Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • ДЕАВИТ НЕО 0,5 мг./мл. капки 10 мл. x 1

  • ДЕАВИТ НЕО 0,5 мг./мл. капки 10 мл. x 1 7,37 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ДЕАВИТ® 10 ml перорални капки, разтвор
  DEAVIT® 10 ml oral drops, solution
  ретинол палмитат/ергокалциферол

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То
  може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като
  Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Деавит и за какво се използва
  2. Преди да използвате Деавит
  3. Как да приемате Деавит
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Деавит
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕАВИТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Съдържа активните вещества ретинол палмитат (витамин А) и ергокалциферол (витамин D).
  Витамин А се използва за профилактика и лечение на заболявания, свързани с недостиг на този витамин - суха очна лигавица (ксерофталмия) и кокоша слепота (хемералопия). Използва се в комплексното лечение на рахит, анемия поради недостиг на желязо (желязодефицитна анемия), повишена функция на щитовидната жлеза, нарушено усвояване на храната (хипотрофия).
  Витамин D се използва за профилактика и лечение на рахит при деца, също и за лечение на заболявания, свързани с намалена функция на паращитовидните жлези.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДЕАВИТ
  Не използвайте Деавит ако:
  - сте алергични (свръхчувствителни) към активните вещества витамин А и D или към някоя от останалите съставки на лекарството;
  Ви е известно, че имате хипервинаминоза А или D;
  страдате от тежки остри и хронични заболявания на черния дроб и бъбреците; имате тежка атеросклероза;
  имате тежки нарушения на обмяната на калция и фосфора; имате сърдечна недостатъчност.
  - сте алергични (свръхчувствителни) към активните вещества витамин А и D или към фъстъци и соя (в състава на витамин А се съдържа фастъчено масло).
  Обърнете специално внимание при употребата на Деавит
  Продуктът се прилага с внимание при възрастни пациенти, тъй като усиленото отлагане на калций в организма усилва развитието на атеросклероза. Уведомете Вашия лекар ако:
  Ви е известно, че имате повишени стойности на холестерол, калций и фосфор в кръвта; страдате от белодробни заболявания, като туберкуза или саркоидоза;
  имате язвена болест; сте алергични към фъстъци и соя.

  Прием на други лекарства
  Уведомете лекуващия си лекар, ако приемате:
  лаксативни средства, холестирамин, колестипол, сукралфат или алуминнй-съдържащи продукти. Те понижават усвояването на лекарството в организма.
  - Витамин Е — усилва усвояването на витамин А.
  - витамин А отделно - високите дози могат да предизвикат недоимък на витамин D. аскорбинова киселина (витамин С) - понижава се противоскорбутното й действие, орални контрацептиви (лекарства против забременяване) - намаляват действието на витамин А.
  барбитурати и хидантоинови продукти - понижават действието на витамин D. калций-съдържащи продукти и тиазидни диуретици (салуретин, дехидратин-нео) -крият риск от повишаване на калциевите нива в кръвта, кортикостероиди през устата — витамин А потиска действието им. тироксин - отслабва действието на витамин А.
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Прием на Деавит с храни и напитки
  Храните с ниско съдържание на белтъци (ако сте вегетарианец) понижават усвояването на лекарството.

  Бременност и кърмене
  Преди да вземете някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с Вашия лекар.»
  Ако сте бременна, приемът на Деавит трябва да става само под контрол на Вашия лекар. Има данни, че дневни дози витамин А, по-високи от 6 000 UI могат да имат увреждащо действие върху плода (вродени аномалии, изоставане в растежа).
  Високите дози витамин D при бременни също са свързани с изменения при плода -потискане функциите на паращитовидните жлези, развитие на стеснение на аортата, поява на свръхчувствителност към действието на витамина при новороденото.

  Шофиране и работа с машини
  При продължително приложение във високи дози е възможно развитие на лесна уморяемост и сънливост, които при определени условия могат да повлияят негативно двигателната дейност и способността за концентрация на вниманието. Докато не преминат тези явления не шофирайте и не извършвайте дейности, изискващи повишено внимание.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДЕАВИТ
  Винаги приемайте Деавит точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещоу попитайте Вашия лекар. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре.

  Начин на приложение
  Препоръчваната дневна доза Деавит е 11-16 капки за възрастни, за деца - 5-10 капки и за кърмачета - 3-6 капки.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Деавит
  Ако сте приели доза, по-голяма от предписаната, може да се появят алергични реакции, сънливост, лесна уморяемост, главоболие, чувство на жажда, сърцебиене, повишение на кръвното налягане, гадене, повръщане, разстройство, сърбеж и зачервяване на кожата, повишено потене.
  Прекратете незабавно приема на лекарството и се обърнете незабавно към лекуващия си лекар или най-близкото здравно заведение.
  Ако сте пропуснали да приемете Деавит
  Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Приемете следващата доза във времето за нейния прием, или се консултирайте с лекуващия си лекар.
  Ако трябва да спрете приема на Деавит
  Продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар. Прекратяването на лечението става след консултация с Вашия лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Деавит може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При лечение с Деавит са възможни следните нежелани лекарствени реакции:
  високите дози витамин D водят до поява на сърдечни нарушения, главоболие, световъртеж, отпадналост, замайване, жажда, гадене, повръщане, разстройство, мускулна слабост и болки в костите, повишено потене. При свръхдозиране могат да се наблюдават алергични реакции.
  при продължителен прием на витамин А може да се развие анемия и понижение на стойностите на тромбоцитите, лесна уморяемост, главоболие, раздразнителност, повишаване на вътречерепното налягане (може да имитира мозъчен тумор), нарушения в зрението, зачервяване, сърбеж и излющване на кожата. Могат да се наблюдават и костно-ставни болки, разреждане структурата на костите, по-висока честота на дихателните и стомашно-чревните инфекции, рядко се наблюдават жълтеница и увеличение на черния Дроб.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ДЕАВИТ
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, на защитено от светлина място. Срок на годност след отваряне на опаковката: до 1 месец.
  Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане срока на годност, отбелязана върху опаковката. Срокът на годност включва последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Деавит
  Активните съставки са ретинол палмитат (retinol palmitate) 30 000 UI и ергокалциферол (ergocalciferol) 40 0001Л в 1 ml разтвор.
  Другите съставки са хлорокрезол; слънчогледово масло, рафинирано. Как изглежда Деавит и какво съдържа опаковката
  Прозрачна, жълта, масловидна течност, с мирис на слънчогледово масло и маслен вкус. По 10 ml разтвор в бутилка от кафяво стъкло, с пластмасова капачка с откапващо устройство, в картонена кутия, заедно с листовка за потребителя.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  СОФАРМА АД
  ул. „Илиенско шосе” 16,1220 София, България

  Дата на последно одобрение на листовката: октомври, 2007 г.

  Описание на ДЕАВИТ НЕО 0,5 мг./мл. капки 10 мл. x 1 Кратка характеристика

  СЪСТАВ: Vitamin A 30 000 UI, Vitamin D 2 40 000 UI. ПОКАЗАНИЯ: За профилактика и лечение на хипо- и авитаминоза А , рахит, смущения в обмяната на калция и фосфора, забавяне на растежа у деца, кокоша слепота, дискератоза; като допълнително средство при лечение на респираторни инфекции. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Приема се перорално при ДД: - за кърмачета -3-6 к. - за деца -5-10 к. - за възрастни -10-15 к. Мускулно при рахит се прилата на деца по 1-1/2 ампула Deavit mite или 1 ампула Deavit forte.

  ДЕАВИТ НЕО 0,5 мг./мл. капки 10 мл. x 1 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,37 лв.
  ДЕАВИТ НЕО 0,5 мг./мл. капки 10 мл. x 1 се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,74 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа