Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • НОЛИЦИН ТАБЛ. 400 мг.х 20 КРКА

  • НОЛИЦИН ТАБЛ. 400 мг.х 20 КРКА 7,10 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Нолицин 400 mg филмирани таблетки
  норфлоксацин
  Nolicin 400 mg film-coated tablets
  Norfloxacin
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То
  може да им навреди, независимо от това. че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или
  фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Нолицин и за какво се използва
  2. Преди да приемете Нолицин
  3. Как да приемате Нолицин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Нолицин
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НОЛИЦИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Нолицин е антимикробно лекарство от групата на хинолоните. Той действа като унищожава бактериите, които са чувствителни на него и причиняват инфекции в човешкия организъм. Той е предназначен за лечение на:
  Инфекции на пикочните пътища и на простатата.
  Инфекциозна диария,
  Гонорея.
  Той се използва и за предотвратяване на: Инфекции на пикочните пътища. Пътническа диария,
  Инфекции при имунокомпрометирани пациенти

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ НОЛИЦИН
  Не приемайте Нолицин
  Ако сте алергични (свръхчувствителни) към норфлоксацин, към други лекарства от групата на хинолоните или към някоя от другите съставки на Нолицин,
  Ако сте бременна или кърмите. Нолицин не трябва да се приема от деца и юноши в период на растеж.
  Обърнете специално внимание при лечението с Нолицин
  Кажете на Вашия лекар, ако имате епилепсия или други нарушения на централната нервна система (особено нарушения, които могат да предизвикат гърчове). В такива случаи нежелани реакции могат да настъпят по-често.
  По време на лечението с Нолицин. вие можете да развиете свръхчувствителност към слънчева светлина и изкуствена ултравиолетова светлина. Ето защо се препоръчва да се избягва прекомерното излагане на слънчева светлина или изкуствена ултравиолетова светлина по време на лечението.
  Ако имате бъбречна недостатъчност, Вашият лекар ще намали дозата ви по съответния начин. Препоръчително е да пиете много течности по време на лечение с Нолицин. Попитайте Вашия лекар, колко течност на ден е най-подходяща за вас.
  Ако почувствате болка в сухожилията по време на лечение с Нолицин, консултирайте се с Вашия лекар. Избягвайте физическата активност.
  Прием на други лекарства
  Моля, кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Ако приемате лекарства срещу стомашни киселини (антиациди, сукралфат, лекарства, съдържащи желязо, алуминий, бисмут, магнезий, калций и цинк), усвояването на норфлоксацин намалява. Затова се препоръчва да се приема Нолицин два часа преди приема на тези лекарства. Ако вземате лекарства за лечение на хроничен бронхит и астма (теофилин) или лекарства, за потискане на имунната система (циклоспорин) по време на лечение с Нолицин, могат да възникнат нежелани реакции поради възможно повишаване на кръвните нива на теофилин или циклоспорин. Лекарят ще измери количеството на тези лекарства в кръвта и може да ви предпише по-ниска доза.
  Ако приемате лекарства, които предотвратяват съсирването на кръвта заедно с Нолицин, тяхното действие може да бъде засилено и можете да получите кървене. При едновременното прилагане на кортикостероиди и Нолицин може да се увеличи риска от възпаление или скъсване на сухожилие.
  По време на лечението с Нолицин. ефекта на някои лекарства за лечение на диабет (сулфанилурейни) може да бъде засилен.
  Не приемайте Нолицин заедно с лекарства за лечение на бактериални инфекции на пикочните пътища (нитрофурантонн), тъй като едновременната употреба намалява ефекта на двете лекарства.
  Прием на Нолицин с храна и напитки
  Можете да приемате Нолицин на празен стомах или по време на хранене. Вие не трябва да го вземате заедно с прясно или кисело мляко, тъй като течните млечни продукти намаляват количеството на норфлоксацин, който постъпва в кръвта. Приемайте Нолицин един час преди или два часа след като сте яли мляко. Консумация на алкохол не се препоръчва по време на лечението.
  Бременност и кърмене
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да вземете каквото и да било лекарство. Рискът от нежелани ефекти върху плода не може да бъде изключен. Ако сте бременна, лекарят може да ви предпише Нолицин само по изключение, когато ползата за вас надвишава риска за бебето.
  Не кърмете, докато приемате Нолицин. Шофиране и работа с машини
  Нолицин може да намали бдителността, така че трябва да бъдете предпазливи при шофиране или работа с машини, докато не разберете как организма ви реагира на лекарството. Нежеланите ефекти се засилват при едновременна употреба с алкохол.
  Важна информация относно някои от съставките на Нолицин
  Азо оцветителят Е110 може да предизвика алергични реакции.
  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ НОЛИЦИН
  Винаги приемайте Нолицин точно така както ви е казал Вашият лекар. Трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт, ако за нещо не сте сигурни. Лекарят ще коригира дозата и продължителността на лечението в зависимост от Вашето заболяване. Винаги приемайте всяка таблетка с чаша вода или чай.
  Обичайната доза е 1 таблетка (400 mg) два пъти дневно. Лечението па пикочните инфекции или тези на стомашно-чревния тракт трае от 3 до 14 дни, а при хроничен бактериален простатит то продължава няколко седмици.
  За предотвратяване на инфекции на пикочните пътища, се прилага по половин таблетка на Нолицин (200 mg) дневно, а за предотвратяване на пътническа диария 1 таблетка (400 mg) дневно. Ако сте имунокомпрометиран пациент, приемайте лекарството за предотвратяване на инфекции в доза от I таблетка (400 mg) два пъти дневно. Ако имате нарушена бъбречна функция, лекарят ще коригира дозата ви по съответния начин.
  Ако приемете повече Нолицин отколкото трябва
  Твърде големи дози могат да предизвикат гадене, повръщане, диария, при по-тежките случаи и замайване, умора, объркване и гърчове.
  Ако сте пропуснали да приемете Нолицин
  Не взимайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако сте пропуснали да вземете таблетка, вземете я веднага щом си спомните, освен ако не е почти време за следващата доза.
  Ако спрете да приемате Нолицин
  Приемайте лекарството толкова дълго, колкото ви е определил Вашият лекар. Дори, ако се чувствате по-добре, инфекцията може все още да съществува и може да се повтори, ако спрете лечението твърде скоро.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Нолицин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести
  Засягат повече от 1 на 10 потребителиЧести
  Чести
  Засягат от 1 до 10 на 100 потребители
  Нечести
  Засягат от I до 10 на 1 000 потребители
  Редки
  Засягат от 1 до 10 на 10 000 потребители
  Много редки
  Засягат по-малко от 1 потребител на 10 000
  С неизвестна честота
  Честотата не може да се предвиди от наличните данни
  Гадене
  Нечести
  Главоболие, замайване, депресия, загуба на апетит или диария, увеличен брой на еозинофили (еозинофилия), намален брой на левкоцитите (левкопения) или
  повишени нива на някои ензими (трансаминази, алкална фосфатаза и лактат дехидрогеназа)
  Само по изключение може да се появи продължителна диария. Това може да бъде признак на особена форма на възпаление на дебелото черво (псевдомембранозен колит), поради което трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  Редки
  Умора, повишена урея и креатинин в кръвта и намаляване на делът на червените кръвни клетки (хематокрит) в кръвта
  Много редки
  Сънливост, объркване, безпокойство, раздразнителност, страх, чуване или виждане на неща (халюцинации), шум в ушите, реакции на свръхчувствителност като сърбеж, обрив, уртикария, или по-тежки форми на реакции на свръхчувствителност, като анафилактичен шок, тежка кожни реакции, възпаление или скъсване на сухожилие (обикновено в резултат на също така и други фактори)
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или ако забележите някакви нежелани реакции, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НОЛИЦИН
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да не се използва Нолицин след изтичане срока на годност, отбелязан на опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите лекарства, които вече не са ви необходими. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Нолицин
  Активното вещество е норфлоксацин. Всяка филмирана таблетка съдържа 400 nig норфлоксацин (norfloxacin).
  Другите съставки са: повидон, натриев нишестен гликолат (тип А), микрокристална целулоза, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат и пречистена вода в ядрото на таблетката, и хипромелоза, талк, титанов диоксид (Е171), оранжев цвят FCF (Е110) и пропилей гликол (Е1520) в покритието на таблетката.
  Как изглежда Нолицин и какво съдържа опаковката
  Филмираните таблетки са оранжеви, кръгли, двойно изпъкнала леко, вкара от едната страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  Нолицин се предлага в кутии от по 20 филмирани таблетки в блистери. Кутиите съдържат 2 блистерни опаковки по 10 таблетки.
  Лекарствена информация

  Описание на НОЛИЦИН ТАБЛ. 400 мг.х 20 КРКА Кратка характеристика

  НОЛИЦИН ТАБЛ./ NOLICIN TABL. 400 мг.х 20 показания:

  Има широк антибактериален спектър, включва повечето от Грам- отрицателни и някои грам-положителни микроорганизми. Не действа на анаероби и стрептококи, слабо действа на ентерококи.

  Използва се за лечение на остри и хронични инфекции на пикочните пътища; гонорея, бактериални гастроентерити.

  НОЛИЦИН ТАБЛ./ NOLICIN TABL. 400 мг.х 20 дозировка и приложение:

  Обичайната дозировка е 1 таблетка 2 пъти дневно. Продължителността на лечението е 7-14 дни. По време на лечението трябва да де поддържа нормална диуреза.

  НОЛИЦИН ТАБЛ./ NOLICIN TABL. 400 мг.х 20 състав:

  Norfloxacin. Антибактериален препарат от групата на хинолоните.

  НОЛИЦИН ТАБЛ. 400 мг.х 20 КРКА се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,10 лв.
  НОЛИЦИН ТАБЛ. 400 мг.х 20 КРКА се произвежда от Krka d.d. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,71 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа