Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на имуностимулатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • Блог - категории/архив
  НачалоХомеопатия

  Може ли хомеопатията да е опасна 10.06.2015

  Може ли хомеопатията да е опасна

  Твърди се, че хомеопатичните лекарства помагат и в същото време са безвредни. Казано така – на едро и обобщено, това не може да е вярно.

  Къде е истината
  Според принципите на хомеопатията лекарствата се предписват строго индивидуално, като за едно и също заболяване се прилагат различни продукти съобразно конкретните особености и състоянието на пациента. Това се случва след обстойно, задълбочено интервю, внимателно наблюдение на първите въздействия на избраното лекарство и смяната му при необходимост.
  Когато лекарството е добре подбрано, практиката показва, че то лекува без странични ефекти.
  Въпросът е, че твърде често пациентите се предоверяват на недостатъчно подготвени лекари-хомеопати, понякога дори без базово медицинско образование. Или пък – подведени от твърденията, че е напълно безопасно, си назначават лечението сами. Неподходящите лекарства могат да провокират нежелани симптоми или да интоксикират организма ви в различна степен.

  Не се успокоявайте, че продуктите са толкова разредени, че няма начин да ви навредят. Ако имат силата  да предизвикат сериозна реакция в организма ви, кое ви кара да мислите ли, че тя може да е само положителна?

  Изборът на лекар-хомеопат
  Много е важно да подберете добре своя хомеопат.
  Основното, което трябва да уточните най-напред, е дали той има медицинско образование.
  После – къде и за колко време е придобил хомеопатичната си подготовка. Дали е продължила няколко години или няколко седмици. В каква област е специализирал и с какъв тип заболявания се справя най-добре и т. н.
  Потърсете хомеопатични асоциации и помолете за препоръка на подходящ специалист.
  Говорете с познати и близки, разровете форумите и съберете мнения за неколцина хомеопати. Свържете се с тях и идете на лична среща.
  Не забравяйте, че поради спецификата на хомеопатията, субективният фактор в случая е много силен. Отличен професионалист, по-сдържан и резервиран като поведение, може да допадне на един и да отблъсне друг, който ще хареса по-бъбрив и обстоятелствен човек.
  Ако избраният специалист ви вдъхва доверие и с него се чувствате спокойни, ако покрива очакванията ви за достъпност по всяко време – вероятно е вашият хомеопат.

  Предоверяване и самолечение
  Да съберете мнение за лекари-хомеопати е едно. По подобни мнения да си самоназначите хомеопатичен препарат е съвсем друго. Както стана дума – хомеопатията прилага строго субективен метод при определяне на лекарствата. Това, че един продукт е помогнал някому, още не значи, че ще помогне и на вас. По-добре е да не експериментирате със здравето си.
  По същите причини не е добра идея да проявите щедрост и да преотстъпите на друг останалата ви част от предишно лечение.

  Комбинираните хомеопатични препарати
  Има разработени комбинирани продукти, които са различни от класическите монопрепрати, и са предназначени за лечение на леки, често срещани заболявания. Те наистина се отклоняват от традицията, но така или иначе вече са завоювали място на пазара и хиляди хора ги използват  с успех. Тях можете да приемате след консултация с вашия личен лекар или фармацевт, както и да ги държите за бърза реакция в домашната си аптечка. Ако обаче симптомите вместо да затихват се обострят, потърсете лекар – личния си, или доверения си хомеопат.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа