Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ГАБАНЕВРАЛ КАПС.100МГ Х 100 АК

  • ГАБАНЕВРАЛ КАПС.100МГ Х 100 АК  13,30 лв. от Apteka.puls.bg
  • GABANEURAL CAPS 100 MG X100
   • Категория

    Лекарства /

    Нервна система
   • Производител Actavis group
   • Статус не е в наличност
   • Срок на годност 31.05.2020г
   • Код 31479
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Габаневрал 100 mg твърди капсули Gabaneural 100 mg capsules, hard

  Габаневрал 300 mg твърди капсули Gabaneural 300 mg capsules, hard

  Габаневрал 400 mg твърди капсули Gabaneural 400 mg capsules, hard
  габапентин (gabapentin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас, Не го преотстъпвайте на други хора. То може да
  им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или
  фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Габаневрал и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Габаневрал
  3. Как да приемате Габаневрал
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Габаневрал
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1.Какво представлява Габаневрал и за какво се използва

  Габаневрал принадлежи към групата лекарства, използвани за лечение на епилепсия и периферна невропатична болка.

  Епилепсия: Габаневрал се използва за лечение на различни форми на епилепсия (гърчове, които първоначално са локализирани в определени части на мозъка, след което гърчът се разпространява или не към другите части на мозъка). Вашият лекар ще Ви предпише Габаневрал, за да подпомогне лечението на епилепсията Ви, когато досегашното Ви лечение не постига пълен контрол върху състоянието- Трябва да приемате Габаневрал в допълнение на Вашето настоящо лечение, освен ако не Ви е казано друго.

  Габаневрал може също да бъде използван самостоятелно за лечение на възрастни и деца над 12 годишна възраст.

  Периферна невропатична болка: Габаневрал се използва за лечение на продължителната болка, причинена от увреждания на нервите. Голям брой различни заболявания могат да причинят периферна (първично възникваща в краката и/или ръцете) невропатична болка, като диабет или херпес зостер. Болковите усещания могат да се опишат като топлина, парене, пулсиращи, стрелкащи, пронизващи или остри болки, спазми, дълбока болезненост, жилеща бол: като игли по тялото и други.

  Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ
  2, Какво трябва да знаете, преди да приемете Габаневрал Не използвайте Габаневрал:
  • ако сте алергични към активното вещество или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Габаневрал.
  • ако имате бъбречно заболяване.
  • ако развиете признаци, като постоянна стомашна болка, чувство на неразположение и дискомфорт, обърнете се незабавно към Вашия лекар.
  • малък брой хора лекувани с антиепилептици като габапентин са имали мисли за самоувреждане или самоубийство. Ако по което и да е време при Вас се появят такива мисли, веднага се свържете с Вашия лекар.

  Важна информация за потенциално сериозни реакции
  Малък брой хора, приемащи габапентин, получават алергична реакция или потенциално сериозна кожна реакция, които могат да се развият в по-сериозен проблем, ако не се лекуват. Трябва да знаете симптомите, за които да внимавате, докато приемате Габаневрал.


  Прочетете описанието на тези симптоми в раздел 4 на тази листовка под заглавието "Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако имате някой от следните симптоми след приема на това лекарство, тъй като те могат да бъдат сериозни".


  Други лекарства и Габаневрал
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

  Ако приемате лекарства, съдържащи морфин, моля съобщете това на Вашия лекар или фармацевт, тъй като морфина може да увеличи ефекта на Габаневрал.


  Не се очаква Габаневрал да взаимодейства с други антиепилептични лекарства или перорални контрацептивни таблетки (лекарства предпазващи от забременяване).


  Габаневрал може да повлиява някои лабораторни тестове. Ако трябва да Ви се направи тест на урината, съобщете на Вашия лекар или болница, че приемате Габаневрал.


  Ако се приемат по едно и също време Габаневрал и антиациди, съдържащи алуминий и магнезий, абсорбцията на Габаневрал в стомаха може да бъде намалена. Поради това се препоръчва Габаневрал да се приема най-рано два часа след прием на антиациден продукт.


  Габаневрал с храна, напитки и алкохол Габаневрал може да бъде приеман с или без храна.


  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Бременност
  Габаневрал не трябва да бъде приеман по време на бременност, освен ако не Ви е казано друго от Вашия лекар. Жените в детеродна възраст трябва да използват ефективен контрацептивен метод (предпазващ от забременяване).


  Няма проучвания, които специално да изследват употребата на габапентин при бременни жени, но при други лекарства, използвани за лечение на гърчове, е докладван повишен риск от увреждане на плода, особено когато се приема повече от едно лекарство по едно и също време. Затова, когато е наложително и само след преценка от Вашия лекар, трябва да опитате да приемате само едно антиепилептично средство по време на бременност.


  Приемът на това лекарство не бива да се прекратява внезапно, тъй като това може да доведе до повторна поява на гърчовете, което може да има сериозни последици върху Вас и Вашето бебе.


  Свържете се незабавно с Вашия лекар ако сте бременна, мислите че може да сте бременна или планирате бременност по време на приема на Габаневрал.


  Кърмене
  Габапентин, активното вещество на Габаневрал, се екскретира в майчиното мляко. Поради това, че не са известни ефектите му върху кърмачето, не се препоръчва да кърмите Вашето бебе, докато използвате Габаневрал.


  Шофиране и работа с машини
  Габаневрал може да предизвика замайване, сънливост и умора. Не трябва да шофирате, да работите със сложни машини или да се занимавате с потенциално опасни дейности, докато не разберете, дали това лекарство повлиява Вашата способност да изпълнявате подобни дейности.


  Габаневрал съдържа лактоза
  Ако сте информиран от лекар, че имате непоносимост към някои захари, моля информирайте Вашия лекар преди да вземете това лекарство.
  3. Как да приемате Габаневрал


  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


  Вашият лекар ще определи подходящата за Вас доза. Ако имате впечатление, че ефектът на Габаневрал е прекалено силен или прекалено слаб, съобщете на Вашия лекар или фармацевт.


  Ако сте в старческа възраст (над 65 годишна възраст), трябва да приемате Габаневрал по обичайния начин, освен ако имате проблеми с бъбреците.


  Вашият лекар може да Ви предпише друга дозова схема и/или доза ако имате проблеми с бъбреците.
  Винаги поглъщайте капсулите цели и с достатъчно количество вода. Продължете приема на Габаневрал, докато Вашият лекар не Ви каже да спрете. Периферна невропатична болка:

  Приемайте количеството капсули според инструкцията, дадена от Вашия лекар. Вашият лекар ще увеличава постепенно дозата. Стартовата доза обикновено е между 300 mg и 900 mg всеки ден. След това, дозата може да бъде повишена стъпалообразно до максимална доза от 3600 mg всеки ден, като Вашият лекар ще Ви посъветва да я приемате в 3 равни дози, например - веднъж сутрин, веднъж на обед и веднъж вечер.


  Епилепсия:


  Възрастни и юноши:
  Приемайте капсулите според инструкцията. Вашият лекар ще започне да повишава дозата постепенно. Стартовата доза обикновено е между 300 mg и 900 mg всеки ден. След това дозата може да бъде повишена стъпалообразно до максимална доза от 3600 mg всеки ден, като Вашият лекар ще Ви посъветва да я приемате в 3 равни дози, например — веднъж сутрин, веднъж на обед и веднъж вечер.


  Употреба при деца
  Деца на и над 6 годишна възраст:
  Дозата, която ще бъде дадена на Вашето дете ще бъде преценена от лекаря и ще бъде изчислена въз основа на теглото на Вашето дете. Лечението ще започне с ниска начална доза, която ще се покачва постепенно за период приблизително от 3 дни. Обичайната доза за контрол на епилепсията е 25-35 mg/kg/дневно. Тя обикновено се дава в 3 равни дози, чрез прием на капсула(и) всеки ден, обикновено веднъж сутрин, веднъж на обед и веднъж вечер. Не се препоръчва употребата на Габаневрал при деца под 6 годишна възраст.


  Ако сте приели повече от необходимата доза Габаневрал
  Незабавно се обадете се на Вашия лекар или отидете до най-близкото звено за спешна медицинска помощ. Вземете капсулите, които са останали, опаковката и листовката, така че в болницата лесно да разберат какво лекарство сте поели.


  Ако сте пропуснали да приемете Габаневрал
  Ако забравите да вземете доза, приемете я веднага като се сетите, освен ако е време за следващата Ви доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.


  Ако сте спрели приема на Габаневрал
  Не спирайте приема на Габаневрал, освен по препоръка от Вашия лекар. Ако лечението Ви е спряно, това трябва да стане постепенно, за период минимум от 1 седмица. Ако спрете приема на Габаневрал внезапно или преди Вашият лекар да Ви е казал, съществува повишен риск от поява на гърчове.


  4. Възможни нежелани реакции


  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.


  Габаневрал може да доведе до сериозна или живото-застрашаваща алергична реакция, която може да повлияе на кожата или други части на тялото Ви, като например черния дроб или кръвните клетки. Може да имате или да нямате обрив, когато развиете този тип реакция. Тя може да е причина да Ви приемат в болница или да спрете приема на Габаневрал.

  • уртикария (зачервяване и сърбеж на кожата);
  • висока тем пература;
  • подуване лимфните възли, което не изчезва;
  • подуване на устните и езика;
  • пожълтяване на кожата или на бялото на очите;
  • необичайна поява на синини или кървене;
  • тежка умора или слабост;
  • неочаквани мускулни болки;
  • чести инфекции.


  Тези симптоми могат да бъдат първите признаци на сериозна реакция. Вашият лекар трябва да Ви прегледа, за да реши дали да продължите да приемате Габаневрал.


  Много чести нежелани лекарствени реакции, конто могат да засегнат повече от 1 от 10 човека, са изброени по-долу:
  • Вирусни инфекции
  • Чувство на сънливост, замаяност, липса на координация
  • Чувство на умора, треска  Чести нежелани лекарствени реакции, които могат да засегнат повече от 1 на 100 човека са изброени по-долу:
  • Пневмония, дихателни инфекции, инфекции на пикочните пътища, инфекции и възпаления на ухото
  • Нисък брой на белите кръвни клетки
  • Анорексия (безапетитие), повишен апетит
  • Гняв срещу околните хора, объркване, промени в настроението, депресия, безпокойство, нервност, затруднения в мисловния процес
  • Конвулсии, резки движения, затруднения на говора, загуба на памет, тремор, затруднения в съня, главоболие, кожна чувствителност, намален усет, затруднения в координацията, необичайни движения на очите, повишени, намалени или липсващи рефлекси
  • Замъглено зрение, двойно виждане
  • Световъртеж
  • Високо кръвно налягане, зачервяване или разширяване на кръвоносните съдове
  • Затруднено дишане, бронхит, възпалено гърло, кашлица, сухота в носа
  • Повръщане (неразположение), гадене (чувство на неразположение), проблеми със зъбите, възпалени венци, диария, стомашни болки, нарушено храносмилане, запек, сухота в устата или гърлото, повишено образуване на газове
  • Лицев оток, охлузване, обрив, сърбеж, акне
  • Ставни и мускулни болки, болки в гърба, спазми
  • Незадържане на урина
  • Смущения в ерекцията
  • Отоци на краката и ръцете, или оток, който може да обхване лицето, тялото и крайниците, затруднения при ходене, слабост, болка, чувство на неразположение, грипоподобни симптоми
  • Намаление на белите кръвни клетки, покачване на теглото
  • Случайни наранявания, фрактури, охлузвания


  Редки странични ефекти, които могат да засегнат по-малко от 1 на 1000 човека, са изброени по-долу:
  • Намаление на тромбоцитите (кръвни клетки, участващи в кръвосъсирването)
  • Алергични реакции, като уртикария
  • Халюцинации
  • Проблеми с абнормни движения, като писане, резки движения и скованост
  • Шум в ушите
  • Сърцебиене
  • Възпаление на панкреаса
  • Възпаление на черния дроб, пожълтяване на кожата и очите
  • Тежки кожни реакции, които изискват незабавна медицинска помощ, подуване на устните и лицето, кожен обрив, зачервяване, косопад
  • Остра бъбречна недостатъчност
  • Странични ефекти, следствие на рязко прекъсване на приема на медикамента (безпокойство, нарушения на съня, неразположение, болка, изпотяване), гръдна болка
  • Промени в нивото на кръвната захар при пациенти с диабет, отклонения в резултатите от кръвни тестове, предполагащи чернодробни проблеми


  В допълнение, в клиничните проучвания при деца, се докладва често за агресивно поведение и резки движения.


  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да
  съобщите нежелани реакции директно чрез
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел,:+35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg


  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
  5. Как да съхранявате Габаневрал
  Да се съхранява при температура под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след {Годен до:}. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.


  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Габаневрал

  Активното вещество е габапентин. Всяка капсула съдържа 100 mg, 300 mg или 400 mg.


  Другите съставки са:

  Габаневрал 100 mg капсули: лактоза монохидрат, царевично нишесте, талк, титанов диоксид, желатин.


  Габаневрал 300 mg капсули: лактоза монохидрат, царевично нишесте, талк, титанов диоксид, жълт железен оксид, желатин.


  Габаневрал 400 mg капсули: лактоза монохидрат, царевично нишесте, талк, титанов диоксид, оцветители жълт железен оксид и червен железен оксид, желатин.


  Как изглежда Габаневрал и какво съдържа опаковката
  Габаневрал 100 mg - Бели, твърди желатинови капсули съдържащи бял прах. Габаневрал 300 mg - Жълти, твърди желатинови капсули съдържащи бял прах. Габаневрал 400 mg - Оранжеви, твърди желатинови капсули съдържащи бял прах.


  Опаковка
  Габаневрал 100 mg капсули поЮ броя в блистер, по 5 и по 10 блистера в опаковка. Габаневрал 300 mg капсули поЮ броя в блистер, по 5 и по 10 блистера в опаковка. Габаневрал 400 mg капсули по 10 броя в блистер, по 5 и по 10 блистера в опаковка.


  Притежател на разрешението за употреба н производител


  Притежател на разрешението за употреба


  Pharmaswiss Ceska republika s.r.o. Jankovcova 1569/2c, 170 00 Praha 7 Чешка Република


  Производители:

  PharmaSwiss d.o.o, BrodiSce 32 1236 Trzin Словения


  ICN Polfa Rzeszow S.A. 2 Przemystowa Street 35-959 Rzeszow Полша


  Дата на последно преразглеждане на листовката: 02/2014


  1

  4  Описание на ГАБАНЕВРАЛ КАПС.100МГ Х 100 АК Кратка характеристика

  ГАБАНЕВРАЛ КАПС / GABANEURAL CAPS. 100 МГ  Х 100 показания:

  Епилепсия - монотерапия при възрастни и деца над 12 години с парциални припадъци с или без вторична генерализация; допълнителна терапия при възрастни и деца над 3 години с парциални припадъци с или без вторична генерализация. Невропатна болка - при пациенти над 18 години.

  ГАБАНЕВРАЛ КАПС / GABANEURAL CAPS. 100 МГ  Х 100 дозировка и приложение:

  Възрастни и деца над 12 години - терапевтично ефективният дозов интервал е от 900 до 3600мг дневно. При деца от 3 до 12 години - ефективната доза е 25-35мг/кг/ден, приета в 3 равни приема.

  ГАБАНЕВРАЛ КАПС / GABANEURAL CAPS. 100 МГ  Х 100 състав:

  Gabapentin 100mg

  ГАБАНЕВРАЛ КАПС.100МГ Х 100 АК се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 13,30 лв.
  ГАБАНЕВРАЛ КАПС.100МГ Х 100 АК се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,33 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа