Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на имуностимулатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • Блог - категории/архив
  НачалоХомеопатия

  Знаете ли достатъчно за комбинираните хомеопатични продукти 01.04.2015

  Знаете ли достатъчно за комбинираните хомеопатични продукти

  Ако вече сте изкушени от хомеопатията, вероятно сте забелязали, че има два основни вида хомеопатични лекарства – монопрепарати и комбинирани, около полезността на които се водят оживени спорове.

  Какво представляват и за какво са предназначени комбинираните хомеопатични продукти
  В комбинираните хомеопатични продукти има повече от една лечебна  субстанция. Те са подбрани и съчетани така, че да покриват симптомите на най-често срещаните заболявания и неразположения. Произвеждат се по характерния за хомеопатичните лекарства начин – чрез многократно разреждане и потенциране. Обратно на очакванията, формирани от алопатичните лекарства, колкото по-разредени са те, толкова по-силно е действието им. На опаковките им има най-често означението CH и число. Това указва, в колко стъпки е разредено лечебното вещество. За една стъпка се смята смесване на 1 част субстанция с 99 части разредител (вода, алкохол). Ако е изписано 15 CH, това значи, че стъпката е повторена 15 пъти.

  По какво се отличават от класическите хомеопатични лекарства
  Когато хомеопатичното лекарствено средство има за основа само една субстанция, то е  монопродукт. Съответно, когато е многосъставно  – комбиниран хомеопатичен продукт.
  Какво предизвиква дискусиите, свързани с комбинираните лекарства?
  Привържениците на класическата хомеопатия смятат, че принципът за лечение на „подобното с подобно” е спазен само при монопродуктите и е нарушен при комбинираните. Те се мотивират с това, че един симптом при определен болен може да се лекува само с едно лекарство, съответстващо на симптома и индивидуалните характеристики към момента на болния.
  Привържениците на комбинираните продукти защитават правото на хомеопатията да се развива. Освен това изтъкват, че симптомът никога не е само един и че един и същ симптом може да бъде открит в картината на различни лекарства.
  Проведените експерименти в различни страни и при различни заболявания доказват, че комбинираните хомеопатични продукти имат лечебна сила в пъти над тази на плацебото и че действат на животни и деца, което не се наблюдава при него.

  Могат ли да се използват без лекарско предписание
  По принцип, комбинираните хомеопатични продукти са предназначени за използване без лекарско предписание. Формулите им са разработени за въздействие върху широко разпространени симптоми на леки заболявания и неразположения. Това разбира се, не премахва изискването да се консултирате с лекар или фармацевт, преди да ги използвате. Задължително е да се съобразите и с индивидуалната си поносимост и/или чувствителност към съставките им.
  Защо да използвате тях, вместо обичайните лекарствени продукти или подръчни средства?
  Когато имате киселини, парене и тежест в стомаха, много по-разумно е, вместо да посегнете към содата за хляб, да пробвате с „Гастроцинезин”. Содата тушира временно киселинността, но после тя се завръща с нова сила.
  Към традиционните сънотворни, успокоителни и антидепресанти се изгражда зависимост с всички неприятни и трудни за преодоляване последици. Вместо тях, при напрегнатост, емоционални проблеми, тревожност и нервност вземете  „Седатиф ПЦ”. Той е комбинация от добре познати билки.
  Много използвани са продуктите за началните симптоми на настинки и грипове, болки в гърлото, ангини и т. н.

  Комбинираните хомеопатични средства могат да помогнат при много болежки, с които се примирявате, или облекчавате с несигурни средства. Разгледайте ги в нашата специализирана секция.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа