Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на имуностимулатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • ФЛАМЕКСИН САШЕ 20 МГ X 10

  • ФЛАМЕКСИН САШЕ 20 МГ X 10 6,80 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ 3А ПАЦИЕНТА

  ФЛАМЕКСИН 20 mg таблетки
  FLAMEXIN 20 mg tablets
  ФЛАМЕКСИН 20 mg прах за перорален разтвор
  FLAMEXIN 20 mg powder for oral solution

  пирокснкам (piroxicam)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, tum забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ФЛАМЕКСИН и за какво се използва
  2. Преди да приемете ФЛАМЕКСИН
  3. Как да приемате ФЛАМЕКСИН
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ФЛАМЕКСИН
  6. Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЛАМЕКСИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  ФЛАМЕКСИН 20 mg таблетки и ФЛАМЕКСИН 20 mg прах за перорален разтвор съдържат активно вещество, наречено пироксикам. Пироксикам принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни и антиревматични средства.
  ФЛАМЕКСИН се използва за облекчаване на някои симптоми, като подуване, скованост и ставни болки при остеоартрит (артроза, дегенеративни ставни заболявания), ревматоиден артрит и анкилозиращ спондилит (ревматизъм на гръбначния стълб). Той не лекува артрита, а повлиява симптомите и ще Ви помогне само докато продължавате да го приемате. Преди да Ви предпише пироксикам, Вашият лекар ще прецени ползата от приложението на това лекарство спрямо риска от евентуално развитие на нежелани лекарствени реакции.

  2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФЛАМЕКСИН
  Не приемайте ФЛАМЕКСИН:
  ако сте боледували от стомашна или интестинална язва и сте имали кървене или перфорация;
  ако в момента имате стомашна или интестинална язва с кървене или перфорация; - ако Вие или член на Вашето семейство имате или сте имали в миналото данни за гастроинтестинални заболявания (възпаления на стомаха или червата)^ които предразполагат към кървене, като улцерозен колит, болест на Крон, гстроинтостинални тумори, дивертикулити (възпалителни или инфектирани,джобове" на червата), на ако приемате други нестероидни противовъзпалителни средства, вкл. селективин инхибитори на ензима циклооксигеназа-2, или ацетилсалицилова киселина – лекарствено вещество, което се среща в състава на много болкоуспокояващи и температуропонижаващи
  - ако приемате антикоагуланти, като варфарин, за предотвратяване на кръвосъсирването;
  - ако в миналото сте имали сериозни алергични лекарствени реакции към пироксикам, фуги НСПВС и други лекарства, особено сериозни кожни реакции (без значение от тежестта им, като напр. ексфолиативен дерматит (значително зачервяване на кожата с излющване на плаки и слоеве), везикуло-булозни реакции (синдром на Стивънс - Джонсън - състояние, характеризиращо се със зачервена, разранена, кървяща или на крусти кожа) и токсична епидермална некролиза (заболяване с поява на кожни петна и излющване на горния слой на кожата);
  ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност (сърдечно-съдово заболяване, което може да доведе до лесна уморяемост, задух, подуване на глезените и др.); ако имате тежка чернодробна и бъбречна недостатъчност; ако сте бременна или кърмите.
  Ако някой от тези признаци се отнася до Вас не трябва да приемате пироксикам. Незабавно съобщете на Вашия лекар.
  Обърнете специално внимание при употребата на ФЛАМЕСКИН
  Трябва незабавно да преустановите приема на ФЛАМЕКСИН и да съобщите на Вашия лекар, ако получите някаква алергична реакция, като напр. зачервяване на кожата, подуване на лицето, задушаване или затруднено дишане.
  Трябва незабавно да преустановите приема на НСПВС и да съобщите на Вашия лекар, ако почувствате болка в стомаха, или някакви признаци на кървене в стомаха и червата, като напр. изхождане на черни или с петна от кръв изпражнения, или повръщане на кръв.
  Ако сте на възраст над 70 г. Вашият лекар може да прецени и да намали продължителността на лечение, както и да Ви наблюдава по-често, докато приемате пироксикам.
  Ако сте на възраст над 70 г., или приемате други лекарства като кортикостероиди, някои лекарства за лечение на депресия, наречени селективни инхибитори на обратното поемане на серотонин (SSRI), ацетилсалицилова киселина за предотвратяване на кръвосъсирването,
  Вашият лекар може да Ви предпише ФЛАМЕКСИН едновременно с лекарства, които
  предпазват стомаха и червата.

  Не трябва да приемате това лекарство, ако сте по-възрастни от 80 години.
  НСПВС могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент ("миокарден инфаркт") или инсулт. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и продължително лечение. Не превишавайте препоръчаните дози и продължителността на лечението.
  Ако имате проблеми със сърцето, прекаран инсулт или мислите, че за Вас може да има риск от появата им (например, ако имате високо кръвно налягане, диабет, повишени стойности на холестерол или сте пушач) трябва да обсъдите лечението с Вашия лекар или фармацевт.
  Моля, обърнете се към Вашия лекар, преди да приемете Фламексин, ако имате:
  • стомашна язва или кървене;
  • чернодробно или бъбречно заболяване;
  • кървене или нарушения в кръвосъсирването;
  • астма

  В тези случаи, по преценка на Вашия лекар може да се належи коригиране на дозата или провеждане на периодичен контрол на определени показатели, особено при продължително приемане.
  Пироксикам може да понижи ефективността на вътрематочните спирали.
  Ако имате някакви здравословни проблеми или алергични реакции, или ако не сте сигурни, че можете да приемате ФЛАМБКСИН, моля съобщете на Вашия лекар преди да започнете употребата на това лекарство.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар ако приемате или наскоро сте приемали друга лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Вашият лекар може да ограничи употребата на някои лекарства, или може да Ви предпише различно Лечение. Особено важно е да се информира лекаря, ако приемате аспирин или други НСПВС като болкоуспокояващи средства; ако приемате кортикостероиди, които се използват за лечението на много състояния, като алергия или хормонален дисбаланс; ако приемате антикоагуланти, като варфарин, за предотвратяване на образуването на кръвни съсирени; ако приемате някои лекарства за лечение на депресия, наречени селективни инхибитори на обратното поемане на серотонин (SSRI); ако приемате лекарства като аспирин за предотвратяване на агрегадията (слепването) на тробмоцитите. НСПВС, между които и пироксикам могат да понижат лечебният ефект на диуретици и антихиперпгензивни лекарства, да повишат токсичността на литиевите соли и имуносупресорите (лекарства, потискащи имунната система) при едновременната им употреба. Ако което и да е от изброените по-горе се отнася до Вас, съобщете на Вашия лекар незабавно.

  Употреба на ФЛАМЕКСИН с храни и напитки
  Едновременната употреба с алкохол повишава риска от нежелани реакции от страна на стомашно-чревния тракт, бъбреците и черния дроб.

  Бременност и кърмене
  Употребата на лекарствения продукт е противопоказана в случаи на установена или предполагаема бременност, по време на кърмене и при деца. Поради отделяне в майчиното мляко, употребата на този лекарствен продукт не се препоръчва в периода на кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Лекарството може да повлияе активното внимание до такава степен, че шофирането и работата с машини, които изискват бързи реакции могат да се влошат.
  Важна информация относно някои от съставките на ФЛАМЕКСИН
  ФЛАМЕКСИН прах за перорален разтвор съдържа като подсладител аспартам, поради което е противопоказан при пациенти с фенилкетонурия (заболяване, дължащо се на вроден дефицит на някои ензими, при което се натрупват фенилаланин и негови метаболити). ФЛАМЕКСИН таблетки съдържат малко количество лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФЛАМЕКСИН
  Винаги употребявайте ФЛАМЕКСИН точно, както Ви е предписан от лекаря. Ако не сте сигурни в нещо, Вие трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви назначи редовни наблюдения, за да Ви осигури прием на оптимална доза. Вашият лекар ще адаптира лечението към най-ниската доза, при която се получава най-добър контрол върху симптомите на заболяването Ви. При никакви обстоятелства не променяйте дозата без предварително да я съгласувате с Вашия лекар.

  Възрастни и пациенти в старческа възраст
  Максималната дневна доза е 20 mg ФЛАМЕКСИН (една таблетка или един прах за перорален разтвор), като еднократна дневна доза. Приемайте лекарството с вода, по възможност по едно и също време през деня.
  Ако сте на възраст над 70 години, Вашият лекар може да Ви предпише по-ниска доза или да намали продължителността на лечението. За да разделите таблетката, трябва да я поставите на плоска повърхност с делителната черта нагоре. Чрез лек натиск с палец тя се разделя на две еднакви половинки. При използване на прах за перорален разтвор, чрез отваряне на сашето по чертата "половин доза" се получава доза от 10 mg. Чрез отваряне по чертата "цяла доза" се получава доза от 20 mg.
  Вашият лекар може да Ви предпише пироксикам едновременно с друго лекарство, което предпазва стомаха и червата от възможни нежелани ефекти.
  Не повишавайте дозата. Ако почувствате, че лекарството не е много ефективно, винаги се консултирайте с Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза
  В случаи на предозиране с ФЛАМЕКСИН е показано поддържащо и симптоматично лечение.
  Ако сте пропуснали да приемете ФЛАМЕКСИН
  Приемете ФЛАМЕКСИН веднага щом си спомните. Ако вече е почти време за следващата доза, не приемайте пропуснатата доза, а просто приемете следващата доза в установеното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
  Ако имате каквито и да било други въпроси относно употребата на това лекарство, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ФЛАМЕКСИН може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  ФЛАМЕКСИН се понася по-добре от обикновения, несвързан в комплекс,с бета-циклодекстрин пироксикам, защото по - краткото присъствие на активното вещество в стомашно - чревния тракт понижава риска от дразнене, причинявано от директния, продължителен контакт.
  По-често срещани нежелани реакции са:
  От страна на стомашно-чревния тракт: сухота в устата; запек, диария, флатуленция (газове в стомаха и тънките черва): гадене, стомашни нарушения, понижен апетит, повръщане; болки в епигастриума; редки случаи на стомашна (пептична) язва.
  По - вероятно е тези нежелани лекарствени реакции да се проявят, ако приемате ФЛАМЕКСИН в по-високи от предписаните дози и за по-продължителен период от време.
  Други нежелани лекарствени реакции, характерни за НСПВС, които се проявяват рядко са: задръжка на течности под форма на оток на долните крайници; ефекти от страна на централната нервна система: главоболие, замайване, сънливост, дискомфорт, безсъние, депресия, шум в ушите, отслабване на слуха, астения (слабост); кожни реакции: обриви алергичен оток на лицето и ръцете, повишение на кожната светлочувствителност, сритема (зачервяване), десквамация (излющване) на кожата; промени в бъбречните функции:хематурия (кръв в урината), дизурия (нарушение в уринирането), остра бъбречна недостатъчност, промени в чернодробните функции: промени в чернодробните показатели, жълтеница. При поява на симптоми на чернодробно увреждане, приемът на пироксикам трябва да се прекрати; редки случаи на панкреатит; промени в кръвните показатели, повишение на урейния азот в кръвта. Други редки нежелани лекарствени реакции са: изпотяване, промени в нивата на кръвната захар, промени в телесното тегло, смущения от страна на пикочния мехур, стоматит (възпаление в устната кухина), косопад, смущения в растежа на ноктите. В изолирани случаи се наблюдават двойно виждане, неясно виждане, нарушения на слуха, шум в ушите, нарушения на вкуса.
  Тези нежелани лекарствени реакции обикновено са преходни н бързо отзвучават след спиране приема на продукта. Лекарства като ФЛАМЕКСИН могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент ("миокарден инфаркт") или инсулт. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФЛАМЕКСИН
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте лекарството след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не се изискват специални условия на съхранение на лекарствения продукт. Да се съхранява при стайна температура под 25° С.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще помогнат за опазване на околната среда

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ФЛАМЕКСИН ФЛАМЕКСИН 20 mg таблетки
  Всяка таблетка съдържа активното вещество пироксикам бета- циклодекстрин 191,2 mg (еквивалентен на пироксикам 20 mg). Помощни вещества са: лактоза, кросповидон, натриев нишестен гликолат, колоиден безводен силициев диоксид, прежелатинизирано нишесте, магнезиев стеарат.

  ФЛАМЕКСИН 20 mg прах за перорален разтвор
  Всяко came (с делителна черта) съдържа активното вещество пироксикам бета- циклодекстрин 191,2 mg (еквивалентен на пироксикам 20 mg). Помощни вещества са: сорбитол, цитрусов аромат, аспартам, колоиден безводен силициев диоксид.
  Как изглежда ФЛАМЕКСИН и какво съдържа опаковката ФЛАМЕКСИН 20 mg таблетки
  Картонена кутия с 10 или 20 таблетки ФЛАМЕКСИН 20 mg прах за перорален разтвор
  Картонена кутия с 10 или 20 camera

  Притежател на разрешението за употреба
  PROMEDICA S.r.l., Via Palermo 26/А, 43122 Parma, Италия
  Производител
  Chiesi Farmaceutici S.p.A., Via S. Leonardo 96, 43122 Parma, Италия Телефон: 0039 0521 2791 Факс: 0039 0521 774468
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с представителя на притежателя на разрешението за употреба в България:
  " Киези България ЕООД",
  Бизнес Център Сердика - офис 104
  Ул. "Гюешево" 83
  1000 София, България
  Тел:+35929201205

  Дата на последна редакция на текста
  Юли, 2013.

  Описание на ФЛАМЕКСИН САШЕ 20 МГ X 10

  ФЛАМЕКСИН / FLAMEXIN табл. показания:

  FLAMEXIN® се използва за лечение на болка и възпалителни състояния при ревматични заболявания (ревматоиден артрит, остеоартрит) и мускулно -скелетни нарушения (тендинит, бурсит, пост - травматична болка); пост -оперативна болка, първична дисменорея (болезнена менструация).

  ФЛАМЕКСИН / FLAMEXIN табл. начин на приложение:

  Прах за перорален разтвор - чрез отваряне на сашето по чертата "половин доза" се получава доза от 10 mg. Чрез отваряне по чертата "цяла доза" се получава доза от 20 mg.

  По 1 саше с прах за перорален разтвор (20 mg) дневно.

  При пациенти в напреднала възраст дозата трябва да се определи внимателно от лекаря, като може да се наложи намаляване на дозата (1/2 саше с прах за перорален разтвор) и да се ограничи продължителността на лечението. Продължителното прилагане на дози по-високи от 30 mg/ дневно повишава риска от проява на стомашно - чревни нежелани реакции.

  ФЛАМЕКСИН / FLAMEXIN табл. състав:

  Всяко саше (с делителна черта) съдържа:
  Активно вещество: piroxicam beta - cyclodextrin 191.2 mg (еквивалентен на piroxicam 20 mg).
  Помощни вещества: сорбитол, цитрусов аромат, аспартам, колоиден безводен силиций.

  ФЛАМЕКСИН САШЕ 20 МГ X 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,80 лв.
  ФЛАМЕКСИН САШЕ 20 МГ X 10 се произвежда от Chiesi Farmaceutici S.P.A. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,68 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа