Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • ПАНРАЗОЛ табл 40мг х 30

  • ПАНРАЗОЛ табл 40мг х 30 13,30 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ПАНРАЗОЛ 40 mg стомашно-устойчиви таблетки
  PANRAZOL 40 mg gastro-resistant tablets
  пантопразол/pantoprazole

  Прочетете внимателно цялата листовка, нреди да започнете да използвате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Панразол и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Панразол
  3. Как да приемате Панразол
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Панразол
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Панразол и за какво се използва
  Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки е селективен инхибитор на протонната помпа, лекарство, което намалява образуването на киселина в стомаха. То се използва за лечение на заболявания на стомаха и дванадесетопръстника, предизвикани от повишена продукция на киселина в стомаха.
  Панразол 40 mg се използва за:

  Възрастни и юноши над 12 годишна възраст:
  • Гастро-езофагеална рефлуксна болест - възпаление на Вашия хранопровод, свързващ гърлото със стомаха Ви, приружено с връщането на киселина от стомаха в хранопровода.

  Възрастни:
  • Инфекция с бактерии наречен Helicobacter pylori при пациенти с дуоденална или стомашна язва, в комбинация с два антибиотика (терапия за премахване на инфекцията). Целта на това лечение е пълното премахване на бактериите и предотвратяване на възможността за рецидивиране на язвите;
  • Стомашни и дуоденални язви;
  • Синдром на ZolHnger-Ellison и други състояния с производство на по-голямо от необходимото количество стомашна киселина.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Панразол
  Не използвайте Панразол
  • Ако сте алергичен (свръхчувствителен) към пантопразол или към някоя от oстаналите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  • Ако сте алергичен към лекарствени продукти, съдържащи други инхибитори на протонната помпа (напр. омепразол, ланзопразол, рабепразол, езомепразол).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Панразол:
  Ако имате тежки чернодробни проблеми. Моля кажете на Вашия лекар, ако някога сте имали проблеми с черния дроб. Той ще проверява Вашите чернодробни ензими по-често, особено ако приемате Панразол 40 mg продължително време. В случай на повишаване на чернодробните ензими лечението трябва да бъде спряно;
  Ако имате намалени телесни запаси или рискови фактори за намаляване на витамин В12 и получавате продължително лечение с пантопразол. Както всички други намаляващи образуването на киселини лекарства, пантопразол може да доведе до намалена абсорбция на витамин В12;
  Ако приемате лекарство, съдържащо атазанавир (за лечение на СПИН), съвместно с пантопразол, поискайте съвет от Вашия лекар.
  Кажете на Вашия лекар незабавно, ако забележите някое от следващите състояния: Нежелана загуба на тегло; Повтарящо се повръщане; Затруднение в гълтането; Повръщане на кръв;
  Изглеждате блед и се чувствате слаб (анемия); Забележите кръв във Вашите изпражнения;
  Тежка и/или продължителна диария, защото Панразол 40 mg се свързва с леко повишена честота на инфекциозна диария.
  Вашият лекар може да реши, че се нуждаете от тестове за изключване на злокачествено заболяване, защото пантопразол облекчава симптомите на рака и може да забави диагностицирането му. Ако Вашите симптоми продължават независимо от лечението, трябва да се обсъдят допълнителни изследвания.
  Ако вземате Панразол 40 mg като продължително лечение (повече от 1 година), вероятно Вашият лекар ще Ви държи под наблюдение. Вие трябва да информирате Вашия лекар за евентулни нови или необичайни симптоми и състояния.
  Ако провеждате лечение с Панразол за повече от три месеца е възможно стойностите на магнезий в кръвта Ви да се понижат. Симптомите при ниски стойности на магнезий могат да бъдат умора, неволеви мускулни съкращения, дезориентация, гърчове, виене на свят, повишена сърдечна честота. Ако почувствате някой от тези симптоми, моля уведомете Вашия лекар незабавно. Ниските стойности на магнезий могат също да доведат и до понижаване на стойностите на калий или калций в кръвта. Вашият лекар може да Ви назначи редовно провеждане на кръвни тестове, за да наблюдава стойностите на магнезия в кръвта Ви.
  Приемът на инхибитори на протонната помпа, като Панразол може слабо да повиши риска от счупвания на бедрената кост, костите на китката или прешлените на гръбначния стълб. Уведомете Вашия лекар, ако страдате от остеопороза или ако приемате кортикостероиди (което може да увеличи риска от остеопороза).

  Други лекарства и Панразол
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки може да повлияе върху ефикасността на др: лекарства, така че кажете на Вашия лекар, ако приемате: '
  - Лекарства като кетоконазол, итраконазол и посаконазол (използвани за лечение на гьбичкови инфекции) или ерлотиниб (използвани за лечение на някои видове рак), защото Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки може да попречи на тези лекарства да действат правилно;
  - Варфарин и фенпрокормон, които сгъстяват или разреждат кръвта. Може да се наложи провеждане на допълнителни изследвания;
  - Атазанавир (използвани за лечение на СПИН).

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Няма адекватни данни от употребата на пантопразол при бременни жени. Докладвано е отделяне в майчиното мляко. Ако сте бременна, или мислите, че сте бременна или понастоящем кърмите, Вие трябва да приемате Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки само, ако Вашият лекар е преценил, че ползите за Вас са по-големи от потенциалните рискове за Вашето дете.
  Попитайте Вашия лекар или фармацевт за съвет, преди да вземете някое лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Ако почувствате нежелани реакции като замаяност и нарушено зрение, не трябва да шофирате или да работите с машини.

  3. Как да приемате Панразол
  Винаги вземайте Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки точно както Ви е казал Вашият лекар. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурен в нещо.

  Кога и как трябва да вземате Панразол 40 mg?
  Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки се приема 1 час преди хранене с малко вода, без да дьвчите или натрошавате таблетката.
  Ако Вашият лекар не е предписал друго, обичайната доза е: Възрастни и деца над 12 годишна възраст:

  Лечение на гастро-езофагеална рефлуксна болест:
  Обичайната доза е 1 стомашно-устойчива таблетка Панразол 40 mg дневно. Вашият лекар може да Ви каже да повишите дозата на 2 стомашно-устойчиви таблетки дневно. Срокът за лечение на гастро-езофагеалната рефлуксна болест обичайно е между 4 и 8 седмици. Вашият лекар ще Ви каже колко дълго да продължи лечението.

  Възрастни:
  За лечение на инфекция с бактерия наречен Helicobacter pylori при пациенти с дуоденална или стомашна язва, в комбинация с три антибиотика (лечение за премахване на бактерия).
  Една стомашно-устойчива таблетка два пъти дневно плюс два от следните антибиотика -амоксицилин, кларитромицин и метронидазол (или тинидазол), като всеки от тях се приема два пъти дневно заедно със стомашно-устойчивата таблетка пантопразол. Вземайте първата стомашно-устойчивата таблетка пантопразол един час преди закуска, а втората стомашно-устойчивата таблетка пантопразол 1 час преди вечеря. Следвайте инструкциите на Вашия лекар, а също и прочетете информационните листовка на антибиотиците. Срокът за лечение обичайно е 1 до 2 седмици.
  За лечение на стомашни и дуоденални язви:
  Обичайната доза е 1 стомашно-устойчива таблетка Панразол 40 mg дневно. След консултация с Вашия лекар, дозата може да бъде удвоена.
  Вашият лекар ще Ви каже колко време да приемате лекарството. Срокът за лечение на стомашна язва обичайно продължава 4 до 8 седмици. Лечението на дуоденална язва, обичайно продължава 2 до 4 седмици.
  За продължително лечение на синдром на Zollinger-Ellison и други състояния с производство на по-голямо от необходимото количество стомашна киселина
  Препоръчителната начална доза е 2 стомашно-устойчиви таблетки Панразол 40 mg дневно. Вземете двете стомашно-устойчиви таблетки 1 час преди ядене. В последствие Вашият лекар може да прецизира дозата в зависимост от количеството киселина, което образува Вашият стомах. Ако Ви е предписано да приемате повече от две стомашно-устойчиви таблетки дневно, вземете стомашно-устойчиви таблетки на две еднакви дози.
  Ако Вашият лекар Ви е предписал повече от четири стомашно-устойчиви таблетки дневно, трябва да Ви е казано точно кога да спрете приема на лекарството.

  Специални групи пациенти:
  - Ако имате проблеми с бъбреците, умерени или тежки чернодробни проблеми, Вие не трябва да вземате Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки за премахване на Helicobacter pylori.
  - Ако страдате от тежки чернодробни нарушения, Вие трябва да вземате не повече от една стомашно-устойчива таблетка, съдържаща 40 mg пантопразол, дневно (за тази цел са налични стомашно-устойчиви таблетки съдържащи 40 mg пантопразол).
  - Деца под 12 годишна възраст. Тези стомашно-устойчиви таблетки не се препоръчват за употреба при деца под 12 годишна възраст.

  Ако сте приели повече от необходимото Панразол 40 mg.
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Няма известни симптоми на предозиране.

  Ако сте пропуснали приема на Панразол 40 mg.
  Не вземайте двойна доза с цел да компенсирате пропуснатото. Вземете следващата предписана доза в обичайното време.

  Ако прекратявате приема на Панразол 40 mg.
  Не прекратявайте приема на Панразол 40 mg без да сте уведомили Вашия лекар или фармацевт.
  Ако имате допълнителни въпроси относно употребата на Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички други лекарства, Панразол 40 mg може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Честотата на нежеланите реакции може да се дефинира по следния начин:
  много чести: засягат повече от 1 потребител на всеки 10
  чести: засягат от 1 до 10 потребители на всеки 100
  нечести: засягат от 1 до 10 потребители на всеки 1 000
  редки: засягат от 1 до 10 потребители на всеки 10 000
  много редки: засягат по малко от 1 потребител на всеки 1 000
  неизвестно: честотата не може да се определи от наличните данни

  Ако получите някои от следните нежелани лекарствени реакции, прекратете приема. лекарството и незабавно информирайте Вашия лекар или се обърнете към най-близката болница:
  - Сериозни алергични реакции: подуване на езика и/или гърлото, затруднение при преглъщане, уртикария (копривна треска), затруднение при дишане, алергичен оток на лицето, (оток на Quincke/ангиоедем), силно замайване със силно ускорена сърдечна дейност й обилно изпотяване.
  - Сериозни кожни реакции с мехури и бързо влошаване на общото състояние, язви (вкл. леки кръвоизливи) от очите, носа, устата/устните или по цялото тяло (синдром на Стивънс-Джонсън, синдром на Лайл, еритема мултиформе) и повишена чувствителност към светлина.
  - Други сериозни състояния: пожълтяване на кожата или очите (тежко нарушение на чернодробните клетки, жълтеница) или треска, обрив, увеличение на бъбреците, понякога с болезено уриниране и болки в доланата част на гърба (сериозно възпаление на бъбреците).

  Други нежелани реакции са:
  • Нечести (при по-малко от 1 на всеки 100 лекувани пациенти)
  Главоболие; отпадналост; диария; чувство за болест, повръщане; подуване на корема и отделяне на голямо количество газове; запек; сухота в устата; колики и дискомфорт; кожен обрив или уртикария; сърбеж; чувство на слабост, чувство на изтощение или общо неразположение; нарушение на съня; счупвания на бедрената кост, костите на китката и прешлените на гръбначния стълб.

  • Редки (при по-малко от 1 на всеки 1000 лекувани пациенти)
  Нарушения в зрението, като двойно виждане; болки в ставите; мускулни болки; промени в телесното тегло; повишена телесна температура; подуване на крайниците (периферни отоци); алергични реакции; депресия, увеличение на гърдите при жени.

  • Много редки (при по-малко от 1 на всеки 10 000 лекувани пациенти)
  Дезориентация.

  • С неизвестна честота (честотата не може да се определи от наличните данни)
  Халюцинации, объркване, гърчове (по-специално при пациенти с анамнеза за тези симптоми); понижени стойности на натрий в кръвта; понижени стойности на магнезий в кръвта.

  Нежелани реакции, идентифицирани чрез кръвни тестове:
  • Нечести (при по-малко от 1 на всеки 100 лекувани пациенти)
  Повишаване на чернодробните ензими

  • Редки (при по-малко от 1 на всеки 1000 лекувани пациенти)
  Повишаване на бил и рубина; повишаване на мазнините в кръвта

  • Много редки (при по-малко от 1 на всеки 10 000 лекувани пациенти)
  Намаляване броя на тромбоцитите, което може да доведе до кръвоизливи или по-лесно насиняване от обичайното. Намаление на броя на белите кръвни клетки, което може да доведе до по-чести инфекции.
  Ако някои от нежеланите реакции на лекарството станат сериозни, или забележите реакции, неописани в тази листовка, информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Панразол
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  Не използвайте Панразол след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Това лекарство не изисква специални условия на съхранение!
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни, отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Панразол:
  - Активното вещество е пантопразол /pantoprazole/. Всяка таблетка Панразол 40 mg съдържа 45,16 mg пантопразол натрий сесквихидрат, еквивалентен на 40 mg пантопразол.
  - Другите съставки са:
  ядро на таблетката: манитол; натриев карбонат, безводен; натриев нишестен
  гликолат, съполимер на метакрилова киселина, калциев стеарат.
  таблетното покритие: хипромелоза, титанов диоксид, талк, макрогол 400, натриев лаурилсулфат; съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат, 30 процентна дисперсия; пропиленгликол; железен оксид, жълт.

  Как изглежда Панразол и какво съдържа опаковката
  Описание
  Панразол 40 mg - тъмно жълти, елипсовидни, двойно изпъкнали, обвити таблетки, с диаметър 5.3 х 10.3 mm.
  Опаковка
  Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки по 10 броя в блистер, по три блистера в кутия.
  Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки по 14 броя в блистер, по два блистера в кутия.
  Панразол 40 mg стомашно-устойчиви таблетки по 28 и 30 броя в полиетиленова банка HDPE.

  Притежател на разрешението за употреба:
  Actavis Group PTC ehf. Reykjavikurvegi 76-78 220 Hafnarfjordur
  Исландия

  Производители:
  Actavis ehf., Reykjavikurvegi 78, IS-220 Hafnarfjordur, Исландия
  Actavis Ltd., BLB016
  Bulebel Industrial Estate,
  ZejtunZTN3000
  Малта

  Балканфарма-Дупница АД ул. "Самоковско шосе" № 3 2600 Дупница, България
  За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към местното представителство на Притежателя на разрешението за употреба. Актавис ЕАД ул."Атанас Дуков"29
  1407 София, България
  Тел. 02 9321762; 02 9321771

  Дата на последно преразглеждане на листовката - април 2014 г.

  Описание на ПАНРАЗОЛ табл 40мг х 30 Кратка характеристика

  СЪСТАВ: Radix Zedoariae 5g, Theriak 5g, Manna 5g, Radix Angelicae 5g, Radix Carlinae 2.5g, Myrrha 2.5 g, Camphor 0.5 g, Flos crosi 0.1g. ПОКАЗАНИЯ: Като допълнително лечение с общо тонизиращо действие: - Вътрешно при заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб и жлъчните пътища, вегетативната нервна система и дихателната система. - Външно при заболявания на мускуло-скелетната система и кожата. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: По една чаена лъжичка 3 пъти дневно, половин час преди или след ядене за 6 до 9 месеца .

  ПАНРАЗОЛ табл 40мг х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 13,30 лв.
  ПАНРАЗОЛ табл 40мг х 30 се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,33 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа