Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Ewopharma AG / Евофарма България - представяне на компанията

  За компанията Ewopharma AG („Евофарма България”)

  Ewopharma AG („Евофарма България”) продължава дейността и традициите на създадената в средата на миналия век в Швейцария фармацевтичната фирма Leclerc&Cо.
  Тя произвежда оригинални лекарствени продукти и предлага такива на големи фармацевтични компании, насочени към няколко основни области на здравето.
  Едни от най-популярните от тях са тези, предназначени за подкрепа и оптимизиране на имунната система и борбата с вирусните заболявания – вероятно сте чували или използвали Isoprinosine. Доверието на родителите отдавна са спечелили педиатричните продукти. На швейцарското качество и прецизност можете да разчитате още, ако са ви необходими средства за желязозаместителна терапия, против алергии, за облекчаване на гастроентерологични страдания, при неврологични проблеми.
  Част от производството на Ewopharma AG („Евофарма България”) осигурява модерни препарати за успешна диагностика – на латентна туберкулозна инфекция или пък за образна диагностика.

  Компанията има половинвековен опит на пазарите на Източна Европа. Това й позволява да знае отлично не само регионалната специфика на пазарните механизми за една добра търговска практика. По-важното е, че екипът вече познава и има опит с нагласите и потребностите на потребителя, характерното му отношение към здравните проблеми и предпочитанията му при решаването им.
  Това дава възможност на специалистите на Ewopharma AG („Евофарма България”) за по-пълноценен отговор и предлагането на по-адекватни продукти, адаптирани към особеностите на пазарите у нас и в Румъния, Полша, Словакия и Словения, Чехия, Унгария.
  Компанията има свой представител в у нас - „Евофарма България” (Ewopharma AG)

  Освен собствени продукти, Ewopharma AG („Евофарма България”) внася, регистрира и разпространява у нас продуктите на едни от най-известните фармацевтични компании като BioGaia – Швеция, Max Zeller Soehne AG – Швейцария, Oxford Immunotec Inc, Bracco S.p.A. и Biogen Idec. – Италия, Lincoln Medical – Англия и др.

  Противовирусни имуномодулиращи средства от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  Isoprinosine („Изопринозин”) е медикамент, предназначен най-напред за възстановяване и стимулиране на нисък и увреден имунитет и след това за справяне с остри вирусни инфекции или за контролиране на продължителни, хронифицирани вирусни заболявания. Целта се постига чрез бързо оптимизиране на състоянието и работата на имунната система и чрез пряко повлияване на вируса.
  Може да се използва при грип, грипоподобни заболявания и настинки, морбили,  рубеола и варицела, заушки и вирусни хепатити, подостър склерозиращ паненцефалит, херпес зостер и херпес симплекс, папилома вирус, афтозен стоматит, цитомегаловирусни инфекции, Еpstein-Barr-вирусни инфекции и др. заболявания.  
  Ewopharma AG („Евофарма България”) предлага популярния продукт под формата на таблетки и сироп.
  Поради многото различни състояния, при които се използва Isoprinosine („Изопринозин”), добре е във всеки конкретен случай да спазвате препоръките на своя лекар. Още повече, че това лекарствено средство трябва да се приема внимателно и под контрол при редица съпровождащи заболявания и успореден прием на други лекарства.

  Листа на противовирусни имуномодулиращи средства на Ewopharma AG („Евофарма България”)

  •   Изопринозин (Isoprinosine) таблетки на Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Изопринозин (Isoprinosine) сироп на Ewopharma AG („Евофарма България”).

  Продукти, продавани без рецепта, предлагани от Ewopharma AG („Евофарма България”)
  Швейцарската компания предлага на пазара лекарствени средства за свободна продажба на едни от най-авторитетните фармацевтични производители в света. Значителна част от тях се базират на лечебните свойства на билките и се изработват от натурални суровини.

  Revalid („Ревалид”) е патентована серия на Ewopharma AG („Евофарма България”), чиито продукти са добре познати у нас. Разработени са за подкрепа здравето на кожата, косата и ноктите. Капсулите осигуряват необходимите хранителни вещества за клетките. Пълният комплект за обгрижване на косата и скалпа възстановява успешно увредената, отслабена и безжизнена коса.

  BioGaia („Биогайа”), предлагани от Ewopharma AG („Евофарма България”), са пробиотични продукти от ново поколение. Съдържат Lactobacillus reuteri Protectisсе – бацили, които естествено се съдържат в кърмата. Устойчиви са на агресивната среда в стомаха и отделят вещество, което подтика развитието на болестотворните микроорганизми. Освен че допринасят за възстановяването на нормалната чревна флора, подпомагат преодоляването и предотвратяването на диария, успокояват възпаления в стомашно-чревния тракт, повлияват благоприятно имунната система.

  Remotiv („Ремотив”) е подбран от Ewopharma AG („Евофарма България”), защото е отличен продукт за възстановяване на доброто самочувствие и настроение, за преодоляване на тревожност, безпокойство, неувереност, потиснатост и апатичност. Със силата на цъфтящия жълт кантарион той ще ви осигури здрав сън и добра кондиция.

  Листа на продуктите без рецепта от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  •   Ревалид капсули(Revalid caps.) - от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ревалид шампоан (Revalid shampoo) – медицинска козметика, шампоан от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ревалид балсам (Revalid conditioner) – медицинска козметика, балсам от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ревалид маска (Revalid) – медицинска козметика, крем-маска от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ревалид тоник (Revalid) – медицинска козметика, тоник от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   БиоГайа таблетки (BioGaia) – пробиотик, таблетки от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   БиоГайа капки (BioGaia) – пробиотик, капки за бебета от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   БиоГайа (BioGaia) Протектис – пробиотик с витамин D от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ремотив (Remotiv) таблетки за добро настроение, от Ewopharma AG („Евофарма България”).

  Педиатрични продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  Компанията осигурява на българския пазар обширна листа с лекарствени средства за деца. Те са внимателно подбрани и носят производствения щемпел на признати лидери във фармацевтичния бранш. С тях можете да помогнете на детето си при различни здравословни проблеми и недоимъчни състояния още от деня на раждането му.
     
  Hustagil („Хустагил”) е сироп за кашлица, разработен на базата на мащерката. Той предизвиква отхрачване на натрупаните жилави секрети и разширява бронхите, с което облекчава кашлицата. Вместо захар, в него има ксилитол, който щади детските зъби и прави сиропа подходящ за диабетно болни. Ewopharma AG („Евофарма България”) ви предлага и Hustagil („Хустагил”) – балсам против простуда. В него освен мащерка, са включени карамфил, борови иглички и евкалипт. Нанася се с нежен масаж по гърдите и гърба. Подходящ е и за чувствителна кожа, защото е с рН 6.

  Babynos Collic Cream („Бебинос мехлемче за коремче”) е с основни съставки етерични масла на анасон и ким. В него няма изкуствени консерванти, ароматизатори и консерванти. Когато го използвате при масаж на коремчето на бебето си, му помагате да се освободи бързо и безпроблемно от газове и втвърдени изпражнения.

  Пробиването на зъбките е мъчително за цялото семейство. Затова Ewopharma AG („Евофарма България”) е включила в портфолиото си Dentinox Gel („Дентинокс”). Това е гел, използван при пробиване на зъбките. Ще облекчите болката и възпаленията, като втривате от гела на мястото на наболите зъби след хранене и преди сън по няколко пъти дневно.

  Nenedent („Ненедент”) са пасти за зъби, съобразени с особеностите на зъбките на бебетата, децата до 4 години и над тази възраст. Пастата за бебчетата е в комплект с подходяща четка с напръстник за първите хигиенни грижи и навици.

  Листа на педиатричните продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  •   Хустагил (Hustagil) – сироп против кашлица от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Хустагил (Hustagil) – балсам против простуда от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Бейбинос мехлемче за коремче (Babynos Collic Cream) от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Дентинокс (Dentinox Gel) – гел при пробиване на зъбките от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ненедент бебе (Nenedent Baby) – комплект паста и четка за зъби от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ненедент (Nenedent kids) – паста за зъби за деца до 4 години от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ненедент (Nenedent) – паста за зъби за деца над 4 години от Ewopharma AG („Евофарма България”).

  Противоалергични продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  Алергиите са на едно от челните места в списъка на хроничните болести. Над една трета от хората в Европа страдат от тях и броят им продължава да се увеличава.
  Когато алергенният агент е известен, е достатъчно да го избягвате – стига да е възможно.
  Най-масово е лечението чрез туширане на симптомите, което временно решава проблема – до следващия пристъп.
  Десенсибилизацията е лечение, посредством привикване и повишаване поносимостта на организма към алергена и се провежда чрез специални препарати. Точно тях предлага на пазара Ewopharma AG („Евофарма България”).

  Листа на противоалергичните продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  •   Евофекс (Ewofex) – продукт за облекчаване на алергични симптоми от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Сталорал (Staloral) – продукт за хипосенсибилизация от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Алустал (Alustal) – продукт за десензибилизация от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Оралаир (Oralair) – за лечение на алергия към тревни полени от „Ewopharma AG” („Евофарма България”).

  Гастроентерологични продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  Заболяванията на стомашно-чревния тракт са едни от най-разпространените. Те са в състояние да разстроят общото здраве на човека, да доведат до инвалидизиране и дори при леките случаи влошават чувствително качеството на живот. Чрез Ewopharma AG („Евофарма България”) вие имате достъп до качествени и ефективни препарати на водещи фармацевтични компании.

  Ursofalk (“Урзофалк”) са капсули предназначени за лекуване на гастрити, потискане на симптомите на първичната билиарна цироза и разтваряне на жлъчни камъни, не по-големи от 15 мм. Специалистите на Ewopharma AG („Евофарма България”) предупреждават, че приемът му трябва да протича под лекарски контрол.

  Salofalk („Салфолак”) е с приложение при възпаления на дебелото черво – улцерозен колит, болест на Крон. Повлиява добре както хроничните възпаления, така и обострените, кризисни състояния.

  Mucofalk (“Мукофалк”) помага за нормализиране на изхождането при хроничен запек и диария. Прилага се при синдрома на „раздразненото дебело черво” и при ситуации, при които са необходими по-меки изпражнения, не травмиращи ректума и ануса.

  Листа на гастроентерологичните продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  •   Урзофалк (Ursofalk) – капсули от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Салофалк (Salofalk)  – таблетки, супозитории, клизми от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Буденофалк (Budenofalk) – продукт от групата на кортикостероидите от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Мукофалк (Mucofalk) – капсули от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Ендофалк (Endofalk) – помощен продукт при колоноскопия от „Ewopharma AG” („Евофарма България”).

  Неврологични продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  Ewopharma AG („Евофарма България”) има в своята листа продукти, насочени срещу сериозни неврологични заболявания като множествената склероза. Тя поразява хора в активна възраст между 20 и 40 години и силно влошава качеството им на живот.
  Тези медикаменти не могат да излекуват окончателно болестта, но затова пък могат да смекчат някои симптоми, да намалят силно инвалидизацията и реално да ограничат броя на пристъпите. Не очаквайте, че ще възстановят вече получените увреждания, но със сигурност ще ви предпазят от прогресиращо развитие МС.

  Вертигото (световъртеж) е често срещано заболяване с различен произход. Когато се хронифицира, то също може да доведе до инвалидизация. Vertisan („Вертисан”) е подходящ за лечение на синдрома на Мениер, тинитус, увреждане на слуха. Активното вещество в него е близко до хистамина и действа, като минимизира сигналите, които постъпват в мозъка, причинявайки световъртеж.
  Arlevert (“Арлеверт”) можете да използвате за потискане на световъртеж с различен произход.

  Листа на неврологичните продукти от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  •   Фампира (Fampyra) – медикамент за лечение на МС от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Авонекс (Avonex) – медикамент за лечение на МС от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Тизабри (Tysabri) – медикамент за лечение на МС от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Арлеверт (Arlevert) – медикамент за лечение на вертиго от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Вертисан (Vertisan) – медикамент за лечение на вертиго от Ewopharma AG („Евофарма България”).

  Продукти за желязозаместителна терапия от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  Желязото е жизненоважен елемент. При недоимъчни състояния нивата му в организма падат рязко и се стига до анемия, която влошава общото състояние, нараства вероятността от заболявания и фатален изход.
  В критични ситуации, когато е необходима бърза реакция, желязото е най-добре да се доставя чрез интравенозна капкова дифузия или да се прилага посредством бавна интравенозна инжекция. Качествени препарати за тези цели на нашия пазар предлага Ewopharma AG („Евофарма България”).

  Листа на продуктите за желязозаместителна терапия от Ewopharma AG („Евофарма България”)

  •   Космофер (CosmoFer) – инжекционен разтвор на  нискомолекулен железен декстран от Ewopharma AG („Евофарма България”);

  •   Монофер (Monofer) – железен изомалтозид 1000 като разтвор за инжектиране/инфузия от Ewopharma AG („Евофарма България”).

  Продукти за образна диагностика и диагностика за латентна туберколозна инфекция от Ewopharma AG („Евофарма България”)
  Освен медикаменти за лечение на определени заболявания, Ewopharma AG („Евофарма България”) осигурява продукти за образна диагностика и диагностика за латентна туберкулозна инфекция. Това са високоспециализирани препарати, без които модерните диагностични методи са невъзможни.
  Продуктите са с гарантирано качество и са произведени от най-добрите в бранша.
  В професионалните среди името на Ewopharma AG („Евофарма България”) е залог за качество и ефективност на предлаганите продукти. Десетилетният опит и отличните професионални отношения с най-добрите производители във фармацевтичния отрасъл позволяват на швейцарската компания да прави безпогрешен подбор на лекарствените средства, които предлага на своите потребители.
  Познаването на локалните пазари помагат на специалистите й да представят продуктите по най-добрия и приемлив за местната аудитория начин.
  Дали използвате свободно продаваните лекарства или лекарят ви ви е изписал високоспециализиран медикамент – щом е от Ewopharma AG („Евофарма България”) значи е ефикасен и надежден.