Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ГРИПЕКС МАКС Табл. 10 бр.

  • ГРИПЕКС МАКС Табл. 10 бр. 6,50 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Листовка: информация за потребителя
  Грипекс Макс
  500 mg/30 mg/15 mg Филмирани таблетки парацетамол /псевдоефедринов хидрохдорид/декстрометорфанов хидробромид
  Gripex Мах 500 mg/30 mg/15 mg Film-coated tablets
  Paracetamol/Pseudoephedrine hydrochloride/Dextromethorphan hydrobromide
  Прочетете внимателно цнлата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка, или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. - Ако след 3 дни не се почувствате по-добре, или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.
  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Грипекс Макс и за какао се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Грипекс Макс
  3. Как да приемате Грипекс Макс
  4. Възможни нежелани реакции
  5 Как да съхранявате Грипекс Макс
  (у. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  1. Какво представлява Грипекс Макс и за какво се използва
  Грипекс Макс е многокомпонентен лекарствен продукт. Продуктът има три активни съставки: парацетамол, псевдоефедрин и дестрометорфан. Парацетамолът притежава температуропонижаващ и аналгетичен ефект, дестрометорфанът има противокашлично действие., а ефедринът възстановява проходимостта на носа. Грипекс Макс е предназначен за лечение на възрастни и на деца над 12 годишна възраст. Продуктът е показан за облекчаване на симптомите при простуда, грип и грипоподобни състояния (втрисане, възпаление на носната лигавица, суха кашлица, главоболие, сухота в гърлото, мускулни и костно-ставни болки).
  2, Какво трябва да знаете, преди да използвате Грипекс Макс Не използвайте Грипекс Макс при;
  - Ако сте алергични към активните вещества, или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в т,б).
  - Едновременно приложение на други лекарствени продукти, които съдържат парацетамол- Лечение с МАО инхибитори или по-рано от две седмици след преустановяване на приложението им.
  7
  - Вроден дефицит на глкжозо-6-фосфат дехидрогеназа.
  - Тежка чернодробна или бъбречна недостатъчност.
  - Тежка артериална хипертония.
  - Исхемична болест на сърцето.
  - Алкохолизъм..
  - Бронхиална астма.
  - ХОББ
  - Дихателна недостатъчност, подтискане на дишането.
  - По време на бременност и кърмене.
  - Да не се използва при деца лод 12 годишна възраст.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да използвате Грипекс Макс. Приемането на лекарствения продукт от хора с чернодробна недостатъчност, както и злоупотребяващи с алкохол и гладуващи, крие риск от чернодробно увреждане. Лекарственият продукт трябва да се използва внимателно при болни с бъбречна недостатъчност, артериална хипертония, сърдечна аритмия, емфизем, повишено вътреочно налягане, аденом на простатната жлеза, хипертиреоидизъм, диабет и при пациенти, третирани с анксиолитични средства, трициклични антидепресанти, други симпатикомиметици (напр. продукти, редуциращи хиперемията), потискащи апетита лекарствени продукти и подобни на амфетамина психостимуланти. Продуктът не трябва да се прилага при пациенти с хронична продуктивна кашлица. Лекарственият продукт не трябва да се използва при болни с дихателна недостатъчност, бронхиална астма и такива с риск от дихателна недостатъчност. Грипекс Макс трябва да се прилага внимателно при пациенти, които приемат антитромботични продукти. По време на лечение с лекарствения продукт е забранена консумацията на алкохол. Консултирайте се с Вашия лекар, в случай че симптомите се влошат или не изчезнат след 3 дни.
  Консултирайте се с Вашия лекар, дори ако предпазните мерки, посочени по-горе се отнасят за състояния в миналото.
  Други лекарства и Грипекс Макс
  Информацията, включена в тази листовка може да се отнася също така за лекарствени продукти, използвани в миналото или лекарства, които ще се прилагат в бъдеще. Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Взаимодействието на Грипекс Макс с други лекарствени продукти е следствие на взаимодействие на активните съставки.
  Парацетамол
  - Поради риск от предозиране, продуктът не трябва да се приема едновременно с други лекарствени продукти, които съдържат парацетамол.
  - Лекарствата, които ускоряват изпразването на стомаха (напр. метоклопрамид) ускоряват абсорбцията на парацетамол, докато лекарствени продукти, които забавят изпразването на стомаха (напр. пропантелин) може да забавят абсорбцията на парацетамол.
  - Едновременното приложение на парацетамол и МАО инхибитори, както и прилагането на продукта по-рано от две седмици след преустановяване приема на тези лекарства, може да предизвика поява на възбуда и треска.
  - Едновременното използване на парацетамол и зидовудин (AZT) може да усили токсичните ефекти на зидовудин спрямо костния мозък.
  - Парацетамол може да усили ефекта на антитромботичните агенти (кумаринови деривати
  - Едновременното приложение на парацетамол с лекарствени продукти, които чернодробния метаболизъм, напр. сънотворни средства или антиепилептични (напр. фенобарбитал, фенитоин, карбамазепин ), или рифампицин, може да доведе до увреждане на черния дроб. дори при използване на препоръчваните дози парацетамол
  - Консумацията на алкохол по време на лечението с парацетамол води до образуване на токсичен метаболит, който предизвиква некроза на чернодробните клетки, което води до чернодробна недостатъчност.
  Псевдоефедрин
  - Едновременното приложение с албутерол може да усили вазоконстриктивните ефекти. Да не се използва едновременно с аминофилин и симпатикомиметични агенти.
  - Едновременното приложение с други симпатикомиметични продукти, напр. средства, които намаляват хиперемията, потискат апетита или психостимуланти, сходни с амфетамините, може да доведе до повишаване на кръвното налягане.
  - Амониевият хлорид удължава продължителността на ефекта на псевдоефедрин,
  - Неутрализиращите агенти (които се използват при лечението на язвената болест) може да увеличат абсорбцията на псевдоефедрин.
  - МАО инхибиторите забавят елиминацията на псевдоефедрин от организма. Псевдоефедрин намалява ефектите на антихипертензивните лекарствени продукти и може да окаже влияние върху действието на дигиталисовите гликозиди*
  - Да не се използва едновременно с фуразолидин.
  Декстрометорфан
  Да не се използва едновременно с МАО инхибитори.
  Грипекс Макс с храни, напитки и алкохол
  Усвояването на продукта не се повлиява чувствително от храната.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Грипекс Макс е противопоказан по време на бременност и кърмене.
  Шофиране и работа с машини
  По време на приема на Грипекс Макс, шофирането или работата с машини трябва да се извършват внимателно, поради риск от заспиване и световъртеж.
  3. Как да приемате Грипекс Макс
  Грипекс Макс се отпуска без лекарско предписание. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка.
  Възрастни: Перорално. I до 2 таблетки 3 - 4 пъти дневно. Да не се приемат повече от 8 таблетки дневно.
  Деца над 12 годишна възраст: Перорално. 1 до 2 таблетка 3 пъти дневно. Да не се приемат повече от 6 таблетки дневно.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Грипекс Макс
  Незабавно се обърнете към Вашия лекар или фармацевт. Грипекс Макс съдържа три активни вещества. Проявите на предозиране може да са в резултат на ефектите на едно от тях или на всички компоненти.
  Умишленото или случайно предозиране с продукта може да предизвика, няколко или повече часа след приема, прояви като гадене, повръщане, много обилно изпотяване, сънливост, обща слабост, безпокойство и тремор, нистагъм, повишение на кръвното налягане, припадъци, дизурия и задух. Тези симптоми може да изчезнат на следващия ден, въпреки че се развива чернодробна недостатъчност, която no-късно се проявява с чувство на разк; епигастриума, възобновяване на гаденето и жълтеница. При предозиране трябва бъде потърсена медицинска помощ. Лечението трябва да се провежда в болнична обстановка. То се изразява в ускоряване на елиминацията на съставките на продукта и поддържане на жизнените функции- При предозиране с парацетамол може да се наложи прилагане на антидоти(N-ацетилцистеин и/или метионин).
  Ако сте пропуснали да приемете Грипекс Макс
  Грипекс Макс се използва за незабавно лечение на прояви и симптоми, които възникват при обикновена настинка или грип. Ако сте пропуснали да вземете това лекарство, а проявите на заболяването все още остават, вземете следващата доза Грипекс Макс, Не приемайте двойна доза. за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на Грипекс Макс, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Грипекс Макс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Честотата на нежеланите лекарствени реакции е класифицирана както следва:
  Много чести: може да засегнат повече от ] на 10 пациента
  Чести: може да засегнат до 1 от 10 пациента
  Нечести нежелани реакции: може да засегнат до I на 100 пациента
  Редки: може да засегнат до 1 на 1000 пациента
  Много редки; може да засегнат до 1 на 10000 пациента
  С неизвестна честота: честотата не може да се определи от наличните данни.
  Евентуални нежелани реакции свързани с парацетамол:
  Нарушения на кръвта и лимфната система:
  Редки: анемия, потискане на костния мозък, тромбоцитопения (намален брой тромбоцитнХ агранулоцитоза (липса на гранулоцити в кръвта), левколения (намален брой левкоцити), неутропения.
  Сърдечни нарушения/Съдови нарушения: Редки: отоци.
  Стомашно-чревни нарушения:
  Редки: остър и хроничен панкреатит, кървене, коремни болки, диария, гадене, повръщане* чернодробна недостатъчност, чернодробна некроза, жълтеница
  Нарушения на кожата и подкожната тъкан:
  Редки: сърбеж, обрив, изпотяване, червено морави петна по кожата и лигавиците, ангиоедем, уртикария.
  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища: Редки: нефропатия, тубулни нарушения.
  Парацетамол е широко използван лекарствен продукт и съобщенията по отношение на нежеланите лекарствени реакции са редки и обикновено свързани с предозиране. Наблюдавани са единични случаи на епидермална некролиза, синдром на Stevens-Johnson, еритема мултиформе, оток на ларинкса, анафилактичен шок и замаяност.
  Нефротоксичните прояви са редки, не е отбелязана връзка с терапевтичните дози, с изключение на случаи с хронично използване на лекарствения продукт.
  Евентуални нежелани реакции, свързани с псевдоефедринов хндрохлорид
  Поради малкия брой съобщения за нежелани лекарствени реакции, свързани с употребата на псевдоефедрин, не е възможно да се определи точната честота на тяхното възникване изглежда, че тези реакции са редки яли много редки.
  Нрушения на метаболизма и храненето: С неизвестна честота: повишена жажда.
  Психични нарушения
  С неизвестна честота: халюцинации (особено при деца). Нарушения на нервната система:
  С неизвестна честота: безсъние, неспокойство, тревожност, замаяност, мускулна слабост, тремор.
  Сърдечни на рутения:
  С неизвестна честота: сърдечна аритмия, тахикардия. Стомашно-чревни нарушения
  Нечести: гадене, гастро-интестинални нарушения, повръщане.
  Нарушения на кожата и подкожната тъкан: С неизвестна честота зачервяване, обрив, обилно изпотяване.
  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища: С неизвестна честота: задръжка на урината (особено при мъже).
  Евентуални нежелани реакции, свързани с декстрометорфанов хидробромид:
  Нарушения на имунната система Много редки: реакции на свръхчувствителност
  Нарушения на нервната система: Нечести: уморяемост, замаяност.
  Много редки: сънливост, халюцинации, развитие на зависимост при злоупотреба. Стомашно-чревни нарушения:
  Нечести: гадене, гастро-интестинални нарушения, повръщане.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неолисани в тази листовка нежелани реакции.
  5. Как да съхранявате Грипекс Макс
  Да се съхранява под 25° С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте след изтичане срока на годност отбелязан върху опаковката.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Грипекс Макс
  Активните вещества са:
  Парацетамол 500,0 mg Псевдоефедринов хидрохлорид 30.0 mg
  Декстрометорфанов хидробромид 15,0 mg
  Другите съставки са: повидон, микрокристална целулоза, кросповидон, прежелатинизнр&но нишесте, стеаринова киселина, силициев диоксид, колоиден, безводен.
  Филмова обвивка: Опадрай жълт (хипромелоза, титаноа диоксид, алуминиев лак с тартразин, Макрогол 400).
  Мастило: шеллак, железен оксид (черен), п-6утилов алкохол, нзопропилов алкохол, амониев хидроксид 28 %, пропиленгликол.
  Как изглежда Грип екс Макс и какво съдържа опаковката
  6 филмирани таблетки н блистер от PVC/PVDC/AI фолио в картонена кутия с информация за потребителя.
  6 филмирани таблетки в 3 сашета (всяко по 2 таблетки) в картонена кутия с информация за потребителя.
  10 филмирани таблетки в блистер от PVC/PVDC7A1 фолио в картонена кутия с информация за
  потребителя,
  12 филмирани таблетки в блистер от PVC/PVDC/AI фолио в картонена кутия с информация за потребителя.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  US Pharmacia Sp, zo.o.,
  uLZiebicka 40, 50-507 Wroclaw, Полша
  Дата на последно преразглеждане на листовката
  Август/2013

  Описание на ГРИПЕКС МАКС Табл. 10 бр.

  ГРИПЕКС МАКС / GRIPEX MAX таблетки показания:

  Грипекс Макс е многокомпонентен лекарствен продукт. Продуктът има три активни съставки: парацетамол, псевдоефедрин и дестрометорфан. Парацетамолът притежава температуропонижаващ и аналгетичен ефект, дестрометорфанът има противокашлично действие, а ефедринът възстановява проходимостта на носа. Грипекс Макс е предназначен за лечение на възрастни и на деца над 12 годишна възраст. Продуктът е показан за облекчаване на симптомите при простуда, грип и грипоподобни състояния (втрисане, възпаление на носната лигавица, суха кашлица, главоболие, сухота в гърлото, мускулни и костно-ставни болки).

  ГРИПЕКС МАКС / GRIPEX MAX таблетки дозировка и приложение:

  Възрастни:
  Перорално. 1 до 2 таблетки 3 - 4 пъти дневно. Да не се приемат повече от 8 таблетки дневно.

  Деца над 12 годишна възраст:
  Перорално. 1 до 2 таблетка 3 пъти дневно. Да не се приемат повече от 6 таблетки дневно.

  ГРИПЕКС МАКС / GRIPEX MAX таблетки състав:

  - Парацетамол - 500,0 mg;
  - Псевдоефедринов хидрохлорид - 30,0 mg;
  - Декстрометорфанов хидробромид - 15,0 mg.

  Другите съставки са: повидон, микрокристална целулоза, кросповидон, прежелатинизирано нишесте, стеаринова киселина, силициев диоксид, колоиден, безводен.

  Филмова обвивка: Опадрай жълт (хипромелоза, титанов диоксид, алуминиев лак с тартразин, Макрогол 400).

  Мастило: шеллак, железен оксид (черен), n-бутилов алкохол, изопропилов алкохол, амониев хидроксид 28 %, пропиленгликол.

  ГРИПЕКС МАКС Табл. 10 бр. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,50 лв. Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ГРИПЕКС МАКС Табл. 10 бр. се произвежда от US Pharmacia и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,65 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа