Сайтът използва бисквитки.

 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • СПИРИВА КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30

  • СПИРИВА КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30 62,21 лв. от Apteka.puls.bg
  • SPIRIVA 18 MICROGRAMS POWDER INH 18 MCG (CAPS.) X30
   • Категория
   • Производител Boehringer
   • Статус не е в наличност
   • Срок на годност 31.01.2021г
   • Код 26440
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Листовка: Информация за потребителя

  СПИРИВА 18 микрограма, прах за инхалация, твърда капсула
  SPIRIVA 18 microgram, inhalation powder, hard capsule
  тиотропиум (tiotropium)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като ти съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.
  То може да им навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Спирива 18 микрограма и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Спирива 18 микрограма
  3. Как да използвате Спирива 18 микрограма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Спирива 18 микрограма
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Спирива 18 микрограма и за какво се използва
  Спирива 18 микрограма помага на пациенти с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) да дишат по-лесно. ХОББ е хронично белодробно заболяване, което причинява недостиг на въздух и кашлица. Понятието ХОББ се свързва със състояния на хроничен бронхит и емфизем. Тъй като ХОББ е хронично заболяване, Вие трябва да приемате Спирива 18 микрограма всеки ден, а не само, когато имате дихателни проблеми или други симптоми на ХОББ.
  Спирива 18 микрограма е бронходилататор с продължително действие, който разширява дихателните пътища и Ви помага да вдишвате и издишвате по-лесно. Редовната употреба на Спирива 18 микрограма може също да Ви помогне, когато в момента сте в състояние, характеризиращо се с недостиг на въздух, свързано с Вашето заболяване и ще Ви помогне за намаляване на ефектите на заболяването върху Вашия ежедневен живот. Помага също, за да бъде удължен периода на Вашата активност. Всекидневната употреба на Спирива 18 микрограма ще предотврати и епизодите на внезапно краткотрайно влошаване на Вашите симптоми, свързани с ХОББ, които могат да продължат няколко дни.
  Ефектът на този лекарствен продукт продължава 24 часа, така че е необходимо да го използвате веднъж дневно. За правилното дозиране на Спирива 18 микрограма вижте точка 3. Как да използвате Спирива 18 микрограма и Указанията за употреба.

  2. Какво трябва да знаете преди да използвате Спирива 18 микрограма
  Моля, прочетете внимателно следните въпроси и ако Вашият отговор е положителен^обьрнете се към Вашия лекар преди да започнете употребата на Спирива 18 микрограма.
  Алергични ли сте към тиотропиум, атропин или подобни лекарствени продукти като ипратропиум или окситропиум или към млечен протеин?
  Приемате ли други лекарствени продукти, съдържащи ипратропиум или окситропиум? Бременна ли сте, планирате ли бременност, кърмите ли?
  Страдате ли от повишено вътреочно налягане (тесноъгълна глаукома), увеличена простатна жлеза (хиперплазия на простатната жлеза) или затруднения при уриниране (обструкция на шийката на пикочния мехур)? Имате ли бъбречни нарушения?

  Не използвайте Спирива 18 микрограма
  Не трябва да използвате Спирива 18 микрограма, ако сте алергични (свръхчувствителни) към неговата активна съставка тиотропиум или към лактоза монохидрат, която съдържа млечен протеин.
  Не трябва също да използвате Спирива 18 микрограма, ако сте алергични (свръхчувствителни) към атропин или други лекарства, производни на атропин, като ипратропиум или окситропиум.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, ако страдате от тесноъгълна глаукома, увеличена простатна жлеза или затруднения при уриниране.
  Ако имате проблеми с бъбреците, консултирайте се с Вашия лекар. Спирива 18 микрограма се прилага за поддържащо лечение при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест и не трябва да се използва при внезапен/остър пристъп на недостиг на въздух или затруднено дишане (диспнея).
  след прилагане на Спирива 18 микрограма могат да се появят алергични реакции от бърз тип като обрив, оток, сърбеж, затруднено дишане или недостиг на въздух. В случай, че имате такива реакции, уведомете незабавно Вашия лекар.
  лекарствените продукти за инхалиране, какъвто е Спирива 18 микрограма, могат да предизвикат веднага след инхалиране чувство на тежест в гърдите, пристъп на кашлица, затруднено дишане или недостиг на въздух. В случай, че имате такива реакции, уведомете незабавно Вашия лекар.
  бъдете особено предпазливи прахът да не попадне в очите Ви, тъй като това може да предизвика обостряне или влошаване на тесноъгълна глаукома, което е заболяване на очите. Симптоми на остър пристъп на тесноъгълна глаукома могат да бъдат болка или неприятно усещане в очите, замъгляване на зрението, цветни кръгове или светли петна, свързани със зачервяване на очите. Очните симптоми може да бъдат придружени от главоболие, гадене и повръщане. Трябва незабавно да прекратите употребата на тиотропиум бромид и да потърсите съвет от Вашия лекар, за предпочитане от очен специалист, ако се появят признаци и симптоми на тесноъгълна глаукома.
  по време на антихолинергичната терапия се наблюдава сухота в устата, която при продължителен период може да е свързана със зъбни кариеси. По тази причина, е необходимо да се обърне специално внимание на оралната хигиена, не трябва да приемате Спирива 18 микрограма повече от един път дневно.

  Деца и юноши
  Спирива 18 микрограма не се препоръчва при деца и юноши на възраст под 18 години

  Други лекарства и Спирива 18 микрограма
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате/сте приемали подобни лекарства за Вашето белодробно заболяване, такива като ипратропиум или окситропиум.
  Не са съобщавани специфични нежелани лекарствени реакции при едновременното приложение на Спирива 18 микрограма с други лекарствени продукти, предназначени за лечение на ХОББ, такива като лекарства за инхалиране с подпомагащо действие, например салбутамол, метил ксантини, например теофилин и/или стероиди за перорално и инхалационно приложение, например преднизолон.
  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар, ако сте бременна или имате съмнения за съществуваща бременност, или ако кърмите. Не трябва да приемате този лекарствен продукт, освен ако не Ви е специално препоръчан от Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Появата на замаяност, замъглено виждане или на главоболие може да окаже влияние върху способността за шофиране и работа с машини.
  Спирива 18 микрограма съдържа лактоза монохидрат
  Когато се прилага според препоръките за дозиране, т.е. една капсула един път дневно, всяка доза съдържа до 5,5 mg лактоза монохидрат.

  3. Как да използвате Спирива 18 микрограма
  Следвайте указанията на Вашия лекар относно това кога и как да прилагате Вашия лекарствен продукт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Препоръчваната доза е инхалиране на съдържанието на 1 капсула (18 микрограма), веднъж дневно. Не прилагайте повече от препоръчваната доза.
  Спирива 18 микрограма не се препоръчва при деца и юноши на възраст под 18 години.
  Трябва да се опитате да приемате капсулата по едно и също време на деня. Това е важно, тъй като ефектът на Спирива 18 микрограма продължава 24 часа.
  Капсулите са предназначени само за инхалиране, а не за перорален прием. Капсулите не трябва да се гълтат.
  Устройството за инхалиране HandiHaler, в което Вие трябва да поставите капсулата Спирива, прави дупки в капсулата и позволява на лекарството да се освободи, докато вдишвате.
  Уверете се, че имате устройство HandiHaler и можете да го използвате правилно. Указанията за употреба на устройството HandiHaler са приложени в края на тази листовка.
  Не трябва да издишате в устройството HandiHaler.
  Ако имате някакви проблеми при използването на устройството HandiHaler, обърнете към Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт, за да Ви покажат как да работите с него.

  Вие трябва да почиствате устройството HandiHaler веднъж месечно. Указанията за почистване на устройството HandiHaler са приложени в края на тази листовка.
  Когато прилагате Спирива 18 микрограма, трябва да бъдете особено предпазливи прахът да не попадне в очите Ви. Ако попадне прах в очите Ви, което може да предизвика замъгляване на зрението, болка в очите и/или зачервяване на очите, трябва веднага да измиете очите си с топла вода. След това потърсете незабавно съвет от Вашия лекар.
  Ако почувствате, че Вашето дишане се влошава, трябва да уведомете Вашия лекар възможно най-скоро.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Спирива 18 микрограма
  Ако инхалирате повече от 1 капсула Спирива 18 микрограма дневно, трябва да уведомите Вашия лекар незабавно. Може да сте изложени на повишен риск от възникване на нежелани лекарствени реакции, такива като сухота в устата, констипация, затруднения при уриниране, повишена сърдечна честота или замъглено виждане.

  Ако сте пропуснали да приемете Спирива 18 микрограма
  Ако пропуснете доза, вземете я веднага щом се сетите, но не приемайте две дози наведнъж или в един и същи ден. След това, вземете Вашата следваща доза както обикновено.

  Ако сте спрели приема на Спирива 18 микрограма
  Преди да прекъснете лечението със Спирива 18 микрограма, трябва да се посъветвате с Вашия лекар или фармацевт. Ако прекъснете лечението със Спирива 18 микрограма микрограма, възможно е признаците и симптомите на ХОББ да се влошат.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Оценката на нежеланите реакции се основава на следните честотни категории:
  Чести: засягат от 1 до 10 пациенти на 100
  Нечести: засягат от 1 до 10 пациенти на 1 000
  Редки: засягат от 1 до 10 пациенти на 10 000
  С неизвестна честота: честотата не може да бъде оценена от наличните данни
  Нежеланите реакции, описани по-долу са наблюдавани при пациенти, приемащи този лекарствен продукт и са изброени според честотата на възникване като чести, нечести, редки или с неизвестна честота.

  Чести:
  сухота в устата: обикновено е в лека форма

  Нечести:
  замаяност - главоболие
  вкусови нарушения

  замъглено виждане
  нарушен сърдечен ритъм (предсърдно мъждене) възпаление на гърлото (фарингит) пресипнал ост (дисфония) кашлица
  киселини (гастроезофагеален рефлукс) - констипация
  гъбични инфекции на устната кухина и гърлото (орофарингеална кандидоза) повръщане
  затруднено уриниране (задържане на урина) болка при уриниране (дизурия)

  Редки:
  безсъние (инсомния)
  цветни кръгове или светли петна, свързани със зачервяване на очите (глаукома) повишено вътреочно налягане
  нарушен сърдечен ритъм (суправентрикуларна тахикардия) повишена сърдечна честота (тахикардия)
  усещане на сърдечния ритъм (палпитация)
  тежест в гърдите, свързана с пристъп на кашлица, затруднено дишане или недостиг на въздух веднага след инхалиране (броихоспазъм) кръвотечение от носа (епистаксис) възпаление на ларинкса (ларингит) възпаление на синусите (синузит)
  чревна непроходимост или липса на движение в червата (интестинална обструкция,
  включително паралитичен илеус)
  възпаление на венците (гингвит)
  възпаление на езика (глосит)
  затруднения при преглъщане (дисфагия)
  инфекция в устата (стоматит)
  гадене
  свръхчувствителност, включително реакции от бърз тип
  сериозни алергични реакции, които предизвикват подуване на лицето и гърлото (ангиоедем)
  копривна треска (уртикария) сърбеж (пруритус) инфекция на пикочните пътища

  С неизвестна честота:
  загуба на вода в организма (дехидратация) зъбни кариеси
  тежка алергична реакция (анафилантична реакция) инфекции или язви по кожата суха кожа
  подуване на ставите
  Сериозните нежелани реакции включват алергични реакции, предизвикващи подуване на лицето или гърлото (ангиоедем), или други реакции на свръхчувствителност (като внезапно понижаване на кръвното Ви налягане или замаяност), които може да се появят самостоятелно или като част от тежка алергична реакция (анафилактична реакция), след приемане на Спирива 18 микрограма. В допълнение, общо за всички инхалирани лекарства, някои пациенти може да усетят неочаквано тежест в гърдите, кашлица, затруднено дишане или недостиг на въздух веднага след инхалиране (броихоспазъм). Ако се появи някоя от тези реакции, свържете се с Вашия лекар незабавно.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Спирива 18 микрограма
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Когато вземете Вашата първа капсула от един блистер, трябва да продължите през следващите 9 дни да взимате по една капсула дневно от същия блистер.
  Да не се съхранява при температура над 25°С. Да не се замразява.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Спирива 18 микрограма
  Всяка капсула съдържа 18 микрограма от активната съставка тиотропиум (под формата на
  тиотропиев бромид монохидрат). При инхалиране се освобождават 10 микрограма тиотропиум от
  мундщука на устройството HandiHaler. Другата съставка е лактоза монохидрат.
  Как изглежда Спирива 18 микрограма и какво съдържа опаковката
  Спирива 18 микрограма представлява прах за инхалиране, поставен в светлозелени твърди желатинови капсули, върху които е напечатан кода на продукта TI01 и фирмения знак на компанията.

  Предлагат се следните опаковки: Картонена кутия, съдържаща 30 капсули Картонена кутия, съдържаща 60 капсули Картонена кутия, съдържаща 90 капсули
  Картонена кутия, съдържаща 10 капсули и 1 устройство HandiHaler Картонена кутия, съдържаща 30 капсули и 1 устройство HandiHaler
  Болнична опаковка: Опаковка, съдържаща 5 картонени кутии, съдържащи устройство HandiHaler и 30 капсули
  Болнична опаковка: Опаковка, съдържаща 5 картонени кутии, съдържащи 60 капсули
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Освен това е налична опаковка-картонена кутия, съдържаща устройство HandiHaler.

  Притежател иа разрешението за употреба и производител
  Притежателят на разрешението за употреба на Спирива 18 микрограма е: Boehringer Ingelheim International GmbH Binger Strasse 173 D-55216 Ingelheim am Rhein
  Германия

  Производителят на Спирива 18 микрограма е:
  Boehrmger Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG Binger Strasse 173 D-55216 Ingelheim am Rhein Германия


  Указания за употреба на устройството HandiHaler
  Устройството HandiHaler Ви дава възможност да инхалирате лекарствения продукт, който се съдържа в капсулата Спирива, предписан Ви от Вашия лекар, за да помогне на Вашите дихателни проблеми.
  Не забравяйте да следвате стриктно инструкциите на Вашия лекар за употребата на Спирива. Устройството HandiHaler е специално разработено за Спирива. Не трябва да се използва за приложение на друг лекарствен продукт.
  Устройството HandiHaler е подходящо за употреба до една година, за приложение на Вашето лекарство.

  1. За да отворите покривния капак, натиснете бутона за пробиване докрай и освободете.
  2. Отворете покривния капак до край, като го издърпате нагоре. След това отворете мундщука, като го издърпате нагоре.
  3. Извадете една капсула Спирива от блистера (непосредствено преди употреба, вж. Употреба на блистера) и я поставете в основната камера, както е илюстрирано. Няма значение с коя страна поставяте капсулата в камерата.
  4. Затворете здраво мундщука, докато не чуете щракване. Оставете покривният капак отворен.
  5. Задръжте устройството HandiHaler обърнато с мундщука нагоре и натиснете зеления бутон за пробиване само веднъж, докрай, след което го освободете. По този начин се образуват дупки в капсулата, което позволява лекарството да се освободи, докато вдишвате.
  6. Издишайте дълбоко. Важно: Винаги избягвайте да дишате в мундщука.
  7. Повдигнете устройството HandiHaler до устата си и стиснете устните си здраво около мундщука. Задръжте главата си в изправено положение и вдишайте бавно и дълбоко, но така, че да чувате или усетите вибрирането на капсулата. Вдишвайте, докато почувствате дробовете си пълни. След това задръжте дишането си колкото можете, като в същото време извадете устройството HandiHaler от устата си. Възстановете нормалното си дишане. Повторете стъпки 6 и 7 още веднъж. По този начин ще изпразните напълно капсулата.
  8. Отново отворете мундщука. Извадете капсулата и я изхвърлете. Затворете мундщука и покривния капак, за да съхраните устройството HandiHaler.

  Почистване на устройството HandiHaler
  Почиствайте устройството HandiHaler веднъж месечно. Отворете покривния капак и мундщука. После отворете основата чрез повдигане на бутона за пробиване. Изплакнете цялото устройство за инхалация с топла вода, за да отстраните остатъците от праха. Подсушете изцяло устройството HandiHaler, като попиете водата с хартиена кърпа и след това изсушете на въздух, като оставите покривния капак, мундщука и основата отворени. Тъй като изсъхването отнема 24 часа, най-добре е да почистите устройството веднага след употреба, за да можете да го използвате за следващия ви дневен прием. Ако е необходимо, мундщукът може да се почисти от външната страна с влажна, но не мокра тъкан.

  А. Разделете двете блистерни ленти, като следвате перфорираната линия.
  Б. Обелете фолиото на блистера от задната страна, използвайки указаното място, докато не видите капсулата. В случай, че неволно обелите фолиото и върху съседната капсула, то тя трябва да бъде изхвърлена.
  В. Извадете капсулата.

  СПИРИВА капсули съдържат само малко количество прах за инхалация, така че капсулата е частично пълна.

  Производител на устройството HandiHaler:
  Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG
  D-55216 Ingelheim am Rhein
  Германия

  Описание на СПИРИВА КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30

  СПИРИВА / SPIRIVA КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30 показания:

  Спирива 18 микрограма помага на пациенти с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) да дишат по-лесно. ХОББ е хронично белодробно заболяване, което причинява недостиг на въздух и кашлица. Понятието ХОББ се свързва със състояния на хроничен бронхит и емфизем. Тъй като ХОББ е хронично заболяване, Вие трябва да приемате Спирива 18 микрограма всеки ден, а не само, когато имате дихателни проблеми или други симптоми на ХОББ. 

  Спирива 18 микрограма е бронходилататор с продължително действие, който разширява дихателните пътища и Ви помага да вдишвате и издишвате по-лесно. Редовната употреба на Спирива 18 микрограма може също да Ви помогне, когато в момента сте в състояние, характеризиращо се с недостиг на въздух, свързано с Вашето заболяване и ще Ви помогне за намаляване на ефектите на заболяването върху Вашия ежедневен живот. Помага също, за да бъде удължен периода на Вашата активност. Всекидневната употреба на Спирива 18 микрограма ще предотврати и епизодите на внезапно краткотрайно влошаване на Вашите симптоми, свързани с ХОББ, които могат да продължат няколко дни. 

  Ефектът на този лекарствен продукт продължава 24 часа, така че е необходимо да го използвате веднъж дневно.

  СПИРИВА / SPIRIVA КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30 дозировка и приложение:

  Препоръчваната доза е инхалиране на съдържанието на 1 капсула (18 микрограма), веднъж дневно. Не прилагайте повече от препоръчваната доза. 

  Спирива 18 микрограма не се препоръчва при деца и юноши на възраст под 18 години. 

  СПИРИВА / SPIRIVA КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30 съставки:

  Всяка капсула съдържа 18 микрограма от активната съставка тиотропиум (под формата на тиотропиев бромид монохидрат). При инхалиране се освобождават 10 микрограма тиотропиум от мундщука на устройството HandiHaler. Другата съставка е лактоза монохидрат. 

  СПИРИВА КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 62,21 лв.
  СПИРИВА КАПС. С ПРАХ 18 мкг.х 30 се произвежда от Boehringer и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 6,22 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа