Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • АЗАТРИЛ КАПС.250МГ Х 6

  • АЗАТРИЛ КАПС.250МГ Х 6 8,80 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА
  Азатрил 250 mg филмирани таблетки
  Azatril 250 mg coated tablets

  Азатрил 500 mg филмирани таблетки
  Azatril 500 mg film-coated tablets
  азитромицин (azithromycin)


  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Виж точка 4.
  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Азатрил и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Азатрил
  3. Как да приемате Азатрил
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Азатрил
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  1. Какво представлява Азатрил и за какво се използва
  Азитромицин принадлежи към групата лекарства, наречени макролидни антибиотици. Антибиотиците се използват за лечение на инфекции, причинени от микроорганизми като бактериите.
  Азитромицин се използва за лечение на определени инфекции, причинени от чувствителни спрямо азитромицин бактерии, като:
  инфекции на гърдите, гърлото или носа (като бронхит, пневмония, тонзилит, възпалено
  гърло (фарингит) и синузит)
  инфекции на ухото
  инфекции на кожата и меките тъкани, с изключение на инфектирани рани от изгаряне, например - инфекция на уретрата, през която се отделя урината от пикочния мехур или на шийката на матката (цервикс), причинени от Chlamidia trachomatis (бактерии).
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Азатрил
  Не приемайте Азатрил ако:
  - сте алергични към азитромицин дихидрат, еритромицин или който и да| е макролиден или кетолиден антибиотик.
  - сте алергични към някоя от другите съставки на това лекарство, изброени в точка 6.
  Предупреждения и предпазни мерки

  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Азатрил, ако: имате тежки чернодробни или бъбречни проблеми
  имате тежки сърдечни проблеми и проблеми със сърдечния ритъм като синдром на удължен QT-интервал (видим на електрокардиограма или ЕКГ устройство) стойностите на калий или магнезий в кръвта Ви са твърде ниски при Вас се наблюдават признаци на друга инфекция
  приемате някакви ерготаминови деривати, като ерготамин (за лечение на мигрена), тъй като тези лекарства не трябва да бъдат приемани едновременно с азитромицин (вижте точка, Дрием на други лекарства")
  имате определен тип мускулна слабост, наречена миастения гравис имате проблеми с нервите (неврологични) или психиката (психични).
  Други лекарства и Азатрил:
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от следните лекарства:
  антиациди - използвани за стомашни киселини и лошо храносмилане. Азатрил трябва да се приема най-малко 1 час преди или 2 часа след антиацида.
  ерготамин - (използван при мигрена) не трябва да се приема по едно и също време с азитромицин, тъй като могат да настъпят сериозни нежелани реакции (със скованост или усещане за изтръпване на крайниците, мускулни спазми, главоболие, гърчове, болки в областта на корема или гърдите) лекарства за понижаване на холестерола (статини)
  варфарин или подобни лекарства - използвани за разреждане на кръвта. Азитромицин може да предизвика допълнително разреждане на кръвта.
  цизаприд - (използван за лечение на стомашни проблеми) не трябва да се приема по същото време, тъй като може да причини тежки сърдечни проблеми (видими на електрокардиограма или ЕКГ устройство).
  терфенадин - (използван за лечение на сенна хрема) не трябва да се приема по същото време, тъй като може да причини тежки сърдечни проблеми (видими на електрокардиограма или ЕКГ устройство).
  зидовудин или нелфинавир - използвани за лечение на ХИВ инфекции. При прием на нелфинавир с азитромицин може да получите повече от нежеланите реакции, описани в тази листовка.
  рифабутин - използван за лечение на туберкулоза
  хинидин - използван за лечение на проблеми със сърдечния ритъм
  циклоспорин - използва се, за да предотврати отхвърлянето на трансплантиран орган от
  тялото Ви. Вашият лекар редовно ще проверява стойностите на циклоспорин в кръвта Ви
  и може да промени дозата Ви.
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някое от следните лекарства. Азатрил може да усили ефектите на тези лекарства. Вашият лекар може да промени Вашата доза:
  алфентанил - обезболяващо, използвано по време на операции
  теофилин - използван при проблеми с дишането, като астма или хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) дигоксин - използван при проблеми със сърцето астемизол - използван за лечение на сенна хрема пимозид - използван за лечение на здравословни проблеми, свързани с психиката
  Азатрил с храна и напитки
  Това лекарство може да се приема със или без храна.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, мислите че сте бременна или планирате да имате бебе посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете това лекарство
  2
  Няма достатъчно информация за употребата на азитромицин по време на бременност, поради което не трябва да използвате азитромицин по време на бременност, освен по изрична препоръка на Вашия лекар.
  Азитромицин частично преминава в майчиното мляко, поради това, азитромицин не трябва да се използва, ако кърмите.
  Шофиране и работа с машини
  Няма данни за влиянието на азитромицин върху способността за шофиране и работа с машини. Въпреки това, азитромицин таблетки може причини замайване и припадъци, затова преди да шофирате или работите с машини трябва да се уверите, че не сте засегнати.
  Азатрил съдържа лактоза
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.
  3. Как да приемате Азатрил
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  При възрастни и млади хора с телесно тегло 45 kg или повече:
  500 mg веднъж дневно в продължение на три дни, с обща доза 1 500 mg. Вашият лекар може да реши да Ви предпише обща доза от 1 500 mg за период от 5 дни (500 mg през първия ден и по 250 mg от 2 до 5-ия ден).
  За инфекции на шийката на матката и уретрата, причинени от Chlamydia trachomatis: Доза от 1 000 mg трябва да се приеме наведнъж.
  Деца и юноши под 45 kg:
  Таблетките не се препоръчват. Младите хора с тегло под 45 kg трябва да използват други лекарствени форми на това лекарство.
  Пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми
  Трябва да информирате Вашия лекар, ако имате бъбречни или чернодробни проблеми, тъй като може да се наложи той да промени обичайната доза.
  Дозировка при пациенти в старческа възраст:
  За пациенти в старческа възраст дозировката е същата, която се прилага при възрастни пациенти.
  Приложение:
  Таблетките трябва да се приемат с V% чаша вода.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Азатрил
  Ако сте приели твърде много Азатрил, свържете се незабавно с Вашия лекар, фармацевт или веднага отидете в най-близката болница.
  Симптомите на предозиране могат да бъдат загуба на слуха, гадене или позиви за повръщане и диария. В случай на предозиране може да се наложи приемане в болница,
  Ако сте пропуснали да приемете Азатрил
  Ако сте пропуснали да приемете Азатрил, приемете Вашата доза колкото се може по-бързо Ако почти е настъпило време за следващата доза, пропуснете тази доза в определеното време. Ако се съмнявате в нещо, моля свържете се с Вашия лекар или
  I
  фармацевт. Ако сте пропуснали доза, е необходимо да приемете всички таблетки, които са Ви изписани. Това означава, че ще завършите курса на лечение един ден по-късно.
  Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако сте спрели приема на Азатрнл
  Никога не спирайте лечението с Азатрил по Ваша преценка, а първо обсъдете това с Вашия лекар. Ако предписаното лечение не е напълно завършено, инфекцията може да се възобнови.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако имате някой от следните симптоми на тежки алергични реакции, спрете приема на това лекарство и кажете незабавно на Вашия лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница:
  Внезапно затрудняване на дишането, говора и преглъщането
  Подуване на устните, езика, лицето и шията
  Силно замайване или колапс
  Тежък или сърбящ кожен обрив, особено ако се появят мехури и възпаление на очите, устата или половите органи.
  Ако получите някоя от следните нежелани реакции, незабавно се свържете с Вашия лекар: Тежка продължителна или кървава диария, придружена с болки в стомаха или висока температура. Това може да е признак на сериозно възпаление на червата. Възможно е да се наблюдава в редки случаи при прием на антибиотици. Пожълтяване на кожата или очите, предизвикано от проблеми с черния дроб Възпаление на панкреаса (задстомашната жлеза), което може да предизвика силни болки в областта на корема и гърба.
  Повишено или понижено образуване на урина или следи от кръв във Вашата урина Кожен обрив, предизвикан от чувствителност към слънчева светлина Необичайно кръвонасядане или кървене Неравномерен сърдечен ритъм
  Това са сериозни нежелани лекарствени реакции. Вие може да се нуждаете от спешна медицинска помощ. Сериозните нежелани реакции са нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души) или тяхната честота не може да бъде определена от наличните данни.
  Другите нежелани реакции включват:
  Много чести (могат да засегнат повече от едт на 10 души) диария
  болка в областта на корема позиви за повръщане (гадене) отделяне на газове (флатуленция)
  Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души): загуба на апетит (анорексия) чувство за замаяност главоболие
  изтръпване, мравучкане или скованост (парестезия) промени във вкусa,
  зрителни нарушения глухота
  повръщане, болка в стомаха или спазми, загуба на апетит, проблеми с храносмилането кожни обриви и сърбеж болки в ставите (артралгия) умора
  промяна в броя на белите кръвни клетки и концентрацията на бикарбонати в кръвта
  Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души):
  млечница (кандидоза) - инфекция, причинена от гъбички бактериална инфекция възпаление на гърлото (фарингит)
  задьхване, болка в областта на гърдите, хригггене и кашлица (респираторни нарушения)
  възпаление на носната лигавица (ринит)
  стомашен грип (гастроентерит)
  възпаление на влагалището (вагинит)
  пневмония
  намаляване на броя на белите кръвни клетки
  ангиоедем (тежка алергична реакция, която причинява подуване на лицето или гърлото)
  свръхчувствителност
  нервност
  отслабено усещане при допир (хипоестезия) сънливост
  безсъние (инсомния) нарушения на ухото световъртеж
  загуба на слуха или шум в ушите сърцебиене (палпитации) горещи вълни задьхване
  кръвотечение от носа
  възпаление на лигавицата на стомаха (гастрит) запек
  затруднено преглъщане подуване на корема сухота в устата оригване язви в устата
  повишено отделяне на слюнка проблеми с черния дроб, като хепатит
  алергични кожни реакции, като чувствителност към слънчева светлина, зачервена, лющеща се и подута кожа зачервяване на кожата в тежка форма възпаление на кожата (дерматит) суха кожа
  засилено изпотяване
  болка, подуване и намалено движение на ставите (остеоартрит)
  болки в мускулите болки в гърба болки в шията
  повишени нива на урея в кръвта
  болезнено или затруднено уриниране
  болки в горната част на гърба (болки в бъбреците)
  зацапване
  нарушения в тестикулите уртикария
  болка в областта на гърдите

  лицев оток
  повишена температура
  болка, изтръпване, мускулна слабост, усещане за парене или щипене (периферна болка) оток, подуване (едем) физическо неразположение слабост (астения)
  промяна в стойностите на чернодробните ензими и кръвните нива постпроцедурни усложнения
  Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 души):
  чувство за възбуда, нереални чевства и усещания нарушена чернодробна функция алергични кожни реакции
  подуване на ръцете, краката, устните, гениталите или гърлото (ангионевротичен едем) проблеми с бъбреците
  С неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни) чревна инфекция (на дебелото черво) (псевдомембранозен колит) намален брой на червените кръвни клетки, поради разрушаване (хемолитична анемия); намаляване на броя на тромбоцитите (тромбоцитопения) анафилактична реакция усещане за гняв, агресия безпокойство объркване халюцинации
  прималяване с временна загуба на съзнание (синкоп) припадъци (гърчове) усещане за свръхактивност
  промяна в усещането за обоняние (аносмия, паросмия) промяна в усещането за вкус (агеузия)
  обостряне или влошаване на мускулна слабост (миастения гравис)
  бърз (камерна тахикардия) или неравномерен сърдечен ритъм, които понякога са
  животозастрашаващи, промяна на сърдечния ритъм, открита на електрокардиограма
  (удължаване на QT-интервала и torsade de pointes)
  ниско кръвно налягане
  възпаление на панкреаса (панкреатит)
  промяна в цвета на езика и зъбите
  чернодробна недостатъчност
  алергични кожни реакции
  Следните нежелани реакции са съобщавани при профилактично лечение спрямо Mycobacterium Avium complex (MAC):
  Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 души) - диария
  коремни болки
  гадене
  газове (флатуленция)
  абдоминален дискомфорт
  - липса на апетит (анорексия) замайване главоболие
  - усещане за мравучкане или изтръпване (парестезия) промени във вкуса
  Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души):
  редки изпражнения

  зрителни нарушения глухота
  повръщане, стомашни болки или спазми, загуба на апетит, проблеми с храносмилането кожен обрив и сърбеж
  - болки в ставите (артралгия)
  - умора
  Иечести (могат да засегнат до 1 на 100 души):
  намалена чувствителност при допир (хипоестезия) загуба на слуха или шум в ушите
  - палпитации
  чернодробни заболявания като хепатит
  - зачервяване на кожата в тежка форма
  алергични кожни реакции като чувствителност към слънчева светлина, зачервяване, лющене и подуване на кожата общо неразположение слабост (астения)
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете да
  съобщите за нежелани реакции и директно чрез:
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.: +35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате за нежелани реакции, Вие помагате за събиране на информация относно безопасността на това лекарство.
  5. Как да съхранявате Азатрил
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  PVC/Alu блистер: Да се съхранява под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.
  OPA-PVC-Alu/Alu блистер: Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Азатрил
  Активното вещество е азитромицин дихидрат.
  Всяка филмирана таблетка Азатрил 250 mg съдържа 250 mg азитромицин като дихидрат).
  Всяка филмирана таблетка Азатрил 500 mg съдържа 500 mg азитромицинин като дихидрат).
  Другите съставки са: Ядро: кроскармелоза натрий (Е468), магнезиев стеарат (Е572), целулоза, микрокристална (Е460), силициев диоксид (?551), полоксамер, повидон (Е 1201), талк и лактоза, безводна. Обвивка: хипромелоза (Е464), хидроксипропилцелулоза, макрогол и титанов диоксид (Е171).
  Как изглежда Азатрил и какво съдържа опаковката
  Филмирана таблетка
  Азатрил 250 mg филмирани таблетки са бели до почти бели, овални, 6,7 х 13,5 mm, двойноизпъкнали филмирани таблетки, маркирани с "250" от едната страна и гладки от другата страна.
  Азатрил 500 mg филмирани таблетки са бели до почти бели, овални, 9,7 х 17,9 mm, двойноизпъкнали филмирани таблетки, маркирани с "500" от едната страна и гладки от другата страна.
  Таблетките от 250 mg се предлагат в PVC/Alu и OPA-PVC-Alu/Alu блистер от 4 и 6 филмирани таблетки.
  Таблетките от 500 mg се предлагат в PVC/Alu и OPA-PVC-Alu/Alu блистер от 2 и 3 филмирани таблетки.
  Притежател на разрешението за употреба:
  Actavis Group PTC ehf.
  Reykjavikurvegur 76-78 220 HafnarfjoYdur
  Исландия
  Производител:
  Actavis hf. Reykjavikurvegur 78 IS-220 Hafnarfj6r6ur Исландия  Дата на последно преразглеждане на листовката: ноември 2013 г
  9

  Описание на АЗАТРИЛ КАПС.250МГ Х 6

  АЗАТРИЛ КАПС./ AZATRIL CAPS.250МГ Х 6 показания:

  Действа бактериостатично върху грамположителни аеробни коки и бактерии /Str. pneumoniae, стрептококи от гр. C,F,G,S; Staph.aureus/, грамотрицателни аеробни бактерии и коки 

  /H.influencae, Moraxella catarrhalis, Bordatella pertussis, Neisseria gonorrhoeae/, анаеробни микроорганизми /Clostridium perfringens/, Treponema palidum. 

  Aзатрил е показан за лечение на инфекции, причинени от чувствителни кам антибиотика микроорганизми като:

  - инфекция на горните (остри възпаления на синусите и средното ухо,тонзилофарингити) и долните дихателни пътища (бронхити, обострен хроничен бронхит, някои видове пневмонии);

  - инфекция на кожата и меките тъкани (еризипел, импетиго и вторична пиодермия, първи стадий на Лаймска болест);

  - инфекции, предавани по полов път - уретрит и цервицит, причинени от Chlamydia trachomatis и гонококи.

  - язвена болест и хронични възпаления на лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника, за премахване и унищожаване на Helicobacter pylori.

  АЗАТРИЛ КАПС./ AZATRIL CAPS.250МГ Х 6 дозировка и приложение:

  Предписва се в един прием 1 час преди или 2 часа след хранене, респективно приемане на антиацидни средства. Обикновено лечението продължава 5 дни. 

  При генитални и уроинфекции се използват по-високи дози - 1г/24ч.

  За деца дневната доза азитромицин варира от 5 до 10мг/кг.

  АЗАТРИЛ КАПС./ AZATRIL CAPS.250МГ Х 6 състав:

  Azithromycin. Антибактериален препарат от групата на макролидите.


  АЗАТРИЛ КАПС.250МГ Х 6 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 8,80 лв.
  АЗАТРИЛ КАПС.250МГ Х 6 се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,88 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа