Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • ЕПИЛАН-Д табл. 100 мг.х 100

  • ЕПИЛАН-Д табл. 100 мг.х 100 5,80 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ЕПИЛАН Д 100 mg таблетки
  EPILAN D 100 mg tablets
  фенитонн (phenitoine)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да Ви се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това. че техните симптоми са същите като Вашите
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, иеописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Епилан Д и за какво се използва
  2. Преди да приемете Епилан Д
  3. Как да приемате Епилан Д
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Епилан Д
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЕПИЛАН Д И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Епилан Д е противогърчово лекарство, което е ефективно при различни видове епилептични пристъпи. Използва се за лечение на различни форми на епилептични пристъпи.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЕПИЛАН Д
  Не приемайте Епилан Д
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към фенитоин или към някоя от останалите съставки на Епилан Д,
  при определени нарушения на сърдечната функция (нарушения на сърдечния ритъм),
  при понижен брой левкоцити, увредена чернодробна функция.
  Обърнете специално внимание при употребата на Епилан Д
  - Специално внимание се изисква при пациенти с тежко чернодробно увреждане или с много високи стойности на кръвната захар.
  - Лечението с Епилан Д не трябва да бъде започвано или спирано без лекарско предписание.
  По време на лечението трябва да бъдат контролирани периодично стойностите на кръвните показатели, чернодробната функция и функцията на щитовидната жлеза.
  щитовидната жлеза.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар, или фармацевт ако приемате, или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Нивото на фенитоин може да се повиши от толбутамид, хлордиазепоксид, кумарин, дисулфирам, хлорамфеникол, изониазид, сулфонамиди, салицилати, фенилбутазон, фенотиазини, диазепам. естрогени, етосуксимид, халотан, метилфенидат, симетидип, омепразол, имипрамин, тразодоп, фенирамидол, султиам, вилоксазин, лекарства за лечение на заболявания на щитовидната жлеза.
  Нивото на фенитоин може да се понижи при едновременно приложение с резерпин, карбамазепин, барбитурати.
  Фенобарбиталът и валпроевата киселина могат както да повишат, така и да понижат нивата на фенитоин.
  Фенитоин може да намали ефекта на следните лекарства: квинидин, витамин Д, дигоксин, рифампии, доксициклин, фуроземид, кортикостероиди, орални контрацептиви, лекарства повлияващи кръвосъсирването (антикоагуланти), верапамил.
  Фенитоин може да усили ефекта на метогрексат.
  Фенитоин може да намали ефекта на оралните контрацептиви. Затова трябва да се използват други методи на контрацепция.

  Прием на Епилан Д с храни и напитки
  По време на лечението трябва да се избягва употребата на алкохол. Алкохолът може да повиши, или при хронична употреба да понижи нивото на фенитоин в кръвта.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство. Съобщете на Вашия лекар веднага след установяване на бременност.Той ще прецени дали да продължите лечението с това лекарство по време па бременност. Тъй като фенитоин преминава в майчиното мляко, кърменето трябва да се избягва.

  Шофиране и работа с машини
  Внимание! Приемът на Епилан Д може да повлияе реактивността при работа с машини или върху способноегга за шофиране!
  Важна информаци относно някои от съставките на Епилан Д
  Епилан Д съдържа лактоза Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЕПИЛАН Д
  Винаги приемайте Епилан Д точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако пее предписано друго от Вашия лекар. Обичайната доза е:
  Възрастни:
  - Пациенти, които не са лекувани преди това:
  Лечението започва с една таблетка дневно в продължение на една седмица, като през втората седмица се покачва на две таблетки. По-нататъшното увеличение на дозата продължава, докато пациентът спре да получава припадъци. След това, дозата може отново да се намали до установяване на индивидуалната οптимална доза. В повечето случаи тя е около 3 таблетки дневно, разделена на три пpиема

  Максималната дневна доза е 500 mg (5 таблетки).
  - Пациенти, които са провеждали друго лечение:
  1 таблетка дневно през първата, седмица, 2 - през втората и т. н. успоредно с постепенно спиране па приема на предишното лекарство. Между 3-та и 5-та седмица предишното лекарство трябва да бъде изцяло заместено от Епилан Д . Всякакви внезапни промени в терапията трябва да се избягват, тъй като това може да доведе до зачестяване на пристъпите.
  Деца:
  Препоръчителната доза за деца е 4-7 mg/kg телесна маса дневно, разделена на 2-3 приема. Максималната дневна доза е 300 mg (3 таблетки).
  Таблетките могат да се разделят иа две равни половинки, но не трябва да се стриват или дъвчат.Те трябва да се приемат с много течност по време или след хранене
  Приемането на лекарството трябва да продължи, докато Вашият лекар не препоръча спирането му, дори и да не получавате пристъпи.
  Ако имате нарушена бъбречна функция, Вашият лекар може да предпише по-ниска дозировка.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза Епилан Д
  Острото предозиране може да се прояви с нарушено зрение, нарушена координация, нарушен говор, промени в кръвното налягане, затруднено дишане, в тежки случаи спиране на дишането, нарушение на съзнанието, дори кома. Изисква се незабавна лекарска намеса.
  Ако сте пропускали да приемете Епилан Д
  Не вземайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата па тозп продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Епилан Д може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При приемането на Епилан Д са установени следните нежелани реакции: гадене, повръщане, стомашни болки, разрастване на лигавицата иа венците (предимно при подрастващи пациенти) или на устните, запек; влияние върху функцията на черния дроб, хепатит, жълтеница, разстройства в кръвотворния апарат (бледност, уморяемост, понижена резистентност към инфекции, повишена склонност към кръвоизливи), нарастване на лимфните възли, увеличаване на окосмяването (предимно при млади момичета), частично потъмняване па кожата, контрактури на сухожилията на пръстите, нарастване на фиброзната тъкан на мъжкия полов член, възпаление на кръвоносните съдове, лупус еритематодес, алергични кожни реакции, тежки кожни реакции, замаяност, безсъние, главоболие, нервност, обърканост, безпокойство, възбуда, треперене, мускулни спазми, нарушения на зрението, нарушена координация, временни парези, влошаване на оплакванията при миастения гравис, разстройства на говора, треска, повишаване нивото на кръвната захар, възпаление па сърдечния мускул, задух, пневмония,нарастване на далака, възпаление на бъбреците, размекване на костите, разстройства на сърдечния ритъм, ставни оплаквания.
  Добрата устна хигиена е особено важна за намаляване на риска от развитие па хиперплазия на венците (нарастване на тъканта около зъбите) и нейните усложнения.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна (особено кожни реакции, треска,болки в гърлото, или рани в устата, гърлото или на друго място, жълтеница) или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЕПИЛАН Д
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25° С. Да се пази от светлина.
  Не използвайте Епилан Д след срока на годност, отбелязан върху опаковката.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Епилан Д
  Активното вещество е: фенитоин 100 mg
  Другите съставки са: лактоза, царевично пишесге.кармелоза натриева сол, магнезиев стеарат, безводен колоиден силициев диоксид.
  Как изглежда Епилан Д ιι какво съдържа опаковка га
  Бели. кръгли двойиоизпъкнали таблетки с делителиа черта от едната страна. Таблетката може да се раздели на две равни половини.
  Опаковката съдържа 100 таблетки.

  Притежател па разрешението за употреба н производител
  G. L. Pharma GmbH Schlossplatz 1 8502 Lannach Австрия

  Дата на последно одобрение па листовката
  септември/201 1

  Описание на ЕПИЛАН-Д табл. 100 мг.х 100

  ЕПИЛАН-Д табл. 100 мг.х 100 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 5,80 лв.
  ЕПИЛАН-Д табл. 100 мг.х 100 се произвежда от G.L.Pharma GmbH и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,58 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа