Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти AFLOFARM
  Поръчай сега
 • МИКОМАКС капс 150мг х 1

  • МИКОМАКС капс 150мг х 1 5,50 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  МУСОМАХ® 50/МИКОМАКС®50
  MVCOMAX® 100 / МИКОМАКС® 100
  МУСОМАХ® 150 / МИКОМАКС® 150
  МУСОМАХ® 200 / МИКОМАКС® 200
  ( Fluconazole)
  Капсули

  Състав
  Активна съставка:
  Fluconazole 50 mg в 1 капсула от Мусотах 50
  Fluconazole 100 mg в 1 капсула от Мусотах 100
  Fluconazole 150 mg в 1 капсула от Мусотах 150
  Fluconazole 200 mg в 1 капсула от Мусотах 200

  Помощни вещества:
  Мусотах 50, 100, 200: Lactose, maize starch (Maydis amylum pregelificatum), colloidal silicon dioxide, sodium lauryl sulfate, magnesium stearate, titanium dioxide, gelatin, patent blue V, black ink
  Мусотах 100: Lactose, maize starch (Maydis amylum pregelificatum), colloidal silicon dioxide, sodium lauryl sulfate, magnesium stearate, titanium dioxide, yellow ferric oxide, gelatin, patent blue V, blank ink

  Фармакотерапевтична група
  Системни противогьбични средства

  Действие
  Fluconazole е високо ефективен препарат за лечение на инфекции причинени от гъбички. Механизмът на неговото действие е нарушение на структурата на клетъчната мембрана на гъбичките и потискане на техния растеж, и размножение. Fluconazole се намесва в стероловата синтеза (основни единици на мембраната на гъбичките). Потискането на ензима цитохром Р- 450 предотвратява действието на ензимната система, което е необходимо за процеса на образуване на мембраната на гъбичките. Този ензим цитохром Р-450 е представен също в клетките при човека(особено в клетките на черния дроб),но при хора fluconazole в обикновени дози практически не повлиява ензимната активност. Това показва, че препаратът проявява силен ефект върху гьбичната инфекция и в същото време обременява организма с нежелани ефекти. Предотвратяването на образуването на мембраната на гъбичките способства не само за терапевтичния ефект на препарата при вече налични инфекции, но също така намалява в отделни случаи при които се прилага профилактично разпространението на гъбичките по лигавиците (в които живеят като сапрофити) и по този начин намаляват риска от развитието на инфекция. По същия начин се намалява и способността на гъбичките да се прикрепват към изкуствената повърхност на интравенозно въведените пластмасови канюли при ставни и сърдечни протезирания и др.

  Показания
  За лечение: Препаратът може да се използва от възрастни, младежи и деца с телесно тегло над 20 kg и над 3 годишна възраст, които страдат от повърхностни (на кожата и лигавиците) и органни (чернодробни, белодробни, бъбречни, мозъчни и др.) гъбични инфекции причинени от гъбички особено от рода Candida (Candida albicans и др.) и от криптококи (Cryptococcus neoformans и други). По отношение на органните инфекции fluconazole се използва при пациенти с тежки заболявания ( диабет, вторични гъбични инфекции след лечение с широкоспектърни антибиотици/тумори, имунологични нарушения и други форми на намалена имунна активност като СПИН и др.). По отношение на лечението на повърхностни гъбични инфекции много добри резултати могат да бъдат постигнати особено при засягане на устната кухина и хранопровода, при остри и хронични гинекологични и кожни инфекции и при инфекции на ноктите.
  За профилактика: За предпазване от инфекции при индивиди с повишен риск -напр. при пациенти които все още нямат признаци на инфекция, но при заболяване (или неговото лечение) това е съпроводено с намаляване защитата на организма срещу инфекция. В такива случаи развитата гъбична инфекция може да има много сериозен ход и дори фатален край (СПИН, тумори, трансплантация на органи и др,).

  Противопоказания
  Fluconazole не трябва да се прилага на пациенти с установена свръхчувствителност към препарата и на кърмачки. Неговата употреба при бременност се допуска само при сериозни животозастрашаващи гъбични инфекции, където ползата за майката надвишава потенциалния" риск за увреждане на плода.
  Пациенти с чернодробни увреждания могат да използват fluconazole само при сериозни причини т.е. при състояния където ползата от неговото приложение е пропорционална на възможните рискове свързани с лечението с fluconazole. Тази лекарствена форма не е подходяща за деца с телесно тегло под 20 kg и под 3 годишна възраст.
  Мусотах не трябва да се използва едновременно с препарати съдържащи астемизол и терфенадин.

  Нежелани лекарствени реакции
  Препаратът обикновено се понася добре, но неговата употреба може понякога да бъде съпроводена с появата на някои нежелани ефекти. Най-често наблюдавани са оплаквания от страна на стомашно-чревния тракт като гадене, коремна болка с различна локализация и диария. Могат да се наблюдават и други нежелани ефекти като напр. кожен обрив или главоболие. Ако лечението води до появата на мехури, необичайни петна и зачервяване на кожата лечението трябва да се прекрати незабавно и трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  При продължително лечение трябва да извършите някои изследвания (кръв, урина), редовно да се определят предимно показателите свързани с чернодробната функция както и други показатели свързани с промени в хемопоезата.В случай на появата на нежелани ефекти или на някои други необичайни реакции се консултирайте с Вашия лекар относно по-нататъшната уптореба на препарата.

  Лекарствени взаимодействия
  Ефектите на fluconazole и на други едновременно приети лекарствени средства могат взаимно да си повлияят. Затова Вие трябва да информирате Вашия лекар за всички лекарства, които понастоящем вземате или предстои да вземате независимо дали те са по лекарско предписание или се отпускат без рецепта. Ако друг лекар Ви предпише някакво друго лекарство информирайте го, че Вие вземате Мусогаах. Ако при започване на лечението с Мусотах се появят някакви оплаквания, които не са наблюдавани досега или когато тези оплаквания се различават от посочените, тогава се консултирайте незабавно с Вашия лекар и го информирайте за Вашите оплаквания.
  При пациенти използващи лекарства (таблетки) за лечение на захарен диабет (хлорпропамид, глибенкламид, глипизид, толбутамид) заедно с Мусотах ефектът на тези лекарства може да се усили (около 20 %), което може да бъде съпроводено с намаление нивата на кръвната захар. Тези пациенти могат да имат гадене, изпотяване, прозяване и слабост до припадане. Мусотах може да усили ефекта (около 8 %) на антикоагулантите (лекарства потискащи кръвосъсирването) като варфарин или пелентан. Това може да доведе рядко до леко влошаване на кръвосъсирването, което може да се прояви с евентуалната поява на насиняване или кървене след незначителни увреждания. Едновременната употреба на Мусотах и препарати за лечение на епилепсия, препарати съдържащи теофилин, лекарства за лечение на алергия (астемизол, терфенадин), бензодиазепинови сънотворни средства с краткотрайно действие (мидазолам, триазолам), някои антибиотици (рифабутин) и лекарства съдържащи цизаприд може да доведе до усилване на техния ефект от Мусотах. Ефектът на fluconazole може да се увеличи също от лекарства съдържащи хидрохлоротиазид и да се намали от лекарства съдържащи рифампицин.
  Ефективността на зидовудина при пациенти със СПИН може да бъде значително повишена с възможно влошаване на кръвната картина. Увеличаване ефекта на циклоспорина (около 21 %) и на такролимус (около 16 % - досега това лекарство не е регистрирано в нашата страна) т.е. на лекарства които се дават на пациентите за потискане на тяхната имунна система практически не водят до последици и по същия начин не са наблюдавани отклонения в нивата на хормоните, които се очакват в повечето случаи при пациенти използващи орални контрацептиви.

  Дозировка и начин на приложение
  Точната дозировка на fluconazole трябва да се определя винаги от лекар. Дневната доза зависи от вида и тежестта на гъбичната инфекция.
  - Възрастни:
  Обичайната натоварваща доза за лечение на системни гъбични инфекции (напр. менингит) и органни гъбични инфекции е 800 mg (4 капсули от Мусотах 200), а поддържащата доза е 400 mg (2 капсули от Мусотах 200) един път дневно. Лечение на гъбични инфекции на устната лигавица и назофаринкса обикновено се провежда с 50-100 mg (1-2 капсули от Мусотах 50) един път дневно в продължение на 7-14 дни.
  Други гъбични инфекции на лигавиците се лекуват обикновено с ефективна дневна доза от 50-100 mg (1-2 капсули от Мусотах 50) прилагана в продължение на 14-30 дни.
  Гъбични инфекции на влагалището се лекуват с 150 mg fluconazole (1 капсула от Мусотах 150) еднократно.
  Препоръчваната доза при гъбични инфекции на кожата е 150 mg (1 капсула от Мусотах 150) седмично или 50 mg (1 капсула от Мусотах 50) дневно.
  *Профилактика
  При пациенти със СПИН появата на гьбична инфекция на устната лигавица и назофаринкса може да се предотврати след провеждане на натоварваща фаза на лечение с продължителното прилагане на доза от 150 mg (1 капсула от Мусотах 150) един път седмично.
  Препоръчваната доза за предотвратяване на гьбична инфекция в зависимост от индивидуалния риск е между 50 и 400 mg (1 капсула Мусотах 50 до 2 капсули от Мусотах 200) дневно.
  При пациенти с висок риск от системна (обща) инфекция напр. тези при които може да се очаква значително намаление на белите кръвни клетки (неутрофилна левкопения) препоръчваната доза е 400 mg (2 капсули от Мусотах 200) един път дневно.
  Най-добре е да се започне прилагането на Мусотах няколко дни преди очакваното начало на неутрофилната левкопения и лечението да продължи " 7 дни след като броят на неутрофилите достигне 1000/mm3.

  - Деца: В случаи на засягане на лигавиците обичайната доза давана на деца е 3 mg/kg дневно. При системни (органни) инфекции дозата е 6-12 mg/kg дневно. За предотвратяване на гьбична инфекция дозата трябва да бъде от порядъка на 3-12 mg/kg дневно.
  Деца с телесно тегло под 20 kg и деца под 3 годишна възраст трябва да се лекуват с препарата Мусотах SIR.

  Предпазни мерки
  В случаи на предозиране или случайно приемане на fluconazole от деца се консултирайте незабавно с Вашия лекар и използвайте активен въглен. Ако случайно пропуснете да вземете 1 доза от препарата, тогава я вземете веднага след като разберете за това. Ако времето за приемане на следващата доза наближава, тогава не довършвайте пропуснатата доза, а използвайте следващата доза на препарата. Препаратът Мусотах'не повлиява способността за шофиране на моторни превозни средства или извършването на дейности изискващи повишено внимание. По време на лечението не е желателно да се консумира алкохол и да се използват успокояващи средства (транквилизатори, барбитурати) и лекарства съдържащи цизаприд.

  Предупреждение
  Препаратът не трябва да се използва след изтичане срока на годност означен на опаковката.

  Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

  Опаковка
  Мусотах 50 : 7,28 или 70 капсули
  Мусотах 100: 7,28 или 70 капсули
  Мусотах 150: 1 капсула
  Мусотах 200: 7 капсули

  Производител
  Lecivaas., Praha, Czech Republic

  Дата на последната редакция на текста 041199

  Описание на МИКОМАКС капс 150мг х 1 Кратка характеристика

  МИКОМАКС КАПС/ MYCOMAX CAPS. 150МГ Х 1 показания:

  Микомакс принадлежи към групата на противогъбичните лекарства. Активното вещество е флуконазол.

  Микомакс се използва за лечение на инфекции, причинени от гъбички и може да се използва също така, за да Ви предпази от кандидозна инфекция.

  Гъбичните инфекции се причиняват най-често от дрожди, наречени Кандида.

  Това лекарство може да Ви бъде предписано от Вашия лекар за лечение на следните видове гъбични инфекции:

  Криптококов менингит - гъбична инфекция на мозъка;

  Кокцидиоидомикоза - заболяване на бронхите и белия дроб;

  Кандидоза на лигавиците - инфекция, засягаща лигавицата на устата и гърлото;

  Генитална кандидоза - инфекция на вагината или пениса;

  Кожни инфекции, напр. гъбични инфекции на стъпалото (стъпало на атлет), гъбични инфекции по кожата, познати като трихофития, гъбични инфекции по слабините, инфекции по ноктите.

  МИКОМАКС КАПС/ MYCOMAX CAPS. 150МГ Х 1 дозировка и приложение:

  Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Гълтайте капсулите цели с чаша вода. Най-добре е да приемате капсулите по едно и също време всеки ден.

  МИКОМАКС КАПС/ MYCOMAX CAPS. 150МГ Х 1 състав:

  Активното вещество е: флуконазол 150 mg в една твърда капсула.

  Другите съставки са: лактоза монохидрат, прежелатинирано царевично нишесте, силициев диоксид, колоиден безводен, натриев лаурил сулфат, магнезиев стеарат, титанов диоксид, желатин, патент синьо, черно мастило.

  МИКОМАКС капс 150мг х 1 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 5,50 лв.
  МИКОМАКС капс 150мг х 1 се произвежда от Leciva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,55 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа