Сайтът използва бисквитки.

 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • ДЕПАКИН ХРОНО 300 мг.х 100

  • ДЕПАКИН ХРОНО 300 мг.х 100 14,50 лв. от Apteka.puls.bg
  • DEPAKINE CHRONO TABL.PROLONG 300 MG X100
   • Категория

    Лекарства /

    Нервна система
   • Производител Sanofi-Aventis
   • Статус не е в наличност
   • Срок на годност 31.03.2021г
   • Код 34456
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: Информация за потребителя

  DEPAKINE CHRONO 300 mg prolonged release tablets
  ДЕПАКИН ХРОНО 300 mg таблетки с удължено освобождаване
  Натриев валпроат (Sodium valproate)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като ти съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт или медицинска сетра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Депакин Хроно 300 mg и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Депакин Хроно 300 mg
  3. Как да приемате Депакин Хроно 300 mg
  4. Възможни нежелани лекарствени реакции 5 Как да съхранявате Депакин Хроно 300 mg
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  1. Какво представлява Депакин Хроно 300 mg и за какво се използва
  Активното вещество в Депакин Хроно 300 mg е валпроат.
  Депакин Хроно 300 mg спада към групата лекарствени продукти използвани за лечение на епилепсия или мания.
  Депакин Хроно 300 mg се използва при лечението на Епилепсия
  • Първично генерализирани епилепсии и припадъци
  • Типове пристъпи:
  абсанси (petit mal), генерализирани тонично-клонични (grand mal), тонични и атонични припадъци, миоклонични пристъпи, инфантилни спазми.
  • Генерализирани епилепсии и епилептични синдроми:
  абсансна епилепсия, ювенилна миоклонична епилепсия (синдром на Janz), епилепсия с генерализирани тонично-клонични припадъци при събуждане, фотосензитивни епилепсии.
  • Синдром на Lennox- Gastaut « Синдром на West
  • Фокални (парциални) епилепсии и пристъпи с или без вторична генерализация.
  Мания, когато може да се чувствате много развълнувани, въодушевени, възбудени, ентусиазирани или свръхактивни. Манията настъпва при заболяване, наречено „биполярно разстройство". Депакин Хроно 300 mg може да се използва, когато литий не може да бъде приложен.
  При деца: като самостоятелна терапия или в комбинация с друг противоепилептичен лекарствен продукт:
  Лечение на генерализирана епилепсия: клонични, тонични, тонично-клонични припадъци,абсансн, миоклонични пристъпи, атонични припадъци; синдром на Lennox-Gastaut; Лечение на парциална епилепсия: парциални пристъпи с или без вторични генерализирай^^
  2. Преди да приемете Депа кин Хроно 300 rog Не приемайте Депакин Хроно 300 mg
  • Ако сте алергични към натриев валпроат (активното вещество на Депакин Хроно 300 mg) или към някоя от останалите съставките на Депакин Хроно 300 mg
  • Ако имате активен хепатит или активно заболяване на черния дроб
  • Ако Вие (или някой от близките Ви роднини) имате данни за прекаран в миналото тежък хепатит, особено такъв, предизвикан от лекарства
  • Ако страдате от чернодробна порфнрия (много рядко метаболитно заболяване) Ако смятате, че имате някой от тези проблеми, или ако имате каквито и да било съмнение, посъветвайте се със своя лекар преди да приемете Депакин Хроно 300 mg.
  Обърнете специално внимание при употребата на Депакин Хроно 300 mg
  • Ако Вие или детето Ви развиете внезапно заболяване, особено ако това стане в рамките на първите 6 месеца от лечението и особено ако включва многократно повръщане, крайна отпадналост, коремни болки, сънливост, слабост, загуба на апетит, болки в стомаха, гадене, жълтеница (пожълтяване на кожата или бялото на очите), отоци на краката или влошаване на епилепсията или общо усещане за влошено здраве, ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЪОБЩИТЕ НА СВОЯ ЛЕКАР. При много малък брой пациенти, Депакин Хроно 300 mg може да увреди черния дроб (и рядко панкреаса).
  « Ако Депакин Хроно 300 mg се приема от дете под 3 години, което същевременно приема и други противоепилептични лекарства, или има друго неврологично или метаболитно заболяване и тежка форма на епилепсия,
  • Особено ако детето е под 3 години Депакин Хроно 300 mg, не трябва да се приема заедно с ацетилсалицилова киселина (аспирин),
  • Ако имате системен лупус еритематозус (рядък вид заболяване),
  • Ако страдате от някакви метаболитнн нарушения, особено наследствен ензимен дефицит като нарушение на урейния цикъл, поради опасност от повишение нивото на амоняка в кръвта,
  • Ако имате нарушена бъбречна функция. Вашият лекар може да поиска да следи нивото на валпроата или да коригира дозата,
  • Ако наддадете на тегло поради повишен апетит.
  • Малък брой от хората, лекувани с противоепилептични лекарствени продукти като натриев валпроат са имали мисли за самонараняване или самоубийство. Ако при Вас се появят такива мисли по което и да е време, незабавно се свържете с Вашия лекар.
  Деца и юноши
  Деца и юноши под 18-годишна възраст:
  Депакин Хроно 300 mg не трябва да бъде прилаган при деца и юноши под 18-годишна възраст за лечение на мания.
  Други лекарства и Депакин Хроно 300 mg
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства, дори и такива отпускани без лекарско предписание.
  Някои други лекарства могат да окажат влияние върху действието на Депакин Хроно 300 mg или обратно. Такива са:
  • невролептици (използват се за лечение на психични разстройства),
  • лекарства за лекуване на депресия,
  • бензодиазепини, използвани като сънотворни или за лечение на напрегнатост,
  • други лекарства използвани за лечение на епилепсия, в това число фенобарбитал, фенитоин, примидон, ламстрижин, карбамазепин, топирамат, фалбамат
  • зидовудин (използва се за лечение на HIV инфекции и СПИН),
  • мефлоквин (използва се за лечение и профилактика на малария),


  • салицилати (аспирин); вж. също Деца под 3 години."Преди да приемете депакин Хроно 300 mg."),
  • антикоагуланти (използват се за профилактика при образуването на сьсиреци), « циметидин (използва се за лечение на стомашна язва),
  • еритромицин, рифампицин,
  • карбапенем агенти като имипенем, панипенем и меропенем (антибиотици, използвани за лечение на бактериални инфекции). Едновременното приложение на валпроевата киселина и карбапенем трябва да се избягва поради намаляване ефекта на натриев валпроат.
  Тези лекарствени продукти, както и някои други могат да се повлияят от Депакин Хроно 300 mg или те да окажат влияние върху действието му. Може да имате нужда от различна дозировка от Вашето лекарство или да приемете други лекарствени продукти. Ще получите съвет от своя лекар или фармацевт.
  Повече информация относно лекарствените продукти, към които да сте внимателни или такива които да избягвате, докато приемате Депакин Хроно 300 mg ще получите от Вашият лекар или фармацевт.
  Депакин Хроно 300 mg с храна, напитки и алкохол
  Не се препоръчва употребата на алкохол по време на лечение.
  Бременност и кърмене и фертилитет
  Не трябва да приемате това лекарство, ако сте бременна или сте жена в детеродна възраст, освен ако не е изрично препоръчано от Вашия лекар. Ако сте жена в детеродна възраст, трябва да използвате ефективна контрацепция по време на лечението.
  Информация за жени, които биха могли да забременеят
  Непланираната бременност е нежелателна при жени лекувани с Депакин Хроно 300 mg. Вие трябва да използвате ефективен метод на контрацепция и да се консултирате с Вашия лекар преди планиране на бременност.
  Депакин Хроно 300 mg не оказва влияние върху ефективността на пероралните противозачатъчни таблети.
  Важно е да обсъдите бременността и епилепсията със своя лекар и. ако имате такъв, със своя специалист по епилепсия. Това се прави с цел да се гарантира, че ако забременеете Вие и Вашият лекар сте съгласни да вземате Депакин Хроно 300 mg.
  Бебетата родени от майки, които са приемали Депакин Хроно 300 mg е по-вероятно да имат проблеми. При подходящо планиране, вероятността от такива събития може да се намали. Депакин Хроно 300 mg може да повиши риска от развитие на вроден дефект на развиващото се бебе, като спина бифида (състояние, при което костите на гръбначния стълб не са развити правилно), череп нол и цев и дефекти, малформации на долните крайници, сърдечносъдови малформации, хипоспадия (малформация на уретрата) и множество аномалии, включително различни органни системи. Вътрематочните нарушения на плода обаче, обикновено могат да се открият през първата част от бременността чрез обикновени контролни изследвания.
  Децата родени от майки, които са приемали Депакин Хроно 300 mg по време на бременността, могат да са с нарушено развитие или аутистични разстройства.
  Незабавно информирайте лекаря си, ако сте бременна или допускате, че може би сте бременна и приемате или са Ви предписали Депакин Хроно 300 mg. Вашият лекар може да адаптира лечението Ви и/или да предпише допълнително приемане на фолиева киселина. Не трябва да спирате приема на Депакин Хроно 300 mg, освен ако лекарят Ви не вземе решение за спиране на лечението, тъй като са налице сериозни опасности за Вас и развиващото се бебе поради нелекувана епилепсия.
  При новородени деца, чийто майки са приемали Де пак и н Хроно 300 mg по време на бременността могат да се явят проблеми с кръвосъсирването и хипогликемия (спадане нивото на захарта в кръвта) и хипотнреоидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза, която може да причини уморяемост и покачване на теглото).
  Информация за жени, които планират да забременеят (вж. информацията за жени, които биха могли да забременеят)
  Непланнраната бременност не е желателна при жени получаващи противоепилептични лекарства. Консултирайте се със своя лекар преди да планирате бременност, за да получите подходяща консултация и да позволите на своя лекар да адаптира лечението Ви и/или дозировката и адекватно да проследява бременността Ви. Незабавно се свържете със своя лекар, веднага щом разберете» че сте бременна.
  Информация за жени, които са забременели по време на приемане на Депакин Хроно 300 mg (вж. информацията за жени, които биха могли да забременеят)
  Ако забременеете докато приемате Депакин Хроно 300 та, незабавно се свържете със своя лекар.
  Кърмене
  Тъй като само съвсем малко количество от Депакин Хроно 300 mg преминава в кърмата, в общия случай не представлява опасност за детето и обикновено не се налага спиране на кърменето. Трябва да обсъдите със своя лекар дали можете да кърмите бебето си.
  Шофиране и работа с машини
  Депакин Хроно 300 mg може да предизвика сънливост или замаяност при някои хора, особено в началото на лечението или в комбинация с други противоепилептични лекарствени средства или бензодиазепини. Проверете как реагирате на Депакин Хроно 300 mg преди шофиране, работа с машини, или извършване друга дейност, при която може да възникне опасност ако сте сънливи или замаяни.
  3. Как да приемате Депакин Хроно 300 mg
  Редовно посещавайте контролните си прегледи. Те са много важни, защото може да се наложи промяна в дозировката Ви.
  Винаги приемайте Депакин Хроно 300 mg точно, както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Дозировка
  В общия случай първоначалната доза е 10-15 mg/kg дневно, отговаряща на 2-5 таблетки (300 mg) или 1-3 таблетки (500 mg) за повечето пациенти (60-100 kg). Дозата трябва да се титрира до оптимално ниво и да се раздели на 1-2 дневни приема.
  При възрастни в общия случай дозата е между 20-30 mg/kg дневно, отговарящи на 4-10 таблетки (300 mg) или 2-6 таблетки (500 mg) ако пациентът е между 60 и 100 kg. В случай, че не може да се постигне овладяване на гърчовете с тази доза, то тя може да бъде увеличена. Пациентът трябва да се следи стриктно в случай, че получава дневна доза по-висока от 50 mg/kg.
  За деца най-честата дозировка е около 30 mg/kg дневно Мания
  Дневната доза трябва да бъде индивидуално определена и контролирана от Вашия лекар.
  Начална доза
  Препоръчаната начална дневна доза е 750 mg, Средна дневна доза

  Препоръчаните дневни дози варират между 1 000 mg и 2 000 mg
  Как да приемате това лекарство
  - Таблетката се приема през устата,
  - Таблетките могат да се разделят, но не трябва да се дъвчат или стриват,
  - При разделяне на таблетката, половинката от таблетката може да се съхранява в малкия контейнер разположен в капачката.
  - Лекарството трябва да се приема 1 или 2 пъти дневно, за предпочитане по време на хранене.
  - Не чупете таблетката ако няма делител на черта за разчупване
  Продължителност на лечението
  Трябва да спазвате предписаната Ви дозировка и продължителност на лечение и да не прекъсвате лечението без първо да сте се консултирали с Вашия с лекар.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Депакин Хроно 300 mg
  Трябва да се предприемат следните мерки в болнични условия: стомашна промивка,поддържане на ефективна диуреза и контрол на сърдечната и дихателната функция. Ако се налага, при много тежки случаи се провежда диализа.
  Предозирането на Депакин Хроно 300 mg може да бъде опасно. Незабавно се свържете със своя лекар или най-близкото звено за спешна помощ.
  Ако сте пропуснали да приемете Депакин Хроно 300 mg.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Продължете да приемате своето лекарство според указанията на Вашия лекар.
  Ако сте пропуснали да приемете няколко дози, незабавно се свържете със своя лекар.
  Ефекти при спиране на лечението с ДЕПАКИН ХРОНО 300 rag.
  Не спирайте приема на Депакин Хроно 300 mg и не променяйте дозата без консултация с Вашия лекар. Ако спрете приемането на таблетките без указания от Вашия лекар, заболяването Ви може да се влоши.
  4. Възможни нежелани лекарствени реакции
  Както всички лекарства това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Те рядко са тежки , като в повечето от случаите не са сериозни. Обикновено са обратими. Ако получите някои от нежеланите реакции, може да се наложи да получите медицинска помощ.
  • гадене или стомашни болки, диария особено при започване на лечението,
  • главоболие
  • треперене (тремор), сънливост, нестабилност при ходене
  • агресия, ажитация (емоционална възбуда), нарушено внимание, абнормно поведение и психомоторна хиперактивност
  • изтръпване или скованост на ръцете и краката
  • кожни реакции като обриви, » преходен косопад,
  • промени в менструалния цикъл,
  • проблеми със слуха,
  • бързи, неконтролирани движения на очите
  • алергични реакции,
  • отоци на стъпалата и краката (едем),
  • наддаване на тегло,
  • бъбречни проблеми, изпускане по малка нужда или често уриниране
  • безплодие при мъжете
  • нарушения в паметта и когнитивни нарушения (нарушения в познавателните способности)
  • нарушена способност за обучение
  Докладвани са случаи на нарушена костна система, включвайки остеопения и остеопороза (намалена костна плътност). Проверете с Вашия лекар или фармацевт дали сте на продължително противоепилептично лечение, имате минало заболяване на остеопороза, или приемате стероиди.
  Незабавно съобщете на своя лекар ако забележите някоя от следните сериозни нежелани лекарствени реакции. Може да се наложи да получите спешна медицинска помощ:
  • Промяна в степента на съзнанието, необичайно поведение свързано или не с по-чести или по-тежки припадъци, загуба на интерес към околния свят, особено ако се приема съвместно с фенобарбитал и топирамат, или ако дозата на Депакин Хроно 300 mg е внезапно повишена.
  • Многократно повръщане, крайна отпадналост, коремни болки, сънливост, слабост, загуба на апетит, силна болка в горната част на корема, гадене, жълтеница (пожълтяване на кожата или бялото на очите), оток на краката или влошаване на епилепсията или общо усещане за
  нарушено здраве.
  • Проблеми с кръвосъсирването
  • Спонтанно кръвонасядане или кървене
  • Мехури с отлепване на кожата
  • Силно изразено намаляване на белите кръвни клетки или недостатъчност на костния мозък, която понякога се проявява с висока температура и затруднено дишане
  • Обърканост, която може да се дължи на понижено ниво на натрий в кръвта.
  • Предизвикани от алергия подутини с болезнени сърбящи уплътнения (най-често около очите, устните, гърлото и понякога по дланите и ходилата)
  • Синдром с лекарствен обрив, висока температура, увеличени лимфни възли и вероятни нарушения в други органи
  • Намалена функция на щитовидната жлеза, която може да причини умора и увеличение на теглото (хипотиреоидизъм)
  • Алергични реакции, които причиняват ставна болка, кожни обриви и треска (системен лупус еритематозус)
  • Екстралирамидни нарушения
  • Трудности при дишане и възпаление, дължащо се на обвивката на бъбреците (плеврален излив),
  Депакин Хроно 300 mg може да предизвика също намален брой тромбоцити или червени кръвни клетки.
  Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са споменати в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  5. Как да съхранявате Депакин Хроно 300 mg
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Фармацевтична форма и съдържание
  Таблетки с удължено освобождаване

  Какво съдържа Депакин Хроно 300 mg
  Активните вещества са: натриев валпроат и валпроева киселина.Всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа 199,8 mg натриев валпроат (sodium valproate) и 88,7 mg валпроева кисели на(valproic acid), отговарящи на 300 mg натриев валпроат (sodium valproate). Другите съставки са: етил целулоза, хипромелоза, силициев диоксид, колоиден хидратиран, захарин натрий, полиакрилат, макро гол, талк, титанов диоксид.
  Как изглежда Депакин Хроно 300 mg и какво съдържа опаковката
  Таблетки с удължено освобождаване
  Депакин Хроно 300 mg се предлага в кутия с 100 таблетки (пластмасови туби 2 х 50)
  Притежател на Разрешението за употреба Санофи -Авентис България ЕООД
  1303 София, бул. Ал.Стамболийски 103 България
  Производител
  Sanofi Winthrop Industrie
  1, rue de la Vierge
  AMBARES ET LAGRAVE
  33565 CARBON BLANC CEDEX
  Франция
  Дата на последна редакция на текста:
  Октомври 2012

  Описание на ДЕПАКИН ХРОНО 300 мг.х 100 Кратка характеристика

  ДЕПАКИН ХРОНО / DEPAKINE CHRONO 300 мг.х 100 показания:

  За лечение на различни видове епилепсии при възрастни и деца.

  ДЕПАКИН ХРОНО / DEPAKINE CHRONO 300 мг.х 100 дозировка и приложение:

  Обичайната начална доза е 25-30 мг/кг в зависимост от състоянието на пациента.

  ДЕПАКИН ХРОНО / DEPAKINE CHRONO 300 мг.х 100 състав:

  Активни вещества: Натриев валпроат 199,8 мг; Валпроева киселина 87 мг.

  ДЕПАКИН ХРОНО 300 мг.х 100 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 14,50 лв.
  ДЕПАКИН ХРОНО 300 мг.х 100 се произвежда от Sanofi-Aventis и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,45 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа