Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на депилатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • ХИДРАСЕК Сашета за деца 30 мг.х 16 бр.

  • ХИДРАСЕК Сашета за деца 30 мг.х 16 бр. 18,73 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Hidrasec® 10 mg гранули за перорална суспензия
  Hidrasec® 30 mg гранули за перорална суспензия
  Хидрасек 10 mg гранули за перорална суспензия
  Хидрасек 30 mg гранули за перорална суспензия

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведoмете Валшя лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Хидрасек и за какво се използва
  2. Преди да приемете Хидрасек
  3. Как се прилага Хидрасек
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Хидрасек
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХИДРАСЕК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Хидрасек съдържа активно вещество, наречено рацекадотрил. То въздейства върху чревната стена и потиска повишеното отделяне на течности и соли, причинено от възпаление. Рацекадотрил упражнява бърз антидиаричен ефект без да променя продължителността на преминаване през храносмилателния тракт.
  Прилага се като допълнително симптоматично лечение на остра диария при кърмачета (над 3 месеца) и при деца, когато рехидратиране през устата и обичайните съпътстващи мерки са недостатъчни за контролиране на клиничното състояние.
  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ХИДРАСЕК
  Вие не трябва да прилагате този лекарствен продукт на детето си ако:
  - то има известна свръхчувствителност към активното вещество или към някое от помощните вещества;
  - ако страда от непоносимост към фруктоза, синдром на глюкозна малабсорбция и недостатъчност на захараза-изомалтаза, тъй като гранулите съдържат захар.
  Ако не сте сигурни дачи изброените по-горе неща се отнасят за Вас, моля, попитайте Вашия лекар!
  Обърнете специално внимание при употребата на Хидрасек
  Прилагането на лекарството не променя обичайния режим на възстановяване на течностите. За децата е важно да пият течности в изобилие.
  Моля обърнете се към лекар ако:
  - детето Ви е с тежка и продължителна диария и тя е придружена с повръщане и липса на апетит;
  - има наличие на кръв и гной в изпражненията на детето Ви, което може да означава бактериална инфекция или друго сериозно заболяване.
  Ако детето Ви страда от диабет, моля обърнете внимание, че всяко саше Хидрасек 10 mg гранули съдържа 0.966 g захароза на lg гранули, а всяко саше Хидрасек 30 mg гранули - 2.899 g захароза на 3g гранули. Ако количеството на захарозата (източник на глюкоза и фруктоза) в дневната доза на лекарството надхвърля 5 g дневно, то това трябва да се вземе предвид за дневната доза захар.
  Не прилагайте лекарството при кърмачета под 3 месеца, тъй като няма клинични данни от проучвания сред тази популация.
  Лекарственият продукт не трябва да се прилага при деца с бъбречни или чернодробни увреждания, независимо от степента на тяхната сериозност, поради липса на информация за такива популации от пациенти.
  Лекарственият продукт не бива да бъде прилаган при пациенти с продължително или неконтролирано повръщане.
  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар ак одетето Ви приема някакви лекарства! Няма установени взаимодействия с други лекарствени средства при хора.

  Бременност и кърмене
  Моля, съобщете на Вашия лекар ако сте бременна ши кърмите ши възнамерявате да забременеете!
  Лекарството е предназначено за кърмачета и деца до 3 годишна възраст.

  Шофиране и работа с машини
  Лекарството е предназначено за кърмачета и деца до 3 годишна възраст.

  3. КАК СЕ ПРИЛАГА ХИДРАСЕК
  Винаги пршагайте Хидрасек точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо попитайте Вашия лекар ши фармацевт.
  Хидрасек се прилага през устата със съпътстващо прилагане на течности.
  Препоръчителната дневна доза се определя от телесното тегло, основана на 1.5 mg/kg за една доза, дадена в началото и последвана от 3, разпределени по равно в продължение на целия ден. Продължителността на лечението не трябва да бъде над 7 дни.
  Гранулиът може да се добави към храната или да се разтвори в чаша вода. или в :бебешкото шише, докато съдържанието се разтвори добре, за да последва незабавно поглъщане.
  Няма данни за приложение при кърмачета под 3 месеца.
  Специални групи
  Няма данни за употреба при кърмачета или деца с бъбречна или чернодробна недостатъчност. Ако сте дали повече от необходимата доза Хидрасек
  Ако сте дали повече Хидрасек отколкото трябва, свържете се с Вашия лекар или отидете незабавно до лечебно заведение, като носите със себе си опаковката на лекарството.
  Ако сте пропуснали да да приложите Хидрасек
  Ако сте пропуснали да дадете дозата на Вашето дете, приложете я веднага след като се сетите за това. Въпреки това, ако е близо до времето за следващата доза, прескочете я. Не давайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата.
  Прилагайте лекарството толкова дълго, колкото Ви е предписал лекарят. Не спирайте приема му просто защото детето Ви се чувства по-добре.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този лекарствен продукт, моля попитайте Вашия лекар ши фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, така и този лекарствен продукт може да доведе до появата на нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Следните нежелани лекарствени реакции, описани по-долу са възниквали по-често с рацекадотрил или са били докладвани по време на постмаркетинговото проследяване. Честотата на нежеланите реакции се категоризира въз основа на следната класификация: много чести (> 1/10), чести (>1/100 до < 1/10), не чести (> 1/1,000 до < 1/100), редки (> 1/10,000 до < 1/1,000), много редки (< 1/10,000), непознати (не могат да бъдат преценени въз основа на съществуващите данни).
  Инфекции и инфестации:
  Не чести - възпаление на сливиците (тонзилит).
  Нарушения на кожата и подкожната тъкан Не чести - обрив, зачервяване (еритема).
  Непознати - особен вид зачервяване (еритема мултиформе), оток на езика, оток на лицето, устните, клепачите, оток от съдов произход, уртикария, еритема нодозум, обрив, кожни промени със сърбеж, упорит сърбеж.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ХИДРАСЕК
  Няма особени условия на съхранение.
  Срок на годност - 2 (две) години. Хидрасек не трябва да се използва след срока на годност отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.
  Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Хидрасек
  Всяко саше съдържа активното вещество рацекадотрил 10 mg. и 30 mg.
  Другите съставки са: захароза, силициев диоксид колоидален, полиакрилатна дисперсия 30 на сто, аромат на кайсия
  Как изглежда Хидрасек и какво съдържа опаковката
  Хидрасек 10 mg гранули за перорална суспензия с бял цвят и характерен аромат на кайсия в сашета от хартия/алуминий/полиетилен; по 10 и 16 броя в кутия. Опаковката от Ю броя сашета не се предлага на пазара.
  Хидрасек 30 mg гранули за перорална суспензия с бял цвят и характерен аромат на кайсия в сашета от хартия/алуминий/полиетилен; по 20 и 30 броя в кутия. Опаковката от 20 броя сашета не се предлага на пазара.
  Притежател на разрешението за употреба
  Laboratories Fournier SA 28 Boulevard Clemenceau, 21000 Dijon, Франция
  Производител
  Laboratoires Sophartex 21 Rue de Pressoir 28500 Vernoillet Франция
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  България
  Абот Продъктс ЕООД. Бул. Ал. Стамболийски 103 ет.5 София 1303 Тел. +359 44 55 400

  Дата на последно актуализиране на листовката
  Март 2011

  Описание на ХИДРАСЕК Сашета за деца 30 мг.х 16 бр.

  ХИДРАСЕК / HYDRASEC Сашета за деца 30 мг.х 16 бр. показания:

  Хидрасек съдържа активно вещество, наречено рацекадогрил. То въздейства върху чревната стена и потиска повишеното отделяне на течности и соли, причинено от възпаление. Рацекадотрил упражнява бърз антидиаричен ефект без да променя продължителността на преминаване през храносмилателния тракт. Прилага се като допълнително симптоматично лечение на остра диария при кърмачета (над 3 месеца) и при деца, когато рехидратиране през устата и обичайните съпътстващи мерки са недостатъчни за контролиране на клиничното състояние.

  ХИДРАСЕК / HYDRASEC Сашета за деца 30 мг.х 16 бр. дозировка и приложение:

  Препоръчителната дневна доза се определя от телесното тегло, основана на 1.5 mg/kg за една доза, дадена в началото и последвана от 3, разпределени по равно в продължение на целия ден.  Продължителността на лечението не трябва да бъде над 7 дни. Гранулите могат да се добавят към храната или да се разтворят в чаша вода или в бебешкото шише, докато съдържанието се разтвори добре, за да последва незабавно поглъщане.

  ХИДРАСЕК / HYDRASEC Сашета за деца 30 мг.х 16 бр. съставки:

  Всяко саше съдържа активното вещество рацекадотрил 30 mg.

  Другите съставки са: захароза, силициев диоксид колоиден, полиакрилатна дисперсия 30 на сто, аромат на кайсия.

  ХИДРАСЕК Сашета за деца 30 мг.х 16 бр. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 18,73 лв. Както всички други продукти от Храносмилателна система и метаболизъм, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ХИДРАСЕК Сашета за деца 30 мг.х 16 бр. се произвежда от Abbott и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,87 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа