Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти при гъбички на краката и ноктите
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Добра новина: Розацеята е лечима 28.03.2018

  Добра новина: Розацеята е лечима

  Розацеята е кожно заболяване, което най-често се наблюдава по лицето (носа, бузите, челото и брадичката). Могат да са засегнати обаче и очите, ушите, шията и деколтето.

  Изразява се със зачервяване, разширени капиляри, негнойни и гнойни пъпки.

  Причини за розацея:

  Не са установени причините за появата на розацеята, но са известни т.нар. “отключващи” фактори: висока или ниска температура, вятър, слънце, алкохол, кафе, газирани напитки, запек, подправки и др. Много често се откриват по кожата на болните Demodex folliculorum - малки кърлежи, които паразитират в мастните жлези. Тези кърлежи имат пряко отношение към влошаването на розацеята и трябва да бъдат премахнати.

  Кои са засегнати от розацея:

  От розацея боледуват предимно жени след 30 годишна възраст, със светла кожа.

  Заболяването преминава през няколко стадия, като най-чест е вторият – купероза.

  Диагнозата на розацеята не е трудна. Много е важно да се установи  наличието или не на Demodex, тъй като това определя правилното лечение. Последното зависи от стадия на заболяването.

  Лечение на розацея:

  Най-ефикасните продукти за лечение на розацея, са тези от серията Ruboril, на френската фирма Isispharma.

  Най-важният продукт от тази серия е кремът Metroruboril A.Z. След пауза от 3 години, той е отново на нашия пазар! С нова, по-ефикасна формула, която съдържа 15% азелаинова киселина и B-calm комплекс.  Това е продуктът, който е задължителен при всеки пациент с розацея! Клинично доказано е, че в период от 4 до 6 седмици, Metroruboril A.Z унищожава всички колонии на Demodex.

  Други продукти от тази серия са Ruboril expert S (крем против зачервяване при суха и чувствителна кожа), Ruboril exper M (гел-крем против зачервяване при нормална и смесена кожа), Ruboril expert intense (гел-крем при локализирани зачервявания), Ruboril expert 50+ (крем с най-висока слънцезащита) и Aquaruboril (мицеларна вода за почистване и хидратация).