Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти при гъбички на краката и ноктите
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • До 15% ОТСТЪПКА на анти-ейдж грижа DIFA COOPER MAGISTRALI
  Поръчай сега
 • До 25% OТСТЪПКА на продукти DANHSON
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  Защо ви е маската за коса 11.08.2018

  Защо ви е маската за коса

  Няма човек – било то мъж или жена, който да не изпитва поне малко суета по отношение на косата си. А тя, за да е здрава, блестяща и красива, изисква само малко грижи. И ако измиването с шампоан се подразбира, а употребата на балсам вече се наложи, то маските за коса все още не се радват на масова популярност.

  Каква е разликата между балсама и маската

  Балсамът е предназначен за бърза употреба по време на измиване. Той трябва да омекоти и успокои косата, да я направи лесна за разресване, да предотврати натрупването на статично електричество. Дори когато в него има хидратиращи и/или подхранващи съставки, бързото му отмиване не им оставя много време за действие.

  Маската съдържа много повече активни вещества. Тя се оставя на косата от пет минути до цяла нощ – в зависимост от целите и вида ѝ. Създадени са формули за преодоляване на различни проблеми и за да изберете точния продукт, трябва да сте определили ясно както нуждите на косата си, така и необходимите съставки за задоволяването им.

  Маските обикновено се нанасят върху леко подсушена коса, главата се покрива с найлонова шапка и загрята хавлия. С тях може да се спи. Отмиват се добре с приятно топла вода.

  Има ли разлика между самите маски

  Те се различават най-малко по два признака – типа на косата, за която са предназначени, и моментното ѝ състояние. Разбира се, различават се и по съставките си, а оттам – и по начина на действие. Универсални продукти почти не се срещат, а и ефективността им едва ли би била голяма.

  Собствениците на суха и изтощена коса по-лесно прибягват до хидратиращи и подхранващи маски. Но когато косата е мазна, най-голяма грижа се оказва намаляването на омазняването ѝ и някак напълно се забравя, че и тя има потребност от подхранване и овлажняване – особено лятото и през зимата, когато е изложена на екстремните климатични условия – морската вода и хлора лете и влажния мръсен въздух зиме.

  Каква да е маската – домашна или фабрична

  Много от продуктите, използвани в ежедневието като храна, са подходящи и за маски за коса. В домашните мазила, освен мед, яйце, кисело мляко и билки, обикновено присъстват и подбрани според проблема етерични и растителни масла. Затова приготвянето им изисква определени познания и умения. Ако не ги притежавате и не ви влече да ги усвоите или пък просто не ви достига времето за това, избирайте готовите продукти, предлагани на пазара. Може би дори ще ви се случи първоначално изборът да е пълно разочарование, но след консултация с дерматолог и/или опитен професионален фризьор, със сигурност ще намерите най-доброто за себе си.

  Бляскава коса за 5 минути

  Това ви гарантира МИОСОТИС Маска за коса 500 мл, възстановяваща маска с костен мозък и плацента, обогатена с протеинови съставки от
  растителен произход. Подхранва и възвръща естествената сила и жизненост на третираните и изтощени коси.

  Можете да поръчате при нас МИОСОТИС Маска за коса 500 мл.

  Възстановяване на увредена и чуплива коса

  За тази цел използвайте Revalid – маска за коса. Като подхранва косата, тя я възстановява и намалява „цъфтенето“ на косъма. Справя се успешно с чупливостта и изтъняването му. Съчетанието между алантоин, пантенол, екстракт от овес, пшеничен протеин и дериват на аминокиселина връща блясъка и еластичността, силата и усещането за докосване на коприна.

  Достатъчно е да оставите Revalid – маска за коса да действа десет минути под загрята кърпа. 


  През август следите на лятото в косата ви вече се виждат с просто око. Погрижете се за възстановяването ѝ максимално добре. Използвайте маски.