е антибиотик и действа като убива бактериите, които причиняват инфекции. Той съдържа две различни лекарства, наречени амоксицилин и клавуланова киселина. Амоксицилин принадлежи към група лекарства, познати като „пеницилини", чието действие може понякога да бъде прекратено (да бъдат инактивирани). Другият активен компонент (клавуланова киселина) не позволява това да се случи.

  Амоксигард се използва при възрастни и деца за лечение на инфекции на средното ухо и синусите, инфекции на дихателните пътища, инфекции на пикочните пътища, инфекции на кожата и меките тъкани, включително зъбни инфекции инфекции на костите и ставите.

  АМОКСИГАРД тбл./ AMOXIGARD TABL.875мг/125мг.х14 дозировка и приложение:

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви го е предписал Вашият лекар!

  Възрастни и деца с телесно тегло 40 kg и повече: Препоръчителната доза е 1 таблетка два пъти на ден По-висока доза - 1 таблетка три пъти на ден.

  Деца с телесно тегло под 40 kg: Деца на възраст 6 години или по-малко, е за предпочитане да бъдат лекувани с перорална суспензия или сашета амоксицилин/клавуланова киселина.

  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, когато давате таблетки Амоксигард на деца с тегло по-малко от 40 kg.

  АМОКСИГАРД тбл./ AMOXIGARD TABL.875мг/125мг.х14 състав:

  Активни съставки:

  Амоксицилин/ Клавуланова киселина (Amoxicillin/ Clavulanic Acid)

  АМОКСИГАРД тбл.875мг/125мг.х14 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 17,80 лв.
  АМОКСИГАРД тбл.875мг/125мг.х14 се произвежда от Ecopharm Group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,78 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа