Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на овлажняващи капки за очи
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До -20% на суперхрани Dragon superfoods
  Поръчай сега
 • До 30% на Пол крем за суха кожа
  Поръчай сега
 • ФУНГОСТАТИН ГРАН.100000UI/МЛ. 50МЛ.

  • ФУНГОСТАТИН ГРАН.100000UI/МЛ. 50МЛ. 6,50 лв. от Apteka.puls.bg
  • FUNGOSTATIN GRAN. 100000UI/ML 50ML
   • Категория

    Лекарства /

    Антимикотици
   • Производител Nobel Pharma
   • Статус не е в наличност
   • Код 28350
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  FUNGOSTATIN® 100 000 IU/ml granules for oromucosal suspension
  ФУНГОСТАТИН® 100 000 IU/ml гранули за суспензия за устна лигавица
  нистатин (nystatin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ФУНГОСТАТИН® и за какво ι
  2. Преди да приемете ФУНГОСТАТИН®
  3. Как да приемате ФУНГОСТАТИН®
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ФУНГОСТАТИН®
  6. Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФУНГОСТАТИН® И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Активното вещество във ФУНГОСТАТИН® е нистатин, който е противогъбичен антибиотик. Нистатин проявява както фунгостатично (потискащо развитието на гъбичките), така и фунгицидно (унищожаващо гъбичките) действие спрямо различни дрождеподобни гъбички от рода Кандида. Нистатин се свързва с ъс стеролите (вещества с растителен произход, спадащи към мазнините) в клетъчната мембрана на чувствителните гъби като предизвиква промяна в пропускливостта на мембраната, давайки възможност на вътреклетъчните компоненти да напуснат клетката. Нистатин не е активен спрямо бактерии, протозоа и вируси.
  ФУНГОСТАТИН® е показан за лечение на кандидози (гъбични инфекции) на устната кухина

  2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФУНГОСТАТИН®
  Не приемайте ФУНГОСТАТИН®
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към нистатин или към някоя от останалите съставки на ФУНГОСТАТИН®. Алергичната реакция може да се разпознае по наличието на: обрив, сърбеж, зачервяване на кожата или затруднено дишане.

  Прием на други лекарства
  Не са известни взаимодействия с други лекарства.
  Въпреки това, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Употреба на ФУНГОСТАТИН® с храни и напитки
  Желателно е да не се поемат храна или течности веднага след приемане на продукта.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Няма съобщения, че употребата на нистатин при бременни жени увеличава риска от аномалии на ембриона или по-късно повлиява растежа, развитието и функционалното съзряване на детето.

  Шофиране и работа с машини
  Няма данни ФУНГОСТАТИН® да повлиява способността за шофиране и работа с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на ФУНГОСТАТИН®
  ФУНГОСТАТИН® съдържа захароза. Това трябва да се има предвид при пациенти със захарен диабет (diabetes mellitus). Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този лекарствен продукт. ФУНГОСТАТИН® съдържа натриев метил парахидроксибензоат и натриев пропил парахидроксибензоат, поради което може да причини алергични реакции (възможно е да са от забавен тип) и много рядко бронхоспазъм.
  ФУНГОСТАТИН® съдържа натриев бензоат, който, приложен локално, може да има умерено дразнещо действие на кожата, очите и лигавиците.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФУНГОСТАТИН®
  Винаги приемайте ФУНГОСТАТИН® точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Новородени·. Прилага се 4 пъти по 2 ml (200 000 IU нистатин) дневно. 1 ml от двата милилитра лекарство се прилага от едната страна на устната кухина, останалият 1 ml се прилага на противоположната страна на устната кухина. При недоносени или деца с ниско телесно тегло е ефикасно прилагането на 1 ml 4 пъти дневно.
  Деца и възрастни: Прилага се 4 пъти по 4-6 ml (400 000 - 600 000 IU нистатин) дневно. Половината доза се прилага от едната страна на устната кухина, останалото количество се прилага в срещуположната част на устната кухина. Препоръчително е лекарството да се задържи в устата колкото е възможно по-дълго преди да се преглътне.
  Лечението с ФУНГОСТАТИН® трябва да продължи 48 часа след изчезването на симптомите на устната кухина и получаване на нормални резултати от посявката.

  Приготвяне на суспензията:
  Бутилката се пълни наполовина от мерителната линия (1/2) с преварена и охладена вода, след това се разклаща добре и се оставя в покой. Бутилката се допълва до мерителната линия с преварена и охладена вода. Поставя се капачето и се разклаща неколкократно през 20 секунди за няколко минути, след което се прилага по горепосочения начин. ФУНГОСТАТИН® се съхранява в добре затворена бутилка, далече от светлина, в хладилник и трябва да се използва в рамките на 10 дни. Неизползваното количество се изхвърля след 10 дни.
  Ако сте приели повече от необходимата доза ФУНГОСТАТИН®
  Не превишавайте препоръчаната доза и продължителността на лечението.
  Ако сте пропуснали да приемете ФУНГОСТАТИН®
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете Вашата следваща доза във времето за следващия прием. По-нататък следвайте предписаното Ви лечение.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на ФУНГОСТАТИН®
  Не спирайте лечението преди да сте завършили пълния курс на лечение, независимо че сте се почувствали по-добре. Възможно е да не сте се излекували напълно и някои от симптомите да се проявят отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ФУНГОСТАТИН® може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нистатин се понася добре от всички възрастови групи, дори при продължителна употреба. Рядко приемането на високи дози може да предизвика гадене, повръщане и диария. Възможна е появата на алергични реакции.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФУНГОСТАТИН®
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява в оригиналната опаковка.
  Неразтворената форма се съхранява при температура под 25°С, на защитено от светлина и влага място.
  Суспензията трябва да се съхранява в хладилник (2°С - 8°С) за 10 дни.
  Не използвайте ФУНГОСТАТИН® след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ФУНГОСТАТИН®
  Активното вещество е: нистатин. Всеки милилитър съдържа 100 000 IU нистатин.
  Другите съставки са: микрокристална целулоза, карамелоза натрий, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, лимонена киселина безводна, натриев бензоат (Е 211), кроскарамелоза натрий, захарин натрий, захароза, повидон, силициев диоксид колоиден безводен, аромат на банан
  Как изглежда ФУНГОСТАТИН® и какво съдържа опаковката
  Жълти гранули с аромат на банан за суспензия за устна лигавица
  Тъмна стъклена бутилка от 50 ml с апликатор капкомер в картонената опаковка

  Притежател на разрешението за употреба и производител, отговорен за освобождаване партиди на територията на ЕС
  НОБЕЛ ΦΑΡΜΑ ООД бул. Симеоновско шосе № 24 София 1700, България

  Дата на последната редакция на листовката: 06/2010

  Описание на ФУНГОСТАТИН ГРАН.100000UI/МЛ. 50МЛ. Кратка характеристика

  ФУНГОСТАТИН / FUNGOSTATIN гранули показания:

  Активното вещество във ФУНГОСТАТИН  е нистатин, който е противогъбичен антибиотик. Нистатин проявява както фунгостатично (потискащо развитието на гъбичките), така и фунгицидно (унищожаващо гъбичките) действие спрямо различни дрождеподобни гъбички от рода Кандида. Нистатин се свързва със стеролите (вещества с растителен произход, спадащи към мазнините) в клетъчната мембрана на чувствителните гъби като предизвиква промяна в пропускливостта на мембраната, давайки възможност на вътреклетъчните компоненти да напуснат клетката. Нистатин не е активен спрямо бактерии, протозоа и вируси.
  ФУНГОСТАТИН е показан за лечение на кандидози (гъбични инфекции) на устната кухина

  ФУНГОСТАТИН / FUNGOSTATIN гранули приложение:

  Винаги приемайте ФУНГОСТАТИН точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Новородени: Прилага се 4 пъти по 2 ml (200 000 IU нистатин) дневно. 1 ml от двата милилитра лекарство се прилага от едната страна на устната кухина, останалият 1 ml се прилага на противоположната страна на устната кухина. При недоносени или деца с ниско телесно тегло е ефикасно прилагането на 1 ml 4 пъти дневно.

  Деца и възрастни: Прилага се 4 пъти по 4-6 ml (400 000 - 600 000 IU нистатин) дневно. Половината доза се прилага от едната страна на устната кухина, останалото количество се прилага в срещуположната част на устната кухина. Препоръчително е лекарството да се задържи в устата колкото е възможно по-дълго преди да се преглътне.

  Лечението с ФУНГОСТАТИН трябва да продължи 48 часа след изчезването на симптомите на устната кухина и получаване на нормални резултати от посявката.

  Приготвяне на суспензията:
  Бутилката се пълни наполовина от мерителната линия (1/2) с преварена и охладена вода, след това се разклаща добре и се оставя в покой. Бутилката се допълва до мерителната линия с преварена и охладена вода. Поставя се капачето и се разклаща неколкократно през 20 секунди за няколко минути, след което се прилага по горепосочения начин. ФУНГОСТАТИН се съхранява в добре затворена бутилка, далече от светлина, в хладилник и трябва да се използва в рамките на 10 дни. Неизползваното количество се изхвърля след 10 дни.

  ФУНГОСТАТИН / FUNGOSTATIN гранули състав:

  Активното вещество е: нистатин. Всеки милилитър съдържа 100 000 IU нистатин.
  Другите съставки са: микрокристална целулоза, карамелоза натрий, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, лимонена киселина безводна, натриев бензоат (Е211), кроскарамелоза натрий, захарин натрий, захароза, повидон, силициев диоксид колоиден, безводен, аромат на банан.

  ФУНГОСТАТИН ГРАН.100000UI/МЛ. 50МЛ. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,50 лв.
  ФУНГОСТАТИН ГРАН.100000UI/МЛ. 50МЛ. се произвежда от Nobel Pharma и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,65 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа