Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • ДУРАЦЕФ СУСП.250МГ/60МЛ

  • ДУРАЦЕФ СУСП.250МГ/60МЛ 8,98 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Дурацеф 250 mg/5 ml прах за пеpopaлна суспензия
  Цефадроксил монохидрат
  DURACEF 250 mg/5 ml powder for oral suspension
  Cefadroxil monohydrate

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Дурацеф и за какво се използва
  2. Преди да приемете Дурацеф
  3. Как да приемате Дурацеф
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Дурацеф
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДУРАЦЕФ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Дурацеф 250 mg/5 ml прах за перорална суспензия съдържа като лекарствено вещество 250 mg цефадроксил като цефадроксил монохидрат в 5 ml приготвен разтвор.
  Дурацеф (цефадроксил) е полусинтетичен цефалоспоринов антибиотик за перорално приложение. Дурацеф се прилага за лечение на следните инфекции, причинени от чувствителни на цефадроксил микроорганизми:
  • инфекции на пикочните пътища,
  • инфекции на кожата и меките тъкани,
  • инфекции на дихателните пътища (фарингит и тонзилит).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДУРАЦЕФ
  Не приемайте Дурацеф
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към цефадроксил монохидрат или към някоя от останалите съставки на Дурацеф.
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към антибиотици от цефалоспориновата група.

  Обърнете специално внимание при употребата на Дурацеф
  ако сте алергични към пеницилин. Цефалоспориновите антибиотици трябва да се използват много внимателно при пациенти с алергия към пеницилин. Има случаи на пациенти с алергични реакции към двата вида антибиотици (включително анафилаксия с фатален изход употреба).
  ако след прием на Дурацеф се появи диария. Има съобщения за псевдомембранозен колит (тежко възпаление на червата) при употреба на цефалоспорин (и други широкоспектърни антибиотици), затова е важно да се има предвид диагнозата при пациенти, у които се появява диария, свързана с употребата на антибиотик.
  ако имате нарушения в бъбречната функция. Дурацеф (цефадроксил) трябва да се употребява внимателно при пациенти с увредена бъбречна функция.
  ако имате стомашно-чревни нарушения. Дурацеф трябва да се предписва с внимание при пациенти със стомашно-чревни заболявания, особено колити.

  Прием на други лекарства
  Не са провеждани проучвания за взаимодействията с други лекарства.
  По време на терапия с цефалоспоринови антибиотици може да се наблюдава фалшиво положителен директен тест на Coombs (вид кръвен тест). Могат да се получат и фалшиво положителни резултати при определяне на глюкоза в урината.
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате:
  • други антибиотици (аминоглкжозиди, полимиксин В, ванкомицин, колистин);
  • лекарства за отводняване (диуретици);
  • пробенецид (лекарство за подагра);
  • лекарства, предотвратяващи съсирването на кръвта (варфарин, аспирин);
  • противозачатъчни таблетки.
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Прием на Дурацеф с храни и напитки
  Дурацеф е киселинно устойчив и може да се приема със или без храна.
  Приемането му по време на хранене може да бъде полезно, защото намалява възможните оплаквания от страна на стомашно-чревния тракт, понякога свързвани с лечението с цефалоспорини.

  Бременност и кърмене
  Този лекарствен продукт може да се използва по време на бременност само при ясно изразена необходимост.
  Дурацеф се разпределя в кърмата, затова се прилага с внимание при кърмачки. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Не са провеждани проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Дурацеф
  Дурацеф перорална суспензия съдържа захароза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че иматае непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДУРАЦЕФ
  Винаги приемайте Дурацеф точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Начин на приготвяне:
  Разклатете или разтърсете добре шишето, за да няма полепнало по стените от прахообразно съдържание, прибавете необходимото количество вода (вижте по-долу) на две порции. Обърнете бутилката и я разклащайте добре след всяко прибавяне. Когато се разтвори, както е показано, 5 ml от получената суспензия съдържат 250 mg цефадроксил като монохидрат, в зависимост от концентрацията.
  Обем на шишето Общо количество вода за разтвора
  60 ml 40 ml
  Обичайната доза е:

  Възрастни и деца с телесно тегло над 40 kg: Инфекции на пикочните пътища
  Обикновената доза при неусложнена инфекция на долните пикочни пътища (напр. цистит) е 1 до 2 g на ден като единична доза или разделени в 2 приема.
  При всички други инфекции на пикочните пътища обикновената доза е 2 g, разделени в 2 приема. Кожни инфекции
  Обикновено дозите при кожни инфекции са по 1 g веднъж на ден или разделени в 2 приема.
  Фарингити и тонзилити (инфекции на гърлото), причинени от бета-хемолитични стрептококи от група А
  За лечението на бета-хемолитични стрептококи от група А при тонзилити и фарингити се препоръчва 1 g веднъж на ден или разделен на 2 приема.
  Деца с телесно тегло под 40 kg:
  Препоръчваната за деца дневна доза е 25-50 mg/kg/ден - два пъти дневно на всеки 12 часа.
  Дурацеф прах за перорална суспензия (доза на 12 часа)
  Телесно тегло на детето 2S0 mg/5 ml (50 mg/ml)
  5 —
  10 2,5-5 ml
  15 3,75-7,5 ml
  20 5-10 ml
  25 6,25-12,5 ml
  При лечението на бета-хемолитични стрептококови инфеции терапевтичната доза на Дурацеф трябва да се прилага поне 10 дни. За лечението на бета-хемолитични стрептококови фаринфити при възрастни и деца Дурацеф (цефадроксил) може да се прилага веднъж или два пъти дневно

  Бъбречно увреждане:
  При пациенти с бъбречно увреждане, дозировката на цефадроксил трябва да бъде коригирана в зависимост от стойностите на клирънса, за да се предотврати кумулирането на лекарството.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Дурацеф
  Ако сте приели повече от необходимата доза Дурацеф, консултирайте се с лекар или се обърнете към най-близкото отделение за спешна помощ.
  Приемането на количества под 250 mg/kg Дурацеф или друг цефалоспорин не е свързано с токсични прояви и не изисква специално лечение. При приемане на количества над 250 mg/kg (5 до 10 пъти повече от препоръчваната доза) се съобщава за някои случаи на стомашно-чревни нарушения и обриви·
  Ако сте пропуснали да приемете Дурацеф
  Ако сте пропуснали доза, вземете я веднага, щом си спомните. Ако е дошло време за следващата доза, вземете я както обикновено и продължете приема на Дурацеф според предписаната схема. Не вземайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на Дурацеф
  Не прекратявайте приема на Дурацеф, дори и ако се почувствате по-добре. Завършете целия курс на лечение, както е предписал лекарят. Преждевременното спиране на лечението може да предизвика възобновяване на инфекцията,

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Дурацеф може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Стомашно-чревни нарушения - могат да се появят симптоми на псевдомембранозен колит по време на лечението с антибиотика. Чести нежелани реакциии са гадене, повръщане и нарушено храносмилане. Приемането по време на хранене намалява гаденето, без да пречи на резорбцията. Понякога се появява и диария.
  Свръхчувствителност - наблюдавани са алергии под формата на сърбеж, обрив, уртикария и ангиоедем (оток на лицето, клепачите, езика, гърлото). Рядко се съобщават еритема мултиформе, синдром на Stevens-Johnson (тежки кожни реакции с образуване на мехури), серумна болест и анафилаксия* Тези реакции обикновено отзвучават с прекратяване на приема.
  Други нежелани реакции: генитален сърбеж, генитална кандидиаза (гъбична инфекция на половите органи), вагинити (възпаление на влагалището), умерена неутропения (понижен брой бели кръвни клетки) и леко повишаване на серумните трансаминази (тестове за чернодробната функция)· Както при други антибиотици от този клас, рядко се съобщават агранулоцитоза (изчезване на определен вид кръвни клетки), тромбоцитопения (намален брой кръвни плочици) и артралгия (болки в ставите).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт*

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ДУРАЦЕФ
  Съхранявайте под 30°С на сухо място. Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Дурацеф след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  След приготвяне, както е указано (вижте точка 3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДУРАЦЕФ, Начин на приготвяне), приготвеният Дурацеф прах за перорална суспензия е стабилен за 7 дни при стайна температура (да се съхранява на хладно, сухо място) или за 14 дни, ако се съхранява в хладилник. Разклатете добре бутилката преди употреба. Бутилката да се съхранява добре затворена. Неизползваната част да се изхвърли след 7 дни съхраняване при на стайна температура или след 14 дни съхраняване в хладилник.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Дурацеф
  Активното вещество е: цефадроксил монохидрат.
  Другите съставки са: натриев бензоат, ксантанова гума, полисорбат 40, захароза, титаниев диоксид, изкуствени аромати малина, лимон, ягода, аромат Permaseal.

  Как изглежда Дурацеф и какво съдържа опаковката
  Дурацеф прах за перорална суспензия е наличен за перорално приложение в концентрация от 250 mg/5 ml в HDPE бутилки с полиетиленови запушалки, съдържащи 60 ml.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  PharmaSwiss Česká republika s.r.oM Jankovcova 1569/2c, 170 00, Praha 7, Чешка Република
  Производител
  Corden Pharma Latina S.p,A.; Via del Murillo Km 2.800; Sermoneta, Latina, Италия

  Дата на последно преразглеждане на листовката 12/2012

  Описание на ДУРАЦЕФ СУСП.250МГ/60МЛ Кратка характеристика

  ДУРАЦЕФ СУСП./ DURACEF SUSP.250МГ/60МЛ. показания:

  За лечение на:

  - инфекции на горните дихателни пътища; 

  - инфекции на долните дихателни пътища; 

  - за урогенитални инфекции; 

  - инфекции на кожата и меките тъкани; 

  - инфекции на ставите и костите; остеомиелит, септичен артрит. 

  Има бактерицидно действие срещу бета хемолитичен стрептокок, Стрепт.пневмоние, Е.коли, Протеус мирабилис, клебсиела, моксарела катаралис и др.

  ДУРАЦЕФ СУСП./ DURACEF SUSP.250МГ/60МЛ. дозировка и приложение:

  На деца до една година се назначава в доза 25мг/кг/24ч , разделена в два приема; от 1 до 6 години- 250 мг/12ч; и над 6 години- 500мг/12ч. При фарингити, тонзилити и импетиго ДД може да бъде дадена в един прием.

  ДУРАЦЕФ СУСП./ DURACEF SUSP.250МГ/60МЛ. състав:

  Cefadroxil 250 mg/ 5 мл. Цефалоспорин първо поколение.

  ДУРАЦЕФ СУСП.250МГ/60МЛ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 8,98 лв.
  ДУРАЦЕФ СУСП.250МГ/60МЛ се произвежда от Bristol-Myers и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,90 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа