Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ЛОПЕДИУМ КАПС. 2 мг. х 10

  • ЛОПЕДИУМ КАПС. 2 мг. х 10 6,20 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Лопелиум 2 mg твърди капсули
  Лоперамидов хидрохлорид
  (Loperamide hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението. Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не
  се подобряват.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лопедиум и за какво се използва
  2. Преди да приемете Лопедиум
  3. Как да приемате Лопедиум
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Лопедиум
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛОПЕДИУМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Лопедиум се прилага за симптоматично лечение на разстройство (диария), когато не е възможно причината за диарията да се лекува директно. Продължителното приложение па Лопедиум изисква лекарско наблюдение.


  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛОПЕДИУМ
  Не приемайте Лопедиум
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активната съставка или към някоя от другите съставки на продукта;
  при състояния, при които трябва да се избегне забавяне на перисталтиката и функцията на червата поради риск от сериозни последствия. Такива състояния са: чувство за подут корем, запек и чревна непроходимост; при деца под 2 години;
  при разстройство, придружено с повишена температура и изпражнения с примеси на кръв и слуз (остра дизентерия);
  при остър пристъп на улцерозен колит (улцерозно възпаление на дебелото черво); при разстройство, получено след прием на широкоспектърни антибиотици (псевдомембранозен колит);
  при диария, предизвикана от някои чревни бактерии.

  Приемът на лоперамидов хидрохлорид трябва да се преустанови веднага щом се появи запек, тежест в корема или развитие на чревна непроходимост.

  Обърнете специално внимание прн употребата на Лопедиум
  При определени заболявания или състояния Лопедиум може да се използва само една консултация с Вашия лекар. Това се отнася също и ако страдате от гореспоменатите заболявания.
  Ако страдате или сте страдали от чернодробно заболяване, може да приемате Лопедиум само след лекарска консултация, тъй като съществува вероятност метаболизмът на продукта да бъде забавен и да се появят признаци на относително предозиране с проява на интоксикация на централната нервна система.

  При разстройство могат да бъдат изгубени големи количества течности и електролити и компенсирането им е най-важната терапевтична мярка, особено при деца. Лопедиум не бива да се дава на деца на възраст между 2 и 6 години без лекарско предписание и наблюдение.

  При остра диария, ако не настъпи подобрение в продължение на 48 часа. приемът на Лопедиум трябва да се преустанови и да се потърси медицинска помощ.

  Пациентите със СПИН. които получват Лопедиум против диария, трябва да спрат приема при най-ранна поява на тежест в коремната област. Съществуват изолирани съобщения за запек с последващи усложнения при пациенти със СПИН.

  Лопедиум съдържа лактоза. Ако сте информиран, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този продукт.

  Прием на други лекарства
  Макар че не са съобщени клинични прояви на взаимодействието между Лопедиум и изброените по-долу лекарства, установено е. че едновременният му прием с тях повишава концентрацията на Лопедиум в кръвта:
  • хинидин (при неправилен сърдечен ритъм, аритмия)
  • ритонавир (при инфекция С HIV вирус)
  • итракоиазол и кетоконазол (при инфекции с гъбички)
  • гемфиброзил (за понижаване на липидите в кръвта)
  Едновременната употреба на Лопедиум с перорален десмопресин (синтетичен аналог на хормона вазопресин. прилаган при т.нар. безвкусен диабет) води до повишена концентрация на десмопресин в кръвта.

  Деца и възрастни пациенти
  Деца под 2 години не трябва да бъдат лекувани с лекарства, съдържащи лоперамидов хидрохлорид. какъвто е Лопедиум.
  Дозировката при деца на възраст между 2 и 6 години трябва да бъде съобразена с телесното им тегло. Лопедиум капсули не е подходящ за деца в тази възрастова група поради високото съдържание на активната съставка. За тази цел съществуват други фармацевтични форми по лекарско предписание.

  Бременност и кърмене
  Приемът на Лопедиум през време на бременността не се препоръчва. Жени, които са бременни или кърмят, трябва да се консултират със своя лекар за подходящото лечение.

  Шофиране и работа с машини
  При диария, лекувана с Лопедиум, могат да се появят уморяемост, замаяност или сънливост. Затова се препоръчва внимание при шофиране и работа с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЛОПЕДИУМ
  Препоръчва се следната дозировка, ако Вашият лекар не е предписал Лопед на дозиране. Моля, спазвайте посочените указания за приложение. В проти Лопедиум няма да действа правилно.
  Възрастни и деца на възраст 6-17 години
  При остро разстройство началната доза е 2 капсули за възрастни (съответстващо на 4 mg лоперамидов хидрохлорид) и 1 капсула (2 mg) за деца, последвани от една капсула (2 mg) след всяко последващо изхождане с рядка консистенция..

  При хронична диария началната доза е 2 капсули (4 mg) за възрастни и 1 капсула (2 mg) за деца дневно: началната доза се коригира до достигане на 1-2 твърди изхождалия дневно, което обикновено се постига с поддържаща доза от 1-6 капсули (2 mg - 12 mg) дневно. Максималната доза за остра и хронична диария е 8 капсули Лопедиум дневно за възрастни (съответстващи на 16 mg лоперамидов хидрохлорид) и не трябва да бъде надвишавана. При деца дозата трябва да се съобрази с телесната маса (3 капсули /20 кг телесно тегло), но не бива да надвишава максимума от 8 капсули дневно.

  Твърдите желатинови капсули се приемат без да се дъвчат, заедно с малко течност.

  Ако не се установява клинично подобрение до 48 часа след започване на лечение на острата диария, приемът на Лопедиум трябва да бъде преустановен и да се потърси консултация с лекар.
  Лопедиум не трябва да се използва повече от 4 седмици без лекарско наблюдение.
  При диария трябва да се вземат мерки за възстановяване на течностите и електролитите като
  най-важен лечебен способ, особено при деца.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Лопедиум
  В случай на предозиране (включително относително предозиране поради нарушена чернодробна функция) могат да възникнат: потискане на централната нервна система (двигателна вцепененост, нарушения в координацията, сънливост, тесни зеници, повишен мускулен тонус и потискане на дишането), задържане на урината и чревна непроходимост. Децата са по-чувствителни към ефектите от страна на централната нервна система в сравнение с възрастните.

  Ако възникнат симптоми на предозиране, трябва на всяка цена да бъде потърсена консултация с лекар. Лечението е ориентирано към овладяване симптомите на предозиране като по преценка може да се приложи съществуващия антидот налоксон.

  Забележка към лекаря
  Ефектът на лоперамид е по-продължителен от този на налоксон, което изисква повторно приложение на налоксон. Пациентът трябва да бъде наблюдаван внимателно в продължение най-малко на 48 часа, за да се открие възможно потискане на централната нерна система.

  Ако е наложи км но да се отстранят остатъците от активната съставка от стомаха, се провежда стомашна промивка.

  Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Класификацията на нежеланите реакции по честота е следната:
  Много чести: повече от 1 на 10 лекувани пациенти
  Чести: по-малко от 1 на 10, но повече от I на 100 лекувани пациенти
  Нечести: по-малко от 1 па 100. но повече от 1 на 1000 лекувани пациенти
  Редки: по-малко от 1 на 1000. но повече от I на 10000 лекувани пациенти
  Много редки: 1 случай или по-малко от 1 на 10 000 лекувани пациента, включите отделни случаи_

  Чести : главоболие, замаяност, гадене, запек, образуване на газове в червата.
  Нечести: сънливост, болка, парене и дискомфорт в коремната област, повръщане, нарушено храносмилане, сухота в устата, обрив.

  Редки : реакции на свръхчувствителност като кожни обриви, оток особено в областта на лицето и шията, анафилактичен шок. загуба на съзнание, двигателна вцепененост, замъглено съзнание, нарушение на координацията, повишено кръвно налягане, тесни зеници, чревна непроходимост, чувство на тежест в коремната област, задържане на урина, умора.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЛОПЕДИУМ
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Съхранявайте в картонената опаковка, на сухо място.
  Не използвайте Лопедиум след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Лопедиум
  • Активното вещество е лоперамидов хидрохлорид. Всяка твърда желатинова капсула съдържа 2 mg лоперамидов хидрохлорид.
  • Другите съставки са: желатин, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат (Ph.Eur.), царевично нишесте, талк, оцветители - железен оксид (Е 172), патент синьо (Е 131) и титанов диоксид (Е 171)

  Съвет към диабетиците:
  1 твърда желатинова капсула съдържа 0,01 въглехидратни единици.

  Как изглежда Лопедиум и какво съдържа опаковка
  Оригинални опаковки, съдържащи 10 твърди желатинови капсули

  Притежател на разрешението за употреба
  Hexal AG
  Industriestrasse 25, D-83607 Holzkirchen, Германия

  Производители
  Salutas Pharma GmbH
  Otto-von-Guericke-Allee 1, D-39179 Barleben, Германия

  Lek S.A.
  50 C Domanieska Str., 02-672 Warsaw, Полша

  HEXAL AG е част от компанията SANDOZ

  Описание на ЛОПЕДИУМ КАПС. 2 мг. х 10 Кратка характеристика

  ЛОПЕДИУМ / LOPEDIUM КАПС. 2 мг. състав:

  Капсули, съдържащи 2 мг лоперамид хидрохлорид. Отнася се към средствата потискащи моториката на чревния тракт.

  ЛОПЕДИУМ / LOPEDIUM КАПС. 2 мг. показания:

  Прилага се за краткотрайно симптоматично лечение на остра диария, при пациенти с илеостома /с цел намаляване честотата на дефекация и обема на фекалните маси/.

  ЛОПЕДИУМ / LOPEDIUM КАПС. 2 мг. дозировка и приложение:

  При остра диария на възрастни и деца над 12 години се започва с 4 мг еднократно, след което при всяко диарийно изхождане се прилага по 2 мг. МДД е 16 мг. Лечението с лоперамид не трябва да продължава повече от 2 дни.

  ЛОПЕДИУМ КАПС. 2 мг. х 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,20 лв. Както всички други продукти от Храносмилателна система и метаболизъм, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ЛОПЕДИУМ КАПС. 2 мг. х 10 се произвежда от Sandoz d.d и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,62 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа