Сайтът използва бисквитки.

 • До -50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -15% на Шуслерови соли
  Поръчай сега
 • -20% нa хранителни добавки ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ЛЕВОР ТАБЛ 500 МГ х 10

  • ЛЕВОР ТАБЛ 500 МГ х 10 14,40 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Левор 500 mg филмирани таблетки
  Levor 500 mg film-coated tablets
  (Levofloxacin/ Левофлоксацин)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това
  лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Левор и за какво се използва
  2. Преди да приемете Левор
  3. Как да приемате Левор
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как се съхранява Левор
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛЕВОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Какво представлява това лекарство:
  Активната съставка във таблетките е левофлоксацин. Той принадлежи към група лекарства познати като флуорхинолонови антибиотици, които убиват бактерии.

  За какво се използва:
  Левор таблетки се използват за лечение на инфекции, причинени от чувствителни към левофлоксацин бактерии. Лекуващият Ви лекар ще реши дали Вашата инфекция може да бъде повлияна с това лекарство. Някои инфекции, за които Левор таблетки могат да бъдат използвани за лечение са: възпаление на синусите, възпаление на дихателните пътища при пациенти с продължително затруднено дишане, пневмония, възпаления на пикочните пътища, инфекции на кожата и възпаления на простатата.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛЕВОР

  Не използвайте Левор таблетки
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към левофлоксацин или към други лекарства, които принадлежат към същата група антибиотици (хинолини), или към някоя от останалите съставки на това лекарство
  - ако страдате от епилепсия. В противен случай рискът от получаване .на "гърчове" (конвулсии) се увеличава.
  - ако някога сте имали проблеми със сухожилията (тендинит), свързани с лечение с лекарство, което принадлежи към същия клас антибиотици (флуорoхинолоници).
  - ако сте бременна или възнамерявате да забременеете, или ако кърмите.
  - ако таблетките са били предписани на деца или подрастващи. Те могат да увредят хрущяла на подрастващия им скелет. Таблетките са предназначени единствено за възрастни.
  Уведомете Вашия лекар ако сте имали проблеми при приема на лекарства в миналото.

  Обърнете специално внимание при употребата на Левор

  - ако сте имали “гърчове” или увреждане на мозъка в миналото (като мозъчен удар или тежко мозъчно нараняване). Уверете се, че Вашият лекар е запознат с предишните Ви заболявания, така че да може да Ви даде подходящ съвет.
  - когато сте изложени на слънце или на UV светлина. Не се излагайте излишно на силна слънчева светлина и не използвайте соларни лампи или солариуми. Кожата Ви може да стане по-чувствителна към светлина докато приемате Левор таблетки (може да се получи слънчево изгаряне или подобни на него реакции).
  - ако получите болка или възпаление на сухожилията особено при по- възрастни пациенти или ако приемате лекарства познати като кортикостероиди (кортизон или подобни лекарства използвани като противовъзпалителни при много смущения като астма, алергични състояния/реакции или артрит). Ако имате оплаквания в сухожилията по време или малко след приема на таблетките Левор, незабавно потърсете лекарско мнение и оставете засегнатия крайник да се възстанови от вредата върху сухожилието.
  Не приемайте следващата доза преди да се консултирате c Вашия лекар.
  - ако имате тежка, продължителна и/или кървава диария по време или след лечение с таблетки Левор. Това може да бъде знак за сериозно възпаление на червата (псевдомембранозен колит), което може да настъпи след лечение с антибиотици.
  Уведомете Вашия лекар назабавно. Може да се наложи да прекратите лечението и да започнете специална терапия.
  - ако имате наследствено заболяване или имате нарушение на чернодробния ензим глюкозо-б-фосфат дехидрогеназа (G6PD) (рядка наследствена болест). Пациенти с недостатъчност на G6PD могат да проявят склонност към разрушаване на червените кръвни клетки (хемолиза) по време на лечение с хинолонови антибактериални агенти.
  - ако имате проблеми с бъбреците. Пациенти с намалена функция на бъбреците
  (бъбречна недостатъчност) могат да се нуждаят от по-ниски дози отколкото пациенти е нормална активност на бъбреците.
  - ако приемате други лекарства, които разреждат кръвта (познати като антикоагуланти, например варфарин).
  - ако сте имали психиатрично заболяване. Уведомете Вашия лекар незабавно ако имате реакции на психично разстройство.
  - Левор таблетки съдържат Е110, оцветяваш агент, който може да причини алергични реакции.

  Прием на други лекарства

  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако наскоро сте приемали
  други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Някои лекарства могат да окажат влияние върху действието на Левор или да променят нивата в кръвта на онези лекарства, които приемате по настоящем, затова се посъветвайте
  с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете други лекарства, независимо дали са предписани от лекар или са купени без рецепта.
  Уведомете Вашия лекар ако приемате някои от следните лекарства преди да започнете приема на Левор:
  - железни соли (използвани за лечение на анемия), магнезий или алуминий съдържащи антиациди (лекарства за лечение на киселини и болки в стомаха). Тези лекарства могат да намалят абсорбацията и ефикасността на Левор таблетки и поради това трябва да се
  приемат най-малко 2 часа преди или след Левор.
  - сукралфат (лекарство, предпазващо стомашната лигавица). То може да повлияе абсорбацията и да намали ефикасността на Левор таблетки. Най-добре е да приемете сукралфат 2 часа след Левор таблетки.
  - Витамин К антагонисти, например като варфарин. В комбинация с Левор може да доведе до усилване на кръвотечението.
  - теофилин (използван за лечение на астма) или фенбуфен или подобни лекарства (използвани за лечение на ревматични болки и възпаление). Рискът от “гърчове” нараства.
  - пробенецид (използван за превенция от подагра) или циметидин (използван за лечение на язва) намаляват способността на Вашите бъбреци да се освободят от левофлоксацина. Тези взаимодействия е малко вероятно да имат клинично значение.
  - циклоспорин (използван за лечение на псориазис, дерматит, ревматизъм). Ефектът на това лекарство може да се продължи ако се използва в комбинация с Левор таблетки.

  Прием на Левор с храни и напитки
  Левор таблетки могат да се приемат по време на хранене или между отделните хранения.
  Приемете таблетките с чаша вода.

  Бременност и кърмене
  Не приемайте таблетки Левор ако сте бременна или кърмите. Това може да навреди на Вашето бебе.

  Шофиране и работа с машини
  Някои нежелани ефекти като замайване, сънливост и зрителни смущения може да нарушат способността Ви да се концентрирате и реагирате. Не шофирайте, не работете с опасни машини или не извършвайте подобни дейности ако чувствате, че Вашата способност да се концентрирате и реагирате е намалена.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕВОР

  Винаги приемайте Левор така както Ви е казал Вашия лекар. Трябва да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт ако не сте сигурни. Продължителността на Вашето лечение зависи от вида и тежестта на инфекцията. Вашият лекар ще ви каже как да приемате таблетките, по кое време и за какъв период. Необходимата доза за повечето хора е една или
  две таблетки дневно. Пациенти с нарушена функция на бъбреците може да се нуждаят от по-малки дози. Важно е да приключите курса на лечение с Левор таблетки така както Ви е предписал Вашия лекар. Не спирайте приема им преди да сте приключили с всички таблетки дори и да започнете да се чувствате по-добре. Ако прекъснете приема на таблетките прекалено скоро, Вашето състояние може да се влоши. Ако почувствате, че трябва да спрете приема на Левор поради някакъв страничен ефект, незабавно потърсете Вашия лекар за съвет преди да приемете следващата доза.
  Таблетките могат да се взимат с храна или по всяко време между храненията. Приемете таблетките с чаша вода.

  Ако приемете повече от необходимата доза Левор
  Ако случайно сте приели една таблетка повече, вероятно няма да има последствия от това.
  Ако случайно сте приели няколко таблетки повече, свържете се с Вашия лекар или потърсете друг лекарски съвет. Ако е възможно вземете таблетките или кутията от тях, за да ги покажете на Вашия лекар. Най-важните последствия, които могат да се очакват при предозиране с Левор са симптоми на централната нервна система като обърканост, световъртеж, нарушения на съзнанието, (конвулсивни) гърчове и смущения на сърцето,
  което е възможно да доведе до нарушен сърдечен ритъм. В случай на предозиране, лечението е в зависимост от симптомите. Левофлоксацин не може да се отстрани чрез диализа. Не съществува специфичен антидот.

  Ако сте пропуснали да приемете Левор .
  Ако сте забравили да вземете дозата си, приемете я веднага като се сетите, освен ако времето за следващия прием не е близо. След това продължете да вземате Левор както преди. Не взимайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  Ако прекъснете приема на Левор
  Ако имате някакви допълнителни въпроси за използването на тези продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, Левор може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Страничните ефекти в този раздел са представени е оценка на честотата, с която могат да се случат. Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите други, които не са споменати в листовката, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  Чести нежелани реакции, които могат да се появят при 14 на 10 от 100 пациента
  - гадене, диария
  - нарастване на кръвните нива на черн0дробните ензими

  Нечести нежелани реакции, които могат да се появят при по-малко от 1 на 100 пациента
  - сърбеж и обрив
  - загуба на апетит, стомашно разстройство (диспепсия), повръщане или коремна болка
  - главоболие, замаяност, сънливост, проблеми със съня
  - нарастване или намаляване на броя на белите кръвни клетки
  - обща слабост. Всяко антибиотично лечение, което убива определени микроби може да доведе до смущение на микроорганизмите (бактерии, гъбички), които обикновено се намират в човешкия организъм. Следователно броят на другите бактерии и гъбички може да се увеличи, което в редки случаи може да изисква лечение.

  Редки нежелани реакции, които могат да се появят при по-малко от 1 на 1000 пациента
  - общи алергични реакции (анафилактични/анафилактоидни) (които понякога могат да се появят дори след приема на първата доза и могат да се развият бързо за няколко минути или часове след приема) със симптоми като уртикария, спазъм на бронхите и
  възможни тежки нарушения на дишането, както и в много редки случаи подуване на кожата и лигавиците (например на лицето или гърлото).
  - кървава диария, която в много редки случаи може да бъде показателна за ентероколит (възпаление на червата) в това число и псевдомембранозен колит.
  - усещане на изтръпване, например на ръцете (парестезия), треперене, гьрчове
  (конвулсии) и обърканост.
  - тревожност, депресия, психотични реакции, безпокойство (възбуда).
  - ненормално ускорено сърцебиене, спадане на кръвното налягане.
  - болка в сухожилията и възпаление (тендонитис), болка в ставите или мускулите
  - намаляване броя на кръвните тромбоцити, водещо до натъртвания и лесно кървене

  Много редки нежелани реакции, които могат да се появят при по-малко от 1 на 10 000 пациента
  - внезапно спадане на кръвното налягане или шок, умерени кожни реакции, увеличена чувствителност към слънчева или ултравиолетова светлина.
  - спадане на кръвната захар до прекалено ниски нива (хипогликемия), което може да е от съществено значение при пациенти, лекувани за диабет, пристъпи на порфирия при пациенти с порфилия (много рядка болест на обмяната на веществата).
  - зрителни и слухови смущения, нарушения на вкуса и обонянието, скованост, двигателни нарушения, включително трудност при ходенето.
  - халюцинации, психотични реакции с риск от мисли и действия за самоубийство
  - циркулаторен колапс (подобен на шок).
  - скъсване на сухожилие (например на Ахиловото сухожилие), което може да се получи в рамките на 48 часа след започване на лечението и може да бъде двустранно, мускулна слабост, която може да бъде от особено значение при пациенти с миастения гравис (рядко заболяване на нервната система).
  - сериозно намаление на броя на белите кръвни клетки (агранулоцитоза), водещо до тежки симптоми като възобновяване на треската или продължителна треска, възпаление на гърлото и възобновяване на болестта.
  - чернодробно възпаление, смущения на бъбречната функция до бъбречна
  недостатъчност, например в следствие на алергични реакции
  - треска, алергично възпаление на малките кръвоносни съдове или алергични реакции на белия дроб

  Изолирани случаи: дори повече редки нежелани реакции
  - тежки реакции на кожата и лигавиците с образуване на мехури, (като синдром на Стивън Джонсън), токсична епидермална некролиза (синдром на Лайл) и еритема ексудативум мултиформ.
  - сърдечни смущения, вероятно водещи до нарушен сърдечен ритъм.
  - мускулни реакции с увреждане на мускулните клетки (рабдомиолиза) .
  - намален брой на червените кръвни клетки (анемия) поради тяхното разрушаване, намаление на броя на всички видове кръвни клетки.

  Ако някоя от тези нежелани реакции стане сериозна или ако забележите други, които не са споменати в листовката, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЛЕВОР

  Съхранявайте на място недостъпно за деца.
  Не използвайте Левор след срока на годност, отбелязан върху кутията. Не се изискват специални предпазни мерки, но е препоръчително да съхранявате Левор таблетки в
  блистерите и кутията на сухо място и ги премахнете тогава, когато настъпи времето за приема на таблетките. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат опазване на околната среда. Това лекарство е предписано лично на Вас. Единствено лекар може да Ви го предпише. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните
  симптоми са същите като Вашите.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Левор
  Активното вещество е левофлоксацин. Всяка Левор 500 mg таблетка съдържа 500 mg левофлоксацин (еквивалентен на 512.46 mg левофлоксацин хемихидрат) като активно вещество. Останалите съставки са:

  Сърцевина на таблетката:
  - микрокристална целулоза
  - хидроксипропилцелулоза
  - кросповидон
  - магнезиев стеарат

  Покритие:
  - хипромелоза (Е464)
  - FD&C син #2/ индиго кармин алуминиево базиран пигмент (Е132)
  - FD&C жълт #6/ тъмно-жълт алуминиево базиран пигмент (Е110), (виж още раздел “Специални мерки при Левор таблетки”)
  - червен железен оксид (Е172)
  -макрогол
  -титанов диоксид (Е171)
  -жълт железен оксид.

  Как изглежда Левор и какво съдържа опаковката
  Левор 500 mg филмирани таблетки са оранжеви, овални, двойно изпъкнали с
  разделителна черта.
  Левор 500 mg филмирани таблетки са пакетирани в блистерни ленти и се предлагат в опаковки по 10 таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба:
  “Чайкафарма Висококачествените Лекарства” АД
  Бул.“Г.М. Димитров” N9 1, гр. София 1172, България
  тел. 02/ 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  Произведител:
  “Чайкафарма Висококачествените Лекарства” АД
  бул.“Санкт Петербург” N9 53
  гр. Пловдив 4000,
  България
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД
  1172 София, бул. :Г. М. Димитров"1
  тел. 02 / 962 54 54
  факс: 02/ 960 37 03
  e-mail: info@tchaikapharma.com

  Описание на ЛЕВОР ТАБЛ 500 МГ х 10

  ЛЕВОР ТАБЛ / LEVOR TABL.500 МГ х 10 показания:

  Таблетките Левор съдържат лекарство, наречено левофлоксацин. To принадлежи към група лекарства, наречени хинолонови антимикробни средства, и действа, като убива бактериите, причиняващи инфекции.

  Левор таблетки могат да се използват за лечение на инфекции на:

  -Синусите;

  -Белите дробове, при хора с дълготрайни проблеми с дишането или пневмония;

  -Пикочните пътища, включително бъбреците или пикочния мехур;

  -Простатната жлеза, ако имате продължителна инфекция;

  -Кожата и подлежащите тъкани, включително мускулите (понякога наричани меки тъкани).

  ЛЕВОР ТАБЛ / LEVOR TABL.500 МГ х 10 дозировка и приложение:

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви го е предписал Вашият лекар!

  ЛЕВОР ТАБЛ / LEVOR TABL.500 МГ х 10 състав:

  Активни съставки:

  Левофлоксацин (Levofloxacin)

  ЛЕВОР ТАБЛ 500 МГ х 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 14,40 лв.
  ЛЕВОР ТАБЛ 500 МГ х 10 се произвежда от Чайка Фарма и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,44 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа