Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на депилатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • АСПИРИН КОМПЛЕКС Сашети 500 мг х 10

  • АСПИРИН КОМПЛЕКС Сашети 500 мг х 10 10,50 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  АСПИРИН КОМПЛЕКС
  500 mg / 30 mg гранули за перорална суспензия
  ацетилсалицилова киселина / псевдоефедринов хидрохлорид

  ASPIRIN COMPLEX
  500 mg / 30 mg granules for oral suspension
  Acetylsalicylic Acid / Pseudoephedrine Hydrochloride

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да използвате АСПИРИН Комплекс. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт. Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява АСПИРИН Комплекс и за какво се
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете АСПИРИН I
  3. Как да приемате АСПИРИН Комплекс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате АСПИРИН Комплекс
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информации

  1. Какво представлява АСПИРИН Комплекс и за какво се използва
  АСПИРИН Комплекс действа противовъзпалително, намалява температурата, отпушва носа и облекчава простудната болка. Белите до жълтеникави гранули съдържат две лекарствени вещества, ацетилсалицилова киселина (Aspirin) и псевдоефедринов хидрохлорид. Това лекарство се използва за лечение на симптомите свързани с настинка, като повишена температура, запушен нос (назална конгестия) и простудна болка.
  Ако почувствате само един от посочените по-горе симптоми, може да е по-подходящо да вземете лекарство, което съдържа само едно от лекарствените вещества.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете АСПИРИН Комплекс
  Не приемайте АСПИРИН Комплекс
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към ацетилсалицилова киселина, псевдоефективни или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)
  ако имате анамнеза за астма, предизвикана от прилагането на салицилати или продукти с подобно действие (нестероидни противовъзпалителни средства) ако боледувате от язва на стомаха;
  ако сте с повишена склонност към кървене; ако сте бременна или кърмите;
  ако имате бъбречна или чернодробна недостатъчност;
  ако имате тежка сърдечна недостатъчност;
  ако вземате 15 mg (или повече) метотрексат седмично;
  ако имате много високо кръвно налягане или тежко заболяване на коронарните артерии; ако вземате и антидепресант, съдържащ инхибитор на моноаминооксидаза (MAO) (или сте го вземали през предшестващите две седмици).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете АСПИРИН Комплекс
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към други аналгетици, антиревматични продукти или противовъзпалителни медикаменти;
  ако страдате от алергии (напр. с обрив, сърбеж, копривна треска), астма, сенна хрема, оток на
  лигавицата на носа (полипи на носа) или хронично белодробно заболяване;
  ако вземате и други лекарства за разреждане на кръвта и за предотвратяване на съсирването й(антикоагуланти);
  ако имате анамнестични данни за язви на стомаха или стомашно-чревно кървене; ако имате увредена бъбречна и чернодробна функция;
  ако имате увредена сърдечно-съдова функция (например, когато сърцето не изпомпва достатъчно кръв в организма, намален обем на кръвта, голяма операция, кръвна инфекция или голямо хеморагично събитие);
  ако Ви предстои операция (включително малки операции като изваждане на зъб), тъй като ацетилсапициловата киселина увеличава рисковете от кръвоизливи дори в ниски дози; ако страдате от повишена активност на щитовидната жлеза, захарен диабет, сърдечни заболявания, повишено очно налягане (глаукома), уголемена простатна жлеза или чувствителност към някоя от съставките на приемани при кашлица/простуда лекарства като фенилефрин и ефедрин (симпатомимегици);
  ако приемате редовно редица болкоуспокояващи (особено комбинация от различни
  аналгетични лекарства). Вие сте с повишен риск от трайно бъбречно увреждане;
  ако сте предразположен към подагра. В ниски дози ацетилсапициловата киселина намалява
  екскрецията на пикочна киселина в урината,което може да причини пристъп на подагра.
  ако имате Г6ФД (глюкозо-б-фосфат дехидрогеназна) недостатъчност (наследствено заболяване, което засяга червените кръвни клетки), тъй като повишените дози на ацетилсалициловата
  киселина може да доведат до хемолиза (разрушаване на червените кръвни клетки)
  Ако не сте сигурни дали трябва да приемате този медикамент, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Употреба в старческа възраст
  Пациентите в старческа възраст могат да бъдат особено чувствителни към псевдоефедрин, което може да доведе до поява на безсъние или усещане на неща, които не са действителни (халюцинации).

  Деца и юноши
  Съществува възможна връзка между ацетилсалициловата киселина и синдрома на Reye, когато се прилага в детска възраст и при юноши. Синдромът на Reye е много рядко заболяване, което може да бъде фатално. Поради тази причина ацетилсалициловата киселина не трябва да се прилага на деца и юноши на възраст под 16 години, освен ако не е предписана от лекар.

  Други лекарства и АСПИРИН Комплекс
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Действието на следните лекарства може да бъде повлияно при съпътстващ прием на АСПИРИН Комплекс. Моля, уведомете Вашия лекар, тъй като той/тя може да коригира дозата на предписаните лекарствени продукти.
  АСПИРИН Комплекс може да засили ефекта на:
  Лекарства, които разреждат кръвта и предпазват от лесното съсирване на кръвта, като тиклопидин;
  Лекарства като кортизон или преднизолон, когато се приемат през устата или се инжектират; Дигоксин (за лечение на сърдечна недостатъчност или нарушен сърдечен ритъм), като увеличава количеството на дигоксин във Вашата кръв;
  Противовъзпалителни и аналгетични лекарства (нестероидни аналгетици/противовъзпалителни медикаменти);
  Лекарства за понижаване на кръвната захар (антидиабетни); Метотрексат (може да увеличи риска от нежелани реакции); Валпороева киселина (лекарства за лечение на епилепсията); Антидепресанти, включително инхибитори на MAO;
  Таблетки салбутамол, които могат да причинят нарушение на сърдечния ритъм или ускорена сърдечна дейност. Това не трябва да бъде причина да не използате вместо това инхалатор (в предписаната доза);
  Други лекарства, които съдържат фенилефрин, ефедрин или други симпатикомиметични вещества, като тези включени в назалните деконгестанти, като напр. носни капки.
  АСПИРИН Комплекс може да намали ефекта на:
  Лекарства, използвани за отстраняване на излишната вода от организма и за увеличаване на урината (антагонисти на алдостерон и бримкови диуретици);
  Лекарства, които понижават кръвното налягане (антихипертензивни, като гванетидин, метилдопа, ß-блокери);
  Лекарства за лечение на подагра, които подобряват екскрецията на пикочна киселина в урината (напр. пробеницид, сулфинпиразон).
  АСПИРИН Комплекс с храни, напитки и алкохол
  Няма значение дали продуктът се взема с или без храна. Гранулите трябва да се добавят към чаша вода и добре да се разбъркат преди употреба. Приемът на алкохол, докато вземате ацетилсалицилова киселина може да повиши риска от стомашно-чревно кървене и да увреди способността да реагирате.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Поради липсата на данни от използването на комбинацията на веществата в АСПИРИН Комплекс, продуктът не трябва да се използва по време на бременност или ако кърмите.
  Ако смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство
  Продуктът принадлежи на група лекарства (НСПВС), които могат да увредят фертилитета при жени. Този ефект е обратим при спиране на приложението на лекарството.

  Шофиране и работа с машини
  При лечение с този лекарствен продукт, Вашата способност да реагирате може да бъде увредена. Рискът може да бъде допълнително повишен, ако в същото време пиете и алкохол. Това трябва да се има предвид, когато е необходимо повишено внимание, напр. при шофиране.
  АСПИРИН Комплекс съдържа захароза
  Този лекарствен продукт съдържа 2 g захароза (захар) на саше (еквивалентна на 0,17 хлебни единици ХЕ). Това трябва да се има предвид при пациенти със захарен диабет. Ако сте били уведомени от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар пртди да приемете този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате АСПИРИН Комплекс
  Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в листовката или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сшурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако не е предписано друго, дозировката е представена на следната таблица:
  Възраст Единична доза Обща дневна доза
  Възрастни 1-2 сашета До б сашета
  Ако е необходимо, единичната доза може да се приема през интервали от 4 до 8 часа. Общата дневна доза не трябва да надвишава 6 сашета.
  Изсипете съдържанието на едно или две сашета АСПИРИН Комплекс в чаша с вода и разбъркайте добре. Незабавно изпийте цялото съдържание на чашата. Внимание: гранулите не се разтварят напълно.
  Не приемайте това лекарство в продължение на повече от 3 дни, без да говорите с Вашия лекар.

  Употреба при деца и юноши
  Да не се дава на деца и юноши на възраст под 16 години, освен ако не е предписано от лекар. Поради ограничения опит не могат да бъдат дадени препоръки за дозиране при подрастващи.
  Ако сте приели повече от необходимата доза АСПИРИН Комплекс
  При предозиране може да се появи главоболие, световъртеж, гърчове, гадене, шум в ушите, ускорена сърдечна дейност (тахикардия), болка в гърдите, възбуда или недостиг на въздух. Ако се подозира предозиране с този продукт, незабавно уведомете Вашия лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Честота: с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка).
  Възможни нежелани реакции, причинени от ацетилсалицилова киселина
  Посочените по-долу нежелани реакции са много сериозни и може да се наложи да получите спешна медицинска помощ или да бъдете хоспитализирани. Незабавно уведомете Вашия лекар или посетете най-близката болница, ако забележите някоя от следните реакции:
  Стомашни язви, които в изолирани случаи могат да доведат до перфорация; Стомашно-чревно кървене, което в изолирани случаи може да доведе до желязодефицитна анемия. Проявите на стомашно-чревното кървене включват изхождане на черни изпражнения или повръщане на кръв;
  Алергични реакции (като затруднено дишане, обрив с възможно спадане на кръвното налягане), особено при астматици.
  Хемолиза (разрушаване на червените кръвни клетки) при тежки форми на Г6ФД (глюкозо-6-фосфат дехидрогеназна) недостатъчност Бъбречно увреждане, бъбречна недостатъчност.
  Други сериозни нежелани реакции, за които може да се наложи да получите специализирана лекарска помощ са:
  Повишен риск от кървене;
  Стомашно-чревно неразположение като стомашна болка, нарушено храносмилане и възпаление на лигавицата на стомаха; Повишени нива чернодробни белтъци (ензими). Чувство на замаяност, шум в ушите (тинитус). Уведомете Вашия лекар, ако забележите някоя от изброените по-горе реакции.
  Следните нежелани реакции са леки: Гадене, повръщане, диария
  Възможни нежелани реакции, причинени от псевдоефедрин
  Посочените по-долу нежелани реакции са сериозни и може да се наложи да получите спешна медицинска помощ. Незабавно уведомете Вашия лекар, ако забележите:
  Реакции върху сърцето (напр. ускорена или неравномерна сърдечна дейност); Задържане на урина, особено при пациенти с увеличена простата; Повишено кръвно налягане, макар и не при контролирана хипертония;
  Безсъние, рядко халюцинации и други прояви на стимулиране на централната нервна система; Реакции върху кожата (напр. обрив, копривна треска, сърбеж).
  Ако получите някоя от описаните по-горе нежелани реакции, прекратете приема на лекарствения продукт. Уведомете Вашия лекар, за да може той/тя да направи оценка на сериозността на реакцията и да реши какви необходими действия трябва да се предприемат.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.
  Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителната агенция по лекарствата
  ул.”Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.: +35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате АСПИРИН Комплекс
  Съхранявайте това лекарство на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и сашетата. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа АСПИРИН Комплекс
  Всяко саше съдържа активните вещества: ацетилсалицилова киселина (500 mg) и псевдоефедринов хидрохлорид (30 mg).
  Другите съставки са: лимонена киселина безводна, захароза, хипромелоза, портокалов аромат (включително бензилов алкохол, алфа токоферол, модифицирано нишесте и малтодекстрин).

  Как изглежда АСПИРИН Комплекс и какво съдържа опаковката
  Бели до жълтеникави гранули за перорална суспензия. Този продукт се предлага в опаковки с 10 или 20 сашета.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба и производител

  Притежател на разрешението за употреба
  Байер България ЕООД
  ул. „Резбарска” № 5,1510 София
  България

  Производител Bayer Bitterfeld GmbH ОТ Greppin, Salegaster Chaussee 1, D-06803 Bitterfeld-Wolfen Германия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки на £ИП под следните имена
  Макар че този продукт е регистриран в други държави-членки, той не винаги може да бъде пуснат в продажба.
  Germany: Aspirin Complex 500 mg / 30 mg Granulat zur Herstellung einer Suspension zum
  Einnehmen
  Austria: Aspirin Complex Granulat zur Herstellung einer Suspension zum Einnehmen
  Bulgaria: Аспирин Комплекс 500 mg / 30 mg Гранули за перорална суспензия
  Czech Rep: Aspirin Complex 500 mg / 30 mg por.gra.sus.
  Hungary: Aspirin Komplex 500 mg / 30 mg granulátum belsöleges szuszpenzióhoz
  Poland: Aspirin Complex 500 mg / 30 mg Granulat do sporz^dzania zawiesiny doustnej
  Slovenia: Aspirin Complex 500 mg/30 mg zrnca za peroralno suspenzijo
  Slovakia: ASPIRIN COMPLEX 500 mg / 30 mg Granulát na perorálnu suspenziu

  Дата на последно преразглеждане иа листовката хх/хххх

  Описание на АСПИРИН КОМПЛЕКС Сашети 500 мг х 10

  АСПИРИН КОМПЛЕКС / ASPIRIN COMPLEX Сашети описание:

  АСПИРИН Комплекс действа противовъзпалително, намалява температурата, отпушва носа и облекчава простудната болка. Белите до жълтеникави гранули съдържат две лекарствени вещества, ацетилсалицилова киселина (Aspirin) и псевдоефедринов хидрохлорид. Това лекарство се използва за лечение на симптомите свързани с настинка, като повишена температура, запушен нос (назална конгестия) и простудна болка. 
  Ако почувствате само един от посочените по-горе симптоми, може да е по-подходящо да вземете лекарство, което съдържа само едно от лекарствените вещества. 

  АСПИРИН КОМПЛЕКС / ASPIRIN COMPLEX Сашети приложение и дозировка:

  Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в листовката или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако не е предписано друго, дозировката е представена на следната таблица: 
  ВъзрастЕдинична дозаОбща дневна доза 
  Възрастни 1-2 сашета До б сашета 
  Ако е необходимо, единичната доза може да се приема през интервали от 4 до 8 часа. Общата дневна доза не трябва да надвишава 6 сашета. 
  Изсипете съдържанието на едно или две сашета АСПИРИН Комплекс в чаша с вода и разбъркайте добре. Незабавно изпийте цялото съдържание на чашата. Внимание: гранулите не се разтварят напълно. 
  Не приемайте това лекарство в продължение на повече от 3 дни, без да говорите с Вашия лекар. 

  АСПИРИН КОМПЛЕКС / ASPIRIN COMPLEX Сашети състав:

  Всяко саше съдържа активните вещества: ацетилсалицилова киселина (500 mg) и псевдоефедринов хидрохлорид (30 mg). 
  Другите съставки са: лимонена киселина безводна, захароза, хипромелоза, портокалов аромат (включително бензилов алкохол, алфа токоферол, модифицирано нишесте и малтодекстрин). 

  АСПИРИН КОМПЛЕКС Сашети 500 мг х 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 10,50 лв. Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  АСПИРИН КОМПЛЕКС Сашети 500 мг х 10 се произвежда от Bayer и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,05 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа