Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • АУГМЕНТИН ES Сироп 642.9 мг./5 мл. 100 мл.

  • АУГМЕНТИН ES Сироп 642.9 мг./5 мл. 100 мл. 17,40 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Augmentin ЕS 600 mg/42.9 mg/5 ml powder for oral suspension
  Аугментин ES 600 mg/42.9 mg/5 ml за перорална суспензия

  Амоксицилин/клавуланова киселина (AmoriciUin/clavulanic acid)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да давате на Вашето дете това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси» попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство обикновено се предписва на бебе или дете. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като на Вашето дете.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия, лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Аугментин ES и за какво се използва
  2. Преди да дадете Аугментин ES
  3. Как да давате Аугментин ES
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Аугментин ES
  6. Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АУГМЕНТИН ES И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Аугментин ES е антибиотик и действа, като убива бактериите, които причиняват инфекции. Съдържа две различни лекарства, наречени амоксицилин и клавуланова киселина. Амоксицилин принадлежи към група лекарства, наречени "пеницилини", чието действие понякога може да бъде спряно (да станат неактивни). Другата активна съставка на Аугментин ES (клавуланова киселина) предпазва това да се случи.
  Аугментин ES се използва при бебета и деца за лечение на следните инфекции:
  • инфекции на средното ухо
  • белодробни инфекции.

  2.ПРЕДИ ДА ДАДЕТЕ АУГМЕНТИН ES
  Не давайте Аугментин ES на Вашето дете:
  • ако то е алергично (свръхчувствително) към амоксицилин, клавуланова киселина, или към някоя от останалите съставки на Аугментин ES (изброени в точка 6).
  • ако детето Ви е имало тежка алергична реакция (реакция на свръхчувствителност) към някой друг антибиотик. Това може да включва кожен обрив или подуване на лицето или шията
  • ако детето Ви е имало чернодробни проблеми или жълтеница (пожълтяване на кожата) при прием на антибиотик.
  Не давайте Аугментин ES на Вашето дете, ако някое от посочените по-горе потвърдения се отнася до него. Ако не сте сигурни за нещо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да дадете Аугментин ES.
  Обърнете специално внимание при употребата на Аугментин ES
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете да давате на детето си това лекарство, ако то:
  има инфекциозна мононуклеоза
  • се лекува за чернодробни и бъбречни проблеми
  • не уринира редовно.
  Ако не сте сигурни дали някое от посочените по-горе твърдения се отнася до Вашето дете, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете да давате Аугментин ES.
  В някои случаи Вашият лекар може да изследва вида на бактериите, които причиняват инфекцията при Вашето дете. В зависимост от резултатите на детето Ви ще бъде предписана различна концентрация Аугментин ES или друго лекарство.
  Състояния, за които е необходимо да следите
  Аугментин ES може да влоши някои съществуващи заболявания или да причини сериозни нежелани реакции. Те включват алергични реакции, гърчове (припадъци) и възпаление на дебелото черво. Трябва да следите за определени симптоми, докато Вашето дете приема Аугментин ES, за да намалите риска от каквито и да е проблеми. Вижте "Състояния, за които е необходимо да следите" в точка 4.
  Изследвания на кръвта или урината
  Ако на детето Ви се правят кръвни изследвания (като изследвания за състоянието на червените кръвни клетки или изследвания на чернодробната функция) или изследвания на урината, кажете на лекаря или медицинската сестра, че то приема Аугментин ES. Това се налага, тъй като Аугментин ES може да повлияе резултатите от тези видове изследвания.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако детето Ви приема или наскоро е приемало други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта и лекарства на билкова основа.
  - Ако Вашето дете приема алопуринол (използван за лечение на подагра) с Аугментин ES, може да е по-вероятно да получи кожна алергична реакция.
  - Ако Вашето дете приема пробенецид (използван за лечение на подагра), Вашият лекар може да реши да коригира дозата Аугментин ES.
  - Ако лекарства, които предпазват от образуване на кръвни съсиреци (като варфарин), се приемат заедно с Аугментин ES, може да се наложи провеждането на допълнителни кръвни изследвания.
  Аугментин ES може да повлияе на начина, по който действа метотрексат (лекарство, което се използва за лечение на рак или ревматични заболявания).
  Аугментин ES може да повлияе на начина, по който действа микофенолат мофетил (лекарство, което се използва за предотвратяване на отхвърлянето на трансплантирани органи).

  Бременност и кърмене
  Ако Вашето дете, което ще започне да приема това лекарство е бременно, или кърми, моля кажете на Вашия лекар или фармацевт.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Важна информация за някои от съставките на Аугментин ES
  • Аугментин ES съдържа аспартам (Е951), който е източник на фенилаланин. Това може да е вредно за деца, родени със заболяване, наречено "фенилкетонурия".
  • Аугментин съдържа малтодекстрин (глюкоза). Ако Вашият лекар Ви е казал, че Вашето дете има непоносимост към някои захари, обърнете се към него преди то да започне да приема този лекарствен продукт.

  3.КАК ДА ДАВАТЕ АУГМЕНТИН ES
  Винаги давайте Аугментин ES, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Възрастни и деца с телесно тегло 40 kg или повече
  • Тази суспензия обикновено не се препоръчва при възрастни и деца с телесно тегло 40 kg и повече. Обърнете се към Вашия лекар или фармацевт за съвет.

  Деца с телесно тегло под 40 kg
  Всички дози са определени според телесното тегло на детето в килограми.
  • Вашият лекар ще Ви посъветва колко Аугментин ES трябва да давате на Вашето бебе или дете.
  • В опаковката може да има пластмасова мерителна лъжичка. Трябва да я използвате, за да дадете правилната доза на Вашето бебе или дете.
  • Обичайна доза - 90 mg/6,4 mg за всеки килограм телесно тегло на ден, разделени на две отделни дози.
  Аугментин ES не се препоръчва при деца на възраст под 3 месеца.

  Пациенти с бъбречни и чернодробни проблеми
  • Ако детето Ви има проблеми с бъбреците, дозата може да бъде по-ниска. Вашият лекар може да избере различна концентрация или друго лекарство.
  • Ако детето Ви има проблеми с черния дроб, може по-често да му се правят кръвни изследвания, за да се проверява как работи черният му дроб.

  Как да давате Аугментин ES
  • Винаги разклащайте бутилката добре преди приемане на всяка доза
  • Давайте лекарството в началото на храненето или малко преди това
  • Разпределете дозите на равни интервали от време през деня, най-малко на 4 часа. Не давайте две дози в рамките на един час.
  • Не давайте Аугментин ES на Вашето дете в продължение на повече от две седмици. Ако то все още не се чувства добре, трябва отново да посетите лекаря.

  - Ако дадете повече от необходимата доза Аугментин ES
  - Ако дадете на Вашето детето повече от необходимата доза Аугментин ES, признаците могат да включват проблеми със стомаха (гадене, повръщане или диария) или гърчове. Обърнете се към лекуващия лекар възможно най-бързо. Вземете бутилката на лекарствения продукт, за да я покажете на лекаря.
  - Ако пропуснете да дадете Аугментин ES
  - Ако пропуснете да дадете доза на Вашето дете, дайте я веднага след като се сетите. Не трябва да давате следващата доза твърде скоро и трябва да изчакате около четири часа, преди да я дадете.
  - Ако детето Вн спре да приема Аугментин ES
  Давайте Аугментин ES на Вашето дете, докато лечението завърши, дори ако то се чувства по-добре. Необходима му е всяка доза, в борбата с инфекцията. Ако някои бактерии оживеят, те могат отново да предизвикат инфекция.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Аугментин ES може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите реакции изброени по-долу могат да се наблюдават при прием на това лекарство.
  Състояния, за които е необходимо да следите
  Алергични реакции:
  • кожен обрив
  • възпаление на кръвоносните съдове (васкулит), което може да се прояви като червен или виолетов релефен обрив по кожата, но може да засегне и други части от тялото
  • повишена температура, ставни болки, подути лимфни възли в областта на шията, под мишниците или в слабините
  • подуване, понякога на лицето или устата (ангиоедем), причиняващо затруднение на дишането
  • припадък.
  Уведомете незабавно Вашия лекар, ако Вашето дете получи някой от тези симптоми. Спрете приема на Аугментин
  Възпаление на дебелото черво
  Възпаление на дебелото черво, което причинява водниста диария, обикновено с кръв и слуз, болка в стомаха и/или повишена температура.
  Обърнете се към Вашия лекар за съвет възможно най-бързо, ако Вашето дете получи тези симптоми.
  Много чести нежелани реакции
  Такива, които могат да засегнат повече от 1 на 10 пациенти
  • диария (при възрастни).
  Чести нежелани реакции
  Такива, които могат да засегнат до 1 на 10 пациенти
  • кандидоза (предизвикана от candida - гъбична инфекция на влагалището, устата или кожните гънки)
  • гадене, особено при прием на високи дози
  ако имате такива проблеми, приемайте Аугментин ES преди хранене
  • повръщане
  • диария (при деца).
  Нечести нежелани реакции
  Такива, които могат да засегнат до 1 на 100 пациенти
  • кожен обрив, сърбеж
  • релефен сърбящ обрив (уртики)
  • нарушено храносмилане
  • замайване
  • главоболие.
  Нечести нежелани реакции, които могат да се наблюдават в кръвните изследвания
  • повишаване на нивата на някои вещества (ензими), произвеждани от черния дроб.
  Редки нежелани реакции
  Такива, които могат да засегнат до 1 на 1 000 пациенти
  • кожен обрив с образуване на мехури и малки кръгли петна с централна тъмна зона, заобиколена от по-светла област и тъмен контур - еритема мултиформе
  ако забележите някои от тези симптоми, незабавно се обърнете към Вашия лекар.
  Редки нежелани реакции, които могат да се наблюдават в кръвните изследвания:
  • намаляване на броя на клетките, участващи в съсирването на кръвта
  • намаляване на броя на белите кръвни клетки.
  Други нежелани реакции
  Други нежелани реакции са наблюдавани при много малък брой пациенти, но точната им честота е неизвестна.
  • Алергични реакции (вижте по-горе)
  • Възпаление на дебелото черво (вижте по-горе)
  • Възпаление на защитната обвивка на мозъка {асептичен менингит)
  • Тежки кожни реакции:
  генерализиран обрив с мехури и лющене на кожата, особено около устата, носа, очите и половите органи {синдром на Стивънс-Джонсън), и една по-тежка форма, причиняваща обширно излющване на кожата (повече от 30% от телесната повърхност - токсична епидермална некролиза)
  широко разпространен червен кожен обрив с малки мехурчета, съдържащи гной {булозен ексфолиативен дерматит)
  червен, лющещ се обрив с подкожни бучки и мехури {екзантемна пустулоза). 4 Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако Вашето дете получи някой от тези симптоми.
  • възпаление на черния дроб {хепатит)
  • жълтеница, предизвикана от повишаване на билирубина (вещество, което се произвежда в черния дроб) в кръвта. Вследствие на това кожата и бялата част на очите на Вашето дете може да изглеждат жълти.
  • възпаление на каналчетата на бъбреците
  • забавяне на съсирването на кръвта
  • хиперактивност
  • гърчове (при хора, приемащи високи дози Аугментин ES, или при хора с бъбречни проблеми)
  • черен език, който изглежда "окосмен"
  • оцветяване на зъбите (при деца), което обикновено се отстранява чрез измиване на зъбите.
  Нежелани реакции, които могат да се наблюдават в изследванията на кръвта или урината:
  • сериозно намаляване на броя на белите кръвни клетки
  • намален брой на червените кръвни клетки {хемолитична анемия)
  • кристали в урината.
  - Ако при Вашето дете се появят нежелани реакции
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или обезпокоителна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АУГМЕНТИН ES
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Прах за перорална суспензия: Да не се съхранява над 25°С.
  Не използвайте Аугментин ES след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Съхранявайте приготвената суспензия в хладилник (2°С - 8°С). Да не се замразява.
  След приготвяне, използвайте суспензията в рамките на 10 дни.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Аугментин ЕS
  • Активните вещества са амоксицилин и клавуланова киселина. Всеки ml от суспензията съдържа амоксицилин трихидрат, еквивалентен на 120 mg амоксицилин и калиев клавуланат, еквивалентен на 8,58 mg клавуланова киселина.
  • Другите съставки са: аспартам (Е951), ксантанова гума, силициев диоксид, силициев диоксид, колоиден безводен; натриева карбоксиметилцелулоза, аромат на крем ягода.
  • Вижте също "Важна информация за някои от съставките на Аугментин ES" в точка 2.
  Как изглежда Аугментин ES и какво съдържа опаковката
  Аугментин ES 600 mg/42,9 mg/5 ml прах за перорална суспензия е под формата на почти бял прах, в бутилка от прозрачно стъкло. След приготвяне, бутилката съдържа 50 ml, 75 ml, 100 ml или 150 ml почти бяла течност, наречена суспензия.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  ГлаксоСмитКлайн ЕООД, бул. Цариградско шосе № 115 Г, София 1784, България

  Производител
  Glaxo Wellcome Production, 53100 Mayenne, Франция или SmithKline Beecham Pharmaceuticals, Worthing, West Sussex, BN 14 8QH, Великобритания

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки на БИЛ със следните имена:
  България - Аугментин ES Кипър - Augmentin ES Литва - Augmentin ES Полша - Augmentin ES Португалия - Augmentin ES Румъния - Augmentin ES Словакия - Augmentin ES

  Дата на последно преразглеждане на листовката:

  Препоръка/медицинска информация
  Антибиотиците са предназначени за лечение на бактериални инфекции. Те нямат ефект срещу инфекции, причинявани от вируси.
  Понякога инфекцията, причинена от бактерии, не се повлиява от антибиотичното лечение. Една от най-честите причини за това е, че бактериите, причиняващи инфекцията, са резистентни към антибиотика, използван за лечението. Това означава, че независимо от приема на антибиотик те оцеляват и дори се размножават.
  Бактериите могат да станат резистентни към антибиотиците поради много причини. Внимателното използване на антибиотиците може да помогне за намаляване на възможността бактериите да станат резистентни към тях.
  Когато Вашият лекар Ви назначи курс на лечение с антибиотик, той е предназначен само за лечение на настоящото заболяване. Обърнете внимание на следните препоръки и това ще помогне предотвратяването на появата на резистентни бактерии, които ще спрат действието на антибиотика.
  1. Много е важно да приемате правилната доза от антибиотика в точно определеното време и за определения брой дни. Прочетете инструкциите в листовката и ако имате нужда от съвет, се обърнете към Вашия лекар или фармацевт.
  2. Не приемайте антибиотик, освен ако не е предписан лично на Вас. Използвайте го само за лечение на инфекцията, за която Ви е предписан.
  3. Не приемайте антибиотик, предписан на друг човек, дори ако той има инфекция, подобна на Вашата.
  4. Не давайте антибиотика, предписан на Вас, на други хора.
  5. Ако след приключване на курса на лечение (както е предписано от Вашия лекар) Ви остане неизползван антибиотик, върнете го в аптеката, за да бъде правилно унищожен.

  Описание на АУГМЕНТИН ES Сироп 642.9 мг./5 мл. 100 мл. Кратка характеристика

  АУГМЕНТИН ES Сироп / AUGMENTIN ES  642.9 мг./5 мл. 100 мл. показания:

  Аугментин ES е антибиотик и действа, като убива бактериите, които причиняват инфекции. Съдържа две различни лекарства, наречени амоксицилин и клавуланова киселина. Амоксицилин принадлежи към група лекарства, наречени "пеницилини", чието действие понякога може да бъде спряно (да станат неактивни). Другата активна съставка на Аугментин ES (клавуланова киселина) предпазва това да се случи.

  Аугментин ES се използва при бебета и деца за лечение на следните инфекции:

  -инфекции на средното ухо;

  -белодробни инфекции.

  АУГМЕНТИН ES Сироп / AUGMENTIN ES  642.9 мг./5 мл. 100 мл. дозировка и приложение:

  Дозировките са представени съобразно съдържанието на амоксицилин/клавуланова киселина, с изключение на случаите, когато дозите са дадени по отношение на отделната съставка.

  За избора на дозата на Augmentin ES за лечение на отделната инфекция трябва да се имат предвид:

  -очакваните патогени и вероятната им чувствителност към антибактериални средства (вж. точка 4.4)

  -тежестта и мястото на инфекцията

  -възрастта, телесното тегло и бъбречната функция на пациента, както е посочено по-долу.

  Лечението не трябва да продължава повече от 14 дни без повторен преглед (относно продължителна терапия вижте точка 4.4). 

  АУГМЕНТИН ES Сироп / AUGMENTIN ES  642.9 мг./5 мл. 100 мл. състав:

  Активните вещества са: амоксицилин и клавуланова киселина. Всеки ml от суспензията съдържа амоксицилин трихидрат, еквивалентен на 120 mg амоксицилин и калиев клавуланат, еквивалентен на 8,58 mg клавуланова киселина.

  Другите съставки са: аспартам (Е951), ксантанова гума, силициев диоксид, колоиден безводен; натриева карбоксиметилцелулоза, аромат на крем ягода.

  АУГМЕНТИН ES Сироп 642.9 мг./5 мл. 100 мл. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 17,40 лв.
  АУГМЕНТИН ES Сироп 642.9 мг./5 мл. 100 мл. се произвежда от GlaxoSmithKline и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,74 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа