Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • до 25% на продукти при акне
  Поръчай сега
 • до -25% на продукти AboPharma
  Поръчай сега
 • -20% нa козметика за коса Fitoval
  Поръчай сега
 • СИНГУЛАР САШЕ 4МГ. X 28

  • СИНГУЛАР САШЕ 4МГ. X 28 30,90 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София. Доставка до 2 часа за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРБИТЕЛЯ

  Сингулар 4 mg гранули
  монтелукаст
  Singulair 4 mg granules
  montelukast

  Прочетете внимателно тази листовка, преди Вашето дете да започне да приема това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси» обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано на Вашето дете. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като на Вашето дете.
  • Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Сингулар и за какво се използва
  2. Преди Сингулар да бъде приет
  3. Как се приема Сингулар
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Сингулар
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СИНГУЛАР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Сингулар е антагонист на левкотриеновия рецептор, който блокира веществата, наречени левкотриени. Левкотриените причиняват стеснение и оток на дихателните пътища в белия дроб. Блокирането на техния ефект подобрява симптомите на астмата и помага за контрола на астмата.
  Вашият лекар е предписал Сингулар за лечение на астмата на Вашето дете чрез предотвратяване дневните и нощни симптоми на астмата.
  • Сингулар се използва за лечение на пациенти от 6 месеца до 5 години, които не са добре контролирани от техните лекарства и имат нужда от допълнително лечение.
  • Сингулар може също да се използва като алтернативно лечение на инхалационните кортикостероиди при пациенти на възраст от 2 до 5 години, които в момента взимат перорални кортикостероиди и са показали, че не могат да използват инхалационни кортикостероиди.
  • Сингулар също помага за предотвратяване на стеснението на въздухоносните пътища, предизвикано от физическо усилие при пациенти на 2 години и повече.
  Вашият лекар ще прецени как трябва да се приема Сингулар в зависимост от симптомите и тежестта на астмата на Вашето дете.

  Какво е астма?
  Астмата е продължително заболяване. Астмата включва:
  • затруднено дишане, поради стесняване на дихателните пътища. Стесняване на дихателните пътища се влошава или подобрява в отговор на различни състояния
  • чувствителни дихателни пътища, които реагират на много неща, като цигарен дим, полени, студен въздух и усилие.
  • оток (възпаление) на вътрешното покритие на дихателните пътища. Симптомите на астмата включват: кашлица, свирене на гърдите и стягане в гръдния кош.

  2. ПРЕДИ СИНГУЛАР ДА БЪДЕ ПРИЕТ
  Информирайте Вашия лекар за всички медицински проблеми или алергии, които Вашето дете има или е имало.
  Не давайте Сингулар на Вашето дете, ако:
  • е алергично (свръхчувствително) към монтелукаст или към някоя от останалите съставки на Сингулар (вижте 6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ).

  Обърнете специално внимание при употреба на Сингулар
  • Ако астмата или дишането на Вашето дете се влошат, информирайте Вашия лекар незабавно.
  • Пероралния Сингулар не е предвиден да лекува остри астматични пристъпи. Ако настъпи пристъп, следвайте инструкциите, дадени от Вашия лекар за детето Ви. Винаги носете инхалаторното животоспасяващо лекарство за астма на Вашето дете с Вас.
  • Много е важно Вашето дете да взима всички предписани му от лекаря Ви лекарства за астма. Сингулар не трябва да се използва вместо други лекарства за астма, които Вашия лекар е предписал на детето Ви.
  • Ако Вашето дете е на антиастматични лекарства, трябва да знаете, че ако развие комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, изтръпване или вкочаненост на ръцете или краката, влошаване на белодробни симптоми и/или обрив, трябва да се консултира с лекаря си.
  • Вашето дете не трябва да приема ацетилсалицилова киселина (аспирин) или противовъзпалителни лекарства (известни като нестероидни противовъзпалителни лекарства или НСПВЛ) ако те влошават астмата му.

  Прием на други лекарства
  Някои лекарства могат да повлияят начина на действие на Сингулар, или Сингулар може да повлияе начина на действие на други лекарства приемани от детето Ви. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако Вашето дете приема или наскоро е приемало други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Информирайте Вашия лекар, ако детето Ви е приемало някои от следните лекарства преди започване на Сингулар:
  • фенобарбитал (използван за лечение на епилепсия)
  • фенитоин (използван за лечение на епилепсия)
  • рифампицин (използван за лечение на туберкулоза и някои други инфекции)

  Употреба на Сингулар с храни и напитки
  Сингулар 4 mg гранули могат да се приемат независимо от времето на хранене.

  Бременност и кърмене
  Този раздел не е приложим за Сингулар 4 mg гранули, тъй като те са предназначени за употреба на деца от б месеца до 5-годишна възраст, въпреки това, информацията, която следва се отнася за активното вещество монтелукаст.
  Употреба при бременност
  Жени, които са бременни или възнамеряват да забременеят трябва да се консултират с лекаря си, преди да приемат Сингулар. Вашият лекар ще прецени дали може да взимате Сингулар през този период.
  Употреба при кърмене
  Не е известно дали Сингулар преминава в майчиното мляко. Трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да приемете Сингулар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  Този раздел не е приложим за Сингулар 4 mg гранули, тъй като те са предназначени за употреба на деца от 6 месеца до 5-годишна възраст, въпреки това, информацията, която следва се отнася за активното вещество монтелукаст.
  Не се очаква Сингулар да повлияе Вашата способност да шофирате или да работите с машини. Въпреки това индивидуалният отговор към лекарството може да е различен. Някои нежелани реакции (като замайване и сънливост), които са били съобщавани много рядко за Сингулар, може да повлияят способността на някои пациенти да шофират или да работят с машини.

  3. КАК СЕ ПРИЕМА СИНГУЛАР
  • Това лекарство трябва да се дава на деца под родителски контрол. Вашето дете трябва да приема Сингулар всяка вечер.
  • Трябва да се приема дори ако детето Ви няма симптоми или има остър астматичен пристъп.
  • Винаги прилагайте Сингулар на Вашето дете както е казал лекаря Ви. Попитайте лекаря на детето Ви или фармацевт, ако не сте сигурни.
  • Да се приема през устата

  За деца на възраст от 6 месеца до 5 години
  Едно саше Сингулар 4 mg се приема през устата всяка вечер.
  Ако Вашето дете приема Сингулар, уверете се, че то не приема други продукти, съдържащи същото активно вещество, монтелукаст.

  За деца от 6 месеца до 2 години е подходящ Сингулар 4 mg гранули.

  За деца от 2 до 5 години са подходящи Сингулар 4 mg таблетки за дъвчене и Сингулар 4 mg гранули. Сингулар 4 mg гранули не се препоръчва на деца под 6-месечна възраст.
  • Как да давам гранулите Сингулар на детето си? Не отваряйте сашето, докато нямате готовност да го употребите.
  • Сингулар гранули могат да се дават:
  - Или директно в устата;
  - Или размесени с една лъжичка кашава храна (налр. ябълкова каша, сладолед, моркови или ориз), която да е студена или със стайна температура.
  • Размесете цялото количество гранули Сингулар с една лъжичка кашава храна, която да е студена или със стайна температура. Погрижете се цялото количество от дозата да е размесено с храната.
  • Уверете се, че детето получава цялото количество от сместа гранули/храна веднага (до 15 минути). ВАЖНО: никога не оставяйте за употреба по-късно сместа гранули храна
  • Гранулите Сингулар не са предназначени да се разтварят в течност. Детето Ви обаче може да поема течности след като е глътнало гранули Сингулар.
  • Гранулите Сингулар могат да се приемат независимо от времето на хранене.

  Ако детето Ви приеме повече от необходимата доза Сингулар Незабавно потърсете Вашия лекар.
  Не са докладвани нежелани реакции при по-голяма част от докладваните случаи на предозиране. Най-често възниквалите симптоми, докладвани при предозиране при възрастни и деца са включвали коремна болка, сънливост, жажда, главоболие, повръщане и хиперактивност.

  Ако сте пропуснали да дадете Сингулар на детето Ви
  Опитайте да давате Сингулар на Вашето дете, както е предписал Вашия лекар. Ако обаче Вашето дете пропусне една доза, просто продължете обичайната схема от едно саше веднъж дневно.
  Не давайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  Ако детето Ви спре приема на Сингулар
  Сингулар може да лекува астмата на детето Ви само ако продължава да го приема. Много е важно да продължава да приема Сингулар толкова дълго, колкото Вашия лекар е предписал. Това ще помогне за контролиране астмата на детето Ви.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте лекаря на детето Ви или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Сингулар може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  В клинични изпитвания със Сингулар 4 mg гранули, най-честите докладвани нежелани реакции (проявяват се при поне 1 от 100 пациенти и при по-малко от 1 на 10 лекувани педиатрични пациенти), свързани със Сингулар са:
  • диария
  • хиперактивност
  • астма
  • люспи и сърбежи по кожата
  • обрив

  Допълнително е съобщена следната нежелана реакция при клинични изпитвания със Сингулар 10 mg филмирани таблетки, 5 mg или 4 mg таблетки за дъвчене:
  • болка в корема
  • главоболие
  • жажда
  Обикновено те са леки и се появяват с по-голяма честота при пациенти, лекувани със Сингулар, в сравнение с плацебо (таблетка, несъдържаща лекарство).

  Честотата на възможните ефекти, изброени по-долу, е определена като е използвана следната конвенция:
  Много чести (засягат най-малко 1 потребител от 10)
  Чести (засягат 1 до 10 потребители от 100)
  Нечести (засягат 1 до 10 потребители от 1 000)
  Редки (засягат 1 до 10 потребители от 10 000)
  Много редки (засягат по-малко от 1 потребител от 10 000)

  Допълнително, след пускане на лекарството на пазара са съобщавани:
  • инфекции на горните дихателни пътища (Много чести)
  • увеличена тенденция към кървене (Редки)
  • алергични реакции, включващи подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото, които могат да причинят затруднение при дишане или преглъщане (Нечести)
  • промени в поведението и настроението (нарушения на съня, включително кошмари, трудно заспиване, ходене на сън, раздразнителност, тревожност, безпокойство, възбуда, включително агресивно поведение или враждебност, депресия (Нечести), тремор, нарушение на вниманието, нарушения на паметта (Редки), халюцинации, дезориентация, мисли и поведение, свързани със самоубийство (Много редки)
  • замаяност, сънливост, изтръпване на крайниците/вкочаненост, припадъци (Нечести)
  • палпитации (Редки)
  • кървене от носа (Нечести), оток (възпаление) на белия дроб (Многоредки)
  • диария, гадене, повръщане (Нечести), сухота в устата, лошо храносмилане (Нечести)
  • хепатит (възпаление на черния дроб) (Много редки)
  • обрив (Чести); кръвонасядане, сърбеж, уртикария (Нечести), чувствителни червени бучки под кожата най-често по пищялите (еритема нодозум), тежки кожни реакции (еритема мултиформе), които може да се появят без предупреждение (Много редки)
  • болка в ставите и мускулите, мускулни крампи (Нечести)
  • треска (Чести), слабост/умора, неразположение, подуване (Нечести)
  При астматични пациенти, лекувани с монтелукаст, са съобщавани много редки случаи на комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, изтръпване или вкочаненост на ръцете и краката, влошаване на белодробните симптоми и/или обрив (синдром на Чърг-Щраус). Трябва да съобщите веднага на Вашия лекар, ако детето Ви развие някои от тези симптоми.
  За повече информация относно нежеланите реакции попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете лекаря на детето Ви или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Сингулар
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте този лекарствен продукт след месеца и годината, означени чрез шестте цифри след „Годен до" на опаковката. Първите две цифри показват месеца; последните цифри показват годината. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  • Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага.
  • Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Допълнителна информация
  Какво съдържа Сингулар
  • Активната съставка е монтелукаст. Всяко саше гранули съдържа монтелукаст натрий, който отговаря на 4 mg монтелукаст.
  • Другите съставки са: манитол, хипромелоза (Е 463) и магнезиев стеарат.

  Как изглежда Сингулар и какво съдържа опаковката
  Сингулар 4 mg гранули са бели гранули. В опаковки от 7, 28 и 30 сашета.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба:
  Мерк Шарп и Доум България ЕООД
  Бул. „Никола Вапцаров" №55
  ЕКСПО 2000, ет.1, Източно крило,
  Сектори Б1 и Б2
  София 1407, България
  тел. +359 2 819 3737
  e-mail: info-msdbg@merck.com

  Производител
  Merck Sharp & Dohme B.V. Waarderweg 39
  2031 BN, P.O. Box 581,2003 PC, Haarlem Нидерландия

  Този лекарствен продукт е регистриран в държавите членки в ЕИО под следните имена:
  Австрия, Белгия, България, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Испания, Швеция, Обединеното кралство: SINGULAIR

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на СИНГУЛАР САШЕ 4МГ. X 28

  СИНГУЛАР САШЕ 4МГ. X 28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 30,90 лв.
  СИНГУЛАР САШЕ 4МГ. X 28 се произвежда от Merck Sharp & Dohme Ltd. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 3,09 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  СИНГУЛАР САШЕ 4МГ. X 28 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа