Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти при оток, разширени вени и хемодоиди
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • ДИПРОЗОН УНГВ. 15 гр.

  • ДИПРОЗОН УНГВ. 15 гр. 4,85 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за пациента

  Дипросалик 0,5 mg/ 30 mg/g маз
  бетаметазон/ салицилова киселина
  Diprosalic 0,5 mg/ 30 mg/g ointment
  betamcthasone/salicylic acid

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Дипросалик и за какво се изиолзва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Дипросалик
  3. Как да използвате Дипросалик
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Дипросалик
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Дипросалик и за какво се използва
  Дипросалик маз съдържа бетамегазои (като дипропионат) и салицилова киселина в безпарабенова основа. Бетаметазонът принадлежи към групата на кортикостероидите с мощно действие. Салициловата киселина спомага за отстраняването на сухите, люспести образувания по кожата.
  Дипросалик маз се прилага за облекчаване проявите на възпаление при някои повлияващи се от кортикостероиди, сухи, придружени с хиперкератоза дерматози, като: псориазис, хроничен атопичен дерматит, невродермит, екземи, себореен дерматит в окосмената част на главата, ихтиозни състояния и др.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Дипросалик
  Не използвайте Дипросалик
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към бетамстазон, салицилова киселина или към някоя от останалите съставки на това лекарст во (изброени в точка 6); ако сте алергични (свръхчувствителни) към други продукти, съдържащи кортикостероиди;
  ако страдате от розацея или периорален дерматит;
  ако страдате от бактериална, вирусна (херпес симплекс, варицела, херпес зостер) или гьбична кожна инфекция;
  върху големи участъци от тялото, тъй като това може да увеличи абсорбираното количество; по-често или за по-дълго време, отколкото Ви е предписал Вашият лекар.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Дипросалик.
  ако имате някакво друго заболяване, като напр. диабет;
  ако състоянието на кожата Ви се влоши, ако изглежда инфектирана или силно изсушена, избягваше контакта с очите, лигавиците (напр. в усгата или вътрешната повърхност на носа) и в зоната на ингвиналниге гънки.
  Други лекарства и Дниросалнк
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Шофираме и работа с машини
  Ме оказва влияние.

  3. Как да използвате Дипросалик
  Винаг и използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Вашият лекар определя дозата Динросалик и при необходимост може да я промени в хода на лечението. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Нанасяйте тънък слой Динросалик маз върху засегнатия участък от кожата, обикновено два пъти дневно (сутрин π вечер) или както е предписано от Е^ашия лекар.
  Не превързвайте и не поставяйте компреси върху обработената повърхност, освен ако лекарят не Ви е посъветвал. Избягвайте приложението върху дълбоки кожни рани, отворени рани, изгаряния, наранена кожа. Измийте ръцете си след използване на лекарството.
  Вашият лекар ще Ви посъветва кога да спрете употребата на Динросалик.
  Употреба при деца и юноши
  Употребата на локални кортикостероиди при деца трябва да бъде ограничена до минималното количество, необходимо за постигане на терапевтичен ефект. Тъй като лечението с локални кортикостероиди може да повлияе растежа и развитието при деца, те трябва да се прилагат само след внимателна оценка на съотношението риск/полза. По принцип, не се препоръчва употребата на бетаметазонов дипропионат при деца под 12-годишна възраст.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза Динросалик
  Динросалик трябва да се използва само в препоръчаната дозировка. Свържете се с Вашия лекар, ако сте използвали Динросалик върху големи участъци от тялото или по-дълго време от предписания срок. Потърсете незабавно медицинска помощ, ако случайно погълнете Динросалик.
  Ако сге пропуснали да използвате Динросалик
  Ако забравите да нанесете Динросалик според предписанието, поставете лекарството колкото е възможно по-скоро и след това се върнете към редовната схема на приложение.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лскарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Свържете се с Вашия лекар, ако някоя от следните нежелани лекарствени
  реакции Ви тревожи: парене, сърбеж, раздразнена или суха кожа, възпаление или зачервяване на лице^го, увеличено окосмяване, акне, промяна на цвета на кожата, изтъняване на кожата и лесно кървене, стрии, болка или други признаци на възпаление, които не сте наблюдавали до този момент.
  При някои пациенти е възможна появата на нежелани лекарствени реакции, които не са сред изброените, но са характерни за системното приложение на лекарствени продукти от кортизонов тип.

  Допълнителни нежелани лекарствени реакции при деца и юноши
  Пациентите в детска възраст могат да демонстрират по-висока чувствителност към локални кортикостероиди, предизвикващо потискане на хипоталамо-хипофизарно-надбъбречната ос (XXI1). Те са по-чувствителни от възрастните пациенти и към екзогенните кортикостероиди и ефекти, поради по-високата степен на абсорбция, дължаща се на относително по-голямата кожна повърхност отнесена към телесното тегло.
  В някои случаи при деца, третирани с локални кортикостероиди, се съобщава за следните нежелани ефекти: потискане на XXII, синдром на Къшинг, забавяне на растежа, намалено наддаване на тегло, вътречерепно налягане, което включва изпъкване на фонтанелата, главоболие и двустранен папилоедем.
  Децата и юношите, на които се налага да ползват този лекарствен продукт, трябва да бъдат внимателно наблюдавани от лекаря си, тъй като лекарството се абсорбира през кожата и може да засегне ръста или да има други нежелани въздействия.

  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка, нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Дипросалик
  Да се съхранява под 25°С.
  Срок на годност след отваряне на опаковката: 6 седмици. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за битови отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарст вата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информации
  Какво съдържа Дипросалик маз
  Активните вещест ва са: 0,5 mg/g бетамстазон (като бегаметазонов дипропионат) и 30 mg/g салицилова киселина.
  Другите съставки са: течен парафин, бял мек парафин.

  Как изглежда Дипросалик н какво съдържа опаковката
  Лекарст вото се предлага в метални туби, съдържащи 15 g маз.
  Всяка туба, заедно с информационна листовка е поставена в картонена кутия.

  Притежател па разрешението за употреба ιι производител
  Притежател иа разрешението за употреба
  Мерк Шарп и Доум България ЕООД
  бул. "Никола Вапцаров" №55, ЕКСПО 2000, ст. 1
  Източно крило, Сектори В1 и В2
  район Лозенец
  ф. София 1407, България
  тел. 02/819 3737
  факс: 02/862 5196
  имейл: info-msdbg@rnerck.com
  Производител Schering-Plough Labo Ν. V., Industriepark 30,
  B-2220 Heist-op-den-Berg, Белгия

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ДИПРОЗОН УНГВ. 15 гр.

  ДИПРОЗОН УНГВ./ DIPROSONE UNGV. 15 гр. показания:

  Дипрозон е лекарствен продукт от кортизонов вид за прилагане върху кожата. Той принадлежи към групата на мощните кортикостероиди.

  Дипрозон се прилага за облекчаване на зачервяването, отока, сърбежа и дискомфорта, които настъпват при кожни състояния, повлияващи се от кортизонови продукти. Прилага се за лечение на различни форми на дерматити, вкл. такива с изразено лющене   на   кожата,   екземи,   себореен   дерматит,   псориазис,   при   ухапване   от насекоми.

  ДИПРОЗОН УНГВ./ DIPROSONE UNGV. 15 гр. дозировка и приложение:

  Винаги прилагайте това лекарство точно както Ви го е предписал Вашият лекар!

  Нанесете тънък слой Дипрозон маз, така че да покриете засегнатия участък от кожата и втрийте леко, обикновено веднъж или два пъти дневно (сутрин и вечер). He поставяйте превръзка и не покривайте третираната кожа, освен ако лекарят не Ви е препоръчал.

  ДИПРОЗОН УНГВ./ DIPROSONE UNGV. 15 гр. състав:

  Активни съставки:

  Бетаметазон (Betamethasone)

  ДИПРОЗОН УНГВ. 15 гр. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,85 лв.
  ДИПРОЗОН УНГВ. 15 гр. се произвежда от Schering Plough и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,49 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа