Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ФЕНОЛАКС ТАБЛ 5МГ Х 30

  • ФЕНОЛАКС ТАБЛ 5МГ Х 30 1,66 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  ФЕНОЛАКС 5 mg стомашно устойчиви таблетки
  Бизакодил
  FENOLAX 5 mg gastro-resistant tablets
  Bisacodyl
  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се
  подобряват след 7 дни.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Фенолакс и за какво се използва
  2. Преди да приемете Фенолакс
  3. Как да приемате използвате Фенолакс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Фенолакс
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЕНОЛАКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Бизакодил е слабително и газогонно средство, действащо непосредствено на дебелото черво. Той действа върху нервите в стената на червото като усилва съкращаването на червата и предизвиква перисталтични движения. Лекарството увеличава също количеството на нерезорбираната вода и електролити в дебелото черво, което усилва неговото слабително действие.
  Фенолакс се прилага при следните показания: Констипация (запек) от различен произход.
  Изпразване на червата преди диагностични изследвания и хирургични намеси (напр. ректоскопия, холецистография, урография, рентгенова диагностика на коремната кухина, радиологични снимки на лумбалната област на гръбначния стълб). Относно почистване на червата преди диагностични процедури се изисква лекарски контрол.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФЕНОЛАКС Не приемайте Фенолакс
  ако сте алергични (свъръхчувствителни) към бизакодил или към някоя от останалите съставки на Фенолакс.
  при пациенти с възпаление на коремната кухина, изискващо хирургическа интервенция (чревна непроходимост, възпаление на апендикса); при пациенти с болест на Крон;
  при пациенти с тумороподобно възпаление на дебелото черво;
  при пациенти със стомашно-чревно кървене; при пациенти с тежко обезводняване.
  Обърнете специално внимание при употребата на Фенолакс
  Да се избягва дълготрайното (повече от 5 дни) и системно използване на бизакодил, тъй като това води до засилване на запека и до невъзможност за изхождане без използването на все по-силни слабителни средства и може да предизвика смущения във водно-електролитния баланс (вкл. намаляване на концентрацията на калий в кръвта).
  Ако всеки ден се налага използването на слабителни лекарства, трябва да се потърси причината за запека.
  Възможно е някои пациенти да получат кръв в изпражненията (хематохезия), което обикновено се проявява слабо и е самоограничено.
  Да не се използва при коремни болки с неизвестна причина, при гадене или повръщане.
  При пациенти, използващи слабителни лекарства, са забелязани случаи на виене на свят и/или прилошаване по време на дефекация.
  Фенолакс се предлага под формата на стомашно-устойчиви таблетки, които предпазват стомаха от дразнещото действие на лекарството. Ето защо, таблетките Фенолакс трябва да се гълтат цели, без предварително натрошаване или сдъвкване.
  Да не се използва при деца под 10 години без лекарско предписание. При всички възрастови групи, за изпразване на червата преди диагностични процедури и предоперативно, да се използва само с лекарско предписание.
  Прием на други лекарства
  Използването на Фенолакс заедно с лекарства, неутрализиращи стомашния сок, повишава риска от раздразнение на стомашната лигавица. Фенолакс трябва да се приема най-малко 1 час след приема на лекарството, неутрализиращо стомашния сок.
  Бизакодил, особено когато е приеман в големи дози, може да засили действието на дигиталисовите гликозиди, посредством смущения във водно-електролитния баланс.
  Едновременното използване на бизакодил с отводняващи лекарства или кортикостероиди, увеличава риска от появата на смущения във водно-електролитния баланс.Тези смущения, обаче, се наблюдават главно тогава, когато бизакодил се използва в дози, по-големи от препоръчаните.
  Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Прием на Фенолакс с храни и напитки
  Приемането на Фенолакс едновременно с мляко и продукти, неутрализиращи стомашния сок, увеличава риска от възникване на дразнене на стомаха. Продуктът следва да се приема не по-рано от 1 час след приема на мляко и продукти, неутрализиращи стомашния сок.
  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Въпреки, че се резорбира в минимални количества от храносмилателния тракт, поради липса на клинични проучвания при хора, касаещи безопасността на плода и кърмачето, прием на бизакодил се препоръчва само по лекарско предписание.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Шофиране и работа с машини
  Фенолакс не влияе на способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Фенолакс
  Лекарството съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФЕНОЛАКС
  Обичайната доза на Фенолакс е: Краткосрочно лечение на запек
  Възрастни и деца над 10 години: перорално, 1-2 таблетки (5 mg - 10 mg) 1 път дневно (обикновено
  Деца под 10 годишна възраст: не трябва да приемат Фенолакс без консултация с лекар.
  Деца на възраст от 4 до 10 години: перорално, 1 таблетка (5 mg) 1 път дневно (обикновено вечер).
  При подготовка за диагностични изследвания и хирургическа намеса Използва се само под лекарски контрол.
  Възрастни и деца над 10 години: перорално, 2 таблетки (10 mg) сутрин и 2 таблетки (10 mg) вечер.
  Деца под 10 годишна възраст: не трябва да приемат Фенолакс без консултация с лекар.
  Деца на възраст от 4 до 10 години: перорално, 1 таблетка (5 mg) вечер.
  Деца под 4 годишна възраст: това лекарство не се препоръчва за тази възрастова група.
  Лица в напреднала възраст, пациенти със смущения в дейността на бъбреците или черния дроб: няма необходимост от модификация на дозата.
  При овладяване на запека, след възстановяване на редовното изхождане, дозировката трябва да се намали и обикновено може да се спре.
  Таблетките трябва да се гълтат цели (да не се дъвчат или натрошават) с голямо количество вода. Бизакодил се абсорбира от храносмилателния тракт в минимални количества. Дефекацията настъпва обикновено около 6 часа след пероралния прием (след 6-12 часа при прием преди сън). Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Фенолакс
  Предозирането на бизакодил може да предизвика: диария, спазмени коремни болки и смущения във водно-електролитния баланс, които могат да бъдат причина при пациенти, приемащи дигиталисови гликозиди, за увеличаване силата на действие на тези лекарства и за други опасни последствия. При предозиране на лекарството се обърнете към Вашия лекар.
  Ако сте пропуснали да приемете Фенолакс
  Ако сте пропуснали доза, тя трябва да се приеме възможно най-скоро. Ако е време за следващата доза, пропуснете изпусната доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на Фенолакс
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  вечер).

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Фенолакс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Чести (повече от 1/100 до по-малко от 1/10 пациенти) - неразположевие в корема, коремни болки, коремни спазми, повдигане, диария.
  Нечести (повече от 1/1 000 до по-малко от 1/100 пациенти) — повръщане.
  С неопределена честота (не може да бъде установена въз основа на достъпните данни) - колит (възпаление на червата), алергични реакции, включително единични случаи на оток на Квинке (тежка алергична реакция, която причинява затруднение в дишането и замайване) и анафилактични реакции (тежка алергична реакция, която причинява затруднение в дишането и замайване).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЕНОЛАКС
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява под 250 С.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка.
  Не използвайте Фенолакс след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Фенолакс
  Активното вещество е: бизакодил, 5 mg.
  Другите съставки са: картофено нишесте, лактоза монохидрат, талк, магнезиев стеарат, желатин, съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1), натриев хидроксид, триетилов цитрат, полисорбат 20, титанов диоксид (Е171), кохинил червено (Е124), симетикон.
  Как изглежда Фенолакс и какво съдържа опаковката
  Фенолакс се предлага под формата на стомашно-устойчиви таблетки. Опаковката съдържа 30 таблетки в блистер от A1/PVC фолио в картонена кутийка.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  MEDA Pharma GmbH & Co. KG Benzstrasse 1 D-61352 Bad Homburg Германия
  Производител: ICN Polfa Rzeszow S.A. ul. Przemyslowa 2, 35-959 Rzeszow, Полша
  Дата на последно одобрение на листовката: 06/2011 г.

  Описание на ФЕНОЛАКС ТАБЛ 5МГ Х 30


  Състав:
  Bisacodyl 5 mg.

  Показания:
  Продуктът се прилага за краткотрайно симптоматично лечение на констипация (запек) поради задръжка на фекални маси в правото черво. За коригиране на дефекацията при хемороиди, анални фисури, проктити, за подготовка преди рентгеново, ендоскопско или ехогровско изследване на коремни органи; лаваж на червата преди операции, постоперативна констипация.

  Дозировка и приложение:
  На възрастни и деца над 12 години се прилага перорално в доза 5-10 мг еднократно вечер;
  на деца над 2 години - 0,3мг/кг вечер. МДД- 5мг.

  ФЕНОЛАКС ТАБЛ 5МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 1,66 лв. Както всички други продукти от Храносмилателна система и метаболизъм, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ФЕНОЛАКС ТАБЛ 5МГ Х 30 се произвежда от Ciech Polfa и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,17 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа