Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ЗОПИКЛОН 7.5мг х 10 табл

  • ЗОПИКЛОН 7.5мг х 10 табл 7,80 лв. от Apteka.puls.bg
  • ZOPICLON 7.5mg x 10 tabl.
   • Категория

    Лекарства /

    Нервна система
   • Производител Takeda
   • Статус не е в наличност
   • Код 57964
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информационна листовка

  Зопиклон-Никомед 7,5 mg филмирани таблетки
  Зопиклон
  Zopiclon-Nycomed 7,5 mg film-coated tablets
  Zopiclone

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да използвате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите реакции спане сериозна или ако забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Зопиклон-Никомед и за какво се използва
  2. Преди да приемете Зопиклон-Никомед
  3. Как да приемате Зопиклон-Никомед
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Зопиклон-Никомед
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗОПИКЛОН-НИКОМЕД И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Зопиклон-Никомед 7,5 mg филмирани таблетки принадлежи към една нова група сънотворни средства (циклопиролонова група). В терапевтични дози скъсява времето за заспиване, намалява броя на събуждаиията през нощта и подобрява продължител нос па и качеството на съня. Освен, че предизвиква сън и облекчава безпокойството, Зопиклон-Никомед също притежава антиконвулсивно действие и облекчава напрежението в мускулите.
  Зопиклон-Никомед се използва за краткосрочно лечение на преходни или хронични разстройства на съня, включващи трудно заспиване, често будене през нощта и ранно събуждане при възрастни.
  Ако лекарят не е предписал друго, Зопиклон-Никомед не трябва да се прилага повече от 28 дни, включително и дните за постепенно намаляване на дозата.
  Зопиклон-Никомед е предназначен за употреба при възрастни над 18-годишна възраст.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЗОПИКЛОН-НИКОМЕД
  Не приемайте Зопиклон-Никомед
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към зопиклон (активното вещество на лекарствения продукт) или към някоя от останалите съставки на Зопиклон-Никомед
  • Ако сте бременна или кърмите
  • Ако страдате от:
  - мускулна слабост, дължаща се на миастения гравис
  - тежка дихателна недостатъчност
  - тежки нарушения на чернодробната функция
  - ритъмни нарушения на дишането по време на сън (апнея по време на сън) Зопиклон не трябва да се прилага при деца и юноши под 18-годишна възраст)
  В случай, че някое oт гореспоменатите състояния се появи по време на лечението с лекарствения продукт, необходимо е да се обърнете към Вашия лекуващ лекар.

  Обърнете специално внимание при употребата на Зопиклон-Никомед
  • Ако използвате този лекарствен продукт съществува риск от развитие на лекарствена зависимост по отношение на зопиклон (този риск, обаче, е минимален когато продължителността на лечението е до 4 седмици). Рискът от развитие на зависимост нараства с дозата и продължителността на лечението: също така този риск е по-висок при пациенти злоупотребяващи с алкохол и лекарствени продукти (също и в миналото). При развитие на зависимост, внезапното преустановяване на лечението се съпровожда от абегинентни симптоми, като главоболие, мускулна слабост, напрежение, безпокойство, обърканост и раздразнителност.
  • При лечение със Зопиклон-Никомед може да се развие антероградна амнезия (липса на спомени за случилото се след като е взета таблетката), в случай, че сънят е прекъснат или е минало по-дълго време между приемането на лекарствения продукт и лягането за сън. Появата на антероградна амнезия може да се предотврати чрез съблюдаване на следните правила:
  - лекарственият продукт трябва да се вземе непосредствено преди лягане за сън;
  - лекарственият продукт трябва да се използва само, ако е възможно да се осигури непрекъснат сън през цялата нощ.

  Прием на други лекарства
  Моля. уведомете Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, които се отпускат без рецепта.
  Действието на Зопиклон-Никомед и на други лекарствени продукти, използвани едновременно може взаимно да се повлияе. Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Успокоителното действие на зопиклон може да се засили при едновременна употреба с невролептици (лекарствени продукти за лечение на психически заболявания), хипнотици (сьнотворни средства), успокоителни, анксиолитици (лекарствени продукти, подтискащи чувството на страх), антидепресанти (лекарствени продукти, облегчаващи симптомите па депресия), наркотични средства (някои силнодействащи болкоуспокояващи. водещи до зависимост наркотици и др.). атиепилептични средства (за лечение на епилепсия) и антихистамини (предимно антиалергични средства). Действието на Зопиклон-Никомед може да се усили, когато се приема едновременно с еритромицин. кларитромицин. кетоконазол. итраконазол и ритонавир и може да е необходимо намаляване на дозата на Зопиклон-Никомед.
  И обратно, възможно е да трябва да се повиши дозата на Зопиклон-Никомед при едновременна употреба с рифампицин. карбамазепин, фстобарбитал, фенитоин и жълт кантарион.

  Прием на Зопиклон-Никомед с храни и напитки
  Таблетките трябва да се приемат заедно с малко количество течност.
  Ефектът на Зопиклон-Никомед може да се усили когато продуктът се приема в комбинация с алкохол. Поради това, по време на лечение със Зопиклон-Никомед не трябва да се употребява алкохол.

  Бременност и кърмене
  Приложението на Зопиклон-Никомед при бременни и кърмещи жени не се препоръчва поради недостатъчните данни относно безопасността на продукта в тези случаи.
  Когато Зопиклон-Никомед се предписва на жени в детеродна възраст, те трябва да бъдат предупредени да се свържат с лекар за да спрат употребата на този продукт ако планират бременност или предполагат, че са бременни.
  Приложението на Зопиклон-Никомед през последните три месеца от бременността или по време на раждане се допуска само при категорични медицински показания. Поради фармакологичните свойства на продукта, може да се очакват ефекти върху новороденото като понижена телесна температура, намален тонус на мускулите и потискане на дишането.
  Тъй като бензодиазепините и бензодиазепино-подобните продукти са открити в майчиното мляко, Зопиклон-Никомед не трябва да се използва от кърмачки.
  Посъветствайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Лекарственият продукт може да повлияе неблагоприятно дейности, изискващи повишено внимание, моторна координация и бързо вземане на решения, напр. управление на моторни превозни средства, работа с машини или на височини. Тези дейности могат да се извършват само след съгласието на лекар!

  Важна информация относно някои от съставките на Зопиклон-Никомед
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да започнете да използвате този лекарствения продукт.
  Зопиклон-Никомед съдържа пшенично нишесте и е подходящ за хора с глутенова ентеропатия. Пациенти с алергия към пшеницата (различна от глутеновата ентеропатия) не трябва да приемат Зопиклон-Никомед.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЗОПИКЛОН-НИКОМЕД
  Винаги приемайте Зопиклон-Никомед точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Точната дозировка и продължителността на лечението винаги се определят от лекар. Обичайната доза за възрастни е I таблетка непосредствено преди лягане. Тази доза не трябва да се увеличава без лекарско предписание.
  При пациенти в напреднала възраст, при наличие на нарушение на чернодробната функция и хронична дихателна недостатъчност, лечението трябва да започне с 1/2 таблетка (3,75 mg) Зопиклон-Никомед преди лягане; при необходимост тази доза може да се увеличи до 1 таблетка преди лягане.
  При пациенти с тежки нарушения на бъбречната функция препоръчваната доза е 1/2 таблетка (3.75 mg) Зопиклон-Никомед.

  Начин на приложение
  Таблетките трябва да се приемат заедно с малко количество течност.
  Приемането на лекарствения продукт трябва непременно да става непосредствено преди сън. Ако сте приели повече от необходимата доза Зопиклон-Никомед
  Симптомите на предозиране със зопиклон се проявяват с различни степени на подтискане на централната нервна система - от сънливост до загуба на съзнание, в зависимост от приетата доза Предозирането на този лекарствен продукт обикновено не е животозастрашаващо, освен ако то не е комбинирано с други лекарствени продукти с успокояващо действие, влияещи върху централната нервна система (вижте прием на други лекарства), включително алкохол.

  Лечение на предозирането
  Потърсете незабавно лекарска помощ, в случай на поява на гореописаните симптоми! Ако пациентът е в съзнание, опитайте се да предизвикате повръщане.
  Ако пациентът не е в съзнание, поставете я/го в легнало положение, на една страна и проследете внимателно основните жизнени функции (дишане, пулс).

  Ако сте пропуснали да приемете Зопиклон-Никомед
  Не вземайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Зопиклон-Никомед
  След внезапно прекъсване на лечението безсънието може да се появи отново. Препоръчва се лечението да се прекъсва чрез постепенно намаляване на дозировката, под внимателно лекарско наблюдение.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на Зопиклон-Никомед, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Зопиклон-Никомед може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.

  Нежелани реакции може да настъпят с известна честота, която се дефинира по следния начин:
  много често: засяга повече от 1 потребител на 10
  често: засяга от 1 до 10 потребители на 100
  нечесто: засяга от 1 до 10 потребители па 1 000
  рядко: засяга от 1 до 10 потребители на 10 000
  много рядко: засяга по малко от 1 потребител на 10 000
  неизвестно: честотата не може да се определи от наличните данни.

  Нарушения на нервната система
  Чести: Замайване, главоболие и сънливост.
  Нечести: Леко опиянение и нарушение в координацията.
  Редки: Псичически и поведенчески разстройства, като раздразнителност, агресивност, объркване, депресия след събуждане, антероградна амнезия (липса на спомен за случилото), халюцинации и кошмарни сънища. Тези реакции може да бъдат сериозни и настъпват по-често при пациенти в напреднала възраст.

  Стомашно-чревни нарушения
  Нечести: Леки стомашно-чревни нарушения, включващи гадене и повръщане.

  Нарушения на кожата и подкожната тъкан
  Редки: Алергични прояви като уртикария или обрив.

  Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение
  Чести: Лек горчив или метален вкус в устата.
  Нечести: Сухота в устата.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЗОПИКЛОН-НИКОМЕД
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Зопиклон-Никомед след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка/блистера. Срокът на годност изтича в последния ден на посочения месец.
  Да се съхранява под 25" С.
  Лекарствените продукти не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Питайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Зопиклон-Никомед
  Активното вещество е зопиклон 7,5 mg във всяка филмирана таблетка.
  Другите съставки са:
  Ядро: лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, пшенично нишесте, калциев дихидрогенфосфат, натриева сол на карбоксиметилнишесте.
  Обвивка: хипромелоза, титанов диокисид.

  Как изглежда Зопиклон-Никомед и какво съдържа опаковката
  Зопиклон-Никомед са бели кръгли биконвексни филмирани таблетки с делителна черга. Съдържание на 1 опаковка: 10 или 20 филмирани таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба
  Nycomed GmbH.
  Byk-Gulden-Str. 2, D-78467 Konstanz. Германия

  Производители:
  Nycomed Pharma Sp. z o.o.
  ul. Ksiestwa Lowickiego 12. 99-420 Lyszkowice
  Полша

  Zentiva a.s..
  Nitrianska 100, 920 27 Hlohovec, Словашка Република

  Дата на последно одобрение на листовката
  08.2011 год.

  Адрес за контакти
  ТП Никомед ГМЬХ,
  бул. България № 58, вход С. етаж 6, офис 21 София 1404, България Тел.+ 359 2 958 27 36

  Описание на ЗОПИКЛОН 7.5мг х 10 табл

  ЗОПИКЛОН / ZOPICLONE 7.5мг х 10 табл. показания:

  Зопиклон-Никомед е лекарство, което принадлежи към групата на сънотворните средства. В терапевтични дози Зопиклон скъсява времето на заспиване, намалява броя на събужданията и подобрява продължителността и качеството на съня. Зопиклон също притежава антиконвулсивно действие и облекчава напрежението в мускулите. 

  ЗОПИКЛОН / ZOPICLONE 7.5мг х 10 табл. дозировка и приложение:

  Винаги приемайте Зопиклон-Никомед точно както Ви е предписал Вашият лекар. Точната дозировка и продължителността на лечението винаги се определя от лекар. Обичайната доза за възрастни е 1 таблетка вечер, непосредствено преди лягане. Тази доза не трябва да се увеличава без лекарско предписание.

  Ако лекарят не е предписал друго, Зопиклон- Никомед не трябва да се прилага повече от 28 дни. 

  ЗОПИКЛОН / ZOPICLONE 7.5мг х 10 табл. състав:

  Активни съставки:

  Зопиклон / Zopiclone 7,5 mg

  ЗОПИКЛОН 7.5мг х 10 табл се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,80 лв.
  ЗОПИКЛОН 7.5мг х 10 табл се произвежда от Takeda и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,78 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа