Сайтът използва бисквитки.

Уважаеми клиенти, предвид настоящата обстановка и породените от нея обстоятелства, всички поръчки ще бъдат с удължен срок на доставка в зависимост от наличността, спецификата на поръчаните продукти, натовареността и адреса.

Поради високата натовареност, не е възможно да бъдат приети всички обаждания.

При възникнали въпроси, моля пишете на e-mail адрес: apteka@puls.bg

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти при алергии
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на REUMADEP гел
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ONICOFIX
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия IMMUN AGE
  Поръчай сега
 • КОНТРОЛОК табл 40 мг х 14

  • КОНТРОЛОК табл 40 мг х 14 11,38 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Контролок 40 mg стомашно-устойчиви таблетки
  Пантопразол
  Controloc 40 mg gastro-resistant tablets
  Pantoprazole

  Прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Пазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате други въпроси, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано персонално на Вас и не трябва да го предлагате на други. То може да им навреди, независимо, че техните симптоми са подобни на Вашите.
  Ако някои от нежеланите реакции на лекарството станат сериозни, или забележите реакции, неописани в тази листовка, информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Контролок 40 mg за какво се използава
  2. Преди да започнете приема на Контролок 40 mg
  3. Как се приема Контролок 40 mg
  4. Възможни нежелани лекарствени реакции
  5. Как се съхранява Контролок 40 mg
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОНТРОЛОК 40 MG И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗАВА
  Контролок 40 mg е селективен инхибитор на протонната помпа, лекарство, което намалява образуването на киселина в стомаха. То се използва за лечение на заболявания на стомаха и червото, предизвикани от повишена продукция на киселина в стомаха.
  Контролок 40 mg се използва за:

  Възрастни и юноши над 12-годишна възраст:
  Гастроезофагеална рефлуксна болест - възпаление на Вашия хранопровод, свързващ гърлото със стомаха Ви, приружено с връщането на киселина от стомаха в хранопровода.

  Възрастни:
  - Инфекция с бактерии наречен Helicobacter pylori при пациенти с дуоденална или стомашна язва, в комбинация с два антибиотика (терапия за премахване на инфекцията). Целта на това лечение е пълното премахване на бактериите и предотвратяване на възможността за повторна проява на язвите;

  Стомашни и дуоденални язви;
  Синдром на Zollinger-Ellison и други състояния с производство на по-голямо от необходимото количество стомашна киселина.

  2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПРИЕМА НА КОНТРОЛОК 40 MG
  Не приемайте Контролок 40 mg:
  - Ако сте алергичен (свръхчувствителен) към пантопразол, или някоя друга съставка на Контролок 40 mg (вж. точка 6);
  - Ако сте алергичен към лекарствени продукти, съдържащи други инхибитори на протонната помпа.

  Вземете специални мерки при приемане на Контролок 40 mg
  - Ако имате тежки чернодробни проблеми. Моля кажете на Вашия лекар, ако някога сте имали проблеми с черния дроб. Той ще проверява Вашите чернодробни ензими по-често, особено ако приемате Контролок 40 mg продължително време. В случай на повишаване на чернодробните ензими лечението трябва да бъде спряно;
  - Ако имате намалени телесни запаси или рискови фактори за намаляване на витамин В12 и получавате продължително лечение с пантопразол. Както всички други намаляващи образуването на киселини лекарства, пантопразол може да доведе до намалена абсорбция на витамин В12;
  - Ако приемате лекарство, съдържащо атазанавир (за лечение на СПИН), съвместно с пантопразол, поискайте съвет от Вашия лекар.

  Кажете на Вашия лекар незабавно, ако забележите някое от следващите състояния:
  - Нежелана загуба на тегло
  - Повтарящо се повръщане
  - Затруднение в гълтането
  - Повръщане на кръв
  - Изглеждате блед и се чувствате слаб (анемия);
  - Забележите кръв във Вашите изпражнения;
  - Тежка и/или продължителна диария, защото Контролок 40 mg се свързва с леко повишена честота на инфекциозна диария.
  Вашият лекар може да реши, че се нуждаете от някои изследвания за изключване на злокачествено заболяване, защото пантопразол облекчава симптомите на рака и може да забави диагностицирането му. Ако Вашите симптоми продължават независимо от лечението, трябва да се обсъдят допълнителни изследвания.
  Ако вземате Контролок 40 mg като продължително лечение (повече от 1 година), вероятно Вашият лекар ще Ви държи под наблюдение. Вие трябва да информирате Вашия лекар за евентулни нови или необичайни симптоми и състояния.

  Приемате други лекарства
  Контролок 40 mg може да повлияе върху ефикасността на други лекарства, така че кажете на Вашия лекар, ако приемате:
  - Лекарства като кетоконазол, итраконазол и посаконазол (използвани за лечение на гьбичкови инфекции) или ерлотиниб (използвани за лечение на някои видове рак), защото Контролок 40 mg таблетки може да попречи на тези лекарства да действат правилно;
  - Варфарин и фенпрокормон, които сгъстяват или разреждат кръвта. Може да се наложи провеждане на допълнителни изследвания;
  - Атазанавир (използвани за лечение на СПИН).
  Моля, кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако вземате или сте вземали наскоро, други лекарства, включително такива, отпускани без лекарско предписание.

  Бременност и кърмене
  Няма достатъчно данни от употребата на пантопразол при бременни жени. Има съобщения за отделяне в майчиното мляко. Ако сте бременна, или мислите, че сте бременна или понастоящем кърмите, Вие трябва да приемате Контролок 40 mg само, ако Вашият лекар е преценил, че ползите за Вас са по-големи от потенциалните рискове за Вашето дете.
  Попитайте Вашия лекар или фармацевт за съвет, преди да вземете някое лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Ако почувствате нежелани реакции като замаяност и нарушено зрение, не трябва да шофирате или да работите с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМЕТЕ КОНТРОЛОК 40 MG
  Винаги вземайте Контролок 40 mg точно както Ви е казал Вашият лекар. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни в нещо.

  Кога и как трябва да вземате Контролок 40 mg?
  Контролок 40 mg се приема 1 час преди хранене с малко вода, без да дъвчите или натрошавате таблетката.
  Ако Вашият лекар не е предписал друго, обичайната доза е: Възрастни и юноши над 12-годишна възраст: Лечение на гастроезофагеална рефлуксна болест
  Обичайната доза е 1 стомашно-устойчива таблетка Контролок 40 mg дневно. Вашият лекар може да Ви каже да повишите дозата на 2 стомашно-устойчиви таблетки дневно. Срокът за лечение на гастроезофагеалната рефлуксна болест обичайно е между 4 и 8 седмици. Вашият лекар ще Ви каже колко дълго да продължи лечението.

  Възрастни:
  За лечение на инфекция с бактерия наречен Helicobacter pylori при пациенти с дуоденална или стомашна язва, в комбинация с три антибиотика (лечение за премахване на бактерии)
  Една стомашно-устойчива таблетка два пъти дневно плюс два от следните антибиотика -амоксицилин, кларитромицин и метронидазол (или тинидазол), като всеки от тях се приема два пъти дневно заедно със стомашно-устойчивата таблетка пантопразол. Вземайте първата стомашно-устойчивата таблетка пантопразол един час преди закуска, а втората стомашно-устойчивата таблетка пантопразол 1 час преди вечеря. Следвайте инструкциите на Вашия лекар, а също и прочетете информационните листовки на антибиотиците. Срокът за лечение обичайно е 1 до 2 седмици.

  За лечение на стомашни и дуоденални язви
  Обичайната доза е 1 стомашно-устойчива таблетка Контролок 40 mg дневно. След консултация с Вашия лекар, дозата може да бъде удвоена.
  Вашият лекар ще Ви каже колко време да приемате лекарството. Срокът за лечение на стомашна язва обичайно продължава 4 до 8 седмици. Лечението на дуоденална язва обичайно продължава до 4 седмици.

  За продължително лечение на синдром на Zollinger-Ellison и други състояния с производство на по-голямо от необходимото количество стомашна киселина
  Препоръчителната начална доза е 2 стомашно-устойчиви таблетки Контролок 40 mg дневно. Вземете двете стомашно-устойчиви таблетки 1 час преди ядене. В последствие Вашият лекар може да прецизира дозата в зависимост от количеството киселина, което образува Вашият стомах. Ако Ви е предписано ла приемате повече от две стомашно-устойчиви таблетки дневно, вземете стомашно-устойчивите таблетки ма две еднакви дози.
  Ако Вашият лекар Ви е предписал повече от четири стомашно-устойчиви таблетки дневно, трябва да Ви е казано точно кога да спрете приема на лекарството.

  Специални групи пациенти
  - Ако имате проблеми с бъбреците, умерени или тежки чернодробни проблеми, Вие не трябва да вземате лекарства за премахване на Helicobacter pylori.
  - Ако страдате от тежки чернодробни нарушения, Вие трябва да вземате не повече от една стомашно-устойчива таблетка, съдържаща 20 mg пантопразол, дневно (за тази цел са налични стомашно-устойчиви таблетки съдържащи 20 mg пантопразол).
  - Деца под 12-годишна еъзраст. Тези стомашно-устойчиви таблетки не се препоръчват за употреба при деца под 12-годишна възраст.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Контролок 40 mg
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Няма известни симптоми на предозиране. Ако сте пропуснали приема на Контролок 40 mg
  Не вземайте двойна доза с цел да компенсирате пропуснатото. Вземете следващата предписана
  доза в обичайното време.
  Ако спрете приема на Контролок 40 mg
  Не прекратявайте приема на Контролок 40 mg без да сте уведомили Вашия лекар или фармацевт.
  Ако имате допълнителни въпроси относно употребата на Контролок 40 mg, обърнете се към Вашия
  лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Както всички други лекарства, Контролок 40 mg може да предизвика нежелани лекарствени реакции, макар, че не всеки ги получава.

  Честотата на нежеланите реакции може да се дефинира по следния начин:
  много чести: засяга повече от 1 потребител на 10
  чести: засяга от 1 до 10 потребители на 100
  нечести: засяга от 1 до 10 потребители на 1 000
  рядки: засяга от 1 до 10 потребители на 10 000
  много рядки: засяга по-малко от 1 потребител на 10 000
  с неизвестна честота: (честотата не може да се определи от наличните данни)

  Ако получите някои от следните нежелани лекарствени реакции, прекратете приема на лекарството и незабавно информирайте Вашия лекар или се обърнете към най-близката болница:
  - Сериозни алергични реакции (честота редки):
  подуване на езика и/или гърлото, затруднение при преглъщане, уртикария (копривна треска), затруднение при дишане, алергичен оток на лицето, (оток на Квинке/ангиоедем), силно замайване със силно ускорена сърдечна дейност и обилно изпотяване.

  - Сериозни кожни реакции (с неизвестна честота)
  с мехури и бързо влошаване на общото състояние, язви (вкл. леки кръвоизливи) от очите, носа, устата/устните или по цялото тяло (синдром нa Stevens-Johnson, синдром на Lyell, множествен еритем) и повишена чувствителност към светлина.

  - Други сериозни състояния (с неизвестна честота):
  пожълтяване на кожата или очите (тежко нарушение на чернодробните клетки, жълтеница) или треска, обрив, уголемяване на бъбреците, понякога с болезнено уриниране и болки в кръста (сериозно възпаление на бъбреците).

  Други нежелани реакции са:
  - Нечести (засягат 1 до 10 на всеки 1 000 потребители)
  Главоболие, отпадналост; диария; неразположение; повръщане; подуване на корема и отделяне на голямо количество газове; запек; сухота в устата; колики и дискомфорт; кожен обрив; зачервяване на кожата: надигнат обрив; сърбеж; чувство на слабост, чувство на изтощение или общо неразположение; нарушение на съня.
  Приемът на инхибитори на протонната помпа като пантопразол, особено за период по-дълъг от 1 година, може леко да повиши Вашия риск от фрактура на бедрото, китката или гръбначния стълб. Кажете на Вашия лекао ако имате остеопороза или приемате кортикостероиди (които може да повишат риска от остеопороза).

  - Редки (засягат 1 до 10 на всеки 10 000 потребители)
  Изкривяване или пълна загуба на чувството за вкус; нарушения в зрението, например двойно виждане; копривна треска (уртикария); болки в ставите; мускулни болки; промени в телесното тегло; повишена телесна температура; силна треска; подуване на крайниците (периферни отоци); алергични реакции; депресия, увеличение на гърдите при мъже.

  -Много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 потребители)
  дезориентация

  С неизвестна честота (честотата не може да се определи от наличните данни)
  Халюцинации, объркване (по-специално при пациенти с анамнеза за тези симптоми); понижено ниво на натрий в кръвта.

  В случай, че приемате пантопразол, за период от време, превишаващ 3 месеца, нивото на магнезий в кръвта Ви може да се понижи. Ниските нива на магнезий може да се проявят като умора неволни движения на мускулите, дезориентация, мускулни потрепвания, виене на свят и ускорена сърдечна дейност. Моля незабавно информирайте Вашия лекар ако получите някой от тези симптоми.
  Ниските нива на магнезий могат да доведат до намаляване на нивата на калий и калций в кръвта Вашият лекар може да реши нивата на магнезий в кръвта Ви да бъдат редовно проследявани по време на лечението.

  Нежелани реакции, идентифицирани чрез кръвни тестове:
  - Нечести (засягат 1 до 10 на 1 000 потребители)
  Повишаване на чернодробните ензими.

  - Редки (засягат 1 до 10 на 1000 потребители)
  Повишаване на билирубина; повишаване нивото на мазнините в кръвта; рязко спадане на циркулиращите гранулирани бели кръвни клетки, свързано със силна треска.

  - Много редки (засягат по-малко от 1 на всеки 10 000 потребители)
  Намаляване на броя на тромбоцитите, което може да доведе до кръвоизливи или по-лесно насиняване от обичайното; намаляване на броя набелите кръвни клетки, което може да доведе до по-чести инфекции; едновременно намаляване броя на червените и белите кръвни клетки, както и на тромбоцитите.
  Ако някои от нежеланите реакции станат сериозни, или забележите реакции, неописани в тази листовка. информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК СЕ СЪХРНЯВА КОНТРОЛОК 40 MG
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Контролок 40 mg след изтичане срока на годност, посочен на кутията и блистера след , Годен до:". Срокът на годност изтича на последния ден от посочения месец.
  Това лекарство не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите ненужното вече лекарство. Тези мерки ще помогнат в опазването на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Контролок 40 mg
  Активното вещество е пантопразол. Една стомашно-устойчива таблетка съдържа 45,1 mg пантопразол натрий сескихидрат, еквивалентен на 40 mg пантопразол.
  Другите съставки са:
  Ядро: Натриев карбонат (безводен), манитол, кросповидон, повидон К90, калциев стеарат. Обвивка: Хипромелоза, повидон К25, титанов диоксид (Е171), жълт железен оксид (Е172), пропиленгликол, метакрилен ацид-етил акрилат кополимер (1:1), полисорбат 80, натриев лаурилсулфат, триетил цитрат.
  Печатно мастило: Шеллак, червен, черен и жълт железен оксид (Е172) и концентриран амонячен разтвор.

  Как изглежда Контролок 40 nig и какво е съдржанието на опаковката
  Жълти, овални, двйноизпъкнали стомашно-устойчиви таблетки, като на едната страна е написано "Р40".
  Опаковка: блистер (Alu/Alu блистер) съдържаш 14 стомашно-устойчиви таблетки,.
  Контролок 40 mg е наличен в опаковки съдържащи 14 или 28 стомашно-устойчиви таблетки. Не всички видови опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател па разрешението за употреба
  Takeda GmbH
  Byk-Gulden-Str. 2, D-78467 Konstanz, Германия

  Производител
  Tekeda GmbH Production site Oranienbure Lehnitzstrafie 70 - 98, 16515 Oranienburg, Германия

  Дата на последно одобрение на листовката 01/2013

  Подробна информация за този медицински продукт е налична на интернет страницата на Европейската агенция по лекарствата (НМА) http://www.hma.eu/.

  Описание на КОНТРОЛОК табл 40 мг х 14

  СЪСТАВ: Pantoprazole ПОКАЗАНИЯ: За лечение на леки форми на гастро-езофагеална рефлуксна болест и свързаните с нея симптоми /напр. парене зад гръдната кост, киселинен рефлукс, болка при преглъщане/. За продължително лечение и предотвратяване на рецидивите при възпаление на хранопровода /рефлукс езофагит/. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: По една таблетка дневно. Облекчаването на симптомите се постига след 2-4 седмици . 4-седмичен период на лечение се изисква обикновено за излекуване на асоциирания езофагит.

  КОНТРОЛОК табл 40 мг х 14 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 11,38 лв.
  КОНТРОЛОК табл 40 мг х 14 се произвежда от Takeda и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,14 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа