Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • ТРОМБЕКС ТАБЛ.75МГ Х 30

  • ТРОМБЕКС ТАБЛ.75МГ Х 30  7,40 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Тромбекс 75 mg филмирани таблетки
  Trombex 75mg film-coated tablets
  клопидогрел/ clopidogel

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Виж точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Тромбекс и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Тромбекс
  3. Как да приемате Тромбекс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Тромбекс
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Тромбекс и за какво се използва
  Тромбекс, съдържа клопидогрел и принадлежи към групата лекарства, наречени
  антитромбоцитни лекарствени продукти. Тромбоиитите са много малки кръвни елементи, които се слепват един с друг при образуването на кръвни съсиреци. Чрез предотвратяване на това слепване, тромбоцитните антиагреганти намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци (процес наречен тромбоза),

  Тромбекс се према от възрастни за предпазване от образуването на кръвни съсиреци (тромби) в уплътнените кръвоносни съдове (артерии), процес известен като атеротромбоза, което води до. атеротромботични инциденти (като мозъчен удар, сърдечен пристъп, или смърт);
  Предписан Вие Тромбекс за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и намаляване риска от тези сериозни инциденти защото:
  - Вие имате състояние на уплътняване на артериите (известно също като атеросклероза), или
  - Вие имате предхождащ сърдечен пристъп, мозъчен удар, или имате състояние известно като периферно артериално заболяване, или
  - Вие сте имали тежка гръдна болка, състояние известно като "нестабилна стенокардия" или "миокарден инфаркт" (сърдечен удар). За лечение на това състояние Вашият Лекар може да постави стент в блокираната или стеснената артерия за да възстанови ефективния кръвен поток. Може да Ви бъде предписана и ацетилсалицилова киселица (вещество, съдържащо се в много лекарства ползвани като обезболяващи и понижаващи температурата, както и предотвратяващи съсирването на кръвта) от Вашия лекар. - Вие имате неравномерна сърдечна дейност, състояние, наречено „предсърдно мъждeне" и не можете да приемате лекарства, известни като „перорални антикоагулати" (антагонисти на витамин К), които предотвратяват образуването и нарастването на кръвни съсиреци. Трябва да знаете, че пероралните антикоагуланти са по-ефикасни от ацетилсалициловата киселина или комбинираната употреба на Тромбекс и ацетилсалицилова киселина при това състояние.
  Вашият лекар трябва да Ви предпише Тромбекс и ацетилсалицилова киселина, ако не можете да приемате "перорални антикоагуланти" и за Вас няма риск от масивно кървене.

  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Тромбекс
  Не приемайте Тромбекс:
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към клопидогрел или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  • Ако страдате от заболяване, което понастоящем причинява кървене, например стомашна язва или кървене в мозъка;
  • Ако страдате от тежко чернодробно заболяване.
  Ако смятате, че някои от тези се отнасят за Вас, или имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар преди лечението с Тромбекс.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Ако някое от изброените по-долу състояния се отнасят за Вас, трябва веднага да уведомите Вашия лекар преди да започнете да приемете Тромбекс:
  • ако сте изложен на риск от кървене като
  - заболяване, което Ви излага на риск от вътрешно кървене (като стомашна язва) - имате нарушения в кръвта, които Ви правят склонни към вътрешни кръвоизливи (кървене в тъканите, органите или ставите на тялото Ви), - скорошна тежка травма - скорошна хирургична интервенция (включително стоматологична)
  - предстояща хирургична интервенция (включително стоматологична) през следващите седем дни
  • ако сте имали съсирек в мозъчна артерия (исхемичен удар) възникнал през последните 7 дни
  • ако имате бъбречно или чернодробно заболяване
  • ако сте имали алергия или реакция към някое от лекарствата, използвани за лечение на Вашето заболяване.

  По време на употребата на Тромбекс:
  • Трябва да информирате Вашия лекар, ако планирате хирургична интервенция (включително стоматологична).
  • Трябва също незабавно да информирате Вашия лекар, ако развиете състояние (известно още като тромботична тромбоцитопенична пурпура или ТТП), което включва повишена температура и синини по кожата, които могат да се проявят като малки червени точки, със или без необяснима прекомерна уморяемост, объркване, пожълтяване на кожата или очите (жълтеница) (вижте точка 4"Възможни нежелани реакции").
  • Ако се порежете или нараните, може да отнеме малко повече от обичайното време за да спре кървенето. Това е свързано с начина на действие на лекарството да предотвратява образуването на кръвни съсиреци. При малки порязвания и наранявания, като напр. порязване по време на бръснене, това е обикновено е без значение. Ако обаче кървенето Ви безпокои, трябва да се свържете незабавно с Вашия лекар (вижте точка 4 "Възможни нежелани реакции").
  • Вашият лекар може да назначи изследвания на кръвта.

  Деца и юноши
  He давайте това лекарство на деца, защото няма ефект.

  Други лекарства и Тромбекс
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали, или е възможно да приемете други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта. Някои лекарства могат да окажат влияние върху действието на Тромбекс и обратно.
  Трябва задължително да информирате Вашия лекар, ако употребявате
  - перорални антикоагуланти, лекарства използвани за намаляване съсирваемостта на кръвта,
  - нестероидни противовъзпалителни средства, обичайно използвани за лечение на болезнени и/или възпалителни състояния на мускулите или ставите,
  - хепарин или каквото и да е друго инжекционно лекарство за намаляване съсирваемостга на кръвта,
  - омепразол, езомепразол или циметидин, лекарства, използвани за лечение на разстроен стомах,
  - флуконазол, вориконазол, ципрофлоксацин, или хлорамфеникол, лекарства за лечение на бактериални и гъбични инфекции,
  - флуоксетин, флувоксамин или моклобемид, лекарства за лечение на депресия,
  - карбамазепин или окскарбазепин, лекарства за лечение на някои форми на епилепсия,
  - тиклопидин, друго антитромботично средство.
  Ако сте преживели тежка гръдна болка (нестабилна стенокардия или миокарден инфаркт), може да Ви бъде предписан Тромбекс в комбинация с ацетилсалицилова киселина, вещество, съдържащо се в много лекарства ползвани като обезболяващи и понижаващи температурата. Инцидентна употреба на ацетилсалицилова киселина (не повече от 1 000 mg на 24 часа) не би представлявала проблем, но продължителната употреба при други обстоятелства трябва да се обсъди с Вашия лекар.

  Прием на Тромбекс с храни и напитки
  Тромбекс може да се приема с или без храна.

  Бременност и кърмене
  За предпочитане е да не се приема този лекарствен продукт по време на бременност. Ако сте бременна или подозирате, че сте бременна, трябва да уведомите Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Тромбекс, Ако забременеете по време на приема на Тромбекс веднага се посъветвайте с Вашия лекар, тъй като не се препоръчва употребата на клопидогрел по време на бременност.
  Не трябва да кърмите, докато приемате това лекарство. Ако кърмите или планирате да кърмите, говорете с Вашия лекар, преди да вземете това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Тромбекс е малко вероятно да засегне способността Ви да шофирате или използвате машини.

  Тромбекс съдържа лактоза. Ако сте уведомен от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари (напр. лактоза), свържете се с него преди да вземете това лекарство.
  Тромбекс съдържа хидрогенирано рициново масло. Това може да предизвика стомашно неразположение или диария.

  3. Как да приемате Тромбекс
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте имали силна гръдна болка (нестабилна стенокардия или миокарден инфаркт), Вашият лекар може да Ви даде 300 mg Тромбекс (4 таблетки от 75 mg) веднъж в началото на лечението. След това, препоръчаната доза е една таблетка от 75 mg Тромбекс дневно, която се приема през устата със или без храна, и по едно и също време всеки ден.
  Трябва да вземате лекарствения продукт докато Вашият лекар Ви го предписва.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Тромбекс
  Свържете се веднага с Вашия лекар или отидете до спешното медицинско звено в най-близката болница поради увеличен риск от кървене.

  Ако сте пропуснали да приемете Тромбекс
  Ако забравите да вземете дозата Тромбекс, но си спомните в рамките на следващите 12 часа след обичайното време, веднага вземете таблетката си, а после приемете следващата в обичайния час.
  Ако сте забравили за повече от 12 часа, просто вземете следващата единична доза в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  При опаковките от 7, 14, 28 и 84 таблетки, можете да проверявате деня, в който последно сте приели таблетка Тромбекс по календара отпечатан върху блистера.

  Ако сте спрели приема на Тромбекс
  Не спирайте лечението, освен ако Вашият лекар не Ви посъветва. Свържете се с Вашия лекар или фармацевт преди да го направите.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Информирайте Вашия лекар незабавно ако имате:
  - треска, признаци на инфекция или прекалена умора. Те могат да се дължат на рядко понижаване стойностите на някои кръвни клетки.
  - признаци на чернодробни проблеми, като пожълтяване на кожата и/или очите (жълтеница), независимо от това дали са съпътствани от подкожни кръвоизливи, които се проявяват като малки червени точки и/или объркване (вижте точка 2 "Предупреждения и предпазни мерки"),
  - подуване на устата или нарушения на кожата като обриви и сърбежи, мехури по кожата. Това може да са симптоми на алергична реакция.
  Най-честата нежелана реакция съобщавана за клопидогел (активното вещество на лекарствени продукт Тромбекс) е кървене. Кървене може да се срещне като кървене от стомаха или червата, натъртване, хематом (необичайно кървене или натъртване под кожата), кървене от носа, кръв в урината. Малък брой случаи също се съобщава за кръвоизливи в окото, в черепе, белия дроб или ставите.
  Ако имате продължително кървене когато приемате Тромбекс
  Ако се порежете или нараните, може да отнеме малко повече от обичайното време за да спре кървенето. Това е свързано с начина на действие на лекарството да предотвратява образуването на кръвни съсиреци. При малки порязвания и наранявания, като напр. порязване по време на
  бръснене, това обикновено е без значение. Ако обаче кървенето Ви безпокои, трябва да се свържете незабавно с Вашия лекар (вижте точка 2" Предупреждения и предпазни мерки").

  Други нежелани лекарствени реакции включват:
  Чести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 пациента): Диария, коремна болка, лошо храносмилане или киселини.
  Нечести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 100 пациента): Главоболие, стомашна язва, гадене, повръщане, запек, увеличено количество на газове в стомаха или червата, обриви, сърбеж, замаяност, усещане за изтръпване и мравучкане.
  Редки нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 1 000 пациента): Световъртеж
  Много редки нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10,000 пациента): Жълтеница; силна коремна болка с или без болка в гърба; треска, затруднения в дишането, понякога придружени с кашлица; общи алергични реакции (например, общо усещане за затопляне с внезапно общо неразположение до припадък); оток на устата; мехури по кожата; алергични кожни реакции; възпаление на устата (стоматит); понижаване на кръвното налягане; объркване; халюцинации; ставна болка; мускулна болка; промяна във вкуса на храната.
  Освен това Вашият лекар може да установи промени в показателите при изследванията на кръвта и урината.

  Съобщаване на нежелани реакцни
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата ул. "Дамян Груев" № 8, 1303 София, Тел.: +35 928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате -нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Тромбекс
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера, след „Годен до:"
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Стъклена бутилка: Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага. След отваряне може да се използва в рамките наЗ месеца, ако се съхранява под 25°С.
  PVC/PVDC/Алуминиев блистер: Да се съхранява под 30 С в оригиналната опаковка, за Да се предпази от влага. Не използвайтетова лекарство, ако забележите видими белези на нарушаване на качеството на продукта. "'2. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Тромбекс
  Активната съставка е клопидогрел. Всяка таблетка съдържа 75 mg клопидогрел (като хидрогенсулфат).
  Другите съставки са: манитол (Е421)? хидрогенирано рициново масло, микрокристална целулоза, макрогол 6000 и ниско субституирана хидроксипропил целулоза в ядрото, и лактоза (млечна захар), хипромелоза (Е464), триацетин (1518), червен железен оксид (Е172), титанов диоксид (Е171) и карнаубски восък в обвивката.

  Как изглежда Тромбекс и какво съдържа опаковката
  Тромбекс са кръгли, двойно-изпъкнали, розови, филмирани таблетки с гравирано числото "75" на едната страна и числото "1171" на другата страна. Тромбекс се доставя в картонени кутии съдържащи 7, 14, 28, 30, 84, 90 и 100 таблетки, в PVC/PVDC/алуминий блистери или 28,30 и 90 таблетки в кафяви стъклени бутилки с бяла HDPE винтова капачка със сушител. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба:
  ZENTIVA, k.s., U Kabelovny 130, 102 37 Prague 10, Чешка Република

  Производители:
  ZENTIVA, k.s.,
  U Kabelovny 130, Dolni Mecholupy 102 37
  Prague 10,
  Чешка Република Sanofi Winthrop Industrie
  1 rue de la Vierge
  Am bares et Lagrave
  33565 Carbon Blanc cedex
  Франция

  За допълнителна информация относно това лекарство, моля, свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  Санофи-Авентис България ЕООД
  1303 София, бул. Ал. Стамболийски 103, България
  Тел: 02/ 970 53 00, Факс: 02/970 53 33 .
  e-mail: bg-medical-info(g),sanofi-aventis.com

  Дата на последно одобрение на листовката:
  Март 2014

  Описание на ТРОМБЕКС ТАБЛ.75МГ Х 30

  ТРОМБЕКС / TROMBEX ТАБЛ.75МГ Х 30  показания:

  За предпазване от атеротромботични инциденти при пациенти с анамнеза за миокарден инфаркт (до 35 дни),

  исхемичен инсулт (между седми ден и шести месец) или установено периферно артериално заболяване. 

  Подходящ е също така и при пациенти с остър коронарен синдром без елевация на ST сегмента. 

  ТРОМБЕКС / TROMBEX ТАБЛ.75МГ Х 30  дозировка и приложение:

  По 1 таблетка дневно независимо от храненето.

  ТРОМБЕКС / TROMBEX ТАБЛ.75МГ Х 30  състав:

  Clopidogrel. Тромбоцитен антиагрегант.

  ТРОМБЕКС ТАБЛ.75МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,40 лв.
  ТРОМБЕКС ТАБЛ.75МГ Х 30 се произвежда от Zentiva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,74 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа