Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия против акне SEBOGARD от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ЕМУТОПИК от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • БРОМХЕКСИН ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ

  • БРОМХЕКСИН ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ 3,78 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Б. ЛИСТОВКА

  Листовка: информация за пациента
  Бромхекснн Софарма 8 mg таблетки Bromhexine Sopharma 8 mg
  бромхексинов хидрохлорид ((bromhexine hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Какво съдържа тазн листовка
  1. Какво представлява Бромхекснн Софарма таблетки и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Бромхекснн Софарма таблетки
  3. Как да приемате Бромхекснн Софарма таблетки
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Бромхекснн Софарма таблетки
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Бромхекснн Софарма таблетки и за какво се използва
  Бромхекснн Софарма таблетки втечнява гъстия секрет в бронхите, който се образува при различни заболявания на дихателните пътища. По този начин се улеснява отделянето му, облекчава се кашлицата и се подобрява дишането.
  Използва се при остри и хронични заболявания на дихателната система, които са свързани с образуването на жилав, трудноотделящ се секрет в бронхите.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Бромхекснн Софарма таблетки
  Не приемайте Бромхекснн Софарма таблетки
  ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б);
  по време на бременност и кърмене.
  Предупреждения н предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Бромхекснн Софарма таблетки.
  Не приемайте Бромхекснн Софарма таблетки без консултация с лекар, ако имате: затруднено откашляне и отделяне на храчки или потиснат кашличен рефлекс, язвена болест на стомаха.
  В много редки случаи са наблюдавани тежки кожни увреждания (синдром на Стивънс-Джонсън и Лайъл) по време на лечение с муколитични лекарства, подобни на бромхекснн. Въпреки, че точната връзка между приема на лекарствата и уврежданията не е установена, при
  поява на кожни нарушения лечението с лекарството трябва незабавно да се прекрати Пациенти с нарушена бъбречна или чернодробна функция не трябва да приемат| лекарството без консултация с лекар, тъй като при тях може да се наложи намесата на дозировката или удължен интервал на приемите.

  Други лекарства и Бромхекснн Софарма таблетки
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Не са наблюдавани сериозни неблагоприятни взаимодействия на бромхексин с други лекарства. Не се препоръчва едновременната употреба на Бромхексин Софарма таблетки с
  лекарствени продукти, потискащи кашлицата, като кодеин.
  Не се препоръчва едновременната употреба на Бромхексин Софарма таблетки с лекарства, които намаляват бронхиалната секреция (лекарства, съдържащи атропин или негови производни).
  Едновременната употреба на бромхексин и антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до повишаване на концентрацията на антибиотика в белодробната тъкан и подобряване на неговото действие.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Бромхексин Софарма таблетки не се прилага при бременни или кърмещи жени.
  Шофиране и работа с машини
  Бромхексин Софарма не оказва неблагоприятно влияние върху двигателните реакции и вниманието, поради което може да се използва от водачи на превозни средства и оператори на машини.
  Бромхексин Софарма таблетки съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

  3. Как да приемате Бромхексин Софарма таблетки
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Препоръчителната доза е: Възрастни и дена над 14-годишна въз! По 1-2 таблетки 3 пъти дневно.
  Депа от 6 до 14-годишна възраст и пациенти с телесно тегло под 50 kg По 1 таблетка 3 пъти дневно. Депа под 6-годишна възраст
  Таблетната Форма по 8 mg не е подходяща за деца в тази възрастова група. За препоръчване е
  да се провежда лечение с бромхексин под формата на сироп.
  Начин на приложение
  Таблетките се приемат през устата, след хранене, с достатъчно количество течност. Продължителност на лечението
  Продължителността на лечението е индивидуална и зависи от показанията и тежестта на заболяването. Без консултация с лекар не трябва да се използва повече от 4-5 дни.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Бромхексин Софарма таблетки
  Ако сте приели доза, по-голяма от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар.
  Ако сте пропуснали да приемете Бромхексин Софарма таблетки
  В случай, че пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако е наближило време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да вземате лекарството, както се препоръчва в листовката.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте спрели приема на Бромхекснн Софарма таблетки
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Могат да се наблюдават реакции на свръхчувствителност, които да се изразяват в кожни обриви, ангиоедем (тежка алергична реакция, която причинява оток на лицето и нарушения в дишането), затруднения при дишане, сърбеж или уртикария. Рядко може да се появи спазъм на бронхите. Много рядко са възможни анафилактоидни реакции до шок (тежки алергични реакции, които причиняват затруднение в дишането или замайване). От страна на стомашно-чревния тракт са възможни гадене, повръщане, коремни болки, диария. При отделни пациенти е възможна поява на втрисане по време на лечение с лекарството.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.
  5. Как да съхранявате Бромхекснн Софарма таблетки
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте таблетките след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Бромхекснн Софарма таблетки
  Активното вещество е: бромхексинов хидрохлорид 8 mg. Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, хидроксипропилцелулоза, магнезиев сте арат.
  Как изглежда Бромхекснн Софарма таблетки и какво съдържа опаковката
  Кръгли, двойноизпъкнали таблетки, с диаметър 7 mm, бели на цвят» без мирис.
  По 20 таблетки в блистер от твърдо, оранжево, прозрачно PVC/алуминиево фолио, по 1 блистер в картонена кутия, заедно с листовка.
  Притежател на разрешението за употреба н производител
  [ата на последно одобрение на листовката: октомври, 2012.
  4

  Описание на БРОМХЕКСИН ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ

  БРОМХЕКСИН / BROMHEXINE ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ показания:

  Бромхекснн Софарма таблетки втечнява гъстия секрет в бронхите, който се образува при различни заболявания на дихателните пътища. По този начин се улеснява отделянето му, облекчава се кашлицата и се подобрява дишането. 

  Използва се при остри и хронични заболявания на дихателната система, които са свързани с образуването на жилав, трудноотделящ се секрет в бронхите

  БРОМХЕКСИН / BROMHEXINE ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ дозировка и приложение:

  Препоръчвани дневни дози

  Възрастни и деца над 14 години - 8 mg (2 таблетки от 4 mg/l таблетка от 8 mg) - 16 mg (4 таблетки от 4 mg/2 таблетки от 8 mg), три пъти дневно.

  Деца между 6 и 14 години - 4 mg (1 таблетка от 4mg ) три пъти дневно.

  Деца между 3 и 6 години - 4 mg (1 таблетка от 4 mg) два пъти дневно. Продуктът се прилага през устата с достатъчно количество течност независимо от времето на хранене.При хронични заболявания препоръчителната продължителност на лечението е между 3 до 5 седмици при възрастни и 2 до 3 седмици при деца.

  БРОМХЕКСИН / BROMHEXINE ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ съставки:

  Лекарствено вещество в една обвита таблетка: Bromhexine hydrochloride 8mg

  Помощни вещества: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, магнезиев стеарат, филмово покритие (сукроза, талк, титанов диоксид, повидон, макрогол, акациева гума, безводен силициев диоксид,етанол).Лекарствено вещество в една таблетка: Bromhexine hydrochloride 8 mg Помощни вещества: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, магнезиев стеарат.Bromhexin Actavis 4 mg обвити таблетки се предлага в опаковки по 20 бр. таблетки.

  БРОМХЕКСИН ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 3,78 лв.
  БРОМХЕКСИН ТАБЛ. 8 мг.х20 бр СФ се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,38 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа