Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ВЕНТОЛИН СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози

  • ВЕНТОЛИН СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози 9,25 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация на потребителя

  Вентолин Инхалер 100 микрограма/дозирано впръскване, суспенция под налягане за инхалация
  салбутамол (salbutamol)
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Вентолин Инхалер и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Вентолин Инхалер
  3. Как да използвате Вентолин Инхалер
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Вентолин Инхалер
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  7. Указания за употреба

  1. Какво представлява Вентолин Инхалер и за какво се използва
  Вентолин Инхалер съдържа активното вещество салбутамол, което принадлежи към група лекарства, наречени бързодействащи бронходилататори. Бързодействащите бронходилататори отпускат мускулите в стените на малките въздухоносни пътища в белите дробове в рамките на няколко минути. Вентолин Инхалер:
  • помага за това, въздухоносните пътища в белите Ви дробове да остават отворени, което улеснява Вашето дишане.
  • помага за облекчаване на стягането в гърдите, хриповете и кашлицата, свързани с астма.
  Вентолин Инхалер се използва при възрастни, юноши и деца на възраст от 4 до 11 години за лечение на проблемите с дишането при хора с астма и други белодробни заболявания. Неговият ефект включва облекчаване и предотвратяване на астматични симптоми, предизвикани от физическо усилие или други причини. Често срещани причини са домашен прах, полен, котки, кучета и цигарен дим.
  В случай, че астмата Ви е активна (например имате чести симптоми или пристъпи или ограничена способност за физическа активност), трябва да информирате лекаря си за това, за да може той да прецени дали да започнете или увеличите приема на лекарства за контрол на астмата, като напр. инхалаторни кортикостероидн
  Вентолин Инхалер е без CFC и съдържа пропелант, наречен HFA 134а. Това е по-малко вредно за околната среда от по-старите инхалери. По-старите инхалери могат да имат различен вкус от Вентолин Инхалер, Това няма значение за начина, по който действа лекарството Ви.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Вентолин Инхалер

  Не използвайте Вентолин Инхалер
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към салбутамол или към някоя от останалите съставки на Вентолин Инхалер (изброени в точка 6).
  Ако смятате, че някое от изброените по-горе се отнася за Вас, не използвайте Вентолин Инхалер преди да сте го обсъдили с Вашия лекар.

  Обърнете специално внимание при употребата на Вентолин Инхалер Преди да използвате Вентолин Инхалер, Вашият лекар трябва да знае, ако:
  • имате високо кръвно налягане
  • имате хнперфункцня на щитовидната жлеза
  • преди сте имали сърдечни проблеми като неравномерен или учестен сърдечен ритъм или стенокардия (гръдна болка)
  • имате ниско ниво на калий в кръвта
  • приемате ксантинови производни (като теофилин) или стероиди за лечение на астма
  • приемате диуретици, които понякога се използват за лечение на високо кръвно налягане или сърдечно заболяване.

  Ако приемате някое от изброените по-горе лекарства, Вашият лекар ще проследява нивото на калия в кръвта Ви.
  Консултирайте се с Вашия лекар, ако смятате, че някое от изброените по-горе може да се отнася за Вас.
  Ако Вашият инхалер не облекчава симптомите Ви в продължение на най-малко 3 часа, консултирайте се с Вашия лекар.

  Други лекарства и Вентолин Инхалер
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Някои лекарства могат да повлияят начина, по който действа Вентолин Инхалер или да повишат риска от развитие на нежелани лекарствени реакции. Такива са:
  • Бета-блокери като пропранолол, използвани за лечение на високо кръвно налягане или сърдечно заболяване.
  Вашият лекар или фармацевт ще реши дали трябва да приемате Вентолин Инхалер с тези лекарства.

  Бременност и кърмене
  Вентолин Инхалер обикновено не се препоръчва за приложение по време на бременност. Ако сте бременна, мислите, че може да сте бременна или планирате да забременеете, не приемайте Вентолин Инхалер преди да сте се консултирали с Вашия лекар. Вашият лекар ще прецени очакваната полза от лечението за Вас спрямо възможния риск за бебето при прием на Вентолин Инхалер по време на бременност.
  Не е известно дали съставките на Вентолин Инхалер преминават в кърмата. Ако кърмите, трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да приемете Вентолин Инхалер.

  Шофиране и работа с машини
  Няма съобщения за въздействие на Вентолин Инхалер върху способностите за шофиране или работа с машини.

  3. Как да използвате Вентолин Инхалер
  Каква доза да приемате
  Винаги приемайте Вентолин Инхалер точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт.

  Възрастни
  • за овладяване на остри астматични пристъпи: обичайната начална доза е една (100 микрограма) или две (2 х 100 микрограма) инхалации (впръсквания) веднъж дневно.
  • за предотвратяване на астматичен пристъп, предизвикан от контакт с познат алерген или от физическо натоварване: обичайната начална доза е две (2 х 100 микрограма) инхалации 10 до 15 минути преди натоварването или контакт с алергена.
  • за поддържащо лечение: обичайната начална доза е до две (2 х 100 микрограма) инхалации на прием, до 4 пъти дневно.

  Деца на възраст под 12 години
  • за овладяване на остри астматични пристъпи: обичайната начална доза е една (100 микрограма) инхалация (впръскване) веднъж дневно. При необходимост лекарят може да увеличи дозата на две (2 х 100 микрограма) инхалации на прием.
  • за предотвратяване на астматичен пристъп, предизвикан от контакт с познат алерген или от физическо натоварване: обичайната начална доза е една (100 микрограма) инхалация 10 до 15 минути преди натоварването или контакт с алергена. При необходимост лекарят може да увеличи дозата на две (2 х 100 микрограма) инхалации.
  • за поддържащо лечение: обичайната начална доза е до две (2 х 100 микрограма) инхалации на прием, до 4 пъти дневно.

  Деца на възраст над 12 години: дозата е както при възрастните.

  Не трябва да бъдат приемани повече от осем (8 х 100 микрограма) инхалации за 24 часа. Уведомете Вашия лекар, ако Ви се струва, че лекарството не Ви действа, толкова добре, колкото обикновено, тъй като астмата Ви може да се влошава и да имате нужда от различно лекарство.
  Някои хора изпитват затруднение при използване на Инхалера в момента на вдишването. Ако имате такива проблеми, допълнителното устройство обемна камера за инхалиране (специално създадена пластмасова или метална тръба, която с единия си край се свързва с инхалера, а пациентът диша нормално през другия край) помага за преодоляването им. Консултирайте се с Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт относно възможността и нуждата да ползвате обемна камера за инхалиране.

  За бебета и малки деца е разработена обемната камера за инхалиране Babyhaler™ (Бейбихалер), която помага за получаване на оптимален ефект. Консултирайте се с Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт относно нуждата от Babyhaler за Вашето дете.

  Как да използвате Вентолин Инхалер
  • Вентолин Инхалер освобождава фино пулверизирани капчици, които Вие трябва да вдишате през устата в белите дробове. Вашият лекар, медицинска сестра или фармацевт трябва да Ви покажат как да използвате Инхалера. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт.
  • Внимателно следвайте указанията за употреба, посочени в точка 7.

  Ако сте пропуснали да приемете Вентолин Инхалер
  Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
  Инхалирайте следващата доза, когато настъпи време за това или по-рано, ако се появят хрипове или развиете други симптоми на астма.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Вентолин Инхалер '^НИ!ь7
  Ако сте приели прекалено висока доза Вентолин Инхалер, обърнете се към Baшия лекар или фармацевт за съвет. Ако е възможно, покажете им опаковката на Вентолин Инхалер

  Не спирайте приема на Вентолин Инхалер без лекарски съвет
  Приемайте Вентолин Инхалер толкова дълго, колкото Ви е препоръчал Вашият лекар
  Продължавайте приема, докато лекарят Ви каже да спрете.

  4. Възможни нежелани реакции
  Ако Вашето дишане или хриптене се влоши веднага след приема на това лекарство, незабавно спрете употребата му и уведомете Вашия лекар, колкото е възможно по-скоро. Ако имате на разположение друго бързодействащо лекарство за астма го приложете, колкото е възможно по-скоро.
  Както всички лекарства, Вентолин Инхалер може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Състояния, за които трябва да следите
  Алергични реакции: те са много редки при хората, приемащи Вентолин Инхалер. Признаците включват:
  • кожен обрив (уртикария) или зачервяване
  • подуване, понякога на лицето или устата (ангиоедем)
  • поява на хрипове, кашлица или затруднено дишане
  • внезапно усещане за слабост или прималяване (които могат да доведат до колапс или загуба на съзнание)
  Незабавно се свържете с лекар, ако получите някой от тези симптоми. Спрете приема на Вентолин Инхалер.

  Чести нежелани реакции
  Те могат да засегнат до 1 на 10 човека:
  • треперене
  • главоболие
  • учестен сърдечен ритъм.

  Нечести нежелани реакции
  Те могат да засегнат до 1 на 100 човека:
  • неравномерен сърдечен ритъм (палпитации)
  • дразнене в устата и гърлото
  • мускулни спазми.

  Редки нежелани реакции
  Те могат да засегнат до 1 на 1 000 човека:
  • ниско ниво на калий в кръвта Ви
  • повишен кръвен поток към Вашите крайници (разширяване на кръвоносните съдове).

  Много редки нежелани реакции
  Те могат да засегнат до 1 на 10 000 човека:
  • алергични реакции
  • необичайна активност, като безпокойство и превъзбуда. Съобщаване на нежелани реакции

  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съо6щаване, посочена по-. долу. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  тел.:+359 2 8903417
  уебсайт: www.bda.bg

  5. Как да съхранявате Вентолин Инхалер
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Вентолин Инхалер след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Да се съхранява под 30°С.
  Да не се замразява. Да се пази от пряка слънчева светлина.
  След употреба поставяйте стабилно капачката на апликатора за уста на мястото й чрез плътно натискане до щракването й.
  Не използвайте прекомерна сила.
  Ако Инхалерът се изстуди много, извадете металната опаковка от пластмасовата част и я затоплете в ръцете си в продължение на няколко минути преди приложение. Никога не използвайте друго средство за затопляне.
  Металната опаковка е под налягане. Да не се пробива, чупи или нагрява, дори когато е празна.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Вентолин Инхалер
  Активното вещество е: салбутамол (под формата на сулфат). Всяко впръскване доставя
  100 микрограма салбутамол.
  Другите съставки са: 1,1,1,2 тетрафлуороетан

  Как изглежда Вентолин Инхалер и какво съдържа опаковката
  Лекарството е суспензия под налягане за инхалация в метална опаковка, запечатана с дозираща помпа, поставена в пластмасово инхалаторно устройство с пулверизираща дюза и капачка. Всяка опаковка Вентолин Инхалер съдържа не по-малко от 200 дозирани впръсквания.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  ГлаксоСмитКлайн ЕООД, бул. Цариградско шосе № 115 Г, София 1784, България Производители:
  GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A., Grunwaldzka Street 189, 60-322 Poznan, Полша или
  Glaxo Wellcome S.A., Avenida de Extremadura 3, 09400 Aranda de Duero, Burgos, Испания или
  Glaxo Wellcome Production, Zone Industrielle No. 2, 23 rue Lavoisier, 27000 Evreux, Франция

  7. Указания за употреба
  Тази точка включва следната информация Проверка на Инхалера Използване на Инхалера Почистване на Инхалера

  Проверка на Инхалера
  - Преди да използвате Инхалера за пръв път, проверете дали работи.
  - Отстранете капачката на апликатора за уста, чрез внимателно притискане от двете й страни.
  - За да се уверите, че Инхалера работи за пръв път, разклатете го добре, насочете апликатора за уста настрани от Вас и пръснете два пъти във въздуха. -Ако Инхалерът не е бил използван в продължение на 5 дни или повече, разклатете го добре и пръснете два пъти във въздуха, за да се уверите, че работи.

  Използване на Инхалера
  1. Отстранете капачката на апликатора за уста чрез внимателно притискане от двете й страни .
  2.Проверете вътрешната и външната част на Инхалера, включително апликатора за уста за наличие на разхлабени части/свободни частици.
  3. Разклатете Инхалера добре, с което да осигурите отстраняване на евентуални свободни частици и равномерно смесване на съдържанието. 4. Дръжте Инхалера в изправено положение между показалеца и палеца, като палеца поставите върху основата под апликатора за уста .
  5. Издишайте колкото е възможно и след това поставете апликатора в устата си между зъбите и затворете устни около него, без да го захапвате. 6. Вдишвайте през устата. Веднага, след като започнете вдишването през устата, натиснете надолу върха на Инхалера, за да впръскате салбутамол, докато вдишвате продължително и дълбоко. 7. Задръжте дъха си и извадете Инхалера от устата си. Продължете да задържате дъха си за няколко секунди или докато Ви е възможно.
  8. Ако Вашият лекар Ви е казал, че трябва да направите две инхалации, изчакайте около половин минута, след което повторете действията от точка 3 до точка 7 за следващата инхалация. 9. Върнете на място капачката на апликатора за уста чрез плътно натискане до щракването й.
  Не бързайте с действията от точки 5, 6 и 7. Важно е да започнете да дишате, колко е възможно по-бавно преди да задействате Инхалера.

  Упражнявайте се пред огледало първите няколко пъти. Ако след инхалиране видите капчици по Вашия Инхалер или отстрани по устните си, трябва отново да повторите приема, започвайки от точка 2.
  Малките деца може да имат нужда от помощ и може да се наложи родителите им да задействат Инхалера вместо тях. Насърчете детето да издиша и натиснете Инхалера точно когато започне да вдишва. Упражнявайте се заедно. Ако трябва да давате Вентолин Инхалер на бебе или малко дете, лечението може да има по-голям успех при използване на обемна камера с лицева маска (напр. Babyhaler™). За повече информация се консултирайте с Вашия лекар.
  По-големи деца или хора със слаби ръце може да установят, че е по-лесно да държат Инхалера с двете ръце. В този случай двата показалеца трябва да се поставят на върха му, докато двата палеца се държат върху основата под апликатора за уста.

  Почистване на Инхалера
  За да предотвратите блокиране на Вашия Инхалер трябва да го почиствате поне веднъж седмично по следния начин:
  • Извадете металната опаковка на Инхалера от пластмасовата част и отстранете капачката на апликатора за уста.
  • Изплакнете старателно пластмасовата част под течаща топла вода , след което отново измийте пластмасовата част през апликатора за уста.
  • Подсушете старателно отвън и отвътре пластмасовата част (например оставете я да се суши за една нощ).
  • Поставете на място металната опаковка и капачката на апликатора за уста.

  Не поставяйте металната опаковка във вода.

  Дата на последно преразглеждане на листовката:
  Ventolin (Вентолин) е запазена търговска марка на GlaxoSmithKline group of companies.

  Описание на ВЕНТОЛИН СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози Кратка характеристика

  ВЕНТОЛИН / VENTOLIN СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози показания:

  Вентолин Инхалер съдържа активното вещество салбутамол, което принадлежи към група лекарства, наречени бързодействащи бронходилататори. Бързодействащите бронходилататори отпускат мускулите в стените на малките въздухоносни пътища в белите дробове в рамките на няколко минути. Вентолин Инхалер: 

  • помага за това, въздухоносните пътища в белите Ви дробове да остават отворени, което улеснява Вашето дишане. 

  • помага за облекчаване на стягането в гърдите, хриповете и кашлицата, свързани с астма. 

  Вентолин Инхалер се използва при възрастни, юноши и деца на възраст от 4 до 11 години за лечение на проблемите с дишането при хора с астма и други белодробни заболявания. Неговият ефект включва облекчаване и предотвратяване на астматични симптоми, предизвикани от физическо усилие или други причини. Често срещани причини са домашен прах, полен, котки, кучета и цигарен дим. 

  В случай, че астмата Ви е активна (например имате чести симптоми или пристъпи или ограничена способност за физическа активност), трябва да информирате лекаря си за това, за да може той да прецени дали да започнете или увеличите приема на лекарства за контрол на астмата, като напр. инхалаторни кортикостероиди/

  ВЕНТОЛИН / VENTOLIN СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози дозировка и приложение:

  Възрастни 

  • за овладяване на остри астматични пристъпи: обичайната начална доза е една (100 микрограма) или две (2 х 100 микрограма) инхалации (впръсквания) веднъж дневно. 

  • за предотвратяване на астматичен пристъп, предизвикан от контакт с познат алерген или от физическо натоварване: обичайната начална доза е две (2 х 100 микрограма) инхалации 10 до 15 минути преди натоварването или контакт с алергена. 

  • за поддържащо лечение: обичайната начална доза е до две (2 х 100 микрограма) инхалации на прием, до 4 пъти дневно. 

  Деца на възраст под 12 години 

  • за овладяване на остри астматични пристъпи: обичайната начална доза е една (100 микрограма) инхалация (впръскване) веднъж дневно. При необходимост лекарят може да увеличи дозата на две (2 х 100 микрограма) инхалации на прием. 

  • за предотвратяване на астматичен пристъп, предизвикан от контакт с познат алерген или от физическо натоварване: обичайната начална доза е една (100 микрограма) инхалация 10 до 15 минути преди натоварването или контакт с алергена. При необходимост лекарят може да увеличи дозата на две (2 х 100 микрограма) инхалации. 

  • за поддържащо лечение: обичайната начална доза е до две (2 х 100 микрограма) инхалации на прием, до 4 пъти дневно. 

  Деца на възраст над 12 години: дозата е както при възрастните. 

  ВЕНТОЛИН / VENTOLIN СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози съставки:

  Активното вещество е: салбутамол (под формата на сулфат). Всяко впръскване доставя 

  100 микрограма салбутамол. 

  Другите съставки са: 1,1,1,2 тетрафлуороетан 

  ВЕНТОЛИН СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 9,25 лв.
  ВЕНТОЛИН СПРЕЙ 100 мкг.х 200 дози се произвежда от GlaxoSmithKline и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,92 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа