Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс

  • ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс 2,40 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Тинктура Кастелани - Хефе
  0.8g/100g + 3.5g/100g + 8 g/100g
  разтвор за кожа
  Борча киселина + Фенол + резорцинол

  Tinctura Castellani - Heffe
  0.8g/100g + 3.5g/100g + 8g/100g
  Cutaneous solution
  Boric acid + Phenol + Resorcinol

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като ти съдържа важна за Вас информация.
  Винаги използвайте гова лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Тинктура Кастелани Хефе и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Тинктура Кастелани - Хефе
  3. Как да използвате Тинктура Кастелани - Хефе
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Тинктура Кастелани - Хефе
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Тинктура Кастелани - Хефе и за какво се използва
  Тинктура Кастелаии-Хефе е комбиниран лекарствен продукт, който съдържа активните вещества: фенол, резорционол и борна киселина с антибакгериално и противогьбично действие.
  Антисептичният ефект на фенола и резорцинола се свързват с добрата им разтворимост в липиди и свойството им да повлияват физиологичната активност на белтъците (да ги денатурират). Фенолът и резорцинолът притежават и противосърбежно и локално обезболяващо действие. Прогивомикробното действие на борната киселина също най-вероятно се дължи на свойството й да повлиява физиологичната активност на белтъците. Освен това тя притежава и кератопластично и адстриш ентно действие.
  Като комбинация лекарственият продукт действа антисептично, локална обезболяващо противосърбежно и адстрингентно.
  Лекарственият продукт е предназначен за локално лечение на повърхностни дерматофитози, остри и хронични екземи; хиперкератози при възрастни и деца над 7 години.
  Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Тинктура Каетелани - Хефе
  Не използвайте Тинктура Каетелани - Хефе
  ако сте алергични към фенол, резорцинол, борна киселина или към някоя от останалите съставки па това лекарство (изброени в точка 6);
  ако сте бременна;
  при деца под 7 годишна възраст;
  нарушена цялост на кожата.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или, фармацевт или медицинска сестра, преди да използвате Тинктура Каетелани - Хефе.
  Само за прилагане върху кожата.
  Тинктура Каетелани Хефе не трябва да се прилага върху открити рани, лигавици, в очите и устната кухина. Да не се нанася върху обширни участъци от кожата.
  Ако след едноседмично приложение няма положително повлияване, или състоянието се влоши, трябва да се направи консултация с лекар.
  Други лекарства и Тинктура Каетелани - Хефе
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
  Не са описани неблагоприятни лекарствени взаимодействия. По време на лечението с Тинктура Кастелани-Хефе не се препоръчва едновременното използване с други лекарствени продукти за прилагане върху кожата.
  Освен ако не е назначено от лекар, трябва да се избягва прилагане на същото място на средства, съдържащи алкохол; излющващи средства; сапуни и препарати съдържащи абразивни съставки; козметика и сапуни с изсушаващ ефект; медицинска козметика.

  Бременност и кърмене
  Тинктура Каетелани - Хефе е противопоказан по време на бременност. 11яма данни дали след прилагане върху кожата Тинктура Каетелани - Хефе се отделя в кърмата. При кърмачки не трябва да се прилага за лечение на засегнати области от кожата, локализирани върху млечните жлези.

  Шофиране и работа с машини
  Тинктура Каетелани - Хефе не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

  3. Как да използвате Тинктура Кастелани - Хефе
  Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, или фармацевт или медицинска сестра. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Засегнатите кожни участъци да се намазват с напоен с лекарствения продукт 2 пъти дневно. Лечението може да продължи до 1 месец.
  Ако сге използвали повече от необходимата доза Тинктура Кастелани - Хефе
  При неправилна употреба и във високи дози са възможни следните прояви на остро предозиране: локално еритем, възпаление, некроза; системни реакции - гадене повръщане, диария, болки в корема, обща слабост, главоболие, световъртеж, колапс, гърч. Неравната система е особено уязвима и проявите на интоксикация могат да бъдат с възбудна или депресивна симптоматика. Възможни са случаи и на хронично предозиране - нарушение на функцията на черния дроб, жълтеница, разранявания, анорексия, стомашно-чревни нарушения,
  нарушена менструация, алопеция, анемия. Резорцинът може да повиши активността на щитовидната жлеза. Лечението е симптоматично, в болнични условия.
  Ако сте сирели употребата на Тинктура Кастелани - Хефе
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, или фармацевт или медицинска сестра.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При локално приложение са възможни следните нежелани лекарствени реакции: еритем, алерг ичен контактен дерматит (сърбеж, оток, зачервяване, папули, везикули, корички и люспи), като прояви на свръхчувствителност.
  При приложение на лекарствения продукт върху кожа с ненарушена цялост и малки участъци, не се очакват системни нежелани реакции (гадене, повръщане, главоболие, световъртеж). Въпреки това, има отделни съобщения за хематологични (метхемоглобинемия) и неврологични (гърчове, кома) нежелани реакции след прилагане върху кожата.

  5. Как да съхранявате Тинктура Кастелани - Хефе
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка за да се предпази от светлина.
  Не използвайте това лекарство след срока на г одност, отбелязан върху етикета или картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Срок на годност след първоначално отваряне на опаковката 1 месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание па опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Тинктура Кастелани - Хефе
  Активните вещества са: фенол, резорцинол и борна киселина 100 g съдържат: 0.8 g борна киселина, 3.5 g фенол, 8 g резорцинол
  Другите съставки са: еганол 96% об./об., пречистена вода, ацетон и калиев метабисулфит.
  Как изглежда Тннкгура Кастелани - Хефе и какво съдържа опаковката
  Разтвор за кожа. опакован в гьмни стъклени бутилки от 50 ml, затворени с пластмасови капачки се поставят в картонена опаковка заедно с листовка: информация за потребителя.
  За прилагане върху кожата.

  Притежател па разрешението за употреба и производител
  XИМ А КС ΦΑΡΜΑ ЕООД 1618 София, ул. Горица 8А тел.: 02 856 31 43 факс: 02 955 42 78 имейл: info@chemaxphanna.com

  Дата на последно преразглеждане на листовката: май 2012

  Описание на ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс

  ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс / TINKTURE CASTELLANO 50 ML. състав:

  Борна киселина, Фенол, Резорцинол.

  ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс / TINKTURE CASTELLANO 50 ML. действие:

  Фенолът и неговите производни имат бактерицидно, антисептично, противосърбежно и локално анестизиращо действие. подобно е и действието на резорцина. Борната киселина има противомикробно, кератопластично и адсртингентно действие. В комбинация с другите съставки има подобно на тях действие.

  ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс / TINKTURE CASTELLANO 50 ML. употреба:

  За локално лечение на повърхностни дерматофитози, остри и хронични екземи, хиперкератози при възрастни и деца на и над 7 години.1-2 пъти дневно. Нанася се външно, чрез нанасяне с подходящ за целта тампон. Лечението може да продължи до 1 месец.При свръхчувствителност към активните или към някои от помощните вещества, при деца под 7 г., при бременност и нарушена цялост на кожата.

   Специални предупреждения:Да не се прилага върху лигавици и открити рани!

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

  Да се пази от очите и устата!


  ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 2,40 лв. Както всички други продукти от Дерматологични средства, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ-ХЕФЕ 50 мл. Химакс се произвежда от Химакс Фарма ЕООД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,24 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа