Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ЛЕВОФЛОКСАН колир 5мг/мл.5мл.

  • ЛЕВОФЛОКСАН колир 5мг/мл.5мл. 8,90 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА

  Левофлоксан 5 mg/ml капки за очи, разтвор
  Levofloxan 5 mg/ml eye drops, solution
  Левофлоксацин (Levofloxacin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Левофлоксан капки за очи и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приложите Левофлоксан капки за очи
  3. Как да прилагате Левофлоксан капки за очи
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Левофлоксан капки за очи
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Левофлоксан капки за очи и за какво се използва
  Активното вещество, съдържащо се в това лекарство е левофлоксацин, което представлява антибактериален препарат от групата на флуорохинолоните. Той нарушава развитието и размножаването на бактерии, които често причиняват очни инфекции при хората.
  Левофлоксан 5 mg/ml капки за очи се използва за лечение на бактериални инфекции на очите, причинени от бактерии, чувствителни към неговото действие при пациенти на възраст на и над 1 година.

  2. Какво трябва да знаете преди да приложите Левофлоксан капки за очи
  Не използвайте Левофлоксан капки за очи, ако имате алергия (свръхчувствителност) към левофлоксацин, към друг хинолонов препарат или към някое от помощните вещества на продукта.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Продуктът е предназначен само за локално приложение в окото. Разтворът не трябва да се инжектира в тъканите под конюнктивата и в предната очна камера.
  Възможно е да се развие алергична реакция (понякога още при първото накапване), проявяваща се с дразнене, сърбеж, зачервяване и сълзотечение. При поява на подобни оплаквания е необходимо незабавно прекратяване приложението на продукта.
  Подобно на други антибактериални средства и този продукт при продължително приложение може да доведе до допълнителни инфекции в резултат на свръхрастеж на нечувствителни микроорганизми, включително гъбички. В случай, че Вашите оплаквания се влошават и не е налице ефект от лечението, обърнете се към Вашия лекар, който ще реши дали е необходимо прекратяване на лечението и назначаване на друг продукт.
  По време на лечение с Левофлоксан капки за очи не се препоръчва носенето на контактни лещи. По принцип, контактни лещи не бива да се носят, когато окото е инфектирано.

  Други лекарства и Левофлоксан капки за очи

  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
  Ако по време на лечение с Левофлоксан капки за очи е необходимо да използвате и други лекарства за приложение в окото, между отделните приложения трябва да спазвате интервал от поне 15 минути.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Той ще определи дали можете да приемате това лекарство след като прецени, дали очакваните ползи от приложението му надвишават потенциалните рискове за Вас и Вашето дете.

  Шофиране и работа с машини
  При поставяне на капките в окото е възможно временно да настъпи нарушение на зрението в резултат на замъглено виждане, сълзотечение и дразнене. Ако капките за очи замъгляват зрението Ви, когато ги поставите, трябва да изчакате докато зрението Ви се проясни и тогава да шофирате или да работите с машини.

  Левофлоксан капки за очи съдържа бензалконнсв хлорид
  Готовият лекарствен продукт съдържа като помощно вещество бензалкониев хлорид, който може да причини дразнене на очите. Известно е, че той обезцветява меките контактни лещи. По време на лечение с Левофлоксан капки за очи не се препоръчва носенето на контактни лещи.

  3. Как да прилагате Левофлоксан капки за очи
  Винаги прилагайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е предписал Вашия лекар! Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Дозировка
  Обикновено дозата е 1 до 2 капки в инфектираното око (очи) на всеки два часа, докато сте будни (до 8 пъти на ден) през първите 2 дни и след това 4 пъти дневно за следващите 3 дни. Продължителността на лечението зависи от тежестта и протичането на заболяването, като обикновено то продължава средно 5 дни.

  Начин на приложение
  • преди поставяне на лекарството е необходимо да измиете ръцете си.
  • отворете флакона. Наведете глава назад в седнало положение или легнете по гръб..
  • поставете пръст на бузата точно под окото и внимателно изтеглете долния клепач надолу, така че да се образува „джоб" между окото и него и погледнете нагоре.
  • стиснете леко флакона, така че 1 или 2 капки (колкото е предписано от лекаря) да попаднат в този "джоб".
  • краят на откапващото устройство не трябва да докосва окото, клепача или други околни тъкани и повърхности, защото това може да замърси лекарството.
  • след като сте поставили лекарството, погледнете надолу, мигнете няколко пъти за да може то да покрие цялата очна повърхност, след което затворете окото за няколко секунди.
  • след употреба затворете веднага добре флакона.

  Ако сте приложили повече от необходимата доза Левофлоксан капки за очи
  При приложение на доза, по-висока от назначената, можете да се обърнете към Вашия лекар'ЩС/ съвет, макар че няма данни за предозиране с продукта. Даже и при случайно или нарочно поглъщане на цялото количество разтвор, съдържащо се във флакона, не може да се очаква предозиране, тъй като количеството на активното вещество е много малко. При прилагане на дозата по-голяма от назначената може да промиете окото/очите с чиста (чешмяна) вода със стайна температура.

  Ако сте пропуснали да приложите Левофлоксан капки за очи
  Ако забравите да приложите една доза, направете това веднага щом се сетите. Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Следващата доза приложете в обичайното време.

  Ако сте спрели приложението на Левофлоксан капки за очи
  Продължавайте да приемате лекарството толкова дълго, колкото Ви е казал Вашия лекар, дори ако се почувствате по-добре. Ако прекратите лечението твърде рано, инфекцията може да не бъде излекувана напълно.
  Прекъсване на лечението трябва да става само след консултация с Вашия лекар.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Левофлоксан капки за очи може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежелани реакции са наблюдавани при около един от десет човека, когато се ползва левофлоксацин капки за очи. Повечето от тези нежелани лекарствени реакции са свързани само с окото и не продължават дълго. Ако при Вас се появят тежки или продължителни нежелани реакции, трябва да спрете използването на Левофлоксан калки за очи и да потърсите спешно съвет от Вашия лекар.
  Възможно е да получите алергична реакция към Левофлоксан капки за очи дори след една доза. За това разбирате ако очите Ви се зачервят или сърбят, или може да се наблюдава оток на клепачите. Ако това се случи, спрете използването на Левофлоксан капки за очи и се свържете веднага с Вашия лекар.

  Следните нежелани реакции са съобщавани при пациенти лекувани с левофлоксацин капки за очи;

  Чести нежелани лекарствени реакции (проявяващи се при повече от 1 на всеки 100 пациенти); парене в окото, намалена зрителна острота или слузна секреция в окото.

  Нечести нежелани лекарствени реакции (проявяващи се при повече от 1 на всеки 1000 пациенти): дразнене в очите, болка, сухота в очите, зачервяване на конюнктивата (външната обвивка на окото), чувствителност към светлина, зачервяване или отичане на клепачите; зачервяване, сърбеж и/или слепване на очите, общи алергични реакции като кожен обрив, главоболие, запушване или секреция от носа.

  Много редки нежелани лекарствени реакции (проявяващи се при по-малко от 1 на всеки 10 000 пациенти): тежки алергични реакции, като оток на ларингса (оток и стягане в гърлото и затруднение в дишането) и анафилаксия.

  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също така да съобщите за нежелани реакции директно чрез:
  Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" №8
  1303 София ' . . '
  Тел.:+35928903417 уебсайт: www.bda.bg

  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Левофлоксан капки за очи
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Съхранявайте в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. Да не се замразява.
  Съхранявайте флакона плътно затворен.
  Не използвайте Левофлоксан 5 mg/ml капки за очи след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Срок на годност след първо отваряне: 28 дни при температура под 25°С.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Левофлоксан капки за очи
  Активното вещество в 1 ml разтвор е левофлоксацин 5 mg (5.12 левофлоксацин хемихидрат, еквивалентен на 5 mg/ml левофлоксацин)
  Другите съставки са: бензалкониев хлорид, натриев хлорид, солна киселина, разредена, натриев хидроксид (за коригиране на рН), вода за инжекции.

  Как изглежда Левофлоксан капки за очи и какво съдържа опаковката
  Левофлоксан капки за очи представлява бистър, светложълт до светло зеленикаво-жълт разтвор, без видими частици.

  Бели пластмасови флакони с обем 5 ml, снабдени с апликатор-капкомер и затварящи се с капачка на винт със защитен пръстен. Един флакон в картонена кутия.

  Притежател на разрешението за употреба Антибиотик-Разград АД Бул. Априлско въстание, 68 7200, Разград, България

  Производител
  Балканфарма-Разград АД Бул. Априлско въстание, 68 7200, Разград, България

  Дата на последно преразглеждане на листовката: Януари, 2014

  Описание на ЛЕВОФЛОКСАН колир 5мг/мл.5мл.

  ЛЕВОФЛОКСАН колир / LEVOFLOXAN COLLYR 5мг/мл.5мл. показания:

  Активното вещество, съдържащо се в това лекарство е левофлоксацин, което представлява антибактериален препарат от групата на флуорохинолоните. Той нарушава развитието и размножаването на бактерии, които често причиняват очни инфекции при хората. 

  Левофлоксан се прилага за лечение на повърхностни инфекции на очите, причинени от бактерии, чувствителни към неговото действие.

  ЛЕВОФЛОКСАН колир / LEVOFLOXAN COLLYR 5мг/мл.5мл. дозировка и приложение:

  Винаги прилагайте Левофлоксан точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Възрастни и деца над 1 година

  В първите два дни в засегнатото око/очи се поставят 1 - 2 капки от разтвора на всеки два часа, като последното приложение трябва да стане непосредствено в часовете преди сън.

  В следващите дни в засегнатото око/очи се поставят 4 пъти дневно по 1 - 2 капки от разтвора. Продължителността на лечението зависи от тежестта и протичането  на заболяването,  като обикновено то продължава средно 5 дни.

  ЛЕВОФЛОКСАН колир / LEVOFLOXAN COLLYR 5мг/мл.5мл. състав:

  Активното вещество в 1 мл разтвор е: левофлоксацин 5 мг.

  Помощни вещества: бензалкониев хлорид, натриев хлорид, солна киселина, разредена, натриев хидроксид (за коригиране на рН), вода за инжекции.

  ЛЕВОФЛОКСАН колир 5мг/мл.5мл. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 8,90 лв.
  ЛЕВОФЛОКСАН колир 5мг/мл.5мл. се произвежда от Антибиотик-Разград и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,89 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа