Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • ТРАМАДОЛ КАПС 50МГ Х 30

  • ТРАМАДОЛ КАПС 50МГ Х 30 4,20 лв. от Apteka.puls.bg
  • TRAMADOL CAPS.50MG X 30
   • Категория

    Лекарства /

    Нервна система
   • Производител Stada
   • Статус не е в наличност
   • Код 2918
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента

  ТРАМАДОЛ
  TRAMADOL
  капсули 50 mg

  Моля, прочетете внимателно тази информация, преди да започнете
  да приемате лекарството!

  СЪСТАВ
  Всяка капсула трамадол съдържа като лекарствено вещество Tramadol hydrochloride в количество 50 mg и следните помощни вещества: микрокристална целулоза, натриев гликолат нишесте, колоидален силициев диоксид, магнезиев сгеарат.

  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА
  Трамадол се произвежда под формата на капсули.
  СВОЙСТВА НА ЛЕКАРСТВОТО И НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ
  Трамадол е синтетично обезболяващо лекарство с действие върху централната нервна система. Ефектът му е близък до този на наркотичните обезболяващи лекарствени вещества. Не се класифицира като наркотичен продукт, но може да доведе до привикване (психическа и физическа лекарствена зависимост) при продължителна употреба. Обезболяващият му ефект настъпва в рамките на един час след приема на лекарството и достига максимални стойности за два до три часа.
  ПОКАЗАНИЯ
  В какви случаи се използва трамадол?
  Трамадол се прилага за потискане на средно до по-силно изразена болка с
  различен произход, както и за облекчаване на болката при болезнени
  диагностични или терапевтични процедури.
  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
  Кога не трябва да се употребява трамадол?
  Противопоказанията са заболявания или състояния, при които употребата на лекарството е свързано с висок риск от поява на сериозни нежелани реакции или влошаване състоянието на пациента. Поради тези причини приемането на трамадол е противопоказано в следните случаи: данни за наличието на свръхчувствителност към лекарственото вещество или някое от помощните вещества или към други опиоидни лекарства; остри отравяния с алкохол, сънотворни лекарства, централно действащи обезболяващи или лекарства, потискащи централната нервна система (водещи до сънливост); едновременно и 14 дни след спиране на лечението с лекарства, наречени MAO - инхибитори (селегилин, моклобемид); данни за лекарствена зависимост в миналото; болни със затруднено дишане; повишено вътречерепно налягане, черепно-мозъчни травми, инфекции възпаления на ЦНС, нарушения в съзнанието с неизяснен произход бременност; кърмене; деца под 16-годишна възраст.
  ПРЕДПАЗИМ МЕРКИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
  Трамадол се прилага по специално лекарско предписание след преценяване
  на ползата и рисковете, свързани с употребата му.
  Не приемайте лекарството без лекарска консултация.
  Трамадол може да прикрие важни хирургични симптоми, ако се използва
  при силни коремни или стомашни болки с неясен произход.
  При налагащи се хирургични намеси (включително зъбна хирургия) или при
  спешни ситуации, съобщете, че приемате трамадол!
  Лекуващият лекар взема решение за намаляване на дозата и интервалите между приемите при чернодробни или бъбречни заболявания. В отделни случаи при употреба на трамадол в по-високи дози е възможна поява на гърчове, поради което е необходимо да съобщите на лекуващия лекар, ако в миналото сте имали подобни прояви или страдате от епилепсия.
  В единични случаи е възможно след прием на първата доза да се появят сериозни, бързо развиващи се алергични реакции, рядко· водещи до фатален изход. При поява на затруднено дишане, стягане на гърлото, оток на устни, клепачи, лице, незабавно уведомете лекуващия лекар! Ако смятате, че не се повлиявате от лекарството, не повишавайте дозата сами, а се консултирайте с лекаря! В редки случаи съществува опасност от възникване на зависимост от лекарството, поради което не трябва да приемате трамадол по-дълго от предписаното време. Симптоми като повдигане, повръщане, световъртеж, замаяност могат да се появят, особено при първи прием на дозата и могат да преминат, ако полежите известно време.
  Не се препоръчва употребата на алкохол по време на лечение с трамадол.
  Внимание
  Спирането на лечението след продължителна употреба на трамадол трябва да става чрез постепенно намаляване на дозата. В противен случай съществува, макар и рядко, риск от поява на някои нежелани реакции, които са израз на привикване към лекарството. В тези случаи най-често могат да се наблюдават: нервност, безпокойство или раздразнителност; сърцебиене, повишаване на кръвното налягане; болки по тялото, усилено изпотяване; потискане на апетита, гадене или повръщане, диария; безсъние; треперене; настръхване на кожата и рядко халюцинации. При поява на подобни симптоми след прекратяване на лечението, незабавно потърсете консултация с лекар. Тези реакции могат да се появят и ако преди да започнете лечение с трамадол сте приемали дълго време и във високи дози други обезболяващи лекарства от тази група. При поява на подобни симптоми след прекратяване на лечението, незабавно потърсете консултация с лекар.
  Употреба при бременност и кърмене
  Трамадол е противопоказан по време на бременност. Лекарството преминава в майчиното мляко и това може да доведе до поява на нежелани ефекти у кърмачето. При необходимост от лечение с трамадол се спира кърменето.
  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини
  По време на лечение с продукта да се избягва шофиране и работа, изискваща повишено внимание и бързи реакции, тъй като трамадол може да окаже известно потискащо действие върху активното внимание и рефлексите.
  ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
  При необходимост от едновременно лечение с други лекарства за съпътстващи заболявания, включително и такива, които се отпускат без рецепта, е необходимо да уведомите лекуващия лекар за това. При едновременно лечение с трамадол и карбамазепин (лекарство против гърчове) може да бъде намален терапевтичният ефект на трамадол. Приемането на трамадол едновременно с лекарства, които се наричат MAO инхибитори (селегилин, моклобемид) може да доведе до поява на гърчове. Трамадол не трябва се приема едновременно с тях и до 14 дни след спиране на лечението с тях.
  Ако са Ви назначени средства против депресия (сертралин) трамадол се взима само под строго лекарско наблюдение.
  В случай, че приемате такива лекарствата, като: флуоксетин, пароксетин, амитриптилин, дигоксин, варфарин, аценокумарол; или средства потискащи централната нервна система (вкл. алкохол), уведомете лекуващия лекар, който ще коригира дозата на трамадол. Дозировка и начин на приложение Как трябва да се приема трамадол?
  Дозировката и интервалът на дозиране на трамадол се определят индивидуално от лекуващия лекар. Не приемайте повече от назначеното, на по-чести интервали и за по-продължително време. По-честият от определения от лекаря прием на лекарството води до нежелани лекарствени реакции.
  В повечето случаи лекарството се употребява по следния начин: Възрастни: Прием през устата по 1-2 капсули на всеки 6 часа. Максимална дневна доза - 8 капсули (400 mg). Капсулите да се приемат, без да се дъвчат, с достатъчно количество течност.
  При пациенти на възраст над 75 години се прилагат не повече от 6 капсули дневно.
  Пропусната доза: В случай, че пропуснете доза, вземете я преди следващия прием. Ако времето до приема на следващата доза е много малко, трябва да я пропуснете и да продължите по предписание. Не дублирайте дозите!
  Пациенти с чернодробни нарушения: Дозата за пациенти с цироза на черния дроб е 1 капсула на всеки 12 часа.
  Пациенти с бъбречни нарушения: Интервалът на приемите се увеличава до 12 часа с максимална дневна доза 4 капсули.
  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Както всяко друго лекарство, трамадол също може да предизвика нежелани реакции. Най-често се срещат неспецифични ефекти върху централната нервна система като: световъртеж, потиснатост или възбудено състояние, сънливост, нарушения в съня, чувство на умора; от храносмилателната система - гадене, повдигане, сухота в устата, безапетитие, метеоризъм, болки в коремната област. Могат да се наблюдават и кожни обриви; изпотяване; нарушения в дишането, зрението, уринирането. Рядко при отделни пациенти могат да се срещнат: понижение на кръвното налягане при ставане от лежащо или седящо положение, сърцебиене, повръщане, чувство за пълнота и натиск в коремната област. В редки случаи приложението на продукта може да бъде свързано и с появата на главоболие, гърчови състояния, халюцинации, треперене, затруднения при концентриране, нарушено дишане, запек, обриви, сърбеж по кожата, нарушения в менструалния цикъл. Много рядко са възможни мускулна слабост, намаляване бързината на реакциите, поява на привикване. Не се колебайте да се обръщате за съвет към лекуващия лекар или към фармацевт Информирайте ги за всеки нежелан или неприятен ефект,, който сте забелязали и не е отбелязан в тази листовка. Предозиране
  При приемане на лекарството в доза, значително превишаваща
  предписаната от лекар, незабавно потърсете медицинска помощ!
  При предозиране могат да се наблюдават следните симптоми: потиснато
  дишане, гърчове, безпокойство, некоординирани движения, свиване на
  зениците, понижено кръвно налягане, забавяне на пулса.
  Лечението на предозирането е комплексно и се провежда от лекар в
  здравно заведение.
  СЪХРАНЕНИЕ
  В оригиналната опаковка, на сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С.
  Да се съхранява на места, недостъпни за деца!
  СРОК НА ГОДНОСТ 2 години от датата на производството.
  Да не се употребява след датата на изтичане срока на годност, посочен върху опаковката!
  ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА
  Капсули по 50 mg, по 20 броя.
  ПРОИЗВОДИТЕЛ И ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА
  Унифарм АД
  София 1756, ул. иТр. Станоев"3

  Последна редакция на листовката: 11.2002 г.

  Описание на ТРАМАДОЛ КАПС 50МГ Х 30 Кратка характеристика

  ТРАМАДОЛ КАПС / TRAMADOL CAPS. 50МГ Х 30 показания:

  Силни остри и хронични болки (фрактури, туморна болка, болка при инфаркт на миокарда и стенокардия, болка при раждане), диагностични процедури и постоперативна болка.

  ТРАМАДОЛ КАПС / TRAMADOL CAPS. 50МГ Х 30 дозировка и приложение:

  Трамадол може да се прилага перорално, ректално, мускулно и интравенозно. Дозирането трябва да бъде адаптирано според интензивността на болката.

  Обикновено се прилага по 50-100 мг на всеки 6 часа.

  Може да се прилага на деца над 1-годишна възраст в дози 1-2 мг/кг до 4 пъти дневно.

  ТРАМАДОЛ КАПС / TRAMADOL CAPS. 50МГ Х 30 състав:

  Tramadol. Централно действащ аналгетик.

  ТРАМАДОЛ КАПС 50МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,20 лв.
  ТРАМАДОЛ КАПС 50МГ Х 30 се произвежда от Stada и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,42 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа