Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия ATODERM
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на DIFA COOPER Серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • ФЕРЕТАБ КОМП. ПРОЛОНГ КАПС. X 30

  • ФЕРЕТАБ КОМП. ПРОЛОНГ КАПС. X 30 4,60 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ФЕРЕТАБ комп. 152,10 mg/0,50 rng капсули с удължено освобождаване
  FERRETАВ соmр. 152.10 mg/0.50 mg prolonged-release capsules
  Железен фумара т /Фолйева киселина
  (Ferrous fnmarate/Folic acid)

  Прочетете внимателно пялата листовка, тъй като тя съдържа важна за вас информация.
  Това лекарство се отпуска по лекарско предписание, Вие трябва ванимателно да спзвате инструкциите зa употреба па лекарствения продукт.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако се нуждаете от допьлнителна информации или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  Вие трябва да потърсите лекарска помощ в случаи че Вашитe симптоми се влошават или не се подобряват.
  Ако някоя oт нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тачи листовка:
  1.Какво представлява Феретаб комп. и за какво се използва
  2.Преди да приемете Феретаб комп.
  3.Как да приемате Феретаб комп.
  4.Възможни нежелани реакции
  5.Как да съхранявате Феретаб комп.
  6.Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЕРЕТАБ комп. И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Всяка капсула с удължено освобождаване съдържа Активни всшества:
  Железен фумарат 152.10 ma (еквиваленти на 50 mg желяо) и Фолиева киселина
  0.50 ту.
  Феретаб коми. принадлежи към фармакотерапевтичната група на желязо в комбинация с фолиева киселина. Тачи комбинация е подходяща за поддържане, съответно за възстановяване на нормалните нива на желязото и фолиевата киселина в кръвта, при повишените нужди по време на бременност. По точи начин Феретаб коми. предпазва от усложнения, като напр. анемии, аборт; кръвоизливи, преждевременно раждане и нарушения в умственото развитие па новороденото вследствие на недостиг на желязо и фолиева киселина. Феретаб комп. капсули с удължено освобождаване се използва за лечение на недостиг на желязо и доказан недостиг на фолиева киселина, особено при анемия, свързана с бременността.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФЕРЕТАБ комп.
  Не приемайте Феретаб коми.
  Ако сте алергични към лекарствените или кьм някое от помощните вещества:
  - Ако имате заболявания, които са свързани с претоварване на организма с желязо (хемолитична анемия дължаща се па повишено разпадане на еритроци ггпе. амластична анемия при увреждане на кръвотворната функция на костния мозък, хемосидероза при отлагане на хемосидерин в тъкани ге); При нарчгиенпя в усвояването на желязото анемия, дължаща се на смущения в обмяната на желязото (сидеро-ахрестичпа анемия, анемия вследствие отравяне с олово, таласемия вродена хемолитична анемия у деца от средиземноморския регион), пернициозна анемия (недостиг на В12) и анемия, която не се дължи на недостиг на желязо или фолиева киселина. Обърнете специално шшмание при употребата на Феретаб коми. Приемането на фолиева киселина в дневни дози от 1 mg и повече при педостиг на вгп. (пернициозна анемия) може да доведе до нормализиране на крьвната картина и до ремисия на хематолог при параметри, докато симптомите от страна на нервната система прогресират. Поради това преди започване па лечение с фолиева киселина трябва да се изключи наличие на периициозната анемия. Може да се появи преходно оцветяване на изпражненията в черно, но не са значителни.
  Трябва да се уведомява лекаря за поява на нежелани реакции или за наличие на противопоказания.
  Уведомете Нашия лекар какви допълнителни мерки да вземате. Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарствени продукти, включително и такива, отпускан и бе s рецепта.
  Едновременното приложение на Феретаб коми. с други лекарствени продукти моли е да доведе до засилване или отслабнат- на ефекта им.
  Обикновено могат да възникнат следнитe взаимодсействия:
  По време на антибиоiичпо лечение с тетрацикдипи трябва да се прекъсне приложение 1 о на желязо, тъп като лекарствата взаимно възпрепятстват усвояването си в червата:
  При едновременно приемане на лекарствени продукти, намаляващи стомашната киселинност (антиациди) и холестирамин (лекарство, понижаващо болестно повишените количества на мае ги те в кръвта) се намалява резорбцията на желязото:
  При едновременно прилагте с аскорбинова киселина усвояването на желязото се увеличава:
  Резорбция ia на желязото може да бьде значително понижена oi някои хранителни съставки. Поради това желязото т рябва, да се приема на гладно.
  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на всеки лекарствен продукт.
  Феретаб комп. капсули с удъджено освобождаване е подходящ за. употреба по време на бременността и през периода на кърмене.

  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини
  Лекарственият продукт не оказва влияние върху дейности, изискващи повишено внимание и бързина на реакциите.
  Важна информации за помощните вещества на лекарствения продукт
  Поради наличието на лактоза като помощно вещество в състава на капсутата. продуктът е неподходящ за пациенти е дактозна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозсн синдром на малабсорбция.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФЕРЕТАБ комп.
  Винаги приемайте Феретаб комп. точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо. попи тайте Вашия лекар или фармацевт
  капсулиге трябва да се приемат пели без да се дъвчат, преди хранене, заедно с
  обилно количество течност.
  Обичайната доза е от една капсула дневно.
  При изявен недостиг на желязо и фолиева киселина, дневната доза трябва да се увеличи до 2-3 капсули.
  Лечението с Феретаб комп. трябва да продължи най-малко 8-12 седмици сдед нормализирането на кръвната картина, докато недостигът на желязо напълно се преодолее (плазмени нива на желязо и ри жени. които нямат анемия; 0.8 1.0 мг/л: хемоглобин: 12 16 г. 100 мл). Трябва да се провеждат назначените от лекаря контролни прегледи.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Феретаб комп.
  Симптомите на предозиране са свързани е повръщане, болка в стомаха и диария е черен цвят . Посъветвайтс се с лекуващия си лекар! Ако сте пропуснали да приемете Феретаб комп.
  Ако пропуснете да вземете една доза. вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза. вземае я като обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза. за да компенсира те забравената. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано oт лекуващия Ви лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани е употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Като всички лекарства, Феретаб коми. момее да има нежелани афекти. Те обаче не се наблюдават шдьл.нсителпо при всички пациента, така че Вие мо.нсе да не получите никаква реакция.
  Обикновено Феретаб комп. капсупт с удължено освобождаване се понася добре. В отделни случаи могат да възникнат преходни нежелани ефекти от страна на стомашно-чревния тракт, като чувство на тежест, стомашни спазми и повръщане.,. Може да се появят оцветени в черно изпражнения, по това не е от съществено: значение.
  Ако получше пожелани ефекти, включително и такива, които не са споменат в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЕРЕТАБ комп.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка и защитено от влага/светлина място.
  при температура под 25°С.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  Срокът на годност на продукта е 3 (три) години от датата на производство.
  Продуктът да не се употребява след датата па изтичане на срока на годност; отбелязан върху опаковката.
  Лекарствените продукти не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване па околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Феретаб комп.
  Активни всщесгва:
  Железен фумарат 152.10 mg (еквивалентни на 50 mg желязо) и Фолиева киселина 0.50 mg.
  Помощни вещества: лактоза монохидрат. полнакрилат дисперсия 30%. силициев диоксид. колоиден безводен, микрокристадна цс.т\доза. магнезиев, сгеарат. азорубин Е122 жълт хинолин титанов диоксид и желатин.

  Лекарствена форма и опаковка
  Капсули с удължено освобождаване. Всяка твърда желатинова капсула съдържа три минитаблети ферофумарат и една мини таблетка фолиева киселина. По 10 броя капсули в бдистер от твърдо НBX и алуминиево фолио. по 3 блистера в картонена кутия заедно с информация за пациента.
  Притежател на разрешението за употреба
  G.L. Pharma Gm.b.Н.
  Schlossplal/ I. A-(S502 lLannach. Австрия

  Производител
  "Фармацевтични заводи Милве" АД
  3200. гр. Бяла Слатина. Промишлена зона. България

  Дата па последно одобрение па листовката:
  Март/2011

  Описание на ФЕРЕТАБ КОМП. ПРОЛОНГ КАПС. X 30

  ФЕРЕТАБ КОМП. / FERETAB COMP.  ПРОЛОНГ КАПС.  X 30 показания:

  ФЕРЕТАБ е комбиниран продукт, прилаган при недостиг на желязо и фолиева киселина – най-често това е изразено при анемия на бременността и пр. Двете основни съставки компенсират дефицитите на желязо и на фолиева киселина по време на бременност, като впоследствие поддържат показателите в норма. Този режим на прием намалява риска от развитие на тежка анемия, кръвоизливи и аборт, преждевременно раждане, отклонения в развитието на плода поради назованите дефицити.

  ФЕРЕТАБ КОМП. / FERETAB COMP.  ПРОЛОНГ КАПС.  X 30 дозировка и приложение:

  ФЕРЕТАБ се приема под формата на капсули с удължено освобождаване. Продуктът трябва да бъде препоръчан от лекар, който определя дневната доза и продължителността на лечението.

  Капсулите не се разтварят, не се дъвчат – поглъщат се цели, с много течност, преди хранене. Приемът на ФЕРЕТАБ за предпочитане е по едно и също време на деня. Обичайната дневна доза е една капсула, но според тежестта на дефицитите може да се увеличи по лекарска преценка до 2-3 капсули. Продължителността на терапията се определя според промените на показателите, но обикновено е 8-12 седмици.

  ФЕРЕТАБ не бива да се приема в самоволно увеличени дози. При неволно предозиране следва да се търси медицинска помощ.

  ФЕРЕТАБ КОМП. / FERETAB COMP.  ПРОЛОНГ КАПС.  X 30 състав:

  железен фумарат, фолиева киселина, както и помощните вещества лактоза монохидрат, полиакрилат дисперсия 30 %, колоидален силициев диоксид, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, желатин, оцветители.

  ФЕРЕТАБ КОМП. ПРОЛОНГ КАПС. X 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,60 лв.
  ФЕРЕТАБ КОМП. ПРОЛОНГ КАПС. X 30 се произвежда от Milve и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,46 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа