Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за отслабване и детокс
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти AFLOFARM
  Поръчай сега
 • АЗИТРОКС ТАБЛ. 250МГ Х 6

  • АЗИТРОКС ТАБЛ. 250МГ Х 6 10,19 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя
  Азитрокс 250 mg филмирани таблетки Azitrox 250 mg film-coated tablets
  Азитромицин (Azithromycin)
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.Вижте точка 4.


  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Азитрокс и за какво се
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Aзитрокс
  3. Как да използвате Азитрокс


  4. Възможни нежелани реакции
  5.Как да съхранявате Азитрокс
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Азитрокс и за какво се използва
  Азитрокс съдържа азитромицин, който принадлежи към групата на антибактериалните лекарствени продукти за системно приложение, макролиден антибиотик.
  Азитрокс се прилага за лечение на пациенти с инфекции, причинени от един или повече от един чувствителни на азитромицин микроорганизми:
  инфекции на горните дихателни пътища: фарингит/тонзилит, синуит и възпаление на средното ухо
  инфекции на долните дихателни пътища: бронхит и пневмонии, придобити в обществото
  инфекции на кожата и на меките тъкани: срещно изразена форма на acne vulgaris, еритема хроника мигранс (първи стадий на Лаймска болест), еризипел, импетиго и вторична пиодермия
  инфекции на стомаха и дванадесетопръстника, причинени от Helicobacter pylori
  полово предавани болести: неусложнени генитални инфекции причинени от Chlamydia trachomatis.
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Азитрокс
  Не приемайте Азитрокс:
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към азитромицин (активното вещество на Азитрокс) или към други макролиднн антибиотици, като еритромицин, кларитромицин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  заедно с лекарствени продукти, съдържащи ерготаминови производни, поради теоретична възможност от поява на ерготизъм (посиняване на крайниците, накуцване).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар преди да използвате Азитрокс, ако имате:
  ако имате чернодробно или бъбречно заболяване. Вашият лекар може да поиска да проследява функцията на черния Ви дроб или да спре лечението
  ако имате сърдечни ритьмни нарушения
  ако знаете, че имате ниско ниво на калии или магнезий в кръвта
  Ако по време на лечението възникне някое от долуописаните, консултирайте се с Вашия лекар: възможна алергична реакция, като например обрив/оток, - диария или воднисти изпражнения (дори след лечението),
  нарушения на бъбречната функция, например жълто оцветяване на кожата, тъмна или кървава урина, слабост
  Други лекарства и Азитрокс
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Азитрокс не трябва да се приема по едно и също време с ерготамин и неговите производни (напр. дихидроерготамин) поради възможността за т.н. ерготизъм.(сърбеж по крайниците, мускулни крампи и гангрена (смърт на тъкан) на крайниците поради влошено кръвообращение.
  Комбинирането на Азитрокс и други лекарства е възможно след внимателна преценка на лекар:
  • антиациди (лекарства понижаващи стомашната киселинност)- приемайте Азитрокс 1 час преди или 2 часа след антиацида,
  • антиаритмици (при нарушения на сърдечния ритъм), цизаприд (при стомашни проблеми) или терфенадин (антихистаминно средство за лечение на алергия), антипсихотици (за психични проблеми) например пимозид, антидепресанти (за лечение на депресия) например циталопрам, флуорохинолони (антимикробни средства за лечение на инфекции) като моксифлоксацин и левофлоксацин,
  • зидовудин (лекарство за HIV),
  • циклоспорин (използван за подтискане на имунната система за предпазване и лечение на отхвърляне на трансплантиран орган или костен мозък),
  • дигоксин (използван за подсилване на сърцето),
  • варфарин (използван за разреждане на кръвта),
  • рифабутин (антибиотик).
  Азитрокс с храна, напитки и алкохол
  Храната не оказва влияние върху усвояването на таблетките, по тази причина Азитрокс може да се приема по време на хранене или между храненията.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Липсват достатъчно добре контролирани изследвания на бременни жени. По време на бременност Азитрокс трябва да се прилага само при липса на друга алтернатива. Няма данни за това дали азитромицин се отделя в кърмата, по тази причина Азитрокс трябва да се прилага при кърмещи жени само, ако няма друга алтернатива.
  Шофиране и работа с машини
  Не са известни данни за влияние на Азитрокс върху способността за шофиране и при работа с машини.

  3. Как да използвате Азитрокс
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Начин на приложение:
  Азитрокс филмирани таблетки трябва да се поглъщат цели, еднократно дневно, с или без храна. Препоръчителната доза е:
  Възрастни, включително пациенти е напреднала възраст и деца с тегло над 45 кг За лечение на инфекции на горните и долните дихателни пътища, на кожата и меките тъкани (с изключение на еритема мигранс) общата доза азитромицин е 1500 mg, която се приема в продължение на 3 дни (по една филмирана таблетка от 500 mg веднъж на ден).
  За средно изразена форма на acne vulgaris, общата доза е 6 g и се препоръчва в следния дозов режим: една таблетка от 500 mg веднъж на ден в продължение на 3 дни, последователно от 500 mg веднъж седмично за 9 седмици. Дозата за втората седмица трябва да се вземе 7 дни след първата приета таблетка. Следващите 8 седмици трябва да се приема по 1 таблетка веднъж на ден през 7 дневни интервали.
  За еритема мигранс общата доза азитромицин е 3 g, която се приема както е посочено: 1 g (четири филмирани таблетки от 250 mg) наведнъж през първия ден, последвани от 500 mg (две филмирани таблетки от 250 mg) от втория до петия ден като еднократен дневен прием.
  За лечение на неусложнени генитални инфекции причинени от Chlamydia trachomatis дозата е 1 g (четири филмирани таблетки от 250 mg) приети наведнъж, еднократно.
  При инфекции на стомаха и дванадесетопръстника, причинено от Helicobacter pylori: 1 g (четири таблетки азитромицин 250 mg) в комбинация с антисекреторни и други средства по избор на лекуващия лекар.
  При по-възрастните пациенти не се изисква корекция на дозата.
  Азитрокс филмирани таблетки е подходящ само за деца с тегло най-малко 45 kg, за които може да се приложи дозировката предназначена за възрастни. За деца с тегло под 45 kg могат да бъдат използвани други лекарствени форми на азитромицин, например суспензии.
  Пациенти с бъбречни и чернодробни проблеми
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако имате бъбречни или чернодробни проблеми, тъй като може да се наложи корекция на обичайната доза.
  Чернодробна недостатъчност
  Азитромицин се метаболизира в черния дроб и се отделя чрез жлъчката и не бива да се прилага при пациенти страдащи от тежка чернодробна недостатъчност.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Азитрокс
  Нежеланите ефекти, наблюдавани след прилагане на дози, превишаващи препоръчаните, са подобни на тези проявени при прием на терапевтични дози.
  Типичните симптоми на предозиране на макролидните антибиотици включват обратима загуба на слуха, тежко изразено гадене, повръщане и диария. В такива случаи е необходимо да се включат симптоматично повлияващи лекарства, както и да бъдат взети мерки за поддържане на
  жизнените функции при необходимост.

  Ако сте пропуснали да приемете Азитрокс
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Пропуснатата доза трябва да приемете колкото е възможно по-скоро, а следващите-на интервали от 24 часа.
  Ако сте спрели приема на Азитрокс
  Не прекъсвайте лечението, предписано от Вашия лекар, дори ако се чувствате по-добре. Ако спрете да приемате Азитрокс прекалено рано, инфекцията може да се развие отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Незабавно спрете приема на лекарството и потърсете лекар, ако възникне нежелана реакция, описана по-долу:
  • Сериозен кожен обрив, често и язви в устата, гърлото, носа, гениталиите и конюнктивит (зачервени и подути очи) и може да прогресира до образуване на мехури и лющене на кожата- честотата, с която настъпва е неизвестна.
  • Оток на различни части от тялото, най- често на лицето или врата- настъпват често.
  • Тежки алергични реакции с нарушено дишане или замайване, което може да доведе до шок- честотата на настъпване е неизвестна.
  • Ускорен или неравномерен сърдечен ритъм- честотата на настъпване е неизвестна (може да е по-често при жени и по-възрастни хора).
  Азитромицин се понася добре с ниска честота на нежеланите реакции.
  Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 пациенти):
  - Диария
  Чести (могат да засегнат до 1 на 10 пациенти):
  Главоболие, повръщане (ако повърнете до 5 минути след поглъщане на таблетката, консултирайте се с Вашия лекар, тъй като може да се нуждаете от допълнителна доза), стомашна болка, гадене
  намален брой лимфоцити (вид бели кръвни клетки), повишен брой еозинофили, базофили, моноцити и неутрофили (вид бели кръвни клетки), намалени бикарбонати в кръвта.
  Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти):
  - Гъбични инфекции, гъбични инфекции в устата, вагинални инфекции, възпаление на белия дроб, бактериални инфекции, възпалено гърло (фарингит), възпаление на стомаха и тънките черва (гастроентерит), нарушение на дишането, течащ нос;
  - Понижен брой на някои видове бели кръвни клетки (левкопения, неутропения) повишен брой на някои видове бели кръвни клетки (еозинофилия)
  - свръхчувствителност Анорексия (загуба на апетит)
  - нервност, безсъние,
  - Замаяност, сънливост, нарушени вкус, нарушена чувствителност- гъделичкане, изтръпване, сърбеж)
  Зрителни нарушения
  нарушен слух

  - палпитации (сърцебиене)
  - топли вълни
  - недостиг на въздух, кървене от носа
  - запек, газове, нарушено храносмилане, възпаление на стомаха, затруднено гълтане, подуване на корема, сухота в устата, оригване, язви в устата, повишено слюноотделяне Обрив, сърбеж, уртикария, възпаление на кожата, суха кожа, обилно потене Остеоартрит (ставно заболяване), мускулна болка, болка във врата и гърба
  - Болезнено уриниране, болка в бъбрека
  маточно кървене, което настъпва извън нормалния цикъл, нарушена функция на тестисите
  оток (напр. на лицето или долните крайници), астения (чувство на обща физическа слабост), прилошаване ( усещане за общо неразположение), умора, болка в гърдите, треска
  повишени нива на ензими, което показва чернодробно заболяване, както и повишен билирубин (жлъчен пигмент), уреа, креатинин и алкална фосфатаза в кръвта, променени нива на калий и натрий в кръвта (показващи бъбречната функция); повишени нива на хлориди, глюкоза и бикарбонати; увеличен брой тромбоцити, понижен хематокрит (обемен процент на червените кръвни клетки в целия обем кръв).
  - усложнения след процедури.
  -
  Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 пациенти): Безпокойство
  - увреждане на чернодробната функция, холестатична жълтеница Чувствителност към слънчева светлина.
  С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка):
  Възпаление на дебелото черво
  - Понижен брой на тромбоцитите, хемолитична анемия (понижен брой червени кръвни клетки)
  - агресия, тревожност, делириум, халюцинации;
  - краткотрайна загуба на съзнание, припадъци, понижена чувствителност, психомоторна хиперактивност, загуба и нарушено обоняние, загуба на вкуса, миастения гравис (невромускулно нарушение- нарушение на движенията, мускулна умора); нарушение на слуха, включващо глухота и/или звънене в ушите;
  - удължен QT интервал (мярка за продължителността на камерната реполяризация, свързана с промени в сърдечната честота) в ЕКГ
  ниско кръвно налягане
  - възпаление на панкреаса, обезцветяване на езика
  - възпаление на черния дроб, разрушаване на чернодробната тъкан и чернодробни събития, в редки случаи водещи до смърт
  болки в ставите
  - остра бъбречна недостатъчност, възпаление на бъбреците
  Възможни нежелани реакции, свързани с профилактика и лечение на Mycobacterium Avium Complex, различаващи се от тези съобщавани при приложение при останалите показания. Когато вземате Азитрокс за профилактика и лечение на Mycobacterium Avium Complex, могат да настъпят следните нежелани реакции, разделени според тяхната честота:
  Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 души):
  - диария, стомашна болка, гадене, газове, стомашно неразположение
  Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души): анорексия (загуба на апетит);

  замайване, главоболие, парестезия (сензорни нарушения - гьделичкаие, изтръпване,
  сърбеж), променено усещане за вкус;
  нарушение на зрението;
  глухота;
  обрив, сърбеж
  болка в ставите;
  умора
  Нечести (могат да засегнатдо 1 на 100 души):
  понижена чувствителност; нарушения на слуха, звънене в ушите;
  - палпитации (сърцебиене); възпаление на черния дроб;
  - сериозни кожни обриви (синдром на Стивън-Джонсън), чувствителност на слънчева светлина;
  - астения (чувство за обща физическа слабост), неразположение (чувство на общ дискомфорт);
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез: Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8 , 1303 София, Тел.: +35 928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
  5. Как да съхранявате Азитрокс
  Да се съхранява под 25 °С.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не ползвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Азитрокс
  Активното вещество е: азитромицин (като дихидрат). Всяка филмирана таблетка съдържа 250 mg азитромицин (като дихидрат)
  Другите съставки са: прежелатинизирано царевично нишесте, натриева кроскарамелоза, калциев хидрогенфосфат, магнезиев стеарат, натриев лаурилсулфат, хипромелоза 2910/5, титаниев диоксид, макрогол 6000, талк, симетикон емулсия SE 4, полисорбат 80.
  Как изглежда Азитрокс и какво съдържа опаковката
  Азитрокс 250: бели до почти бели кръгли филмирани таблетки с лещовидна форма. Количества в една опаковка:
  Азитрокс 250: 3 и б филмирани таблетки
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Zentiva k.s.,
  U kabelovny 130, Dolni Mecholupy, 102 37 Prague 10, Чешка република
  За допълнителна информация относно това лекарство, моля, свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  Санофи-Авентис България ЕООД
  1303 София, бул. Ал. Стамболийски 103, България
  Тел: 02/970 53 00
  e-mail: bg-medical-info@sanofi-aventis.com
  Дата на последно преразглеждане на листовката: Май 2014

  Описание на АЗИТРОКС ТАБЛ. 250МГ Х 6 Кратка характеристика

  АЗИТРОКС ТАБЛ./ AZITROX TABL. 250МГ Х 6 показания:

  Действа бактериостатично върху грамположителни аеробни коки и бактерии /Str. pneumoniae, стрептококи от гр. C,F,G,S; Staph.aureus/, грамотрицателни аеробни бактерии и коки 

  /H.influencae, Moraxella catarrhalis, Bordatella pertussis, Neisseria gonorrhoeae/, анаеробни микроорганизми /Clostridium perfringens/, Treponema palidum. 

  Aзатрил е показан за лечение на инфекции, причинени от чувствителни кам антибиотика микроорганизми като:

  - инфекция на горните (остри възпаления на синусите и средното ухо,тонзилофарингити) и долните дихателни пътища (бронхити, обострен хроничен бронхит, някои видове пневмонии);

  - инфекция на кожата и меките тъкани (еризипел, импетиго и вторична пиодермия, първи стадий на Лаймска болест);

  - инфекции, предавани по полов път - уретрит и цервицит, причинени от Chlamydia trachomatis и гонококи.

  - язвена болест и хронични възпаления на лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника, за премахване и унищожаване на Helicobacter pylori.

  АЗИТРОКС ТАБЛ./ AZITROX TABL. 250МГ Х 6 дозировка и приложение:

  Предписва се в един прием 1 час преди или 2 часа след хранене, респективно приемане на антиацидни средства. Обикновено лечението продължава 5 дни. 

  При генитални и уроинфекции се използват по-високи дози -1г/24ч.

  За деца дневната доза азитромицин варира от 5 до 10мг/кг.

  АЗИТРОКС ТАБЛ./ AZITROX TABL. 250МГ Х 6 състав:

  Azithromycin. Антибактериален препарат от групата на макролидите.

  АЗИТРОКС ТАБЛ. 250МГ Х 6 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 10,19 лв.
  АЗИТРОКС ТАБЛ. 250МГ Х 6 се произвежда от Zentiva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,02 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа