Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС 250МГ Х 20

  • ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС 250МГ Х 20 7,96 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ХЛОРНИТРОМИЦИН 250 mg капсули, твърди
  CHLORNITROMYCIN 250 mg capsules, hard
  Хлорамфеникол / Chloramphenicol

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка! Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Хлорнитромицин и за какво се използва
  2. Преди да приемете Хлорнитромицин
  3. Как да приемате Хлорнитромицин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Хлорнитромицин
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХЛОРНИТРОМИЦИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Съдържащият се в Хлорнитромицин хлорамфеникол е широкоспектърен антибиотик, който спира развитието на някои болестотворни микроорганизми, а във високи дози ги унищожава.
  Хлорнитромицин се прилага за лечение на инфекции, причинени от чувствителни на антибиотика микроорганизми, като тежки форми на коремен тиф, рикетсиози, тежки инфекции, причинени от хемофилус инфлуенца.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ХЛОРНИТРОМИЦИН
  Не приемайте Хлорнитромицин при:
  • Алергия (свръхчувствителност) към хлорамфеникол или към някое от помощните вещества на продукта.
  Обърнете специално внимание при употребата на Хлорнитромицин
  Поради сериозните нежелани реакции, които може да предизвика, Хлорнитромицин не се прилага за лечение на леки инфекции, простудни заболявания, възпаление на гърлото или за профилактика на бактериални инфекции.
  Продуктът не се прилага при пациенти с данни за нарушение в кръвотворен ето или нарушено съотношение на кръвните елементи. По време на лечение с Хлорнитромицин се препоръчва наблюдение на кръвната картина за евентуална поява на нисък брой бели кръвни клетки (левкоцити, ретикулоцити и гранулоцити). За улеснение на клиничните осигуряване на постоянно наблюдение над пациента е добре това да обстановка. В случай на сериозни отклонения от кръвните показа Хлорнитромицин трябва да се прекрати. В повечето случаи тези реакции възможно и усложняването им до апластична анемия (невъзможност на костния мозък да произвежда еритроцити). Необратимият тип апластична анемия може да се прояви няколко седмици или месеци след приключване на лечението с антибиотика.
  Не се препоръчва повторение на курса на лечение с Хлорнитромицин. Продуктът не трябва да се прилага едновременно с други лекарства, потискащи функцията на костния мозък.
  Хлорнитромицин се прилага с особено внимание при болни с увредена чернодробна функция или сериозни бъбречни заболявания. В такива случаи дозата трябва се намали за да се избегне повишаване на плазмената концентрация на антибиотика.
  При комбиниране на Хлорнитромицин с друг антибактериален продукт е възможно да се достигне до свръхрастеж на нечувствителни микроорганизми и да се развие сунеринфекция (допълнителна инфекция). Приемането на тези продукт трябва да се прекрати и да се назначи подходяща терапия според клиничната картина.
  При поява на по-сериозни реакции от страна на нервната система - главоболие, депресия, възпаление на очния нерв или периферии неврити, се налага спиране на лечението. В противен случай са възможни трайни увреждания.
  Възможна е поява на алергични реакции - кожни обриви, треска, уртикария, ангиоедем (оток на меките тъкани). При такива пациенти лечението с Хлорнитромицин трябва да се преустанови и да се назначи подходяща терапия. При пациенти с алергични прояви в миналото е необходимо особено внимание при прилагането на антибиотика
  Хлорнитромицин се прилага само в краен случай при пациенти с анемия, тъй като намалява ефекта на витамин B12 и желязото в процесите на кръвотворенс.
  Продължителното приемане на продукта може да потисне синтеза на витамин К, вследствие на което да се удължи времето на кръвосъсирване.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Лекуващият лекар ще Ви каже какви лекарства можете да използвате едновременно с Хлорнитромицин.
  С кумарннови антикоагуланти (лекарства за намаляване съсирваемоспа на кръвта) - засилва се техният противосъсирващ ефект, което може да доведе до кръвоизливи.
  С перорални антидиабетнчни лекарства или инсулин е възможно развитието на хипогликемия (ниска кръвна захар).
  С антиепилептични средства от групата на фенитоина (за лечение на епилепсия) - възможно повишаване на токсичността им.
  С витамин В|2 и желязосъдържащи продукти - потиска се стимулиращото действие на желязото по отношение на червените кръвни клетки при желязодефицитни анемии и антиансмичното действие на витамин Ви при мегалобластни анемии.
  С барбитурати (сънотворни и успокояващи медикаменти) - засилва се сънотворното им действие.
  С циклофосфамид (противотуморен медикамент) - намалява се неговото цитостатично действие.
  С перорални контрацептиви (противозачатъчни средства) - неутрализира се действието им.
  С някои противоболкови и тсмпературопонмжаващи лекарства (амидофен, аналгин, фенилбутазон) - засилва се увреждащото им действие по отношение на костния мозък.

  Прием на Хлорнитромицин с храни и напитки
  Няма необходимост от специален хранителен режим но време на лечението с този продукт.

  Бременност и кърмене
  Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт.
  Приложението на Хлорнитромицин по време на бременност е противопоказано, тъй като преминава плацснтарната бариера и достига кръвообращението на плода. За новородените съществува риск от синдром на "сивото бебе", обикновено с фатален изход.
  Хлорнитромицин се излъчва в майчиното мляко, затова е задължително прекъсване на кърменето докато трае курсът на лечение.

  Шофиране и работа с машини
  В началото на лечението с Фозикард може да се наблюдава временно поява на отпадналост и световъртеж, което да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини.

  Важна информации за някои от съставките на Хлорнитромицин
  Хлорнитромицин съдържа лактоза. Ако сте информирани от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него, преди да приемете това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ХЛОРНИТРОМИЦИН
  Винаги приемайте Хлорнитромицин точно както Ви е предписано. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт!

  Възрастни
  По 1-2 капсули (250-500 mg) 3-4 пъти дневно. В тежки случаи могат да се приложат до 4 g в денонощие, разпределени в 3-4 приема, под строг контрол на състоянието на кръвните показатели и тези на бъбречната функция.

  Деца
  50 mg/kg тегло за 24 часа, разпределена в 3-4 приема.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Хлорнитромицин
  Ако случайно погълнете повече таблетки от обичайната доза, свържете се с лекуващия си лекар или се обърнете кьм най-близката болница.
  При предозиране обикновено се появява гадене, повръщане, обриви, треска, рядко -анафилаксия (тежка алергична реакция).
  Лечението при предозиране на Хлорнитромицин е симптоматично и поддържащо.

  Ако сте пропуснали да приемете Хлорнитромицин
  Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Хлорнитромицин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При лечение с Хлорнитромицин могат да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции:
  Нарушения на кръвта и лимфната система - потискане на кръвотворната функция (апластична анемия, хемолитична анемия, тромбоцитопения, гранулоцитопения, левкопения).
  Стомашно-чревни нарушения - гадене, повръщане, диария, възпаление на езика, стомаха и червата, поради нарушение на нормалната чревна флора.
  Нарушения на нервната система - главоболие, лека депресия, в редки случаи - делириум (помрачение на съзнанието и обърканост), възпаление на очния нерв и други периферни нерви.
  Нарушения на имунната система - обриви, треска, уртикария, ангиодем (оток на меките тъкани), рядко - анафилаксия (тежка алергична реакция).
  При болни от сифилис или тифна треска е възможна поява на реакцията на Jarisch-Herxheimer (висока температура, втрисания, главоболие, мускулна болка и кожен обрив), като резултат от отделянето на бактериални токсични вещества. Симптомите обикновено продължават от няколко часа до един ден.
  Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ХЛОРНИТРОМИЦИН
  При температура под 25°С.
  Да се съхранява на място недостъпно за деца.
  Не използвайте Хлорнитромицин след срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Хлорнитромицин:

  Активното вещество в една капсула е Хлорамфеникол (Chloramphenicol) 250 mg. Другите съставки са: алгинова киселина, натриев лаурилсулфат, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат. Състав на твърдата желатинова капсула: титанов диоксид ( Е 171), оцветител (Е 172), желатин.
  К
  ак изглежда Хлорнитромицин и какво съдържа опаковката
  Описание: Твърди, цилиндрични, желатинови капсули с цвят слонова кост.
  Опаковка:
  10 броя капсули в блистер 2 блистера в опаковка.

  Притежател на разрешението за употреба
  „Актавис" ЕАД
  Ул."Атанас Дуков" № 29
  1407 София, България

  Производители
  „Балканфарма-Разград" АД България, гр. Разград Бул. "Априлско въстание" № 68 Тел.:++359 084 61 53 18

  За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с
  локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.
  „Актавис" ЕАД
  Ул."Атанас Дуков" № 29
  1407 София, България
  Тел. ++359 2 9321762; -н-359 2 9321771

  Дата па последно одобрение на листовката - Юни 2011

  Описание на ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС 250МГ Х 20

  ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС / HLORNITROMYCIN CAPS. 250МГ Х 20 показания:

  Притежава широк антибактериален спектър, близък до този на тетрациклините. Клинично значение има антибактериалната му астивност срещу H. influencae, менингококи, гонококи, пневмококи, салмонели, E.coli, Bacteroides fragilis, рикетсии.

  Във връзка с възможните сериозни нежелани лекарствени реакции показанията за приложение са ограничени и включват начално лечение на гноен менингит (особено при деца) до изясняване на микробиологичната диагноза, като се комбинира с ампицилин и аминогликозиди.

  Резервен антибиотик за лечение на тежки рикетсиозни инфекции- тиф, петниста треска, при деца, където тетрациклините са противопоказни. 

  ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС / HLORNITROMYCIN CAPS. 250МГ Х 20 дозировка и приложение:

  На възрастни се прилага в доза 1,5-2г/24 часа орално или мускулно на 4 еднакви единични дози.

  На кърмачета и малки деца, хлорамфениколът се прилага само по жизнени показания в доза от 25 до 50 мг/кг/24 часа.

  ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС / HLORNITROMYCIN CAPS. 250МГ Х 20 състав:

  Chloramphenicol. Антибактериален препарат отгрупата на амфениколите.

  ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС 250МГ Х 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,96 лв.
  ХЛОРНИТРОМИЦИН КАПС 250МГ Х 20 се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,80 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа