Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ЕФИРА Табл 4мг х 28

  • ЕФИРА Табл 4мг х 28 7,30 лв. от Apteka.puls.bg
  • EPHYRA TABL. CHEW. 4 MG X28
   • Категория
   • Производител Teva
   • Статус не е в наличност
   • Срок на годност 31.08.2021г
   • Код 34464
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Монтелукаст

  Ephyra 4 mg chewable tablets
  Montelucast
  За деца от 2 до 5 години

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди Вашето дете да започне да приема това лекарство, тъй като тя съдържа важна информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вашето дете. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхнто заболяване са същите като на Вашето дете.
  Ако Вашето дете получи някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Ефира 4 mg таблетки за дъвчене и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  3. Как да приемате Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Ефира 4 mg таблетки за дъвчене и за какво се използва
  Монтелукаст е антагонист на левкотриеновите рецептори, който блокира вещества, наречени левкотриени. Те предизвикват стесняване и оток на въздушните пътища в белите дробове. Като блокира левкотриените, монтелукаст подобрява симптомите на астма и помага за по-добрия контрол на заболяването.
  Вашият лекар е предписал Ефира 4 mg таблетки за дъвчене, за да лекува астмата на Вашето дете, за да се предотврати появата на симптоми на астма през деня и нощта.
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене се използват за лечение на пациенти на възраст от 2 до 5 години, при които контролът на астмата не е адекватен и се нуждаят от допълнителна терапия.
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене освен това може да се използва като алтернативно лечение на инхалаторните кортикостероиди за деца на възраст от 2 до 5 години, които наскоро не са получавали перорални кортикостероиди за лечение на астмата и са показали, че не са в състояние да използват инхалаторни кортикостероиди.
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене помага за предотвратяване появата на симптоми на астма при физически усилия при пациенти на и над 2-годишна възраст.
  Вашият лекар ще определи как да използвате Ефира 4 mg таблетки за дъвчене в зависимост от симптомите и тежестта на астмата на Вашето дете.

  Какво представлява астмата?
  Астмата е продължително заболяване. Астмата включва:
  - затруднено дишане, поради стесняване на дихателните пътища. Стесняването на дихателните пътища се влошава и подобрява в зависимост от различни условия;
  - чувствителност на дихателните пътища към много фактори като цигарен дим, полени, студен въздух или физически упражнения;
  - подуване (възпаление) по хода на дихателните пътища. Симптомите на астма включват: кашлица, хрипове и стягане в гърдите.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт за каквито и да е медицински проблеми или алергии, които Вашето дете има или е имало.
  Не давайте Ефира 4 mg таблетки за дъвчене:
  ако Вашето дете е алергично към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да дадете Ефира 4 mg таблетки за дъвчене на
  Вашето дете.
  • Ако астмата или дишането на Вашето дете се влошат, информирайте незабавно Вашия лекар.
  • Пероралните таблетки за дъвчене Ефира 4 mg НЕ са предназначени за лечение на внезапен пристъп на задух. Те няма да помогнат на детето Ви в тази ситуация и никога не трябва да се използват с такава цел. Ако се появи астматичен пристъп, трябва стриктно да спазвате дадените Ви от Вашия лекар указания. От особена важност е винаги да имате на разположение лекарствата необходими за овладяване на такива пристъпи. Винаги носете с Вас инхалаторното животоспасяващо лекарство за астма на Вашето дете.
  • Ако Вашето дете се нуждае от инхалаторен ß-агонист по-често от обичайното, Вие трябва да се консултирате с неговия лекар колкото е възможно по-скоро.
  • Важно е Вашето дете да приема всички предписани от лекаря лекарства за астма по предназначение. Ефира 4 mg таблетки за дъвчене не замества стероидните лекарства (независимо дали инхалатор ни или перорални), които Вашето дете може би вече използва.
  • Ако Вашето дете има фенилкетонурия, трябва да отбележите, че Ефира 4 mg таблетки за дъвчене съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин. Фенилалан в таблетките може да бъде опасен за хора с фенилкетонурия.
  • Ако Вашето дете приема противоастматични лекарства, бъдете информиран, че ако той/тя развият комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, изтръпване на крайниците или скованост на ръцете или краката, влошаване на белодробни симптоми и/или обрив, трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  Употреба при бебета и малки деца: Ефира 4 mg таблетки за дъвчене не се препоръчва за употреба при деца под двегодишна възраст.

  Други лекарства и Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене може да се използва заедно с други лекарства, които Вашето дете може би приема за астма. Въпреки това, някои лекарства може да взаимодействат с Ефира 4 mg таблетки за дъвчене или Ефира 4 mg таблетки за дъвчене може да промени начина, по който те действат на Вашето дете.
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако Вашето дете приема, наскоро е приемало или е възможно да приема други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта. Това е от особено значение, ако тези други лекарства са:
  • фенобарбитап (използван за лечение на епилепсия);
  • фенитоин (използван за лечение на епилепсия);
  • рифампицин (използван за лечение на туберкулоза и някои други инфекции). Ефира 4 mg таблетки за дъвчене с храни и напитки
  Ако Ефира 4 mg таблетки за дъвчене се приемат заедно с храна, те трябва да се приемат вечер, един час преди или два часа след храна.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Тази подточка не е приложима за Ефира 4 mg таблетки за дъвчене, тъй като лекарственият продукт се прилага при деца от 2 до 5-годишна възраст, но информацията по-долу важи за активното вещество монтелукаст.

  Бременност
  Бременните жени и тези, които възнамеряват да забременеят или мислят, че са бременни трябва да се консултират с лекар преди да приемат Ефира 4 mg таблетки за дъвчене.

  Кърмене
  Не е известно дали Ефира 4 mg таблетки за дъвчене се намира в кърмата. Лекарят трябва да консултира кърмещите жени и такива, възнамеряващи да кърмят преди прием на Ефира 4 mg таблетки за дъвчене.
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Тази подточка не е приложима за Ефира 4 mg таблетки за дъвчене, тъй като лекарственият продукт се прилага при деца от 2 до 5-годишна възраст, но информацията по-долу важи за активното вещество монтелукаст.
  При възрастни не се очаква Ефира 4 mg таблетки за дъвчене да промени тяхната способност за шофиране или работа с машини. Все пак индивидуалния отговор към лекарството може да варира. Някои нежелани ефекти (като замаяност и сънливост), които са съобщени много рядко за монтелукаст може да променят способността на някои пациенти да шофират или да работят с машини.
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене съдържа аспартам
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене съдържа аспартам, източник на фенилаланин. Може да бъде опасен за хора с фенилкетонурия.

  3. Как да приемате Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Винаги правете така, че Вашето дете да приема Ефира таблетки за дъвчене точно както е казал Вашия лекар, дори когато детето няма симптоми или получава астматичен пристъп. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Препоръчителната доза за деца на възраст между 2 и 5 години е една таблетка Ефира 4 mg таблетка за дъвчене дневно, вечер, приета през устата.
  Ако приемът на Ефира таблетки за дъвчене се свързва с храна, таблетките трябва да се приемат 1 час преди или два часа след хранене.
  Безопасността и ефикасността на Ефира таблетки за дъвчене при деца под 2-годишна възраст не е установена.
  За деца на възраст от 2 до 5 години, които имат проблем с приема на таблетки за дъвчене е налична форма от 4 mg гранули.
  За деца на възраст от 6 до 14 години е налична Ефира 5 mg таблетки за дъвчене, За пациенти на възраст на и над 15 години е налична Ефира 10 mg филмирани таблетки.
  Ефира таблетки за дъвчене не трябва да се използва едновременно с други продукти, съдържащи същата активна съставка монтелукаст.
  Ако Вашето дете е приело по-голяма доза Ефира 4 mg таблетки за дъвчене от необходимата
  Ако Вашето дете (или някой друг) погълне много таблетки едновременно, незабавно се обърнете към най-близката болница или център за спешна помощ, или се обадете на лекар за съвет. Възможно е предозирането да причини коремна болка, сънливост, жажда, главоболие, повръщане и хиперактивност (неконтролируеми движения).
  Моля, вземете тази листовка, всички останали таблетки и опаковката със себе си в болницата или при лекаря, за да знаят какви таблетки са погълнати.
  Ако сте пропуснали да дадете £фнра 4 mg таблетки за дъвчене
  Ако Вашето дете пропусне доза, просто продължете със следващата както обичайно. Не давайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако Вашето дете спре приема на Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Важно е да продължи да приема Ефира 4 mg таблетки за дъвчене независимо от наличието или отсъствието на симптоми за толкова дълго време, колкото е предписал лекарят на детето Ви, за да помогне да се поддържа контрол на астмата на Вашето дете. Ефира 4 mg таблетки за дъвчене може да лекува астма само при продължителна употреба.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство за дъвчене може да предизвика нежелани реакции въпреки че не всеки ги получава.
  Ако Вашето дете получи следните нежелани лекарствени реакции, трябва да се свържете с Вашия лекар или да отидете до болница:
  В клинични проучвания с монтелукаст най-често съобщаваните нежелани лекарствени реакции (може да засегнат до 1 на 10 души), за които се приема, че са свързани с монтелукаст са били:
  • коремна болка;
  • жажда;
  • главоболие.
  Те обикновено са били леки и с по-голяма честота при пациенти на лечение с монтелукаст отколкото при пациенти на лечение с плацебо (таблетки, които не съдържат лекарство).
  Допълнително след пускане на лекарството на пазара са докладвани следните нежелани реакции:
  Много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 души):
  • инфекции на горните дихателни пътища.
  Чести (може да засегнат до 1 на 10 души):
  • диария, гадене, повръщане;
  • треска;
  • обрив;
  • увеличени чернодробните ензими.
  Нечести (може да засегнат до 1 на 100 души):
  • алергични реакции включващи обрив, оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, които може да причинят затруднено дишане или преглъщане;
  • промени в поведението и свързани с това промени в настроението: необичайни сънища, включващи кошмари, проблеми със съня, ходене насън, раздразнителност, тревожност, безпокойство, възбуда, включително агресивно поведение или враждебност, депресия;
  • замаяност, сънливост, изтръпване и мравучкане/схващане, припадъци;
  • кървене от носа;
  • сухота в устата, нарушено храносмилане;
  • кръвонасядания, сърбеж, уртикария;
  • ставна или мускулна болка, мускулни спазми;
  • слабост/умора, общо неразположение, подуване.
  Редки (може да засегнат до 1 на 1000 души):
  • повишена склонност към кървене;
  • поведенчески и свързани с това промени в настроението, тремор;
  • палпитации;
  • подуване под кожата.
  Много редки (може да засегнат до 1 на 10 000 души):
  • халюцинации, дезориентация, мисли и опити за самоубийство;
  • хепатит (възпаление на черния дроб);
  • напрегнати червени бучки под кожата, най-често по подбедриците (еритема нодозум), тежки кожни реакции (еритема мултиформе), които може да се появят без предупреждение;
  • еозинофилна инфилтрация на черния дроб.
  При пациенти с астма на лечение с монтелукаст са докладвани много редки случаи на комбинация от грипоподобни симптоми, изтръпване и мравучкане на ръцете и краката, влошаване на белодробните симптоми и/или обрив (синдром на Churg-Straus). Ако получите един или повече от тези симптоми, Вие трябва да се обадите на Вашия лекар веднага.
  За повече информация относно нежеланите лекарствени реакции, попитайте Вашия лекар или фармацевт

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, болничен фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, в Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София, Тел.: +35 928903417, уебсайт: www.bda.bg. Когато съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява под 30°С. Съхранявайте блистера в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не използвайте това лекарство, ако забележите видими признаци на влошаване.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Активното вещество е монтелукаст натрий, еквивалентен на 4 mg монтелукаст. Другите съставки са: манитол (Е421), натриев лаурилсулфат, хидроксипропил целулоза, железен оксид, червен (Е 172), аромат на череша PHS-143671: малтодекстрин (царевичен) и модифицирано нишесте El450 (восъчна царевица), аспартам (Е951), натриев нишестен гликолат (царевичен) тип А, магнезиев стеарат.
  Как изглежда £фира 4 mg таблетки за дъвчене и какво съдържа опаковката
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене са пъстро розови, с триъгълна форма, с вдлъбнато релефно означение "93" от едната страна на таблетката и "7424" от другата.
  Ефира 4 mg таблетки за дъвчене се предлага в опаковки от 7,14, 15,20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98 и 100 таблетки и календарни опаковки от 7, 14,28,56 и 98 таблетки.

  Алуминий- алуминиеви блистерни опаковки.
  Не всички видове опаковки може да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба и производители

  Притежател на разрешението за употреба
  Тева Фармасютикълс България ЕООД Ул. "Н.В. Гогол" № 15, ет. 1 1124 София България

  Производители
  TEVA Pharmaceuticals Works Private Limited Company
  Pallagi Ú13, 4042 Debrecen
  Унгария
  TEVA UK Ltd.
  Brampton Road, Hampden Park Eastbourne, East Sussex BN22 9AG Обединено кралство
  Pharmachemie B.V. Swensweg 5, Postbus 552 2003 RN Haarlem Нидерландия
  TEVA Santé SA
  Rue Bellocier, 89107 Sens
  Франция
  Teva Operations Poland Sp.z.o.o Ul. Sienkeiwicza 25 99-300 Kutno Полша
  Merckle GmbH Ludwig-Merckle-Str. 3 89143 Blaubeuren Германия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки на ЕИП под следните търговски имена:
  Белгия: Montelukast Teva 4 mg kauwtabletten
  България: Ефира 4 mg таблетки за дъвчене
  Германия: Montelukast ratiopharm mini 4 mg Kautabletten
  Дания: Tevalukast 4 mg tyggetabletter
  Италия: Montelukast Teva Italia 4 mg compresse masticabili
  Люксембург: Montelukast-ratiopharm mini 4 mg Kautablettenr
  Нидерландия: Montelukast 4 mg Teva, kauwtabletten
  Румъния: Montelukast Teva 4 mg comprimate masticabile
  Швеция: Montelukast Teva 4 mg tuggtabletter
  Обединено кралство: Montelukast 4 mg Chewable Tablets

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ЕФИРА Табл 4мг х 28

  ЕФИРА ТАБЛ. 4 мг.х 28 /EPHYRA TABL. 4 х 28 показания:

  За лечение на бронхиална астма, като допълнителна терапия за пациентите с лека до умерено тежка персистираща астма, която не се контролира адекватно от инхалаторни кортикостероиди. Като алтернативна терапевтична възможност на ниските дози инхалаторните кортикостероиди при лека персистираща астма.
  За профилактика на астма, при която преобладаваш компонент е бронхоспъзъма, провокиран от физическо усилие.

  ЕФИРА ТАБЛ. 4 мг.х 28 /EPHYRA TABL. 4 х 28 приложение:

  За деца от 2 до 5 години по 1 таблетка вечер.

  ЕФИРА ТАБЛ. 4 мг.х 28 /EPHYRA TABL. 4 х 28 състав:

  Активното вещество е монтелукаст натрий, еквивалентен на 4 mg монтелукаст. Другите съставки са: манитол (Е421), натриев лаурилсулфат, хидроксипропил целулоза, железен оксид, червен (Е 172), аромат на череша PHS-143671: малтодекстрин (царевичен) и модифицирано нишесте El450 (восъчна царевица), аспартам (Е951), натриев нишестен гликолат (царевичен) тип А, магнезиев стеарат. 

  ЕФИРА Табл 4мг х 28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,30 лв.
  ЕФИРА Табл 4мг х 28 се произвежда от Teva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,73 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа