Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • АЛМАГЕЛ А 170МЛ ТФ

  • АЛМАГЕЛ А 170МЛ ТФ 6,20 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка за пациентa

  Алмагел® 436 mg/150 mg/10 ml перорална суспензия
  Almagef 436 mg/150 mg/10 ml oral suspension
  алуминиев оксид/магнезиев оксид (aluminium oxide/magnesium oxide)
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.Т ова включва и всички възможни нежелани реакции, неопнсани в тази листовка.
  в тази листовка;

  1. Какво представлява Алмагел и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Алмагел
  3. Как да приемате Алмагел
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Алмагел
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация


  1. Какво представлява Алмагел н за какво се използва
  Алмагел е продукт, намаляващ повишената стомашна киселинност. Представлява балансиран гел на алуминиев и магнезиев хидрокснди, които са неразтворими, почти не се резорбират в червата и количествата, постъпили в организма са минимални. Действа локално върху стомашната лигавица, като я предпазва от дразнещото действие на стомашната солна киселина и от други вредни вещества и храни, намалява активността на пепсина. Продуктът намалява и повишената киселинност в хранопровода. Има известно противовъзпалително и цитопротективно действие върху лигавицата на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника. Включеният в състава сорбитол притежава слабо газогонно и умерено жлъчегонно действие, както и умерен слабителен ефект. Този лекарствен продукт се използва за:
  * Симптоматично антиацидно лечение на състояния, свързани с повишена киселинност при заболявания на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника: езофагити, хиатусова херния, ГЕРБ (гастро-езофагеална рефлуксна болест), остър и хроничен гастрит и гастродуоденит, язвена болест на стомаха и дуоденума, гастрит, след хирургични операции на стомаха и гастроанастомозит;
  • Профилактика на стомашни и дуоденални нарушения/намаляване на дразнещото и улцерозно действие свързано с прием на лекарства/.

  2.
  Какво трябва да знаете преди да приемете Алмагел
  Не приемайте Алмагел:
  • ако сте алергични към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  • тежка бъбречна недостатъчност (риск от хипермагнезиемия и алуминиева интоксикация).
  Предупреждения и предпазни Мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Алмагел, ако имате:

  - тежък запек, коремни болки с неясен произход и съмнение за остър апендицит, язвен колит, дивертикулоза, колостомия или илеостомия (повишен риск от водно-електролитен дисбаланс), хронична диария, обострени хемороиди;
  промени в алкално-киселинното равновесие на организма и по-специално метаболитна алкалоза;
  чернодробна цироза;
  - тежка застойна сърдечна недостатъчност;
  - токсикоза на бременността;
  бъбречни нарушения, поради опасност от повишаване на стойностите на магнезия в кръвта и алуминиева интоксикация.
  Тъй като алуминия се натрупва в нервната тъкан, приложението на алуминий-съдържащи антиациди трябва да бъде изключително ограничено при възрастни болни и такива с болест на Алцхаймер. При пациенти в старческа възраст е възможно влошаване на костно-ставни заболявания.
  При по-продължителна употреба (над 14 дни) при пациенти с бъбречни нарушени е необходим редовен лекарски контрол и проследяване на стойностите на магнезий в кръвта.
  Други лекарства и Алмагел
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  При едновременно лечение с други лекарства, те трябва да бъдат прилагани 1 -2 часа преди или след приема на Алмагел.
  Алмагел понижава киселинността на стомашния сок, което оказва влияние върху действието на голям брой лекарствени продукти, прилагани едновременно с него.
  Алмагел намалява намалява лечебния ефект на Н2.блокери (циметидин, ранитидин, фамотидин), дигиталисови гликозиди, железни соли, литиеви продукти, хинидин, мексилетин, фенотиазинови продукти, тетрациклинови антибиотици, ципрофлоксацин, изониазид и кетоконазол.
  При едновременен прием с лекарства, които се предлагат под формата на ентеросолвентни таблетки, понижената киселинност на стомашния сок може да доведе до по-бързото разграждане на покритието им и да предизвика дразнене на стомаха и дванадесетопръстника. Алмагел може да промени резултатите от някои лабораторни и функционални изследвания и тестове: намалява нивото на стомашна секреция и така променя резултатите от функционалното изследване за определяне на стомашната киселинност; променя резултатите от изследвания, при които се използва технеций (Тс99), като напр. костна сцинтиграфия и някои изследвания на хранопровода; повишава стойностите на фосфор в кръвта, стойностите на рН в кръвта и урината.
  Алмагел с храна, напитки н алкохол:
  Продуктът се прилага неразреден. Няма специални ограничения по отношение приема на храни и напитки при лечение с този продукт.
  Бременност, кърмене и фертнлитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Не се препоръчва приложение по време на бременност или ако това се налага, продължителността на приложение не трябва да надвишава 5-6 дни и следва да се извършва под лекарско наблюдение. При токсикоза на бременността употребата на продукта трябва да се избягва.
  Възможно е излъчване на активните вещества с майчиното мляко в малки количества, макар да няма документирани данни за неблагоприятни ефекти върху новороденото. По време_на кърмене да се прилага за не повече от 5-6 дни, под лекарско наблюдение.
  Шофнране и работа с машини

  Няма данни за неблагоприятно влияние на продукта върху способността за с с машини.
  Съдържащият се в продукта етанол е в количество, което при използване на препоръчваните дневни дози не е в състояние да окаже влияние върху способността за шофиране и работа с машини.
  Алмагел съдържа сорбнтол, парахндрокснбензоати и етанол (алкохол)
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него
  преди да приемете този продукт.
  Суспензията съдържа парахндрокснбензоати, които могат да причинят алергични реакции (възможно е да са от забавен тип) и много рядко - бронхоспазъм.
  Алмагел съдържа 2,5 об.% етанол (98,1 mg етанол в доза от 5 ml, еквивалентни на 2,5 ml бира и 1 ml вино или 196,2 mg етанол в доза от 10 ml, еквивалентни на 5 ml бира и 2 ml вино, или 294,3 mg етанол в доза от 15 ml, еквивалентни на 7,5 ml бира и 3 ml вино). Вреден е за хора, страдащи от алкохолизъм. Да се има предвид при бременни или кърмачки, деца и рискови групи, като пациенти с чернодробно заболяване или епилепсия.

  3. Как да прилагате Алмагел
  Винаги приемайте Алмагел точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Дозировка Обичайната доза е:
  Симптоматично антиапидно лечение Възрастни и деца над 14-годишна възраст
  По 5-10 ml (1-2 мерителни лъжички) или 1 саше 3-4 пъти дневно. При необходимост
  еднократната доза може да се увеличи до 15 ml (3 мерителни лъжички).
  След постигане на терапевтичен ефект дневната доза трябва да бъде понижена до 5 ml (1
  мерителна лъжичка) 3-4 пъти дневно или по 1 саше 1-2 пъти дневно в продължение на 2-3
  месеца.
  Пациенти с нарушена бъбречна функция
  При болни с нарушена бъбречна функция дневната доза трябва да бъде понижена или интервалът между приемите удължен, в съответствие с тежестта на бъбречните нарушения.
  Деца между 10 и 14 годишна възраст
  Прилага се доза, равна на х/г от дозата за възрастни - по 1 мерителна лъжичка 2-4 пъти дневно или по 2 мерителни лъжички 1-2 пъти дневно или по 1 саше 1-2 пъти дневно.
  За профилактика при прием на лекарства
  По 5-15 ml (1-3 мерителни лъжички) или 1 саше 15 минути преди всеки прием на лекарства с дразнещо действие. Препоръчвана продължителност на лечението - 12 дни.
  Начин на приложение
  Преди всеки прием е необходимо суспензията да бъде добре хомогенизирана чрез интензивно разклащане на опаковката.
  Продуктът се прилага 45-60 минути след хранене, както и в часовете преди сън. Препоръчва се ограничаване приема на течности в първите 15 минути след приема на лекарството.

  Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Алмагел е по-силен от очакваното или е недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Алмагел
  При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар.
  При еднократен прием на доза, надвишаваща препоръчаната обикновено не се наблюдават признаци на предозиране освен запек, метеоризъм (повишено образуване на газове в червата), метален вкус в устата.
  При продължителна употреба на по-високи дози може да се наблюдава образуване на камъни в бъбреците, тежък запек, лека сънливост, повишаване кръвните нива на магнезия. Възможно е и развитието на метаболитна алкалоза (промяна в алкално-киселинното равновесие на организма): промени в настроението или умствената активност, изтръпване или болка в мускулите, нервност и лесна уморяемост, забавено дишане, неприятен вкус в устата. В тези случаи е необходимо да се предприемат мерки за бързото елиминиране от организма посредством предизвикване на повръщане, стомашна промивка и прием на активен въглен).
  При прояви на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар! Ако сте пропуснали да приемете Алмагел
  Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да увеличавате дозата.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Алмагел може да предизвика запек, който се облекчава чрез намаляване на дозата. В редки случаи може да предизвика гадене, повръщане, стомашни спазми, промяна във вкуса, алергични реакции и хипермагнезиемия (повишаване на стойностите на магнезий в кръвта). При пациенти с бъбречна недостатъчност и такива на хемодиализа при продължително приложение, лекарството може да предизвика промени в настроението или умствената активност.
  Продължителното приложение във високи дози, съпроводено с фосфатен дефицит в храната може да предизвика остеомалация (размекване на костите), поради понижаване съдържанието на фосфати в кръвта.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5.
  Как да съхраняване Алмагел
  При температура под 25°С. Да не се замразява!
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка, бутилката или сашето. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Срок на годност след първото отваряне на бутилката 3 месеца, при същите условия на съхранение.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  б.
  Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Активните вещества в 10 ml суспензия са: алуминиев оксид 436 mg, магнезиев оксид
  150mg.
  Другите съставки са: водороден пероксид, 30 процентен разтвор; сорбитол; захарин
  натрий; хидроксиетилцелулоза; метил парахидроксибензоат (Е 218); пропил парахидроксибензоат (Е216); бутил парахидроксибензоат; пропиленгликол; макрогол 4000;
  лимоново масло; етанол (96 %); пречистена вода. Как изглежда Алмагел и какво съдържа опаковката
  Бяла или почти бяла суспензия с мирис на лимон, която при съхранение може да отдели бистър слой на повърхността и при енергично разклащане възстановява хомогенността си.
  Лекарственият продукт е опакован в бутилки или сашета.
  По 170 или 200 ml перорална суспензия в тъмни стъклени бутилки, по един брой в опаковка с мерителна лъжичка от 5 ml.
  По 170 или 200 ml перорална суспензия в бутилки от полиетиленфталат, по един брой в опаковка с мерителна лъжичка от 5 ml.
  По 10 ml перорална суспензия в саше от многопластово фолио. По 10 или 20 броя сашета в картонена кутия.
  Притежател на разрешението за употреба
  „Актавис" ЕАД ул. "Атанас Дуков" № 29 1407 София, България Тел. 02 9321762; 02 9321771
  Производител
  "Балканфарма-Троян" АД,
  ул. "Крайречна" № 1,
  5600 Троян, България
  Тел. (0670) 68 104; Факс: (0670) 62 610
  За всяка допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към
  местното представителство на Притежателя на разрешението за употреба.
  „Актавис" ЕАД ул. "Атанас Дуков" № 29 1407 София, България Тел. 02 9321762; 02 9321771
  Дата на последно преразглеждане на листовката - декември 2012 г.

  Описание на АЛМАГЕЛ А 170МЛ ТФ Кратка характеристика

  АЛМАГЕЛ А / ALMAGEL A 170МЛ показания:

  Този лекарствен продукт се използва за: 

  Симптоматично антиацидно лечение на състояния, свързани с повишена киселинност при заболявания на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника: езофагити, хиатусова херния, ГЕРБ (гастро-езофагеална рефлуксна болест), остър и хроничен гастрит и гастродуоденит, язвена болест на стомаха и дуоденума, гастрит, след хирургични операции на стомаха и гастроанастомозит; Профилактика на стомашни и дуоденални нарушения/намаляване на дразнещото и улцерозно действие свързано с прием на лекарства/. 

  АЛМАГЕЛ А / ALMAGEL A 170МЛ дозировка и приложение:

  Обичайната доза е: 

  Симптоматично антиапидно лечение: Възрастни и деца над 14-годишна възраст: 

  По 5-10 ml (1-2 мерителни лъжички) или 1 саше 3-4 пъти дневно. При необходимост 

  еднократната доза може да се увеличи до 15 ml (3 мерителни лъжички). 

  След постигане на терапевтичен ефект дневната доза трябва да бъде понижена до 5 ml (1 

  мерителна лъжичка) 3-4 пъти дневно или по 1 саше 1-2 пъти дневно в продължение на 2-3 

  месеца. 

  Пациенти с нарушена бъбречна функция: При болни с нарушена бъбречна функция дневната доза трябва да бъде понижена или интервалът между приемите удължен, в съответствие с тежестта на бъбречните нарушения. 

  Деца между 10 и 14 годишна възраст: Прилага се доза, равна на х/г от дозата за възрастни - по 1 мерителна лъжичка 2-4 пъти дневно или по 2 мерителни лъжички 1-2 пъти дневно или по 1 саше 1-2 пъти дневно. 

  За профилактика при прием на лекарства 

  По 5-15 ml (1-3 мерителни лъжички) или 1 саше 15 минути преди всеки прием на лекарства с дразнещо действие. Препоръчвана продължителност на лечението - 12 дни. 

  АЛМАГЕЛ А / ALMAGEL A 170МЛ съставки:

  Активните вещества в 10 ml суспензия са: алуминиев оксид 436 mg, магнезиев оксид 150mg. 

  Другите съставки са: водороден пероксид, 30 процентен разтвор; сорбитол; захарин 

  натрий; хидроксиетилцелулоза; метил парахидроксибензоат (Е 218); пропил парахидроксибензоат (Е216); бутил парахидроксибензоат; пропиленгликол; макрогол 4000; 

  лимоново масло; етанол (96 %); пречистена вода. 

  АЛМАГЕЛ А 170МЛ ТФ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,20 лв.
  АЛМАГЕЛ А 170МЛ ТФ се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,62 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа