Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за гърло
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика за бебета и деца MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти LecoVITA
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  ОМЕПРАЗОЛ ГЕНЕРИКОН 20 MG X 28 OMEPRAZOLE GENERICON GASTRO-RESISTANT CAPSULE 20 MG X28

  ОМЕПРАЗОЛ ГЕНЕРИКОН 20 MG X 28 12,50 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на ОМЕПРАЗОЛ ГЕНЕРИКОН 20 MG X 28 Кратка характеристика

  ОМЕПРАЗОЛ / OMEPRAZOL CAPSULE 20 MG X28 показания:

  Омепразол Генерикон са твърди капсули, които съдържат активно вещество омепразол във вид на гранули, покрити с обвивка, предпазваща лекарството от разтваряне от киселините в стомаха. Той принадлежи към група лекарства, наречени "инхибитори на протонната помпа", които действат като намаляват количеството на киселина, образувано в стомаха Ви. Омепразол Генерикон се използва за следните състояния: 

  При възрастни: Гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Това е състояние, при което течност от стомаха се връща към хранопровода (тръбата, която свързва гърлото със стомаха), причиняващо болка, възпаление и парене зад гръдната кост; Язва в горната част на тънкото черво (язва на дванадесетопръстника) или стомаха (язва на стомаха); Язви, които се дължат на инфекция с бактерия, наречена Helicobacter pylori (H. pylori). Ако Вашето състояние е такова, лекарят може да Ви предпише и антибиотици, за да се излекува инфекцията и да зарасне язвата; Язви, причинени от прием на лекарства, наречени НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). Омепразол Генерикон също така може да се приема, за да предотврати развитие на язва, ако Вие приемате НСПВС; Отделяне на твърде голямо количество киселини в стомаха, дължащо се на образувание в задстомашната жлеза (панкреас) (Синдром на Цолинген-Елисон).

  ОМЕПРАЗОЛ / OMEPRAZOL CAPSULE 20 MG X28 дозировка и приложение:

  За лечение симптомите на ГЕРБ като парене зад гръдната кост и връщане на киселини от стомаха към хранопровода:

  Ако Вашият лекар е установил, че хранопроводът Ви е слабо увреден, обичайната дозировка е 20 mg веднъж дневно за период от 4-8 седмици. Лекарят може да Ви предпише доза от 40 mg за още 8 седмици, ако хранопроводът Ви не е заздравял напълно; Обичайната доза след като настъпи оздравяване на хранопровода е 10 mg веднъж дневно; Ако хранопроводът Ви не е увреден, обичайната доза е 10 mg веднъж дневно.

  За лечение на язви на горната част на тънкото черво (язва на дванадесетопръстника):Обичайната доза е 20 mg веднъж дневно за период от 2 седмици. Ако язвата Ви не е оздравяла, лекарят може да продължи лечението Ви със същата доза за още 2 седмици; Ако язвата не оздравее напълно, дозата може да се повиши до 40 mg веднъж дневно за период от 4 седмици.

  За лечение на язва на стомаха (стомашна язва): Обичайната доза е 20 mg веднъж дневно за период от четири седмици. Ако язвата Ви не е оздравяла, лекарят може да продължи лечението Ви със същата доза за още 4 седмици; Ако язвата не е оздравяла напълно, дозата може да се повиши до 40 mg веднъж дневно за период от 8 седмици.

  За предотвратяване повторната поява на язва на стомаха и дванадесетопръстника: Обичайната доза е 10 mg или 20 mg веднъж дневно. Вашият лекар може да повиши дозата до 40 mg веднъж дневно.

  За лечение на язви на стомаха и дванадесетопръстника, причинени от НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства):Обичайната доза е 20 mg еднократно дневно за период от четири до осем седмици.

  За предотвратяване на развитие на язви на дванадесетопръстника и стомаха, ако приемате НСПВС: Обичайната доза е 20 mg еднократно дневно.

  За лечение на язви, причинени от инфекция с Helicobacter pylori и за предотвратяване повторната поява:Обичайната доза е 20 mg Омепразол Генерикон два пъти дневно за период от една седмица; Вашият лекар също ще Ви предпише прием на два от следните антибиотици: амоксицилин, кларитромицин и метронидазол.

  За лечение на повишеното отделяне на киселини в стомаха, причинено от тумор на задстомашната жлеза (панкреас) (Синдром на Цьолинген-Елисон): Обичайната доза е 60 mg веднъж дневно; Лекарят Ви ще определи дозата според индивидуални Ви нуждите и ще прецени колко дълго трябва да приемате лекарството.

  Употреба при деца и юноши:

  За лечение на симптомите на ГЕРБ като парене зад гръдната кост и връщане на стомашно съдържание към устата: Деца над 1 година и с телесно тегло над 10 kg могат да приемат Омепразол Генерикон. Дозата при децата се определя в зависимост от теглото на детето, Вашият лекар ще определи точната доза.

  За лечение на язви, причинени от инфекция с Helicobacter pylori и за предотвратяване повторната поява: Деца над 4 години могат да приемат Омепразол Генерикон. Дозата при децата се определя в зависимост от теглото на детето, Вашият лекар ще определи точната доза; На Вашето дете лекарят ще предпише прием на два от следните антибиотици: амоксицилин, кларитромицин и метронидазол.

  ОМЕПРАЗОЛ / OMEPRAZOL CAPSULE 20 MG X28 съставки:

  Активно вещество: 20 mg омепразол.

  Другите съставки са:

  съдържание на капсулата: хипромелоза, динатриев фосфат дихидрат (Е-339 ii), талк, титанов диоксид (Е-171), съполимер от метакрилова киселина-етилакрилат (1:1), триетилцитрат, захарни сфери (състоящи се от захароза и царевично нишесте);

  капсулна обвивка: титанов диоксид (Е-171), желатин, пречистена вода.


  ОМЕПРАЗОЛ ГЕНЕРИКОН 20 MG X 28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 12,50 лв.
  ОМЕПРАЗОЛ ГЕНЕРИКОН 20 MG X 28 се произвежда от Genericon Pharma GmbH и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,25 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ОМЕПРАЗОЛ ГЕНЕРИКОН 20 MG X 28 - подобни продукти