Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия против акне SEBOGARD от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ЕМУТОПИК от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • ЗОВИРАКС Крем 5% 2 гр.

  • ЗОВИРАКС Крем 5% 2 гр. 12,22 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  ZOVIRAX 5% cream
  ЗОВИРАкС 5% крем
  addovir (ацикловир)
  Прочетете внимателно цялата там листовка, тъй нето тя съдържа важна за вас информация. Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението. Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  * Запазете та»и листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  * Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия лекар или фармацевт,
  * Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  * Ако до 10 дни не получите подобрение потърсете консултация с лекар.

  1. Какво представлява и за какво се използва ЗОВИРАНС крем? ЗОВИРАНС принадлежи към група лекарства, означавани като противовирусни.
  За какво се използва ЗОВИРАНС крем?
  Херпесът е инфекция, която се причинява от херпес вирус симплекс тип 1. След заразяване, той се разполага и развива в нервите на кожата около устните и лицето. Заразяването става предимно в детска възраст, обикновено след целувка от вирусоносител. Вирусът преминава през кожата и се разполага в нервите. По време на менструален цикъл, при настинки, грип или напрежение, инфекцията се развива.
  ЗОВИРАНС е противовирусен крем, нойто се използва за лечение на вирусна инфекция, причинявана отнерпесен вирус тип 1. Клиничните проучвания със ЗОВИРАНС показват, че лечението се ускорява и намалява времето, през което изпитвате болка. Помнете!
  Херпесъте вирусна инфекция. Вирусът може да засегне и други части на тялото. За да намалите риска от разпространение на инфекцията, не позволявайте на други хора да пипат херпеса, да изполват Вашата кърпа за лице и т,н. Ако Вие или Вашият партньор имате херпес, трябва да избягвате орален секс или да се целувате. Винаги измивайте ръцете си преди и след като сте имали контакт с херпеса.
  * Не пипайте очите. Инфектирането на очите с херпес симплекс инфекция може да доведе до разязвяване на роговицата.
  * Избягвайте целуването - особено на деца - когато имате херпес
  * Избягвайте да разранявате херпеса. Това може да доведе не само до замърсяването му с други микроорганизми, но и до инфектиране на пръстите с вируса.
  * Не позволявайте друг да изполва приборите Виза хранене и чашата, от която пиете.

  2. Преди да използвате ЗОВИРАНС крем
  Преди употреба, проверете дали лечението със ЗОВИРАКС е правилно във Вашия лекар дали лекарството е подходящо за Вас. Не използвайте ЗДВИРАКС крем:
  * Ако сте с повишена чувствителност (алергични) към aciclovir (ациклоаир), {валацикловир) или някоя от другите съставки на лекарството.
  • За керпес инфекции на очите или а областта на гениталните. ¦ Ако сте бременна или планирате да забременеете скоро,
  • Ако кърмите.
  • Ако сте под лекарско наблюдение поради слаба имунна система (способността на организма Ви да се бори с инфекции е понижена/.
  Ако не сте сигурни за някое от посочените по-горе състояния, консултирайте се с Ваши в лекар.
  Фвртилитет, бременност и кърмене ЗОВИРАИС крем може да се прилага по ареме на бременност, само ако очакваните резултати от лечението надвишават възможния риск за плода.
  Ограничени данни от изпитвания при хора показват, че лекарството преминава в кърмата след приемане на ацикловир през устата (напр, таблетки). Ватова, при приложение на ЗОВИРАИС при кърмачки се препоръчва консултация с лекар,

  3. Как да използвате ЗОВИРАИС крем?
  Ако лекар не Ви е предписал друго, спазвайте следните инструкции:
  1. Измийте добре ръцете си преди и след нанасянето на крема, за да избегнете влошаване на състоянието или предаване на инфекцията на друг.
  2. Намажете обилно засегнатото място със ЗОВИРАИС крем.
  3. Да се прилага 5 пъти дневно, през 4 часа. Ако забравите за лечението, нанесете крема веднага щом се сетите и продължете с първоначалната схема.
  4. Прилагайте лекарството е продължение най-малко на 4 (четири) дни.
  Ако херпесът не е изчезнал, продължете лечението с още 5 дни. Консултирайте се с Вашия лекар, ако и след тези дни «се още имате херпес,
  5. Не превишавайте препоръчаната доза!
  6. Прилагайте крема само върху херпеси на устните и лицето. Не прилагайте крема във вътрешността на устната кухина. Моме да има дразнещо действие, но ЗОВИРАИС мрем не е опасен, ако се погълне.
  7. Не прилагайте крема в очите. Ако по невнимание е попаднал крем в очите Ви, промийте обилно с хладка вода. Ако очите Ви се възпалят след товвн консултирайте се с Вашия лекар.
  3. Не смесвайте ЗОВИРАИС крем с други кожни кремове или лосиони.
  Ако не сте сигурни как да прилагате лекарството, попитайте лекар или фармацевт.
  ЗАПОМНЕТЕ: Херпесът е заболялане. което се предава чрез контакт със засегнатото място Препоръки при употреба
  ЗОВИРАКС крем представлява специално приготвена форма и не трябва да се разрежда или смесва с други лекарства преди или по време на употреба.
  Лекарството трябва да се използва само външно. ЗОВИРАИС крем не трябва да се прилага в очите или във вътрешността на устната кухина. ЗОВИРАКС не ое препоръчва за лечение на афта в устата или гърлото.
  Какво да направите в случай, че приложите повече от необходимото?
  Малко вероятно е случайното прилагане на твърде голяма доза от лекарството създаде сериозни проблеми. Ако сте приели прекалено висока доза от лекарството или ако
  някой друг от обкръжението Ви, особено дете е погълнало лекарството по погрешка, незабавно уведомете Вашия лекар или се обадете на Бърза помощ.
  Какво да направите в случай, че пропуснете да приложите ЗОВИРАИС крем?
  Ако сте забравили да приложите някоя доза, не се безпокойте. Приложете дозата веднага, след като си спомните и продължете да прилагате следващите дози точно според определеното време. Ако обаче е наближило времето за следващото приложение, изчакайте до неговото настъпване и нанесете направо следващата доза- Не прилагайте двойна доза.

  4. Възможни нежелани реакции
  След приложението му, ЗОВИРАИС крем подобно на всяко друго лекарство, може да причини нежелани реакции.
  Някои пациенти са алергични към това лекарство и при тях може да се появи сърбящ или червен обрив. Ако това се случи, прекратете приложението на крема. Консултирайте се с Вашия лекар.
  Могат да се появят тръпнене или леко затопляне на кожата при първо приложение. Някои пациенти съобщават, че чувстват напукване и изсушаване на кожата, или лек сърбеж и зачервяване.
  Информирайте Вашия лекар, ако забележите други нежелани реакции, които не са споменати в тази листовка, или ако има нещо, което Ви тревожи, смущава или не го разбирате.
  Ако приемате други лекарства
  Малко вероятно е ЗОВИРАИС има значими взаимодействия с други лекарства.

  5. Съхранение на ЗОВИРАИС крем?
  Съхранявайте ЗОВИРАИС крем, както и всяко друго лекарство на места, недостъпни за деца. Съхранявайте ЗОВИРАКС крем на сухи места при температура под 25°С. Не го замразявайте. Не прилагайте лекарството след изтичане срока на годност, обозначен върху тубичката, дозатора или картонената опаковка.
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарства с битовите отпадъци или в канализацията. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните лекарства и така ще спомогнете за опазване на околната среда.

  6. Допълнителна информация Какво съдържа ЗОВИРАИС крем? Активното вещество е ацикловир 5%.
  Съдържа също помощни вещества: пропилей гликол, бял парафин, цетостеарилоа алкохол, течен парафин, ар ла цел 165, полоксамер 407, диметикон 20, натриев лаурил сулфат и пречистена вода.
  Как изглежда ЗОВИРАИС крем и какво съдържа опаковката? ЗОВИРАИСнрем представлява бял крем за външно приложение. Една опаковка ЗОВИРАИС крем съдържа 2 g или 10 g продукт.
  Притежател на разрешението за употреба и производител Притежател на разрешението за употреба е:
  GlaxoSmithKline Consumer Healthcare,
  GlaxoSmithKline Export Ltd., Br&ntfQfd, TW8 9GS, Обединеното Кралство
  Производител е:
  Glaxo Operations UK Ltd.
  Harm ire Road, Barnard Castle, County Durham, DL12 BDT, Обединеното Кралство
  Без лекарско предписание. Последна актуализация - август 2012
  GSK ю?0
  Zovirax 5% cream, PIL, 20!2

  Описание на ЗОВИРАКС Крем 5% 2 гр.

  ЗОВИРАКС / ZOVIRAX Крем 5% 2 гр. показания:

  ZOVIRAX принадлежи към група лекарства, означавани като противовирусни. ZOVIRAX крем представлява бял крем за външно приложение, който съдържа 5% активна съставка, наречена aciclovir (ацикловир).

  Херпесът е инфекция, която се причинява от вирус ХЕРПЕС СИМПЛЕКС тип 1. След заразяване, той се разполага и развива в нервите на кожата около устните и лицето. Заразяването става предимно в детска възраст, обикновено след целувка от вирусоносител. Вирусът преминава през кожата и се разполага в нервите. По време на мензис, при настинки, грип или напрежение, инфекцията се развива.

  ЗОВИРАКС / ZOVIRAX Крем 5% 2 гр. дозировка и приложение:

  Да се прилага 5 пъти дневно, през 4 часа. Ако забравите за лечението, нанесете крема веднага щом се сетите и продължете с първоначалната схема.

  Прилагайте лекарството в продължение на 5 дни.Ако херпесът не е изчезнал, продължете лечението с още 5 дни. Консултирайте се с Вашия лекар, ако след тези 10 дни все още имате херпес.

  Не превишавайте препоръчаната доза!

  Прилагайте крема само върху херпеси на устните и лицето. Не прилагайте крема във вътрешността на устната кухина. Може да има дразнещо действие. Обаче, ZOVIRAX крем не е опасен, ако се погълне.

  Не прилагайте крема в очите. Ако по невнимание е попаднал крем в очите Ви, промийте обилно с хладка вода. Ако очите Ви се възпалят след това, консултирайте се с Вашия лекар.

  ЗОВИРАКС Крем 5% 2 гр. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 12,22 лв. Както всички други продукти от Антиинфекциозни средства, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ЗОВИРАКС Крем 5% 2 гр. се произвежда от GlaxoSmithKline и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,23 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа