Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ 15МГ

  • ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ 15МГ 3,10 лв. от Apteka.puls.bg
  • CLORPROTIXENE 15 LECIVA TABL 15MG X 30
   • Категория

    Лекарства /

    Нервна система
   • Производител Zentiva
   • Статус не е в наличност
   • Код 26463
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента.
  Моля прочетете внимателно!

  Chlorprothixen 50 Zentiva 50 mg film-coated tablets
  Хлорпротиксен 50 Зентива 50 mg филмирани таблетки

  Chlorprothixen 15 Zentiva 15 mg film-coated tablets
  Хлорпротиксен 15 Зентива 15 mg филмирани таблетки

  chlorprothixene hydrochloride/хлорпротиксен хидрохлорид

  Прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да използвате този лекарствен продукт
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате допълнителни въпроси, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас и Вие не трябва да го давате на други хора. То може да им навреди, дори ако техните оплаквания са същите като Вашите. i
  Ако някоя от нежеланите реакции се задълбочи или ако забележите нежелана реакция, неупомената в тази листовка, моля, обърнете се към вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво е Хлорпротиксен и за какво се използва
  2. Преди да започнете да използвате Хлорпротиксен
  3. Как да използвате Хлорпротиксен
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как се съхранява Хлорпротиксен
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО Е ХЛОРПРОТИКСЕН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Хлорпротиксен повлиява процесите на предаване между мозъчните клетки и по този начин може да въздейства благоприятно при психически заболявания. Ефективен е при потискане симптомите на нарушено поведение, намалява агресивността и има общо успокояващо действие.
  Хлорпротиксен се използва при възрастни, юноши и деца на възраст над 6 години за лечение на шизофрения, мания, и други психически заболявания свързани с неориентираност, неспокойствие, агресивност или други нарушени поведенчески реакции, когато се налага болният да се успокои и да се освободи от повишеното психическо напрежение.. Помага също при състояние на напрегнатост, свързано с безсъние.

  2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ХЛОРПРОТИКСЕН
  Не вземайте Хлорпротиксен Зентива

  - ;ако сте свръхчувствителност към лекарственото вещество или към някое от помощните' вещества
  - при потискане на хемопоезата
  - при потискане на централната нервна система (включително алкохолно отравяне или с лекарствени продукти),
  - при колапс на кръвообращението или дълбока кома.

  Бъдете особенно внимателни с Хлорпритиксен Зентива
  Специално внимание е необходимо, когато Хлорпротиксен Зентива се прилага по време на някои заболявания. Вашият лекар трябва да е информиран за всички заболявания от които страдате. Лекарят ще обмисли много внимателно приложението на този продукт при пациенти, страдащи от епилепсия, паркинсонизъм, умствено изоставане, алкохолизъм или злоупотребяващи с лекарствени продукти със седативно (потискащо) действие върху ЦНС (централна нервна система), нарушения на сърдечната дейност, тежки чернодробни и бъбречни заболявания, нарушения в хемопоезата, белодробно заболяване, хипертрофия на простатната жлеза, глаукома, миастения гравис, захарен диабет, при пациенти изложени на екстремни/крайни температури и при пациенти в напреднала възраст. Да не се прилага при деца на възраст под 6 години.
  Ако описаните в този раздел състояния се появят по време на приложението на този лекарствен продукт, информирайте за това Вашия лекар. По време на лечението с Хлорпротиксен Зентива не трябва да се консумират алкохолни напитки, не са подходящи слънчеви бани и излагането на прекалено високи или ниски температури.

  Прием на други лекарства
  Моля, уведомете Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, които се продават без рецепта Ефектите на Хлорпротиксен Зентива и на някои други едновременно приемани лекарствени продукти, могат взаимно да си влияят. Хлорпротиксен Зентива например усилва ефекта на аналгетиците, приспивателните и на лекарствените продукти за някои умствени разстройства, усилва потискащото действие на алкохола. Ето защо Вашият лекар трябва да бъде информиран за всички лекарствени продукти, които приемате или възнамерявате да приемате, независимо дали са по лекарско предписание или са свободно продаваеми. Уведомете Вашия лекар, че използвате Хлорпротиксен Зентива, ако Ви предстои операция, която ще се проведе под пълна или местна упойка' (също така и при зъболечение).
  Ако друг лекар Ви предпише някакво друго лекарство, информирайте го/я че вече използвате Хлорпротиксен Зентива.

  Прием на Хлорпротиксен с храна и течности
  Таблетките се поглъщат цели по време на хранене, с чаша вода или мляко. Алкохолни напитки не трябва да се консумират по време на лечението с Хлорпротиксен Зентива.

  Бременност и кърмене
  Лекарственият продукт обикновено не се използва по време на бременност. Затова информирайте незабавно Вашия лекар за евентуална, бременност, за да може да прецени по-нататъшната му употреба. Не се препоръчва кърмене по време на лечението.
  Шофиране и работа с машини
  Лекарственият продукт може, особено в началото на лечението да повлияе неблагоприятно дейности, изискващи повишено внимание, двигателна координация и бързо вземане на решения (шофиране, обслужване на машини, работа по високи места и др.). Ето защо тези дейности могат да се извършва само с изричното съгласие на лекуващия лекар.

  Важна информация за някои от съставките на Хлорпротиксен
  Лекарственият продукт съдържа лактоза и захароза. Ако Вашият лекар Ви е предупредил, че имате непоносимост към някои захари, свържете се него преди да започнете лечението с този продукт. Лекарственият продукт съдържа азо оцветител, който може да предизвика алергични реакции.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ХЛОРПРОТИКСЕН
  Дозировката се определя винаги от лекар. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  При възрастни и юноши обичайната дозировка е 50-100 mg/дневно при започване на лечението, като постепенно се повишава до достигане на оптимален ефект. Обикновено оптималната дозировка е 300 mg/дневно, но в някои случаи може да са необходими до 1200 mg/дневно. Поддържащата доза
  обикновено е 100-200 mg/дневно.
  При безсъние - 15-30 mg 1 час преди лягане.
  Индивидуалната дозировка при пациенти в напреднала възраст е в интервала 15-90 mg/дневно.
  При деца дозировката е 0,5-2 mg/kg телесно тегло. Обикновено вечерната доза е по-висока от дневната.
  Лечението започва с ниска доза, която постепенно се повишава докато проявите на заболяването изчезнат.
  Ако вземете по-голямо количество Хлорпротиксен от необходимото
  При предозиране или случайно поглъщане от дете потърсете незабавномедицинска помощ.
  При предозирането могат да се появят сънливост, апатия, респираторна депресия, хипотензия (може да се появи след няколко часа и да продължи 2-3 дни), тахикардия, температура, скованост,или неконтролируеми движения.

  Ако забравите да вземете Хлорпротиксен
  Ако сте пропуснали обичайната доза, вземете я възможно най-скоро. Ако е настъпило време за следващата доза, пропуснете забравената доза и изчакайте времето за следващата доза. Не удвоявайте следващата доза.

  Ако спрете приема на Хлорпротиксен
  Ако се налага лечението да бъде прекъснато дозата се понижава постепенно. Рязкото прекъсване на лечението може да доведе до гадене, потене, главоболие и безспокойство дори няколко седмици по-късно.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Хлорпротиксен може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки страда от тях.
  По време на лечението могат да се наблюдават нежелани реакции като сънливост, умора, сухота в устата, сърцебиене, влошено зрение, виене на свят до припадък при изправяне, усещане за запушен нос, запек, главоболие, гадене, замаяност, особено при по-високи дози. Рядко - жълтеница или нарушения на хематопоезата, Нечесто са наблюдавани кожен обрив, сърбеж, повишена чувствителност на кожата към светлина, нарушено уриниране, нарушение на сърдечния ритъм (забавяне или сърдечен арест). След продължително лечение е възможно да се появят неволеви движения (треперене на ръцете), скованост на мускулите на лицето и крайниците. Рядко е възможно да се развие така нареченият невролептичен малигнен синдром - висока температура, ригидност, невъзможност за движение, кома.
  Информирайте незабавно Вашия лекар, ако се появят по-сериозни реакции като затруднения докато говорите, отоци, неконтролируеми движения или слабост на крайниците, мускулни спазми на лицето, врата или гърба, болка в гърдите," сърцебиене, затруднено дишане или необичайна слабост.
  При появата на тези нежелани реакции или на някакви други необичайни реакции трябва да се консултирате с Вашия лекар относно по-нататъшната употреба на този лекарствен продукт, но не прекъсвайте лечението без негово/нейно знание.

  5. КАК СЕ СЪХРАНЯВА ХЛОРПРОТИКСЕН
  Да се съхранява на сухо място, при температура между 10 - 25еС.
  Срок на годност: 3 години
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да не се използва след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката. Срокът на годност изтича в последния ден на отбелязания месец.
  Лекарствата не бива да се изхвърлят в отходните води или в битовата смет. Попитайте Вашия лекар или фармацевт как да се освободите от лекарство, което вече не Ви е нужно. Тези мерки ще подпомогнат опазването на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  - Активното вещество е хлорпротиксен хидрохлорид 15 mg или 50 mg в една филмирана таблетка.
  - Помощни вещества: (
  Хлорпротиксен 15 Зентива: лактоза монохидрат, царевично нишесте, захароза, талк, калциев стеарат, макрогол 6000, макрогол 300, хипролоза 2910/5, оцветител Е 110.

  Хлорпротиксен 50 Зентива: лактоза монохидрат, царевично нишесте, захароза, талк, калциев стеарат, макрошл 6000, макрогол 300, хипролоза 2910/5, оцветител OPASPRAY М-1 -6181.

  Какво представлява Хлорпротиксен Зентива и съдържание на опаковката
  Филмирани таблетки Хлорпротиксен 15 Зентива: 30 филмирани таблетки
  Хлорпротиксен 50 Зентива: 30 филмирани таблетки

  Притежател на Разрешението за употреба
  Zentiva a. s., UKabelovny 130 102 37 Prague 10 Чешка Република

  Дата на последна редакция на листовката
  05.01.10

  Описание на ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ 15МГ

  ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ / CHLORPROTHIXEN TABL.15МГ. показания:

  Шизофрения, алкохолни психози, ажитирани депресии. В ниски дози се използва при неврози, упорито безсъние, повръщане, сърбеж, невродермити, екземи, оток на Quincke, уртикарии, хиперхидроза. 

  ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ / CHLORPROTHIXEN TABL.15МГ. дозировка и приложение:

  На възрастни се назначава орално обикновено от 25 до 50мг 2-3 пъти дневно.

  Като антиеметик по 5-15 мг 2-3 пъти дневно.

  При неврози по 5-15 мг 2-3 пъти дневно.

  На деца се прилага дневна доза 1-2 мг/кг , разделени в 2-3 приема.

  ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ / CHLORPROTHIXEN TABL.15МГ. състав:

  Chlorprotixen. Тиоксантеново производно.

  ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ 15МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 3,10 лв.
  ХЛОРПРОТИКСЕН ТАБЛ 15МГ се произвежда от Zentiva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,31 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа