Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на депилатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • ЦИПРОФЛОКСАЦИН 500МГ ТАБЛ СОФАРМА

  • ЦИПРОФЛОКСАЦИН 500МГ ТАБЛ СОФАРМА 5,30 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  CIPROFLOXACIN 500 mg филмирани таблетки
  ЦИПРОФЛОКСАЦИН 500 mg филмирани таблетки
  ципрофлоксацин (ciprofloxacin)

  Прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение.
  • Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ЦИПРОФЛОКСАЦИН и за какво се използва
  2. Преди да използвате ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  3. Как да приемате ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЦИПРОФЛОКСАЦИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ципрофлоксацин се отнася към противомикробните лекарства от групата на хинолоните. Притежава противомикробно действие спрямо голям брой причинители на различни инфекции, поради което успешно се използва при редица инфекции, предизвикани от тях.
  ЦИПРОФЛОКСАЦИН таблетки се използва за лечение на усложнени и неусложнени инфекции като:
  • Тежки инфекции: бактериален сепсис (заболяване, при което бактериите се размножават в кръвта и лимфната система); инфекции при пациенти с потисната имунна система или с тумори;
  • Инфекции на дихателната система, като пневмонии (с изключение на пневмококова), бронхити; бъбречни инфекции и/или инфекции на пикочните пътища; на половите органи, на коремната кухина (вкл. жлъчка и жлъчни пътища); инфекциозни диарии и диарии по време на пътуване, когато се налага лечение с противомикробни лекарства; инфекции на кожа и меки тъкани, вкл. инфектирани изгаряния, на кости и стави; остри синузити; очни инфекции; след вдишване на спори на антраксния бацил; за лечение на носители на салмонелни бактерии.
  За профилактика на инфекции в урологията, гастроентерологията (в комбинация с метронидазол) и ортопедията в предоперативния период.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Не приемайте лекарството:
  - Ако сте свръхчувствителни към ципрофлоксацин, към други продукти от същата група или към някое от помощните вещества;
  - Ако сте бременна или кърмите;
  - Ако сте на възраст до 17 години (освен при обострена муковисцидоза или вдишване на спори на антраксния бацил; усложнения при пиелонефрит).

  Обърнете специално внимание при употребата на ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  - Ако Вие имате някакво хронично заболяване, дефицит на ензима глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа (при което е нарушено усвояването на глюкоза), свръхчувствителност към лекарства или храни; ако вземате други лекарства; ако сте имали в миналото: гърчове, нарушения на мозъчното кръвообращение, прекаран мозъчен удар, предразположеност към депресии (потиснато настроение).
  - Ако сте на възраст над 65 години и се лекувате с кортикостероиди (хормонални продукти) е необходимо внимателно наблюдение на състоянието на сухожилията, В редки случаи ципрофлоксацин може да предизвика увреждане на сухожилията и дори скъсване.
  - Ако по време на лечението се появи тежка диария, необходимо е да се консултирате с лекуващия лекар, тъй като това може да бъде симптом на т. н. псевдомембранозен колит.
  - По време на лечение с ципрофлоксацин е необходимо да се приемат достатъчно количество течности, поради риск от концентриране на урината и образуване на кристали.

  Употреба на други лекарства
  Моля, информирайте лекуващия си лекар ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  ЦИПРОФЛОКСАЦИН не трябва да се прилага едновременно с лекарства, понижаващи киселинността на стомашния сок (магнезиеви и алуминиеви соли), сукралфат, лекарства, съдържащи желязо, калций или цинк.
  Ципрофлоксацин не трябва да се приема едновременно с теофилин (лекарство за разширяване на бронхите), тъй като може да бъдат повишени кръвните нива на последния и да се появят нежелани реакции.
  Не приемайте ципрофлоксацин и с такива лекарства, като: глибенкламид (антидиабетно средство); фенитоин (за лечение на епилепсия); противотуморното лекарствено средство метотрексат; диазепам (използван при неврози); пробенецид (за лечение на подагра); циклоспорин (потискащо имунната система); противосъсирващи продукти, хлорамфеникол и рифампицин с противомикробно действие. Едновременният прием на ципрофлоксацин с противовъзпалителни средства (с изкл. на ацетилсалицилова киселина) повишава риска от развитие на гърчове.

  Прием на ЦИПРОФЛОКСАЦИН с храни и напитки
  ЦИПРОФЛОКСАЦИН таблетки не трябва да се приема едновременно с храни и напитки, богати на минерали (напр. прясно и кисело мляко, сок от портокали). Усвояването на лекарството не зависи от храненето.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди употреба на което и да е лекарство
  По време на бременност употребата на ципрофлоксацин е противопоказана.
  В периода на кърмене употребата му е противопоказана или се прилага само след преустановяване на кърменето.

  Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини
  ЦИПРОФЛОКСАЦИН може да окаже неблагоприятно влияние върху скоростта на реакциите и способността за концентриране, особено ако се приема едновременно с консумация на алкохол.

  Важна информация относно някои помощни съставки на ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Лекарственият продукт не е подходящ за пациенти с цьолиакия (непоносимост към усвояване на глутен), тъй като съдържа пшенично нишесте.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Винаги приемайте ЦИПРОФЛОКСАЦИН точно както е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Начин на приложение ~ през устата, независимо от приема на храна.

  Дозата и продължителността на лечението се определят от лекар в зависимост от възрастта, тежестта на инфекцията и функционалното състояние на организма.

  Ако сте приели повече от необходимата доза ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Незабавно съобщете на лекуващия лекар ако получите: гадене, повръщане, разстройство, главоболие и замайване, обърканост, треперене, халюцинации, гърчове.

  Ако сте пропуснали да приемете ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Консултирайте се с лекар при необходимост!

  Ако сте спрели приема на ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Не спирайте лечението без консултация с лекар!
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ЦИПРОФЛОКСАЦИН може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Когато се използва в предписаните лечебни дози ципрофлоксацин има добра поносимост. Могат да се наблюдават: гадене и повръщане, диария; нарушения на вкуса, отсъствие на апетит, поява на гъбички в устната кухина, червата или половите органи. Много рядко могат да се появят: жълтеница, повишаване на стойностите на чернодробните ензими, псевдомембранозен колит (с тежко нарушение на чревната микрофлора); депресия, главоболие, възбуденост, световъртеж, халюцинации, нощни кошмари, треперене, гърчове; алергични реакции като обриви и сърбежи, тежки алергични реакции до шок, тежки алергични реакции от страна на кожата; повишени стойности на урея и креатинин, отоци, повишена кръвна захар, засилено потоотделяне, нарушена чувствителност, нарушено обоняние, несигурна походка, повишено кръвно налягане, зрителни нарушения, преходна загуба на слуха, тромбофлебити, сърцебиене, топли вълни, възпаление на кръвоносните съдове, нарушено дишане, оток на ларинкса, фоточувствителност, кръговидни зачервявания, зачервявалия с подкожни възли, точковидни подкожни кръвоизливи, болки в ставите, мускулите, крайниците, гърба и в областта на гръдния кош и корема, скъсване на ахилесово сухожилие, бъбречна недостатъчност, кръв и кристали в урината, миастения (чувство на умора), анемия, понижени стойности на белите или червените кръвни клетки.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Да се съхранява под 25°С.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага. Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  Не използвайте ЦИПРОФЛОКСАЦИН след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ЦИПРОФЛОКСАЦИН
  Всяка филмирана таблетка съдържа активно вещество ципрофлоксацин хидрохлорид (ciprofloxacin hydrochloride), екв. на 500 mg ципрофлоксацин (ciprofloxacin).
  Другите съставки са: микрокристална целулоза, пшенично нишесте, магнезиев стеарат, талк, опадрай АМВ бял: поливинил алкохол частично хидролизиран, титаниев диоксид, талк, яецитин соя, ксантанова гума.

  Как изглежда ЦИПРОФЛОКСАЦИН и какво съдържа опаковката
  Филмирани таблетки - бели до почти бели двойно изпъкнали, с правилна кръгла форма и диаметър 13 мм. Не се делят.
  10 филмирани таблетки в блистер от PVC/алуминиево фолио; по 1 блистер в картонена кутия, заедно с листовка.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  СОФАРМААД
  ул. Илиенско шосе 16, 1220 София, България

  Дата на последно одобрение на листовката - Август 2007 г

  Описание на ЦИПРОФЛОКСАЦИН 500МГ ТАБЛ СОФАРМА

  ЦИПРОФЛОКСАЦИН / CIPROFLOXACIN  500МГ ТАБЛ СОФАРМА показания:

  Ципрофлоксацинът действа бактерицидно върху гентамицин-резитентните щамове на E. coli и ко-тримоксазола и гентамицин-резистентните щамове на Pseudomonas aeruginosa, метицилин-резистентните щамове на Staph. aureus, бета-лактамазо продуциращите щамове на H. influencae, N. gonorrhoea. Повлиява също Chlamydia trahomatis, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum.

  Ципрофлоксацинът е ефективен при урогенитални, дихателни, дермато- и др. инфекции.

  ЦИПРОФЛОКСАЦИН / CIPROFLOXACIN  500МГ ТАБЛ СОФАРМА дозировка и приложение:

  Орално на възрастни се прилага в доза от 500 до 750мг/12ч в продължение на 7-14 дни.

  ЦИПРОФЛОКСАЦИН / CIPROFLOXACIN  500МГ ТАБЛ СОФАРМА състав:

  Ciprofloxacin. Антибактериален препарат от групата на хинолоните

  ЦИПРОФЛОКСАЦИН 500МГ ТАБЛ СОФАРМА се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 5,30 лв.
  ЦИПРОФЛОКСАЦИН 500МГ ТАБЛ СОФАРМА се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,53 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа