Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Хербамедика / Herba medica - представяне на компанията

  За компанията „Хербамедика” (Herba medica)

  „Хербамедика” (Herba medica) е българска компания, която вече над 20 години се утвърждава като водещ производител на хранителни добавки. Производствената й листа наброява повече от стотина продукта, насочени към лекуване и превенция на масово разпространени заболявания, засягащи основни органи и жизнени системи и оптималното им функциониране.

  В основата на всяка формула, разработена от „Хербамедика” (Herba medica), е заложен холистичният принцип за премахване на причината, предизвикваща болестта, а не туширане на симптомите. Известните от векове лечебни свойства на билките, вградени в добавките, получавате в лесна за приемане форма, с максимално действие и без неблагоприятни странични ефекти. Те ви осигуряват бързо освобождаване от болката и неприятните преживявания, здраве, енергия и отличен тонус.

  Хранителните добавки „Хербамедика” (Herba medica) изработва изцяло от натурални растителни съставки. Суровините се доставят от сертифицирани производители, отговарящи на изискванията на добрите производствени практики. Залага се както на огромното разнообразие от билки и растения, така и на модерната им щадяща обработка, която осигурява запазване на естествената сила на активните вещества и обединява действието им в благотворна синергия.

  Освен че търгува със собствената си продукция, „Хербамедика” (Herba medica) дистрибутира висококачествени хранителни добавки на водещи чужди компании и изгражда своя верига от центрове за диагностика и лечение с нетрадиционни методи и средства.

  Продуктите се разделят в големи групи според прицелните си органи и системи на човешкия организъм или според съдържанието и характера си.

  Хранителни добавки за опорно-двигателната система, предлагани от  „Хербамедика” (Herba medica)

  Едни от най-впечатляващите продукти в тази категория са тези от серията „Коксамин” (Coxamin). Те дължат уникалността си на калцифицирани Lithothamnion Calcareum (Червени водорасли). Растителният калций е най-добре усвояемият от всичките познати форми на елемента. За жизнения си период от 4-5 години водораслите натрупват общо около 74 минерала и микроелемента, които естествено преминават в хранителната добавка, доставяна от „Хербамедика” (Herba medica). Повечето от тях като магнезият, цинкът, селенът, бор и мед, манган и др. са от определящо значение за жизнената дейност на човека. Някои от продуктите в серията са обогатени допълнително с витамин D3, който оптимизира усвояването на калция.

  На тази хранителна добавка можете да разчитате при превенция на остеопорозата и за облекчаване на заболявания като коксартрози, гонартрози, артрози и артрити. Добре повлиява след травматични състояния като навяхвания и изкълчвания, ускорява зарастването при счупване.

  „Коксамин” (Coxamin) от „Хербамедика” (Herba medica) е незаменим при спортни травми и мускулна умора. Богатият набор от минерали и микроелементи го правят подходящ при обща умора и пролетна умора, повишава общия тонус. Подпомага  сърдечно съдовата и нервната системи. Отличен е за нормализиране на обилна менструация и при облекчаване на проблемите на климакса. Доставя незаменими вещества при бременност. Подобрява състоянието на ноктите, косата и кожата и т. н.

  Листа на продукти за опорно-двигателната система от „Хербамедика” (Herba medica)

  •   Коксамин (Coxamin) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Коксамин Д (Coxamin D) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Коксамин киндер (Coxamin Kinder) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Коксамин магне (Coxamin Magne) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Коксил (Koksil), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Флекс Код (Flex Code), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Келп форте (Kelp Forte), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Цинк форте (Zinc Fortе), произведен от „Хербамедика” (Herba medica).

  Хранителни добавки за стимулиране на имунната система, произведени от  „Хербамедика” (Herba medica)

  Особено интересна в тази категория продукти са хранителните добавки от лечебни гъби, обединени в серията „Фунготерапия” (Fungo Therapy) на българския производител. Става дума за виталните гъби, които източните народи използват от почти четири хилядолетия. Съвременната наука, изследвала повечето от богатия им комплекс биологически активни вещества, доказва лечебните им свойства за множество заболявания, както и синергията, която усилва многократно силата на всяко от тях поотделно.

  Хранителната добавка „Шийтаке” (Shiitake) на „Хербамедика” (Herba medica) съдържа екстракт от така популярната гъба. Тя е използвана като помощ при сърдечни, инфекциозни и злокачествени заболявания. Съдържа специфичния полизахарид лентинан. Той е в основата на синтеза на високомолекулния белтък перфорин, който в буквалния смисъл перфорира болните клетки и те умират.

  „Майтаке” (Maitake) е добра подкрепа за боледуващи от рак и хормонозависими болести.Тя стимулира имунната система и й помага в борбата със злокачествените тумори и инфекции, гинекологични заболявания и хормонален дисбаланс. Това се дължи както на полизахарида бета-глюкан, който засилва дейността на клетките на имунната система, така и на изключително богатия й на активни вещества, минерали и витамини състав.

  Съставките на гъбата, използвана в продукта на „Хербамедика” (Herba medica) „Рейши” (Reishi), доказано повлияват много широк кръг от сериозни заболявания. Под тяхно влияние се активира синтезът на сигнални молекули, които бележат всички болни или враждебни клетки и тъкани. Тя е един от най-добрите източници на органичен германий – елемент, който има силно изразени адаптогенни свойства -  оптимизира жизнените дейности и подобрява функционирането на организма като цяло. Комбинацията на германия с полизахаридите в гъбата детоксикират, възбуждат собствените съпротивителни сили, засилват чувствително имунитета, удължават преживяемостта при злокачествени и други заболявания.

  В „Мико 3” (Myco 3) екипът на „Хербамедика” (Herba medica) комбинира в едно силата на трите гъби. Това е перфектният продукт за засилване на имунната система на болни и здрави.

  Листа на продукти за имуностимулация, произвеждани от „Хербамедика” (Herba medica)

  •   Шийтаке (Shiitake) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Майтаке (Maitake) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Рейши (Reishi) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Мико 3 (Myco 3) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Алкамин (Alkamin) – за естественото неутрализиране на излишната киселинност на тялото от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Ембрио (Embryo) – маслен екстракт от пшеничен зародиш от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Лактал Б (Laktal B) – пробиотичен продукт от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Пара детокс (Para Detox) – продукт за детоксикация от „Хербамедика” (Herba medica).

  Хранителни добавки за защита на детското здраве, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)

  Детското здраве иска специфични грижи и на помощ ви идват хранителните добавки, разработени специално за потребностите от допълнителни биоактивни вещества на децата, от най-добрите в бранша.

  Такъв продукт е „Витал ин инфантил” (Vittal in Infantil), произвеждан от „Plameca” – Испания и внасян от „Хербамедика” (Herba medica). Той е разработен на базата на пчелно млечице с добавка на витамин С, Л-аргинин, Л-аспаргинова киселина, рибофлавин, поленов екстракт и екстракт от прополис. Ще ви помогне да опазите малките от инфекции и простуди. Освен антибиотичните си и антибактериални свойства, добавката стимулира метаболизма, възбужда апетита и подпомага имунитета.

  „Нептун крил ойл кидс” (Neptune Krill Oil Kids) съдържа масло от крил, рибено масло, витамин D3 и масло от пореч. Неговата Омега 3 формула е предназначена за деца и те го усвояват отлично. Използвайте го при проблеми с очите, отслабена имунна система, хиперактивност, дефицит на внимание и липса на концентрация. Има силни антиоксидантни свойства. Подходящ е за деца над 5 години.

  „Озониран зехтин” (Ozonated olive oil)  е произведен от „Хербамедика” (Herba medica) за лечение на повърхностни рани, порязвания, одрасквания, кожни болести, изгаряния, загрубяла кожа, гъбички, следоперативни шевове, фисури и хемороиди, ухапвания от насекоми, травми, плексити, пародонтоза, кървящи венци и т. н. Въпреки че е добре да го имате за първа помощ на немирните хлапета, можете да го ползвате и като крем против бръчки.

  Листа на продукти за детското здраве, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)

  •   Витал ин инфантил (Vittal in Infantil) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Нептун крил ойл кидс (Neptune Krill Oil Kids) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Озониран зехтин (Ozonated olive oil), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Коластра 100 капсули (Colostrum 100 caps.), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Протектиум пекторал - детски (Protectium Pectoral Infantil) – за естественото неутрализиране на излишната киселинност на тялото от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Съни вит ойл – витамин Д3 (Sunny Vit Oil - Vitamin D3) – маслен екстракт от пшеничен зародиш от „Хербамедика” (Herba medica).


  Продукти за женското здраве, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)

  „Ликуид фор фит” (Liquid For Fit) е разработен за безопасно поддържане на постоянно телесно тегло. Той обединява два типа активни вещества с растителен произход. Едните са насочени към извеждане на водата, токсичните и отпадни продукти от организма. Другите горят мазнините, без да вредят на мускулите. Стимулирането на метаболизма и очистването от токсините и вредностите в съчетание с умерена физическа активност и пълноценно хранене ще ви осигурят не само понижаване на теглото, но и задържането му на оптимално, здравословно ниво.

   „Менофин” (Menofin) е композиция от билки, разработена в лабораториите на „Хербамедика” (Herba medica), която балансира хормоните и стопира симптомите на климакса. С него ще забравите сърцебиенето и тревожността, топлите и студени вълни, обилното потене. В същото време, при по-дълга употреба активните му съставки действат превантивно срещу тумори на гениталиите и гърдите.

  „Липофер С” (Lipofer C) е доставчик на желязо с повишена абсорбция. Специалистите на „Хербамедика” (Herba medica) са го постигнали с добавяне на витамин С, който оптимизира усвояването му. Продуктът е много подходящ при обилна, не добре регулирана менструация и всеки друг недоимък на желязо. Но може да се използва за преодоляване на състояния на отпадналост и умора, при отслабнал имунитет и проблеми с нервната система.

  Листа на продукти за женско здраве, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)

  •   Ликуид фор фит (Liquid For Fit) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Прим ойл 100 капсули (Prim oil 100 caps) – масло от вечерна иглика от  
   „Хербамедика” (Herba medica);

  •   369K Омега 3-6-9 + крил (369K Omega 3-6-9 + Krill) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Мелатонин ликуид (Melatonin Liquid) – за пълноценен сън от „Хербамедика” (Herba medica).

  •   Менофин (Menofin) , произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Липофер С (Lipofer C), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Мамофит ( Mamofit), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  Продукти за храносмилателната система, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)

  „Глутен контрол 20 капсули” (GlutenControl 20 caps.) е адресирана към  хората с проблеми при усвояването на протеини, причиняващи непоносимост и алергични пристъпи като глутен, казеин и т. н. Представлява ензимен коктейл от пептидази, амилаза, глюкоамилаза, целулаза и т. н. Той оказва подкрепа към изключващите глутена и казеина диети, като разгражда тези протеини, приемани от скрити източници.

   „Бетаин комплекс” (Betain Complex) са растителни капсули с бетаин хидрохлорид. Към солната киселина, която е част от стомашните сокове, е прибавен храносмилателният ензим пепсин, който в естествени условия се синтезира с нейна помощ и който разгражда белтъците. Хранителната добавка, произвеждана от „Хербамедика” (Herba medica) е предназначена за нормализиране на стомашната среда и храносмилането, за повишаване ефективността на усвояването на храната.


  „Хербамедика” (Herba medica) е производител и на натуралния продукт „Гастро” (Gastro), който допринася за редовното изпразване на червата и минимизира газовете, болките и спазмите в стомашно-чревния тракт. Ликвидира раздразненията и възпаленията на лигавиците.

  Листа на продукти за храносмилателната система, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)


  •   Глутен контрол 20 капсули (GlutenControl 20 caps.) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Про10Биотик 60 капсули (Pro10Biotics 60 caps) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Пеп ензим (PepEnzyme) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Хиперика (Hiperika) – екстракт от жълт кантарион, произведен от „Хербамедика” (Herba medica).

  •   Календула (Calendula), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Гастро (Gastro), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Бетаин комплекс (Betain Complex), произведен от „Хербамедика” (Herba medica).

  Продукти за нервната система, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)

  „Магне марин – натурален морски магнезий” (Magne Marine - Natural Marine Magnesium) е натурален магнезий, добит от водата в дълбините на студените морета край Ирландия. Той е значително по-добре усвояем от синтетичните форми. Премахва усещането за умора и недостиг на енергия. Необходим е за нормалното функциониране на почти всички жизнени системи – нервната система и психиката, опорно-двигателната система и мускулите, зъбите и костите, метаболизма и т. н.

  „Релакса” (Relaxa)  е разработка на „Хербамедика” (Herba medica), която включва силата на маточината, страшничето, валерианата, глога, хмела и розмарина за преодоляване на последиците от стреса върху нервната система и цялостното състояние на организма. От векове билките се използват при депресии и безсъние, неврози, лесна възбудимост, сърцебиене, нервен стомах и т. н. Получавате ги под формата на лесни за приемане таблети.

  „Мигренакс” (Migrenax) е отлично попадение, ако страдате от мигрена. Специалната формула, комбинираща различни билкови екстракти, тушира хроничните болки, разрежда и успокоява пристъпите. Постига го чрез разширяване на съдовете в мозъка и намаляване на спазмите им. Продуктът е на „Хербамедика” (Herba medica) и проведените клинични изследвания доказват неговата ефикасност при продължително използване.

  Листа на продукти за нервната система, предлагани от „Хербамедика” (Herba medica)

  •   Натурален морски магнезий (Natural Marine Magnesium) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Релакснер (Relaxner) от  „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Мемоплaм (Memoplam) от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Маточина (Matochina), произведен от „Хербамедика” (Herba medica).

  •   Гинко форте (Ginko Forte), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Релакса (Relaxa), произведен от „Хербамедика” (Herba medica);

  •   Мигренакс (Migrenax), произведен от „Хербамедика” (Herba medica).

  За стриктен контрол на цялостния производствен процес „Хербамедика” (Herba medica) е внедрила специализирана система по нормите на HACCP. Тя гарантира винаги еднакво високо качество на продукцията, което пък е предпоставка не само за висок авторитет между потребителите, лекарите и терапевтите у нас, но и за много добрия прием в САЩ и Канада, Чехия, Литва,  Македония и Словения.

  Значителна част от предлаганите продукти имат сертифитаки за качество според авторитетните стандарти на ISO, Kosher, Non GMO, Halal, ЕU Health, USA FDA „GRAS”.
  Те са без синтетични добавки като оцветители и консерванти и без остатъчни пестициди от отглеждането на растенията.