Сайтът използва бисквитки.

 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • ТАЙЛОЛ ХОТ Д САШЕ Х 12 /ЗА ДИАБЕТИЦИ/

  • ТАЙЛОЛ ХОТ Д САШЕ Х 12 /ЗА ДИАБЕТИЦИ/ 10,80 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  TYLOL HOT D 500 mg / 4 mg / 60 mg powder for oral suspension
  ТАЙЛОЛ XOT Д 500 mg / 4 mg / 60 mg прах за перорална суспензия
  парацетамол / хлорфенираминов малеат / псевдоефедринов хидрохлорид
  (paracetamol / chlorpheniramine maleate / pseudoephedrine hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ТАЙЛОЛ ХОТ Д и за какво се използва
  2. Преди да приемете ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  3. Как да приемате ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАЙЛОЛ ХОТ Д И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  ТАЙЛОЛ ХОТ Д има аналгетично (болкоуспокояващо), антипиретично (понижаващо температурата), антихистаминово (противоалергично) и намаляващо отока на лигавицата на горните дихателни пътища действие, което се дължи на активните му съставки: парацетамол, хлорфенираминов малеат и псевдоефедринов хидрохлорид. Парацетамолът облекчава болката и понижава телесната температура.
  Хлорфенираминовият малеат облекчава следните симптоми: хрема, оток на носната лигавица, зачервяване и/или свръхчувствителност на очите.
  Псевдоефедриновият хидрохлорид намалява отока на лигавицата на горните дихателни пътища.
  ТАЙЛОЛ ХОТ Д е показан за облекчаване на следните симптоми на простуда и грип:
  • назална конгестия (запушване на носа)
  • хрема
  • кихане
  • повишена телесна температура
  • лека до умерена болка от различен произход •
  Тъй като ТАЙЛОЛ ХОТ Д не съдържа захар, той е подходящ за диабетици и пациенти, които предпочитат нискокалорична диета.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  Не приемайте ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към парацетамол, хлорфенираминов малеат и/или псевдоефедринов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на ТАЙЛОЛ ХОТ Д. Алергичната реакция може да се разпознае по наличието на: обрив, сърбеж, зачервяване на кожата или затруднено дишане.
  • ако страдате от тежко чернодробно и/или бъбречно заболяване.
  • ако приемате МАО инхибитори (за лечение на депресия и други психични заболявания). За да започнете лечение с ТАЙЛОЛ ХОТ Д, не трябва да сте приемали такива лекарства поне 2 седмици.
  • Тъй като ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин, то болните, страдащи от фенилкетонурия не трябва да използват този продукт.

  Обърнете специално внимание при употребата на ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  Консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете да приемате ТАЙЛОЛ ХОТ Д, в случай че страдате от:
  • чернодробни увреждания
  • бъбречни увреждания
  • белодробни увреждания
  • предшестваща анемия
  • тежки сърдечни заболявания
  • бронхиална астма
  • глаукома (повишено вътреочно налягане)
  • хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза)
  • хипертония (високо кръвно налягане)
  • непоносимост към някои захари
  • захарен диабет
  - Избягвайте едновременното приложение на ТАЙЛОЛ ХОТ Д с други парацетамол -съдържащи продукти, тъй като това може да доведе до предозирането на парацетамол.
  - Ако употребявате антихипертензивни лекарства (за понижаване на високо кръвно налягане) и/или антидепресанти, трябва да се посъветвате със съответния специалист.
  - Употребата на ТАЙЛОЛ ХОТ Д при деца под 12 години трябва да става само под лекарски контрол или да използват ТАЙЛОЛ ХОТ ЗА ДЕЦА.
  - При лечение с ТАЙЛОЛ ХОТ Д трябва да се избягва употребата на алкохол, защото бдителността може да се понижи.
  - Консултация с лекар е наложителна, ако високата температура продължи повече от 3 дни, а другите симптоми - повече от 5 дни.
  - Да не се превишава препоръчаната максимална дневна доза или тази, предписана от лекаря.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  При дози, надвишаващи препоръчаните се потенцира ефекта на продължително прилагани антикоагуланти (противосъсирващи лекарства). Едновременният прием на някои лекарства за лечение на депресия, успокоителни, лекарства за епилепсия, както и големи количества алкохол, увеличава вероятността от поява на нежелани лекарствени реакции, предизвикани от парацетамол.
  Рядко може да настъпи повишаване на артериалното налягане, при едновременното приложение на псевдоефедринов хидрохлорид с деконгестанти, трициклични антидепресанти, лекарства подтискащи апетита, амфетамини като психостимуланти и МАО инхибитори. Антихипертинзивната ефективност на метилдопа (при високо кръвно налягане), алфа и бета адренергични блокери, гуанетидин намалява при едновременно приложение с псевдоефедринов хидрохлорид.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. При бременни и кърмачки е препоръчителен лекарски контрол.

  Шофиране и работа с машини
  По време на лечение с ТАЙЛОЛ ХОТ Д може да се появи умора, сънливост или световъртеж, затова шофирането на автомобил и управлението на потенциално опасни машини трябва да става внимателно.

  Важна информация относно някои от съставките на ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт. Този лекарствен продукт съдържа 3,4 g лактоза (1,7 g глюкоза и 1,7 g галактоза) на доза. Това трябва да се има предвид при пациенти със захарен диабет.
  Този лекарствен продукт съдържа 6,3 mmol (144,3 mg) натрий в едно саше. Това трябва да се има предвид при пациенти на диета с контролиран прием на натрий.
  Лекарственият продукт съдържа оцветител сънсет жълто, който може да причини алергични реакции.
  ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа източник на фенилаланин. Може да е вреден за хора с фенилкетонурия.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  Важно е да използвате ТАЙЛОЛ ХОТ Д правилно. Внимателно следвайте препоръчителната дозировка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  ТАЙЛОЛ ХОТ Д се приема през устата.
  Препоръчителната дозировка на ТАЙЛОЛ ХОТ Д е посочена по-долу: Съдържанието на всяко саше се разтваря в 160 ml топла вода (стандартна чаша) и се изпива веднага, без изчакване. Ако е необходимо, следващата доза да се вземе след интервал от 6 часа. Препоръчителната максимална дневна доза е 4 сашета.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  Ако смятате, че сте приели повече от препоръчаната доза, незабавно потърсете лекарска помощ, независимо от факта, че може да се чувствате добре, тъй като приемът на прекалено голямо количество парацетамол може да доведе до увреждане на черния дроб. Най-честите симптоми на предозиране се изразяват с гадене, повръщане, коремни болки, световъртеж, появата на алергични реакции от страна на кожата (най-често зачервяване и сърбеж), халюцинации, изпотяване и общо неразположение и др.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ТАЙЛОЛ ХОТ Д може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  ТАЙЛОЛ ХОТ Д се понася добре. В терапевтични дози, обикновено парацетамол се понася добре. В редки случаи може да предизвика алергични реакции, като например обрив и сърбеж. В редки случаи при продължителен прием на по-високи дози може да се наблюдават различни промени в кръвната картина.
  Нежеланите реакции от псевдоефедриновия хидрохлорид са много редки. Съобщава се за нарушение на съня, халюцинации, алергични реакции и задържане на урина.
  Хлорфенираминовият малеат може да причини сънливост, алергични реакции, замъглено виждане, задържане на урина, сухота в устата, главоболие, световъртеж, липса на апетит, повръщане, диария, сърцебиене, аритмия, понижаване на кръвното налягане, хепатит, хемолитична анемия (намаляване на броя на червените кръвни клетки, което може да доведе до бледост или пожълтяване на кожата, слабост или задух).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Да се съхранява под 25°С. Да се пази от светлина и влага.
  Не използвайте ТАЙЛОЛ ХОТ Д след срока на годност, отбелязан върху сашето и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа ТАЙЛОЛ ХОТ Д
  Активните вещества са: парацетамол, хлорфенираминов малеат, псевдоефедринов хидрохлорид. Всяко саше ТАЙЛОЛ ХОТ Д съдържа 500 mg парацетамол, 4 mg хлорфенираминов малеат, 60 mg псевдоефедринов хидрохлорид.
  Другите съставки са: лимонена киселина, безводна, винена киселина, натриев хидрогенкарбонат, натриев карбонат, безводен, повидон, лактоза монохидрат, натриев бензоат (Е 211), хинолиново жълто (Е 104), аромат на портокал, сънсет жълто (Е 110), ацесулфам калий, аспартам (Е 951)

  Как изглежда ТАЙЛОЛ ХОТ Д и какво съдържа опаковката
  Жълто-оранжев, течлив гранулиран прах за перорална суспензия с вкус на портокал в сашета 6 или 12 броя сашета в картонена опаковка
  Други лекарствени форми, които можете да намерите на пазара:
  ТАЙЛОЛ ХОТ ЗА ДЕЦА 250 mg / 2 mg / 30 mg прах за перорална суспензия
  ТАЙЛОЛ ХОТ 500 mg / 4 mg / 60 mg прах за перорална суспензия .

  Притежател на разрешението за употреба и производител, отговорен за освобождаване партиди на територията на ЕС
  НОБЕЛ ФАРМА ООД
  бул. Симеоновско шосе № 24
  София 1700, България

  Дата на последната редакция на листовката: 10/2010

  Описание на ТАЙЛОЛ ХОТ Д САШЕ Х 12 /ЗА ДИАБЕТИЦИ/

  ТАЙЛОЛ ХОТ Д / TYLOL HOT D Саше /ЗА ДИАБЕТИЦИ/ описание:

   Тайлол Хот Д е показан за облекчаване на симптомите на простуда и грип като запушване на носа, хрема, кихане, повишена телесна температура, лека до умерена болка от различен произход.
  Тайлол Хот Д е лекарствен продукт без лекарско предписание. Не съдържа захар и затова е подходящ за диабетици и пациенти, които предпочитат нискокалорична диета.
  Тайлол Хот Д има болкоуспокояващо, понижаващо температурата, противоалергично и намаляващо отока на лигавицата на горните дихателни пътища действие, което се дължи на активните му съставки:
  - Парацетамолът облекчава болката и понижава телесната температура.
  - Хлорфенираминовият малеат облекчава следните симптоми: хрема, оток на носната лигавица, зачервяване и/или свръхчувствителност на очите.
  - Псевдоефедриновият хидрохлорид намалява отока на лигавицата на горните дихателни пътища.
  Подходящ за:
  Възрастни и деца над 12 години.
  Винаги прочитайте листовката преди употреба.

  ТАЙЛОЛ ХОТ Д / TYLOL HOT D Саше /ЗА ДИАБЕТИЦИ/ употреба:

   1 саше на 6 часа максимум 4 сашета в денонощието.
  Съдържанието на пакетчето се изсипва във водна чаша и след това се прибавят 160мл топла вода. Разбърква се и се изпива.
  Предупреждения:
  Не приемайте Тайлол Хот Д ако сте алергични към някоя от съставките, ако страдате от тежко чернодробно и/или бъбречно заболяване, ако приемате МАО инхибитори /за лечение на депресия и други психични заболявания/ . Съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин, затова болните страдащи от фенилкетонурия не трябва да използват този продукт. За да започнете лечение с Тайлол Хот Д, не трябва да сте приемали такива лекарства поне 2 седмици.
  Избягвайте едновременното приложение на Тайлол Хот Д с други парацетамол -съдържащи продукти, тъй като това може да доведе до предозирането на парацетамол.
  Употребата на Тайлол Хот Д при деца под 12години трябва да става само под лекарски контрол.
  При бременност и кърмене е необходим лекарски контрол.

  ТАЙЛОЛ ХОТ Д / TYLOL HOT D Саше /ЗА ДИАБЕТИЦИ/ състав:

  Активни съставки:
  Парацетамол /paracetamol/ 500mg,  хлорфенираминов малеат /chlorphenilamine/ 4mg, псевдоефедринов хидрохлорид /pseudoephedrine/ 60mg. 

  ТАЙЛОЛ ХОТ Д САШЕ Х 12 /ЗА ДИАБЕТИЦИ/ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 10,80 лв. Както всички други продукти от Грип и настинка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ТАЙЛОЛ ХОТ Д САШЕ Х 12 /ЗА ДИАБЕТИЦИ/ се произвежда от Nobel Pharma и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,08 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа