Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти SWISS ENERGY
  Поръчай сега
 • НЕУРОТОП РЕТАРД табл 300мг х 50

  • НЕУРОТОП РЕТАРД табл 300мг х 50 9,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Неуротоп Ретард 300 mg, таблетки с удължено освобождаване
  Neurotop Retard 300 mg, prolonged - release tablets

  карбамазепин


  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.Това лекарство е предписано лично на Вас.Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Неуротоп Ретард 300 mg и за какво се използва
  2. Преди да приемете Неуротоп Ретард 300 mg
  3. Как да приемате Неуротоп Ретард 300 mg
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Неуротоп Ретард 300 mg
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НЕУРОТОП РЕТАРД 300 MG И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Карбамазепин притежава антиконвулсивен и антидепресивен ефект при различни пристъпни форми. При някои заболявания на нервната система карбамазепин намалява болката и/или неразположението.
  Използва се за лечение на различни форми на епилепсия, както и на такива с доминиращи психични разстройства, при биполярно афективно разстройство, тригеминална невралгия, глософарингеална невралгия, болезнена диабетна полиневропатия, синдром на отказване от алкохол, безвкусен диабет.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИМЕТЕ НЕУРОТОП РЕТАРД 300 MG
  Не приемайте таблетките с удължено освобождаване Неуротоп Ретард 300 mg в случай на:
  Свръхчувствителност (алергия) към карбамазепин или химически сродни вещества (трициклични антидепресанти - лекарства за лечение на депресия), или към някоя от останалите съставки на продукта разстройства на сърдечния ритъм - тежки нарушения на чернодробната функция нарушения на функцията на костния мозък деца под 1 годишна възраст.
  Обърнете специално внимание при употребата на Неуротоп Ретард 300 mg Лекарственият продукт не е ефективен при абсанси и миоклонични пристъпи и може да ги влоши.
  Повишено внимание и периодични медицински прегледи се изискват при пациенти със сърдечно-съдови заболявания, с нарушена чернодробна и/или бъбречна функция, както и при пациенти страдащи от глаукома (повишено вътреочно налягане).

  Информирайте Вашият лекуващ лекар или фармацевт ако: страдате от някакво заболяване или имате алергия приемате други лекарства освен Неуротоп Ретард, включително и такива които не са предписани от лекар планирате бременност, бременна сте или кърмите Вашето бебе.
  Не трябва да започвате или спирате лечението с Неуротоп Ретард без медицинска консултация.
  По време на лечението с Неуротоп Ретард трябва периодично да се проследяват кръвните и чернодробни показатели.
  При поява на признаци или симптоми на нежелани реакции (особено кожни реакции, повишена температура, болки в гърлото, рани в устата, гърлото или на друго място, жълтеница) трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар.
  По време на лечението с Неуротоп Ретард трябва да се избягва приема на алкохол. Ефекта на хормоналните контрацептиви може да бъде намален от приема на Неуротоп Ретард. Ето защо се препоръчва използването на други методи на контрацепция.
  Малка част от хората, лекувани с антиепилептици като карбамазепин са имали мисли за самонараняване, или самоубийство. Ако се появят такива, незабавно се обърнете към Вашия лекар.

  Прием на други лекарства
  Ако използвате други лекарства освен Неуротоп Ретард е необходимо да обсъдите това с Вашия лекуващ лекар, тъй като Неуротоп Ретард може да усили или да отслаби ефекта на другите лекарства.
  Информирайте Вашия лекуващ лекар преди започване на лечението с Неуротоп Ретард за приема на други медикаменти, включително и такива, които не са предписани от лекар, тъй като Неуротоп Ретард може, например, да намали ефекта на лекарствата, повлияващи съсирването на кръвта (антикоагуланти), оралните хормонални контрацептиви, някои антибиотици (напр.доксициклин) или гуанидин (прилага се при нарушения на сърдечния ритъм).
  Други медикаменти могат да доведат до повишаване на концентрацията на карбамазепин в кръвта. Например: антибиотици (еритромицин, олеандомицин, изониазид), някои лекарства предназначени за лечение на сърдечно-съдови заболявания (верапамил, дилтиазем), за лечение на болка (декспропоксифен, вилоксазин), други антиепилептични медикаменти (фенитоин, примидон, валпроева киселина), лекарства за понижаване на стомашната киселинност (симетидин).
  Комбинираното приложение с литий (използва се за лечение на психични разстройства) може да има отрицателен ефект върху неспокойствие и обърканост.
  Лечението с карбамазепин може да започне най-малко две седмици след спиране на прилагането на МАО-инхибитори (предназначени за лечение на психични заболявания).
  Влияние върху лабораторните показатели - могат да бъдат повлияни резултатите, отразяващи функцията на щитовидната жлеза.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство. Вашият лекуващ лекар ще прецени дали може да се прилага Неуротоп Ретард 600 по време на Вашата бременност. Тъй като карбамазепин преминава в майчиното мляко, кърменето трябва постепенно да бъде прекратено.

  Шофиране и работа с машини
  Внимание! Приемът на това лекарство може да повлияе реактивността при работа с машини или върху способността за шофиране !
  Неуротоп Ретард понижава реактивността. Изисква се повишено внимание при шофиране или работа с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ НЕУРОТОП РЕТАРД 300 MG
  Винаги приемайте Неуротоп Ретард 300 mg точно както ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар, или фармацевт.
  В случай, че Вашият лекуващ лекар не е предписал друга дозировка, Вие трябва да следвате следните инструкции:
  При необходимост от прилагане на по-ниски дозировки, трябва да се използва Неуротоп Ретард 300 mg.

  Епилепсия:
  Възрастни и деца над 10 години:
  Като правило лечението се започва с доза 150 mg два пъти дневно, след което дозата се повишава бавно до постигане на индивидуалната оптимална доза. За предпочитане е покачването на дозировката да става за сметка на вечерната доза. Обичайно средната доза е около 600 mg (1 таблетка с удължено освобождаване). Когато дневната доза се прилага еднократно, препоръчва се тя да се приема вечер.
  Деца между 1 и 5 години: 150 mg два пъти дневно (сутрин и вечер).
  Деца между 6 и 10 години: 150-300 mg два пъти дневно (сутрин и вечер).
  Б
  иполярно-афективни разстройства:
  Обичайната дневна доза е 300 mg (1 таблетка с удължено освобождаване).

  Тригеминална невралгия:
  Започва се с начална доза 300 mg (1/2 таблетка) дневно, след като дозата постепенно са повишава в зависимост от повлияването на болката. След това се установява минимална ефективна доза чрез постепенно намаляване на дозата. Средната дневна доза е 600 mg (1 таблетка с удължено освобождаване).

  Диабетна полиневропатия, безвкусен диабет:
  Средната дневна доза е 600 mg (1 таблетка с удължено освобождаване). В някои случаи може да бъде предписано до 1200 mg (2 таблетки) през първите дни на лечението.

  Ако страдате от нарушения на бъбречната функция, Вашият лекуващ лекар ще Ви предпише понижени дози.
  Начин на приложение:
  Таблетките с удължено освобождаване трябва да се приемат с малко течност по време или след хранене. Те могат да бъдат разчупвани или разтворени в малко количество вода или друга течност без това да повлияе на техния ефект.

  Какво трябва да се предприеме в случай на предозиране?
  Симптомите на остро предозиране включват: повръщане, треперене, възбуда, гърчове, промени в кръвното налягане, потискане на дишането, в някои случаи спиране на дишането, промени в съзнанието, дори кома. Изисква се незабавна лекарска намеса.

  Ако сте пропуснали да приемете редовната доза Неуротоп Ретард 600 mg
  Когато установите, че сте забравили да вземете обичайната доза, моля не приемайте на следващия прием двойна доза, а приемете обичайната доза от лекарството.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, така и таблетките с удължено освобождаване Неуротоп Ретард 300 mg, могат да предизвикат нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
  В началото на лечението може да се наблюдава липса на апетит, сухота в устата, гадене, диария или запек.
  Понякога могат да се наблюдават някои от следните нежелани реакции: главоболие, виене на свят, сънливост, умора, нарушения в координацията или зрението, парестезии, частични парези на краката, говорни нарушения. При възрастни пациенти е възможна обърканост, възбуда и много рядко халюцинации. Тези странични ефекти отзвучават най-често между осмия и четиринадесетия ден от лечението или след временно намаляване на дозата по лекарско предписание.
  В допълнение към кожните реакции, дължащи се на повишена чувствителност (зачервяване, сърбеж, алергия) в много редки случаи могат да се получат сериозни кожни реакции, треска, косопад, алергични пневмонии или менингити.
  В редки случаи могат да се проявят нарушения на сърдечния ритъм (забавяне на сърдечната честота), кръвотворната дейност (бледност, повишена уморяемост,
  намалена устойчивост към инфекции, повишена склонност към кръвотечение) ълъ нарушена бъбречна функция (отделяне на кръв или белтък в урината) и те налагат незабавна лекарска консултация.
  Съобщава се за редки случаи на нарушена чернодробна функция (жълтеница, коремна болка), нарастване на лимфните възли, образуване на кръвни съсиреци и клинична картина наподобяваща лупус еритематозес (характерни червеникави кожни плаки, разположени по носа и бузите).
  При високи дози могат да се появят треперене или промени в кръвното налягане и сърдечния ритъм.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НЕУРОТОП РЕТАРД 300 MG
  Съхранявайте при температура под 25 °С. Пазете от светлина.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте след срока на годност, отбелязан на опаковката.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържат таблетките с удължено освобождаване Неуротоп Ретард 300 mg
  Активното вещество е: всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа карбамазепин 300 mg
  Другите съставки са: еудрагит (RS, РМ, L30D), колоидален силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза.

  Как изглежда Неуротоп Ретард 600 mg и какво съдържа опаковката
  Опаковката съдържа 50 таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба и производител G. L. Pharma GmbH Schlossplatz 1 8502 Lannach Австрия

  Дата на последно одобрение на листовката
  Януари 2010

  Описание на НЕУРОТОП РЕТАРД табл 300мг х 50 Кратка характеристика

  НЕУРОТОП RETARD TABL / NEUROTOP RETARD TABL. 300 MG X50 показания:

  Карбамазепин, активното вещество на таблетките Неуротоп Ретард 300 mg, оказва влияние върху определени процеси в нервните клетки на мозъка. По тази причина, карбамазепин притежава антиконвулсивни (предотвратява появата на припадъци) и повдигащи настроението ефекти.

  Неуротоп Ретард 300 mg таблетки се използва за:

  -лечение на различни форми на епилепсия;

  -лечение на състояния придружени с много приповдигнато настроение, неспокойство и тенденция и преувеличено мнение за собствената личност (мания);

  -предотвратяване на заболявания, при които се редуват маниакални разстройства със състояния на депресия и силно изразена тъга (маниакално-депресивни заболявания);

  -лечение на болка на лицето свързана с възпаление на нерв (тригеминална невралгия);

  -лечение на нервни нарушения вследствие на захарен диабет (диабетна полиневропатия);

  -предотвратяване на гърчове и тремор при отказване от прием на алкохол;

  -лечение на отделяне на ненормално голямо количество урина съпроводено със силна жажда (безвкусен диабет).

  НЕУРОТОП RETARD TABL / NEUROTOP RETARD TABL. 300 MG X50 дозировка и приложение:

  Вашият лекар ще определи дозировката и продължителността на лечението в зависимост от Вашите потребности.

  За индивидуална дозировка се предлага и Неуротоп Ретард 300 mg таблетки.

  Обикновено лечението се започва с доза 150 mg два пъти дневно, след което Вашият лекар ще повиши дозата до достигане на Вашата оптимална доза. За предпочитане е покачването на дозировката да става за сметка на вечерната доза. Обичайно средна поддържаща доза е около 600 mg дневно (1 таблетка с удължено освобождаване). Когато дневната доза се прилага еднократно, препоръчва се тя да се приема вечер. 

  НЕУРОТОП RETARD TABL / NEUROTOP RETARD TABL. 300 MG X50 състав:

  Активното вещество е: всяка таблетка с удължено освобождаване съдържа карбамазепин 300 mg.

  Другите съставки са: съполимер, амониев метакрилат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, талк, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза, съполимер метакрилова киселина - етакрилат (1:1) 30% дисперсия.

  НЕУРОТОП РЕТАРД табл 300мг х 50 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 9,00 лв.
  НЕУРОТОП РЕТАРД табл 300мг х 50 се произвежда от G.L.Pharma GmbH и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,90 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа