Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КСИЛОФАРМ 0.05% 10МЛ

  • КСИЛОФАРМ 0.05% 10МЛ 2,60 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА

  XYLOPHARM® 0,05% капки за нос, разтвор
  КСИЛОФАРМ 0,05% капки за нос, разтвор

  XYLOPHARM® 0,1% капки за нос, разтвор
  КСИЛОФАРМ 0,1% капки за нос, разтвор

  Ксилометазолин (xylometazoline)

  • Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява XYLOPHARM® и за какво се използва
  2. Преди да приложите XYLOPHARM®
  3. Как да прилагате XYLOPHARM®
  4. Възможни нежелани ефекти
  5. Съхранение на XYLOPHARM®
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА XYLOPHARM® И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА XYLOPHARM съдържа лекарствено вещество от групата на така наречените деконгестанти. При накапване в носа действа директно върху кръвоносните съдове (артерии и вени) в носната лигавица като предизвиква свиването им. В резултата на това притока на кръв към носа и синусите намалява, отока на лигавицата спада, отделянето на секрети намалява, проходимостта на носните ходове и дишането се подобряват. Ефектът на лекарството настъпва бързо (2-3 минути) и продължава от 6 до 12 часа.
  XYLOPHARM® се използва за повлияване на отока при остър, вазомоторен и алергичен ринит; за подпомагане дренажа на секретите при синузити; в комплексната терапия на възпаление на средното ухо за отбъбване на лигавицата в носоглътката.
  XYLOPHARM® капки за нос 0,1% е предназначен за приложение при възрастни и деца над 12 годишна възраст.
  XYLOPHARM® капки за нос 0,05% е предназначен за" приложение при деца.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖИТЕ XYLOPHARM®
  Не трябва да се прилага XYLOPHARM®:
  • Ако сте алергични (с повишена чувствителност) към лекарственото вещество ксилометазолин или някое от помощните вещества на продукт;
  • При операции, които са извършени през носа;
  • Хроничен атрофичен ринит;
  • Новородени, кърмачета и деца до 2 годишна възраст.

  Предупредете лекуващия лекар ако имате:
  • Заболявания на сърцето (исхемична болест, ригьмни нарушения);
  • Високо кръвно налягане;
  • Заболяване на щитовидната жлеза (тиреотоксикоза);
  • Повишено вътреочно налягане (глаукома);
  • Уголемяване на простатата;
  • Диабет.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Въпреки че XYLOPHARM® е лекарство, което се прилага в носа, е възможно, макар и рядко, да взаимодейства с лекарства, които се приемат през устата. Не прилагайте XYLOPHARM® ако приемате или сте приемали през последните 2 седмици лекарства за лечение на депресия и паркинсонизъм (антидепресанти и МАО-инхибитори).

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство, ако сте бременна или планирате да забременеете. Приложението на XYLOPHARM® по време на бременност е възможно само в случаите на сериозни медицински показания за това. Необходимо е да се избягва приложението му по време на кърмене, тъй като няма данни дали лекарственото вещество се екскретира в кърмата.

  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини XYLOPHARM®, при продължителна употреба и във високи дози, макар и рядко, може да предизвика виене на свят, тремор, нарушение на сърдечния ритъм, повишаване на кръвното налягане. В тези случаи способността Ви за шофиране и работа с машини може да бъде нарушена.

  3. КАК ДА ПРИЛАГАТЕ XYLOPHARM
  Прилагайте XYLOPHARM® като спазвате инструкциите в тази листовка или както Ви е препоръчал лекуващия лекар. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  За да накапете капките в носа трябва да сте с наклонена назад глава. При прилагането на лекарството се постарайте да не докосвате вътрешната повърхност на ноздрите с откапващото устройство.
  Не прилагайте същото флаконче с капки за нос и откапващото устройство на други болни за да се избегне разпространяването на инфекцията! Не превишавайте дозата, посочена в тази листовка!
  Не прилагайте лекарството повече от 5 дни. Продължителното лечение може да предизвика увреждане на носната лигавица и хронично запушване на носа (конгестия). Ако не сте почувствали облекчение на симптомите, консултирайте се с лекар. , При необходимост от повторно лечение с XYLOPHARM®, започнете приложението на капките след прекъсване от няколко дни.
  Лекарството не трябва да се прилага по-често от 2-3 пъти дневно (през 8 - 10 часов интервал).

  XYLOPHARM капки за нос 0.1%
  При възрастни и деца над 12-годишна възраст се прилагат по 1-2 капки от разтвора във всяка ноздра 2-3 пъти дневно.
  XYLOPHARM капки за нос0.05%
  При деца от 6 до 12-годишна възраст се прилагат по 2-3 капки от разтвора във всяка ноздра 2-3 пъти дневно.
  При деца от 2 до 6-годишна възраст се прилагат по 1 -2 капки от разтвора във всяка ноздра 2-3 пъти дневно.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Ако сте приложили повече капки XYLOPHARM® от необходимото
  При предозиране или случайно поглъщане могат да се наблюдават следните симптоми: силно главоболие, гадене, повръщане, разширение на зеницата, повишаване на кръвното налягане, сърцебиене, загуба на съзнанието. В някои случаи могат да се наблюдават сънлвост, понижаване на телесната температура, забавяне на сърдечния ритъм, рязко спадане на артериалното налягане. При поява на тези симптоми потърсете лекарска помощ.

  Ако сте пропуснали да приложите XYLOPHARM®
  Ако сте пропуснали една доза, приложете капките за нос колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващото приложение на лекарството, приложето го както обикновено. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да прилагате лекарството, както е посочено в тази листовка или Ви е предписано от лекар.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, XYLOPHARM® може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция.
  При употребата на XYLOPHARM®, особено при по-чувствителни пациенти, могат да се наблюдават реакции на мястото на приложение като чувство на парене, сухост на носната лигавица и фарингса. При продължителна употреба във високи дози могат да се появат, макар и рядко, следните нежелани лекарствени реакции: главоболие, световъртеж, безсъние, ускоряване на сърдечния пулс, повишаване на кръвното налягане, засилване отока на носната лигавица и влошаване проходимостта на носните ходове.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА XYLOPHARM®
  Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка, на защитено от светлина място, при температура под 25°С!
  Съхранявайте лекарството на сигурно място, където децата не могат да го видят и достигнат.
  Лекарството не трябва да се използва след изтичане срока на годност, отбелязан на опаковката.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Създайте си навик да връщате неизползваните или стари лекарства на Вашия фармацевт.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа XYLOPHARM® XYLOPHARM® капки за нос 0,05 %
  В 1 мл разтвор се съдържа лекарствено вещество ксилометазолин хидрохлорид (xylometazoline hydrochloride) 0,5 мг. XYLOPHARM® капки за нос 0,1%
  В 1 мл разтвор се съдържа лекарствено вещество ксилометазолин хидрохлорид (xylometazoline hydrochloride) 1 мг.
  Другите съставки са натриев хлорид, дисодиум ЕДТА, НС1, триетаноламин, бензалкониев хлорид, пречистена вода.

  Как изглежда XYLOPHARM® и какво съдържа опаковката
  По 10 мл бистър, безцветен разтвор в бяла, непрозрачна бутилка от полипропилен с капачка с осигурителен пръстен от полиетилен. По 1 бутилка се поставя в картонена кутия, заедно с откапващо устройство и листовка.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  УНИФАРМ АД, България 1797 София, ул."Тр. Станоев" 3

  Последна редакция на текста: 21.09.2006 г.

  Описание на КСИЛОФАРМ 0.05% 10МЛ

  СЪСТАВ: В 1 мл - 0.5 мг xylometazoline hydrochloride ПОКАЗАНИЯ: За намаляване отока на носната лигавица при остра хрема, пристъпи на обилен носен секрет, алергична хрема, остри синуити. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: При деца над 1 година по 1 капка 1-2 пъти дневно. Продължителността на лечението не трябва да превишава 5 дни (възможно е развитие на тахифилаксия и хипертрофия на носната лигавица).

  КСИЛОФАРМ 0.05% 10МЛ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 2,60 лв. Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  КСИЛОФАРМ 0.05% 10МЛ се произвежда от Унифарм АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,26 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа