Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика NUXE
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия NODE
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • ЕНДОФАЛК САШЕТИ 6 бр.

  • ЕНДОФАЛК САШЕТИ 6 бр. 21,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Ендофалк прах за перорален разтвор
  Ендофалк powder for oral solution

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Името на Вашето лекарство е Ендофалк прах за перорален разтвор; оттук нататък в тази листовка, то ще се нарича Ендофалк.


  В тази листовка:

  1. Какво представлява Ендофалк и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ендоф
  3. Как да приемате Ендофалк
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ендофалк
  6. Допълнителна информация


  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕНДОФАЛК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ендофалк прах за перорален разтвор се използва за промиване на червата преди колоноскопия.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЕНДОФАЛК
  Не приемайте Ендофалк
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещсство(а), други макроголи или към някоя от останалите съставки на Ендофалк.
  ако имате запушване или подозирано запушване на червата, стомашно-чревно стеснение или перфорация (пробив), опасност от стомашно-чревна перфорация, тежък колит, токсичен мегаколон, нарушения в изпразването на стомаха.
  Ендофалк не трябва да се прилага при пациенти в безсъзнание или при такива с увредено съзнание, обща слабост или при пациенти със склонност към аспирация (вдишване на приетото през устата) или регургитация (връщане на приетото през устата) или нарушен рефлекс на преглъщане.

  Обърнете специално внимание при употребата па Ендофалк
  Ендофалк може да се прилага при пациенти с хронично възпалително чревно заболяване. Преди да приемете Ендофалк, Вие трябва да уведомите Вашия лекар за това заболяване. Ендофалк трябва да се прилага само под лекарски надзор при пациенти с рефлуксен езофагит или предшестваща сърдечна аритмия, подозиран или известен S-A блок или синдром на болния синусов възел и при пациенти в старческа възраст.
  Ендофалк не трябва да се прилага при пациенти с бъбречна и сърдечна недостатъчност и чернодробни заболявания или при пациенти с тежко обезводняване, тъй като безопасността на приложението при тези групи пациенти не е достатъчно установена.
  Прием на други лекарства
  Приеманите през устата лекарства, взети до няколко часа преди или по време на приема на Ендофалк могат да бъдат измити от стомашно-чревния тракт или да бъдат абсорбирани в по-малка или никаква степен. Това се отнася особено за лекарствата със забавено освобождаване. Ако непосредствено преди или по време на приема на Ендофалк, приложението на такова лекарство е абсолютно необходимо с оглед на жизненоважно показание, приемът през устата трябва, ако е възможно, да се избегне и да се използват други пътища на въвеждане.
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Деца
  Опитът при деца е ограничен. Ето защо, Ендофалк не трябва да се прилага при деца.

  Фертилитет, бременост и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Бременност
  Няма клинични данни за употребата на Ендофалк при бременни жени.
  Имайки предвид ниската абсорбция на макрогол 3350, прилагането на Ендофалк при бременни жени може да се обмисли след внимателна преценка на съотношението риск/полза.
  Кърмене
  Предписването на Ендофалк на кърмещи жени може да се обмисли при необходимост. Шофиране и работа с машини
  Малко вероятно е Ендофалк да повлияе на способността Ви за шофиране и работа с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЕНДОФАЛК
  Винаги приемайте Ендофалк точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  За пълно промиване на червата трябва да се изпият 3 или максимално 4 литра от Ендофалк разтвор. Едно саше е еквивалентно на Уг литър разтвор.
  Разтворът се пие на порции по 200-300 ml на всеки 10 минути, докато през ректума не изтече чисто съдържимо. Поглъщането на промиващия разтвор се осъществява, най-общо, около 4 часа преди началото на изследването. Алтернативно, цялото количество може да се приеме вечерта преди изследването или част от него да се приеме вечерта преди изследването, а останалото количество -сутринта, в деня на процедурата.
  Пациентите не трябва да приемат твърда храна за период от 2-3 часа преди приема на Ендофалк до приключване на изследването.

  Подготовка па раипвора
  Разтворът трябва да се приготви непосредствено преди употреба. Разтворете съдържанието на 2 сашета в 500 ml хладка или студена преварена вода. След това разредете до 1 литър с вода Необходимо е да упражните внимание за пълното изпразване на сашетата при приготвянето йа


  разтвора. Приготвеният разтвор може да се сложи в хладилник, за да се изстуди, тъй като изстуденият разтвор е по-приятен за пиене.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Ендофалк
  При предозиране е възможно да възникне тежка диария. Само при тежко предозиране може да се очакват нарушения на електролитния и воден баланс или киселинно-алкалното равновесие. Трябва да се извърши адекватно заместване с течности и проследяване на серумните електролити и рН. Ако има нарушение на електролитния и воден баланс или киселинно-алкалното равновесие, електролитите трябва да се заместят, а киселинно-алкалното равновесие трябва да се възстанови.
  В случай на аспирация може да се развие токсичен оток на белия дроб, което изисква незабавни интензивни мерки, включително апаратна вентилация.

  Ако сте пропуснали да приемете Ендофалк
  Ако сте пропуснали да приемете доза, вземете я възможно най-скоро след като си спомните, освен ако не е наближило времето за следващата Ви доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Ендофалк
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ендофалк може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  - Повръщане, коремни спазми и анално дразнене.
  - Гадене, чувство за пълнота и подуване на корема.
  Тези симптоми се отнасят в голяма степен до изпиването на относително голямо количество течност за кратък период. Ако възникнат стомашно-чревни симптоми, приемът на Ендофалк трябва да бъде временно забавен или преустановен докато симптомите отзвучат.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЕНДОФАЛК
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Приготвеният разтвор да се съхранява 3 часа при температура под 25° С или да се съхранява до 48 часа в хладилник (2°С - 8°С).
  Не използвайте Ендофалк след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Ендофалк
  Активните вещества в 1 саше са: калиев хлорид 0,185 g, натриев хлорид 1,400 g, натриев хидрогенкарбонат 0,715 g, макрогол 3350 52,500 g
  Другите съставки в 1 саше са: захарин натрий, овкусител портокал и маракуя, колоиден безводен силициев диоксид

  Как изглежда Ендофалк и какво съдържа опаковката
  Описание: бял прах
  Опаковка: саше с покривен материал хартия/А1/РЕ. Картонена кутия, съдържаща 6 сашета

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Dr. Falk Pharma Gmbh Leinenweberstr. 5 Postfach 6529 79108 Freiburg Германия

  Дата на последно одобрение на листовката: юни 2011

  Описание на ЕНДОФАЛК САШЕТИ 6 бр.

  ЕНДОФАЛК САШЕТИ 6 бр. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 21,00 лв.
  ЕНДОФАЛК САШЕТИ 6 бр. се произвежда от Ewopharma и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 2,10 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа