Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти при гъбички на краката и ноктите
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Хомеопатия през лятото 10.07.2015

  Хомеопатия през лятото

  Лятото е прекрасно. Свикнали сме да мислим за всички удоволствия и радости, които ни носи то, и затова оставаме силно изненадани и разочаровани, когато нещо се случи – травма, заболяване, разстройство. А те са твърде възможни – особено при пътуване, при почивка на място със струпване на много хора и т. н. Независимо дали сте вкъщи или другаде, бързата и адекватна реакция в такива случаи е решаваща.

  Трябва ли да поддържате аптечка със средства за първа помощ
  Може би смятате, че това е отживелица и се налага само на хора, живеещи на места без аптеки и затруднен достъп до лекар. Дори и да сте прави, по време на отпуските често можете да се окажете точно в такава ситуация – на непознато място, без достъп до аптеки и лекар. А това не е добър вариант – особено ако сте с деца и нещо се случи с тях.
  Заредете аптечката за път с хомеопатични лекарства. Защо точно хомеопатични? Поне по две причини – безвредни са и нямат странични ефекти; цените им са достъпни и дори да не ви се наложи да ги ползвате, загубата няма да е голяма.

  Необходимо ли е да ви ги препоръча лекар
  Добре е да поддържате контакт с лекар-хомеопат. Не само заради летните пътувания. Или поне да се консултирате, кои са подходящите продукти за най-често срещаните летни проблеми.
  На пазара има утвърдени средства, които се продават без рецепта и са с доказан ефект. Достатъчно е да се консултирате с фармацевта в аптеката, за да подберете необходимите ви препарати.

  Най-чести проблеми през лятото и решението им чрез хомеопатия
  Слънчеви изгаряния – могат да се случат навсякъде, не само на плажа. Често те са придружени със слънчева алергия. Ще помогнат „Беладона”  и „Апис”.

  „Апис” прилагайте и при ухапвания и ужилвания от насекоми. В този случай използвайте и „Ледум палустре”. Добре е да знаете, че той лекува травми и премахва синините. Ако имате  „Арника”, използвайте веднага при нараняване, навехване, натъртване. Изобщо няма да се стигне до хематоми.

  При летните стомашно-чревни неразположения и диарии е добре да имате под ръка „Подофилум пелтатум”. Той може да се приема дори от кърмачета.
  При внезапни настинки разчитайте на познатия „Осцилококцинум”, а при хрема и болно гърло – на „Хомеожен”.
  Сериозен проблем е прилошаването при пътуване, сходно с морската болест. За да го предотвратите, започнете приема на „Кокулин” ден-два преди пътуването.

  Хронични заболявания през отпуската
  Почти всички хронични заболявания се обострят точно през лятото. Ако вие имате подобно страдание, вземете мерки то да не развали почивката ви.
  Няколко седмици преди пътуването направете консултация с хомеопат. След задълбочено обследване, той ще ви препоръча подходящ препарат, който трябва да доведе до заглъхване на оплакванията и да ви осигури пълноценен отдих. В някои случаи, започналото като ситуационно лечение, може да се окаже вашият шанс да се отървете завинаги от старата болежка.

  Допълнителни мерки
  Опитайте се да поговорите с децата за рисковете на непознатото място, за трудностите, когато сте отдалечени от медицинска помощ и опасностите от инфекции и стомашни разстройства. Приучете ги да се пазят.
  В никакъв случай не е лесно, но ако успеете – лекарствата най-вероятно няма да ви потрябват.